Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

ΣΧΟΛΙΑΝΑ

Πάλι μαζί μετά από αρκετό καιρό… Δεύτερη Εθνική πάλι… Ε …και;;; Ο ΠΑΣ γνωρίζει καλά την κατηγορία. Και αν κάποιος θέλει να μάθει την άποψή μου, ο ΠΑΣ είναι «γεμάτος» αγωνιστικά. Έχει υλικό. Απλά πρέπει οι υπεύθυνοι να καλύψουν κάποιες θέσεις… To ζήτημα είναι στην οργάνωση. Θα λειτουργήσει φέτος επαγγελματικά ή θα συνεχίσουν τους ερασιτεχνισμούς; Αυτό για τον σχολιανό είναι το μεγάλο ερώτημα… ΟΧΙ σ’ αυτό δεν έχω απάντηση.

Τάσος Πάντος για τον σχολιανό είναι μια μεταγραφή ουσίας με βάση το στόχο που φυσιολογικά υπάρχει που δεν είναι άλλος από την επάνοδο στη μεγάλη κατηγορία. Ο Τάσος θα γίνει (άποψή μου) ο φυσικός αρχηγός του ΠΑΣ τόσο στα αποδυτήρια, όσο και στον αγωνιστικό χώρο. Είναι όνομα ο Τάσος Πάντος για τη μίζερη δεύτερη κατηγορία.

Η ψυχολογία του κόσμου της ομάδας, δεν είναι και στα καλύτερα επίπεδα. Η διοίκηση πρέπει να δουλέψει ιδιαίτερα σ’ αυτόν τον κρίσιμο τομέα. Πρέπει να κάνει κινήσεις… Ο κόσμος να δει και στην πράξη ότι οι υπεύθυνοι θέλουν και μπορούν να πιάσουν το στόχο.

Δεν θεωρώ, ούτε είμαι τόσο αισιόδοξος, όπως οι «γνωστοί» γραφικοί της πόλης που θεωρούν ότι ο ΠΑΣ θα κάνει περίπατο στην κατηγορία και θα ανέβει τρένο… Θέλει σοβαρότητα απ’ όλους τους εμπλεκόμενους πρωταγωνιστές… Υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να λυθούν… Όσο για αυτούς τους γραφικούς υπεραισιόδοξους αποτελούν μέρος του συστήματος που φουσκώνει κάθε χρόνο το μπαλόνι και δημιουργεί ψευδαισθήσεις στο φίλαθλο κόσμο της ομάδας.

Δουλειά, σωστή οργάνωση και σοβαρότητα, στοιχεία απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία της ομάδας… Πολλά θα εξαρτηθούν από την προετοιμασία που ξεκίνησε. Το 60% της επιτυχίας μιας ομάδας είναι η σωστή προετοιμασία…

Οι φίλαθλοι και οι οπαδοί. Οι πρώτοι έχουν άγχος και σκεπτικισμό για την πορεία της ομάδας. Βγάζουν πικρία εντονότατη για τις περυσινές αστοχίες της διοίκησης. Οι δεύτεροι (οπαδοί) είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσουν και φέτος.

Τη δυσφορία τους για άλλη μία χρονιά εκφράζουν οι ΑΠΕΙ ΡΩΤΑΝ, για τη συμπεριφορά της διοίκησης στο θέμα των εισιτηρίων διαρκείας στο πέταλο.

Υπάρχουν στη δεύτερη κατηγορία ομάδες-πόλεις με ιστορία στο χώρο του ποδοσφαίρου… Για τις πρώτες θέσεις θα γίνει πραγματική μάχη. Ο παράγοντας έδρα παίζει καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση της ανόδου. Από την πρώτη θέση μέχρι και την Πέμπτη θα γίνει πραγματικός πόλεμος στους αγωνιστικούς χώρους και όχι μόνο.

Ομάδες με γκρίνια, αφραγκία και μιζέρια δεν μπορούν να παίξουν κανένα ρόλο στην κατηγορία και ακολουθούν υπόγειες διαδρομές. Αυτό το «φρούτο» ευδοκιμεί στις μικρές κατηγορίες. Ιδιαίτερα στα κρίσιμα παιγνίδια του δεύτερου γύρου…

ΟΦΗ, Πανθρακικός, Κομπότης, Βέροια και ΠΑΣ θα είναι οι ομάδες που θα κάνουν τις διαφορές. Φυσικά θα ξεπεταχθούν και άλλες… Σπουδαίο ρόλο θα παίξει ο Παναιτωλικός. Στο Αγρίνιο θεωρούν ότι φέτος θα είναι η χρονιά τους. Και ο Εθνικός θα είναι από τις ισχυρές ομάδες και φέτος….

Ο ΠΑΣ όμως είναι αναμφίβολα το μεγάλο όνομα της κατηγορίας. Πρέπει όμως να το αποδείξει στα γήπεδα και στους αγωνιστικούς χώρους. Θα δούμε…

Το βασικό στοιχείο για την επιτυχία είναι ο φίλαθλος κόσμος. Πρέπει να ξεπεράσει τις πικρίες και να είναι δίπλα στην ομάδα. Για το σχολιανό αυτό είναι πια ζητούμενο… Το γεγονός αυτό με τρομάζει, δηλαδή ο κόσμος να μην αγκαλιάσει την ομάδα… Με ανησυχεί ιδιαίτερα…

Πήγα στην «πρώτη» του ΠΑΣ, πικράθηκα από διάφορες καταστάσεις. Όχι ρε φίλοι μου, δεν τις γράφω, τις κρατάω για μένα τις πίκρες. Τόσα χρόνια το ίδιο κάνω.

Ο Παπάς έκανε την ευχή στο τέλος του αγιασμού. Είπε με τη μορφή της ευχής τον στόχο… Ζέστη, άγχος και λίγος ενθουσιασμός. Στο τέλος ήταν και οι πίκρες, τι να πω… άγχος και σκεπτικισμός.

Μου έκανε εντύπωση η παρουσία πολλών νεαρών κοριτσιών. Αλλάζουν οι εποχές και οι καταστάσεις. Το ποδόσφαιρο σε άλλη διάσταση… Το ζήτημα είναι οι επενδυτές να εκτιμούν τους «πελάτες» οι οποίοι ακόμα αντέχουν, σε εποχές μεγάλης κρίσης… Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει…

Θα είμαι και φέτος στα μετερίζια της ενημέρωσης, αν και λίγο κουρασμένος ψυχικά, θα είμαι πάλι στις «μάχες». Θέλω να δω από κοντά τη δουλειά του Βέλγου κόουτς και θα σας γράψω τις εκτιμήσεις μου.

Τον Σενεγαλέζο δεν τον είδα, δεν ήρθε… Ελπίζω να έρθει, είναι 20 ετών, εξελίξιμος παίκτης, λένε οι πληροφορίες μου.

Όσο για τον Βασίλη Ρόβα, ο σχολιανός είναι βέβαιος ότι θα γυρίσει στον ΠΑΣ… Αυτό θα γίνει. Είναι ζήτημα ημερών ο ερχομός του. Σχολιανός μιλάει και γράφει…

Η «πιάτσα» της δεύτερης κατηγορίας έχει το Αγρίνιο στις πρώτες επιλογές της… Είναι δυνατόν; Μπορεί …ο Παναιτωλικός να είναι καλά οργανωμένος σύλλογος με μεγάλη γκάμα φιλάθλων. Για να δούμε…

Ο σχολιανός πιστεύει ότι ο ΠΑΣ, αν έχει τους φιλάθλους δίπλα του μπορεί να κόψει ξανά μέσα στους πρώτους το νήμα της ανόδου. Όμως όχι καραγκιoζιλίκια, σοβαρότητα και καλό κλίμα παντού… Και άμεση προσήλωση στο στόχο…. Ομάδα με αγωνιστικό βάθος με προοπτική και μέλλον. Φέτος είναι το μεγάλο στοίχημα για τη διοίκηση Χριστοβασίλη. Αν δεν πετύχει, έχει τελειώσει γι αυτόν η επενδυτική ιστορία που λέγεται ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ!!!

ΣΧΟΛΙΑΝΟΣ

Ψάχνει γήπεδο για προπονήσεις!




















Μπορεί ο ΠΑΣ Γιάννινα με την εξασφάλιση στέγης στο Πανηπειρωτικό να έπαψε εδώ και μερικά χρόνια να είναι "τσιγγάνος" και να περιφέρεται από χωριό σε χωριό προκειμένου να βρει γήπεδο για να κάνουν προπόνηση οι παίκτες, ωστόσο η έναρξη της φετινής προετοιμασίας ξυπνάει μνήμες από το "αμαρτωλό" παρελθόν.

Και αυτό γιατί ο Στεφάν Ντεμόλ απογοητεύτηκε από την εικόνα του Πανηπειρωτικού (πολλές λακκούβες), ενώ στην αυτοψία που πραγματοποίησε χθες το πρωί στα γήπεδα της Α.Ε. Γιάννενα, στο Σταυράκι, τα έκρινε ακατάλληλα και έδωσε εντολή να βρεθούν άλλα γήπεδα για τις προπονήσεις της ομάδας.

Η δυσαρέσκεια του Ντεμόλ για την κατάσταση των γηπέδων κινητοποίησε το νέο τιμ μάνατζερ της ομάδας, Γιάννη Τάτση, ο οποίος είχε επαφές με ανθρώπους της Κατσικάς προκειμένου να γίνουν εκεί οι προπονήσεις των "κυανόλευκων" μέχρι 26/7, όταν και η ομάδα θα αναχωρήσει για το Ελατοχώρι, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας.

Οριστική απάντηση για το θέμα αυτό θα δοθεί σήμερα από τους ανθρώπους της Κατσικάς στον Τάτση, που είναι αποφασισμένος να αναλάβει πρωτοβουλίες σε πολλά θέματα, βελτιώνοντας παράλληλα και την επικοινωνιακή πολιτική της ΠΑΕ.

Από νωρίς στα βάσανα

Στο μεταξύ, από νωρίς στα βάσανα μπήκαν χθες οι παίκτες του ΠΑΣ. Η πρωινή προπόνηση περιλάμβανε αρκετό τρέξιμο, με τους παίκτες να "καταπίνουν" πολλά χιλιόμετρα, ενώ το βάρος έπεσε στη φυσική κατάσταση και στη δύναμη. Ο Λάμπρος Βαγγελής συνέχισε το πρόγραμμα αποκατάστασης υπό τις οδηγίες του Φίλιππου Σκόρδου, ενώ ο Παππάς ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

Στην απογευματινή προπόνηση, που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Ανατολής, οι παίκτες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με μπάλα, ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με οικογενειακό δίτερμα.