Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Δίψα για πρόκριση












Δίψα για πρόκριση. Η συγκεκριμένη φράση αποτυπώνει περίτρανα το κλίμα το οποίο επικρατεί στα Γιάννενα για τον αυριανό αγώνα Kυπέλλου (3 μ.μ., Conn-X TV) κόντρα στον Εργοτέλη.

Οι οπαδοί του ΠΑΣ ζουν στιγμές «τρέλας» μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα στη Football League, καθώς η ομάδα δείχνει πανίσχυρη αγωνιστικά, μετρώντας έξι νίκες και μία ισοπαλία στις πρώτες εφτά αγωνιστικές, επίδοση η οποία εγκατέστησε τους Γιαννιώτες στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος και άνοιξε την όρεξη όλων για τη συνέχεια.

Το πρωτάθλημα, όμως, μπορεί να περιμένει, καθώς αύριο οι ποδοσφαιριστές του Στεφάν Ντεμόλ καλούνται να αποκλείσουν μία ομάδα της Super League, ώστε να ξεκινήσουν όνειρα διάκρισης στο δεύτερο τη τάξει θεσμό του εγχώριου ποδοσφαιρικού στερεώματος.

Το αναμενόμενο κατάμεστο «Ζωσιμάδες» θα δώσει σημαντική ώθηση, ενώ στο μυαλό των περισσότερων βρίσκεται και το περσινό παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο που έριξε τους τίτλους τέλους στην παρουσία του ΠΑΣ στη Σούπερ Λιγκ.

Στα αγωνιστικά, ο Ντεμόλ κράτησε κλειστά τα χαρτιά του, ωστόσο αναμένεται να κάνει μία με δύο αλλαγές σε σχέση με το πρόσφατο παιχνίδι κόντρα στη Βέροια, ενώ στην 21μελή αποστολή συμπεριέλαβε τους Λουίζ Κάρλος, Βαρτζιώτη και Κουτσοσπύρο. Αναλυτικά η αποστολή: Κηπουρός, Σικαλιάς, Ντάσιος, Στάθης, Κώτσιος, Πάντος, Λουίζ Κάρλος, Βαρτζιώτης, Μιχαήλ, Βάντερσον, Κεϊτά, Τζημόπουλος, Ανδράλας, Κυριάκος, Σκούφαλης, Ντε Βισέντι, Μπακαγιόκο, Τζάνης, Φουρτάδο, Σιαλμάς και Κουτσοσπύρος.

Μηνύουν την αστυνομία οι οπαδοί












Αποφασισμένοι να υποβάλουν μηνύσεις κατά του αστυνομικού διευθυντή Βέροιας είναι αρκετοί οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννινα, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής των «Blue Vayeros», Χριστόδουλος Θεοδωρίκας.

Οι φίλοι του «Άγιαξ» καταγγέλλουν ότι κατά την αποχώρησή τους αργά το βράδυ της Κυριακής από το στάδιο της Βέροιας, και αφού δεν κατάφεραν να πετύχουν την απελευθέρωση του ομοϊδεάτη τους, αστυνομικοί καταχράστηκαν την εξουσία τους και τους χτύπησαν στο κεφάλι και τον αυχένα.

Στο μεταξύ, η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τα όσα έγιναν στο τέλος του αγώνα με τη Βέροια. Αναλυτικά η ανακοίνωση- επιστολή:

ΠΡΟΣ: τον αξιότιμο κύριο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Παπουτσή Χρήστο

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Στις 24/10/2010, μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και παρά την άψογη και παραδειγματική συμπεριφορά των 700 φιλάθλων της ομάδας μας, συνελήφθη φίλαθλος της ομάδας μας με την κατηγορία για χρήση καπνογόνου.

Η πρωτοφανής ζέση της αστυνομίας για την σύλληψη αυτή, οδήγησε σε ένταση τους 700 παρευρισκομένους φιλάθλους μας, οι οποίοι αρνούνταν να αποχωρήσουν και παρέμεναν ειρηνικά έξω από το γήπεδο της Βέροιας, διαμαρτυρόμενοι αφενός για τη σύλληψη και αφετέρου επιδιώκοντας την απελευθέρωση του φιλάθλου μας.

Το τι πραγματικά συνέβη με το καπνογόνο, θα το κρίνει το δικαστήριο και δεν μας αφορά. Η αντίδραση όμως που προκάλεσε η ασήμαντη αυτή παραβατική συμπεριφορά, οδήγησε σε κρίση, την οποία οι επιτελείς της αστυνομίας δεν είχαν την ικανότητα να αντιμετωπίσουν.

Μετά από πραγματικά «παρακάλια» του Αστυνομικού Διευθυντή προς το νομικό σύμβουλο της ομάδας μας αλλά και προς τον πρόεδρο αυτής, τον οποίο μάλιστα εκλιπαρούσε μετά τις 18.30 το απόγευμα να του τηλεφωνήσει και όταν το έπραξε του ζήτησε να απομακρύνει τους φιλάθλους, λες αυτοί είναι άβουλα όντα και τα στελέχη της ομάδας μας είναι οι καθοδηγητές τους, προέβησαν και στην εξής απαράδεκτη, προκλητική, βάναυση και άσκοπη επιδείξεως εξουσίας ενέργεια, καθόσον: περί τις 21.30 το βράδυ, όταν ενημερώθηκαν οι φίλαθλοι από αστυνομικά όργανα που βρίσκονταν στον χώρο ότι η κα. Εισαγγελέας είχε διατάξει την κράτηση του φιλάθλου, κατά τη διάρκεια της αποχωρήσεως και επιβιβάσεως στα λεωφορεία, και ενώ οι μισοί είχαν εισέλθει στο πρώτο λεωφορείο, άνδρες της Μονάδος Αποκατάστασης Τάξης με αδόκιμη, άσκοπη, και προκλητική βιαιότητα, επιτέθηκαν στους προς επιβίβαση φιλάθλους, προκαλώντας τον τραυματισμό πολλών εξ αυτών ( θα σας προσκομιστούν ιατρικές γνωματεύσεις από το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και Βέροιας), ενώ με τα κλομπ έσπασαν και τζάμι του λεωφορείου.

Για την απαράδεκτη αυτή ενέργεια, διαμαρτυρόμαστε έντονα και απαιτούμε εξηγήσεις, ενώ περιμένουμε το αποτέλεσμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης που είμαστε σίγουροι ότι θα διατάξατε, ενώ εγείρονται πλέον και αστικές αξιώσεις από τους παθόντες κατά της αστυνομίας.

Δεν υιοθετούμε καμία έκνομη συμπεριφορά από όπου και αν προέρχεται, αλλά δεν θα επιτρέψουμε στην πλάτη δικών μας ανθρώπων που τους έχει αποδώσει τα εύσημα όλη η φίλαθλη ελληνική κοινωνία, να εμφανιστεί ως δήθεν αποτελεσματική η πάταξη του εγκλήματος, εκεί, όπου αν δεν υπήρχαν οι δημοσιογράφοι θα είχε μείνει ακόμη στο σκοτάδι ένα εκ των ειδεχθέστερων εγκλημάτων τα τελευταία χρόνια.

ΑΠΕΙ ΡΩΤΑΝ: «Λευτεριά στους οπαδούς»

Ανακοίνωση για τα γεγονότα της Βέροιας εξέδωσε και ο σύνδεσμος φιλάθλων ΑΠΕΙ ΡΩΤΑΝ, όπου μεταξύ άλλων συμπαρίσταται στους διωκόμενους οπαδούς. Αναλυτικά:

«Το θέατρο του παραλόγου διαδραματίστηκε χθες (σ.σ. την Κυριακή) στη Βέροια με τη σύλληψη οπαδού του ΠΑΣ με τη γελοία αιτιολογία ότι άναψε καπνογόνο κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Για ακόμη μια φορά το κράτος βάλλει κατά των οπαδών σ’ έναν αγώνα όπου οι οπαδοί του ΠΑΣ δε δημιούργησαν το παραμικρό επεισόδιο και θα μπορούσε να μη γίνει κυριολεκτικά το παραμικρό. Δυστυχώς όμως η αστυνομία θεώρησε σωστό να συλλάβει έναν οπαδό μας (για άναμμα πυρσού).

Η συνέχεια ήταν να παραμείνουμε τρία λεωφορεία έξω από το γήπεδο της Βέροιας έως τις δέκα περίπου το βράδυ για συμπαράσταση στο συλληφθέντα οπαδό. Η βραδιά έκλεισε με τη δολοφονική επίθεση των ανδρών των ΜΑΤ εναντίον οπαδών του ΠΑΣ χτυπώντας αδιακρίτως και τραυματίζοντας αρκετούς και προκαλώντας ζημιές μέχρι και σε λεωφορεία.

Οι ΑΠΕΙ ΡΩΤΑΝ εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στους διωκόμενους οπαδούς καθώς και σε όσους έχουν τραυματιστεί από τη δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ».