Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Οι μεγάλες φιλίες δεν χαλάνε απ' τα... χόμπι!


Καλησπέρα φίλοι και φίλες.

Έχουμε αρκετό καιρό να τα πούμε αλλά αυτά που ακούω σήμερα δεν είναι δυνατόν να μην τα σχολιάσω. Ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων, καρφιά επί καρφιών, λέξεις που δεν ακούς ούτε στα σχολεία από τα πιτσιρίκια (δεν εννοώ βωμολοχίες).

Ο κ. Πατέρας και ο κ. Μαρινάκης, οι δύο καρδιακοί φίλοι μαλώνουν μέσω επίσημων ανακοινώσεων για την διαιτησία. Ποιος αδικήθηκε περισσότερο η καλύτερα ποιος θα ευνοηθεί περισσότερο λέει η ταπεινή μου άποψη.

Μα δεν ντρέπονται; Μόνο αυτό ρωτάω, δεν ντρέπονται; Μόνο οι ομάδες τους ευνοούνται σταθερά τόσα χρόνια. Βέβαια μπορούμε να το δούμε και απ' την άλλη πλευρά το θέμα. Μήπως οι διαφορές τους είναι άλλες; Μήπως τα ΜΜΕ έδωσαν πολύ σημασία στην χρόνια φιλία τους και τώρα θέλουν να μας δείξουν ότι η ομάδα του καθενός είναι πάνω και από τη σχέση τους; Τρίχες!

Μια μεγάλη φιλία δεν χαλάει από τα χόμπι των φίλων κύριοι. Γιατί ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός χόμπι είναι για τους κυρίους που μιλάμε. Η φίλια τους θα χαλούσε μόνο αν ένας εκ των δύο έκανε ζημιά στη δουλειά του άλλου. Ξέρετε τώρα. Καράβια, επιχειρήσεις, μετοχές κ.τ.λ. Ας αφήσουμε λοιπόν τα καραγκιοζιλίκια και ας μην πέσουμε στο επίπεδο τους.

Μια καλοστημένη φάρσα είναι και αυτή για να πετύχουν τον φανατισμό των φιλάθλων. Ναι των φιλάθλων, όχι των οπαδών. Τους οπαδούς τους έχουν, τους φιλάθλους θέλουν. Γι' αυτό προτείνω να μην πέσετε στην παγίδα τους όσοι ακόμη έχετε φίλαθλο πνεύμα.

Και σας παρακαλώ κοιτάξτε κάτι και μόνοι σας και θα με θυμηθείτε Όποιος είναι κάτω από τον άλλον (βαθμολογικά) μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, θα κατακρίνει την διαιτησία. Ο... επάνω δεν θα ασχολείται και θα το παίζει υπεράνω κι ας γίνονται τα χειρότερα εις βάρος της ομάδας του.

Τα λέμε

Ευ. Λ.