Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Σικαλιάς: "Να εκμεταλλευτούμε την έδρα"






Τον επόμενο μήνα κλείνει αισίως δύο χρόνια στον ΠΑΣ Γιάννινα, κατά τη διάρκεια των οποίων ξεχώρισε με την παρουσία του. Ο λόγος για τον τερματοφύλακα Γιώργο Σικαλιά, που έχει ζήσει μια άνοδο και έναν υποβιβασμό με τους "κυανόλευκους".


Αρχικά ο Γιώργος Σικαλιάς μίλησε για τη νέα αγωνιστική χρονιά και τι πρέπει να κάνει η ομάδα για να επιστρέψει και πάλι στηSuper League: "Η ομάδα αναμφισβήτητα πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο τη νέα σεζόν. Αυτή που θα έρθει είναι μια κομβική χρονιά για εμάς και πρέπει να αποδείξουμε στους εαυτούς μας αλλά και στον κόσμο ότι ο υποβιβασμός στη Β' Εθνική ήταν απλώς μια κακή παρένθεση".

Στη συνέχεια ο 24χρόνος γκολκίπερ αναφέρθηκε στο τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΣ την προσεχή σεζόν προκειμένου να καταφέρει τον στόχο του: "Καταρχήν πρέπει να επιδείξουμε ως ομάδα σταθερότητα καθ΄ όλη τη διάρκεια της σεζόν και να εκμεταλλευτούμε τον παράγοντα έδρα ο οποίος είναι πολύ σημαντικός για το πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής. Δεν πρέπει να χάσουμε βαθμούς στο γήπεδο μας. Πρέπει να το μετατρέψουμε και πάλι σε απόρθητο κάστρο και καμία ομάδα να μην μπορεί να μας νικήσει".

Ο Γιώργος Σικαλιάς εξέφρασε την άποψη του για τη Β΄εθνική κατηγορία, ενώ σχολίασε και τη δική του προσωπική απόδοση: "Είναι μια κατηγορία απρόβλεπτη και πολύ δύσκολη. Εμείς ως ομάδα έχουμε μεγάλη εμπειρία για να διαχειριστούμε καταστάσεις και να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες και στις απαιτήσεις της Β΄Εθνικής. Εγώ από την πλευρά μου κοιτάω σε κάθε προπόνηση να δουλεύω σκληρά για να βοηθάω την ομάδα να πηγαίνει καλά".

Ο 24χρόνος τερματοφύλακας έχοντας μια εμπειρία δύο χρόνων μίλησε και για την προσωπική του ζωή στα Γιάννενα αλλά και για την προσαρμογή του στους ρυθμούς της πόλης: "Τα Γιάννενα είναι πολύ ωραία πόλη. Εγώ προσωπικά έχω κάνει πολλούς φίλους αυτά τα δύο χρόνια που ζω εδώ και γενικά περνάω καλά. Μπορεί στην αρχή που ήρθα να ήταν δύσκολα αλλά συνήθισα στους ρυθμούς της πόλης οι οποίοι είναι ανθρώπινοι".

Τέλος, ο Σικαλιάς εξήρε τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τη συμπαράσταση που έδειξε πέρυσι: "Ο κόσμος όπως και πέρυσι έτσι και φέτος πρέπει να είναι κοντά μας, για να μας στηρίξει στη νέα μας προσπάθεια. Τον πικράναμε, ωστόσο πιστεύω ότι θα του δώσουμε και πάλι χαρά και θα τον αποζημιώσουμε με τη συμπαράσταση που μας έδειξε τη χρονιά που πέρασε. Είναι συγκλονιστικός. Είμαστε τυχεροί εμείς οι παίκτες που έχουμε τέτοιους φιλάθλους, οι οποίοι μας αγαπάνε και δίνουν τα πάντα για την ομάδα".

Ολοκληρώθηκε το τουρνουά του ΠΑΣ Γιάννινα







Ολοκληρώθηκε χθες με επιτυχία το 3ο τουρνουά ποδοσφαίρου του ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα, το οποίο έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του σωματείου στο Σταυράκι.

Μετά και τη διεξαγωγή των τελικών, που έγιναν παρουσία του αντινομάρχη κ. Πλιάκου, του Δημάρχου κ. Γκόντα, των αντιδημάρχων κ. κ. Ριστάνη και Στεργίου, του προέδρου της ΠΑΕ κ. Χριστοβασίλη και των συνεργατών του, πλήθους αθλητικών παραγόντων και γονέων, σε όλους τους πρωταγωνιστές απονεμήθηκαν κύπελλα, στους δε μετέχοντες ποδοσφαιριστές των ακαδημιών αλλά και των μελών του ΚΕΘΕΑ, αναμνηστικά διπλώματα και συλλεκτική φανέλα του 3ου τουρνουά, ενώ δώρα τεχνολογίας μοίρασε η εταιρία αθλητικού μάρκετινγκ promotion του κ. Θύμιου Μάντζιου.

Στο τουρνουά μετείχαν 435 αθλητές ακαδημιών, ενώ κατά τη διάρκειά του φιλοξενήθηκαν και αγώνες 5Χ5 σε διοργάνωση για τα ΚΕΘΕΑ με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας καταπολέμησης των ναρκωτικών και στους οποίους μετείχαν 60 αθλητές.

Τους αθλούμενους, γονείς, παράγοντες και μετέχοντες στην εκδήλωση προσφώνησε εκ μέρους του σωματείου ο δημοσιογράφος κ. Αλέκος Καρύτσας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής:

"Ο ερασιτέχνης ΠΑΣ Γιάννινα σας ευχαριστεί για τη συμμετοχή σας το 3ο τουρνουά Ποδοσφαίρου Ακαδημιών το οποίο διοργανώσαμε στις εγκαταστάσεις του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και σε χώρους που ευγενικά μας παραχώρησε η Α.Ε. Γιάννενα και στο οποίο μετείχαν 435 νεαροί αθλητές.

Για πρώτη φορά, δε, σε διοργάνωση ποδοσφαιρικού τουρνουά σωματείου συμμετείχαν και τίμησαν με την παρουσία τους οι αθλητές του ΚΕΘΕΑ που έδωσαν μια σειρά αγώνων με τις αντίστοιχες ομάδες της Αστυνομίας, πυροσβεστικής, επίλεκτων, αλλά και προπονητών-παραγόντων του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ… με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών.

Αγαπητοί φίλοι… σήμερα έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε ένα κατά γενική ομολογία επιτυχημένο τουρνουά στις εγκαταστάσεις του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ…. Εγκαταστάσεις εκτάσεως 17.000 τετραγωνικών μέτρων για το οποίο οφείλουμε να κάνουμε μια ξεχωριστή αναφορά στους πρωτεργάτες της δημιουργίας του, αρχής γενομένης από το Δήμο Ιωαννιτών που δέχτηκε θετικά την πρόταση του σωματείου του ΠΑΣ και παραχώρησε την έκταση, η οποία σήμερα είναι στη διάθεση της αθλούμενης νεολαίας μας.

Να επισημάνουμε εδώ ότι το όλο εγχείρημα ξεκίνησε από το όραμα του Χρίστου Τσάγκα, προέδρου του ερασιτέχνη ΠΑΣ, που σήμερα τον δικαιώνει, αφού το αποτέλεσμα το έχουμε μπροστά μας. Τρία γήπεδα, αποδυτήρια, γυμναστήριο, μια πλούσια και μοναδική θα έλεγα αθλητική δραστηριότητα η οποία δε θα σταματήσει φυσικά εδώ.

Οφείλουμε λοιπόν να ευχαριστήσουμε το Δήμο Ιωαννιτών που με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έκανε δεκτό το αίτημα του ερασιτέχνη ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και να μας επιτραπεί να τιμήσουμε στο πρόσωπο του Δημάρχου Ιωαννιτών κ. Νίκου Γκόντα, τη δημοτική αρχή, παρατάξεις και δημοτικούς συμβούλους, όχι μόνο για την απόφασή τους, αλλά και τη διαρκή συμβολή τους στην προσπάθεια που κάνουμε.

Ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και τη Νομαρχιακή αρχή του κ. Καχριμάνη που στέκονται θετικά σε κάθε μας αίτημα.

Πριν περάσουμε στις βραβεύσεις αυτής της διοργάνωσης πρέπει να κάνουμε μια αναφορά στους πρωτεργάτες και…αφανείς ήρωες αυτής της προσπάθειας για τη διεξαγωγή αυτού του τουρνουά, που ήταν οι προπονητές του σωματείου Γιώργος Οικονόμου, Γιώργος Τσαρπέλας και Νίκος Νίτας αλλά και τα στελέχη του Αλέκος Πότσης και Βαγγέλης Ζιώγας που όλες αυτές τις ημέρες ήταν πραγματικά η ψυχή της διοργάνωσης.

Τέλος, να πούμε ότι στην επιτυχία της όλης διοργάνωσης συνέβαλε η εταιρεία αθλητικού μάρκετινγκ PROMOΤION και ιδιαίτερα ο διευθυντής της κ. Θύμιος Μάντζιος τον οποίο ευχαριστούμε".

Τιμητικές βραβεύσεις

Στη συνέχεια, από τον πρόεδρο του σωματείου κ. Χρίστο Τσάγκα απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στο δήμαρχο Ιωαννιτών κ. Νίκο Γκόντα. Πρόκειται για ένα χυτό ταύρο που περικλείεται με φύλλα ελιάς, σήμα του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και σύμβολο των Ηπειρωτών

Το έμβλημα αυτό αποτελείται από την απεικόνιση ενός ταύρου, ιερό ζώο από τα πανάρχαια χρόνια της Μεγάλης Θέας, αλλά και σύμβολο του Δία. Τον ταύρο περιστοιχίζει ένα στεφάνι βελανιδιάς (το ιερό δέντρο της Δωδώνης), ενώ υπάρχει και η επιγραφή ΑΠΕΙ ΡΩΤΑΝ (των ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ).

Ο Δήμαρχος συνεχάρη τους διοργανωτές αλλά κυρίως τους πρωταγωνιστές της διοργάνωσης προτρέποντάς τους να σνεχίσουν να ασχολούνται με τον αθλητισμό, ενώ με αφορμή την παγκόσμια ημέρα καταπολέμησης των ναρκωτικών απεύθηνε έκκληση προς τη νεολαία να ακολουθήσει το δρόμο της άθλησης, αποφεύγοντας τις παρεκτροπές.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Γιώργος Χριστοβασίλης υλοποιώντας απόφαση του ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα, τίμησε με πλακέτα τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, κ. Χριστόφορο Παπαδόπουλο, ο οποίος ανακηρύχθηκε επίτιμος πρόεδρος του σωματείου ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

Χαιρετισμό στους μετέχοντες στην εκδήλωση απηύθυναν ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Χριστοβασίλης, ο τιμηθείς κ. Χριστόφορος Παπαδόπουλος, ο αντινομάρχης κ. Πλιάκος, οι εκπρόσωποι του τμήματος μπάσκετ του σωματείου παλαίμαχοι κ.κ. Σάκης Τζαλαλής και Γιώργος Παπλιάκος και τέλος ο αρχηγός του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Ντάσιος.

Ακολούθησαν οι απονομές κυπέλων, μεταλλίων και δώρων τεχνολογίας, ενώ η αλυσίδα πίτσας FAN είχε ετοιμάσει για τους μετέχοντες μπουφέ, ο οποίος τιμήθηκε δεόντως.