Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Πήρε Νικολόπουλο ο ΠΑΣ






Tην απόκτηση του 21χρονου επιθετικού Θανάση Νικολόπουλου από την Κόρινθο ανακοίνωσε σήμερα η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.


Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση Καχριμάνη

Στο μεταξύ, την παραίτησή του από το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα έθεσε και επίσημα στη διάθεση του κ. Χριστοβασίλη ο Νομάρχης Ιωαννίνων, Αλέκος Καχριμάνης, καθώς θεωρεί ότι ο "κύκλος" του έκλεισε. Η παραίτηση δεν έγινε δεκτή από το Δ.Σ., αφού θεωρούν ότι η συμβολή του ήταν και θα συνεχίσει να είναι σημαντική στην προσπάθεια που θα κάνει η ομάδα να επιστρέψει στη Σούπερ Λιγκ. Για το λόγο αυτό μάλιστα η ΠΑΕ εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση:

"Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ανακοινώνει ότι, ο Νομάρχης κ. Αλέκος Καχριμάνης, έθεσε στη διάθεση του προέδρου κ. Γιώργου Χριστοβασίλη, την παραίτηση του από μέλος του Δ.Σ της ΠΑΕ, καθότι θεωρεί ότι πλέον η προσφορά του στο Δ.Σ, έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της και στο εξής επιθυμεί να παραμείνει κοντά στην ομάδα, ως απλός και μόνο οπαδός της, βοηθώντας την πάντα όπου χρειαστεί, εφόσον το επιτρέπουν οι δυνάμεις του.

Ο πρόεδρος και ομόφωνα το υπόλοιπο Δ.Σ της ΠΑΕ, δεν έκανε αποδεκτή την παραίτησή του κ. Καχριμάνη και τον κάλεσε να μην επιμείνει σ' αυτή, καθότι εξακολουθούν να θεωρούν αναγκαία και σημαντική την παραμονή του στο Δ.Σ, ενόψει μάλιστα του δύσκολου έργου της ανόδου στη Super League που καλείται να φέρει εις πέρας η ομάδα μας αγωνιζόμενη στη Β΄ εθνική κατηγορία.

Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς, και πολύ περισσότερο ο κ. Καχριμάνης, ο οποίος παραμένει επί σειρά ετών πιστός και ανιδιοτελής στρατιώτης της ιδέας του Π.Α.Σ Γιάννινα, με αποφασιστική συμβολή στην επίλυση προβλημάτων που κατά καιρούς ταλανίζουν την ομάδα, αλλά και στην προσπάθεια της πραγματοποίησης των μεγάλων στόχων και σκοπών σε όλα τα επίπεδα του συλλόγου μας".

Άφιξη σε μεταγραφικό φόντο

Από την άλλη, ο Στεφάν Ντεμόλ θα αφήσει λίγο στην άκρη τις διακοπές του την ερχόμενη εβδομάδα. Ο νέος τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα αναμένεται στην Ελλάδα την προσεχή Κυριακή και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η εδώ παραμονή του δεν θα αφορά μόνο τη διευθέτηση κάποιων λεπτομερειών για την προετοιμασία αλλά θα έχει και μεταγραφικό "χρώμα".

Για τις επόμενες ημέρες πάντως το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη γενική συνέλευση της προσεχούς Παρασκευής. Εκεί θα δρομολογηθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, θα επικυρωθεί η ανανέωση του διοικητικού συμβουλίου αλλά και η ανάληψη του πόστου του τιμ μάνατζερ από τον Γιάννη Τάτση.

Συνέντευξη Γιώργου Κούδα για το Ελληνικό ποδόσφαιρο


Όταν η Εθνική Ελλάδος είναι σε δράση (βλέπε Mundial) οι αθλητικογράφοι της χώρας ανατρέχουν στους παλιούς "σοφούς" του ποδοσφαίρου μας. Στα τηλεοπτικά παράθυρα των αθλητικών εκπομπών οι Έλληνες φίλαθλοι βλέπουν και ακούν αναλύσεις από παλιούς ποδοσφαιριστές που "έδρασαν" στο Νότο της χώρας. Ο Σχολιανός όπως πάντα πήγε ανάποδα, για να σπάσει το κλασικό δρόμο. Μιλήσαμε σήμερα για τα "καμώματα" και τις "αρετές" της Εθνικής μας ομάδας, με το "Μέγα Αλέξανδρο" του Ελληνικού ποδοσφαίρου, επιχειρηματία πιά, Γιώργο Κούδα.

Καλημέρα Γιώργο,
σε πήρα για να μιλήσουμε για τι άλλο, για την Εθνική ομάδα. Να κάνω εγώ ένα σχόλιο πρώτα?
Ερ.:Μήπως είναι πολυτέλεια  η Εθνική μας να είναι στο Mundial της Νοτίου Αφρικής?
Απ.: Όχι φίλε μου, τα παιδιά προσπάθησαν ιδιαίτερα στα προκριματικά και τα κατάφεραν να πάνε.
Ερ.: Γιώργο, μα δεν ξέρουν μπάλα!!!
Απ.: Όχι, δεν είναι έτσι, ας μη γίνουμε μετά Χριστόν προφήτες. Απλά, δεν διαχειρίστηκαν γενικά σωστά τη μεγάλη επιτυχία του 2004. Επίσης, στο παιχνίδι με την Κορέα, έγιναν απ' όλες τις πλευρές μεγάλα λάθη, που δεν είναι επί του παρόντος να τα συζητήσουμε.
Ερ.: Όλη η Ελλάδα, γι' αυτά τα λάθη συζητάει.
Απ.: Οι Έλληνες φίλαθλοι έχουν στο μυαλό τους συνεχώς το 2004 και τις επιτυχίες του. Έχουν περάσει 6 χρόνια, το ποδόσφαιρο άλλαξε (αλλάζει κάθε μέρα) και εμείς οι Έλληνες πρέπει επιτέλους να βαδίσουμε με σύγχρονα ποδοσφαιρικά βήματα.
Ερ.: Φταίει το σύστημα? Φταίει ο Ρεχάγκελ
Απ.: Ας μη κάνουμε αυστηρή κριτική σ' αυτή την ομάδα που τόσο αγαπάμε. Υπάρχουν δύο παιχνίδια ακόμα και ελπίζω, οι πρωταγωνιστές να βρουν τις λύσεις και να δώσουν τις απαντήσεις σε όλους τους Έλληνες φιλάθλους.
Ερ.: Σου άφησε καμία ομάδα ιδιαίτερη εντύπωση, σε αυτό το mundial?
Απ.: Φυσικά, η Β. Κορέα!!.
Ερ.: Ομαδάρα η Β. Κορέα???!!! (Γέλια)
Απ.: Μπήκε στο γήπεδο και κοίταξε στα μάτια το "θηρίο", που λέγεται Βραζιλία. Έχασε, όμως πιστεύω ότι οι φίλαθλοι της Β. Κορέας, θα πανηγυρίζουν, γιατί είδαν την Εθνική του ομάδα να δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα.
Ερ.: Έτσι θέλεις να βλέπεις και την εθνική μας?
Απ.: Φυσικά. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι και τίποτε άλλο. Πρέπει όμως να δίνεις αυτά που πρέπει, να μη χάνεις δηλ. με κατεβασμένα τα χέρια. Ελπίζω, ότι στα δύο επόμενα παιχνίδια θα δούμε μια διαφορετική Εθνική ομάδα.
- Κι' εγώ το ελπίζω, αλλά δεν το πιστεύω.
Απ.: Θεωρώ ότι οι Έλληνες παίχτες θα παίξουν για τους εαυτούς τους και για την Ελλάδα. Αυτή είναι η αποστολή τους. 
- Έχεις μια ρομαντική διάθεση για το ποδόσφαιρο, είναι έτσι?
Απ.: Δεν μπορώ να ξεφύγω εύκολα από την εποχή μου, αν και η ζωή είναι τελείως διαφορετική.
Ερ.: Μετά το mundial θα υπάρξουν εξελίξεις στο Ελληνικό ποδόσφαιρο?
Απ.: Το ελπίζω προς το καλύτερο φυσικά. Το σημαντικό για μένα είναι στα δύο επόμενα παιχνίδια να δείξουμε κάτι.
Ερ.: Έχουμε κάτι να δείξουμε?
Απ.: 'Ηρεμα, όπως πας θα τους κρεμάσεις στο Σύνταγμα. Στο ποδόσφαιρο τα πάντα γίνονται. Υπάρχουν χαρές και λύπες. Ελπίζω κάποια συμπεράσματα να βγάλουν όλοι, παράγοντες, παίχτες και φίλαθλοι. Εύχομαι στην Εθνική τα καλύτερα!!. 
- Kouragio Ellines!!! (γέλια).
Κύριε Κούδα, σας ευχαριστώ θερμά γι' αυτή τη συνέντευξη.
- Εγώ, σας ευχαριστώ, να είστε καλά.

Τέλος συνέντευξης.
Τα συμπεράσματα δικά σας!!!

Σχολιανός (16/6/2010)