Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Ντεμόλ: "Πρώτος στόχος το πρωτάθλημα"














Την πρόκριση του ΠΑΣ Γιάννινα στη Δ' φάση του κυπέλλου Ελλάδος σχολίασε ο Στεφάν Ντεμόλ στον SUPER FM 104,3.

Ο Βέλγος τεχνικός τόνισε ότι η ομάδα του πήρε μία εύκολη πρόκριση και ο ίδιος είχε την ευκαιρία να δει την κατάσταση ορισμένων παικτών του, ωστόσο δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι πρώτος στόχος για τον ΠΑΣ παραμένει το πρωτάθλημα.

Για τη νίκη και την πρόκριση της ομάδας του, είπε: "Κάναμε πολλές αλλαγές, αλλάξαμε τουλάχιστον 7 πρόσωπα στην ενδεκάδα σε σχέση με το ματς κόντρα στον Πανθρακικό, γιατί ήθελα να δώσω κάποιες ευκαιρίες σε ορισμένους παίκτες για να διαπιστώσω αν είναι έτοιμοι ή όχι. Το πρώτο ημίχρονο ήταν λιγάκι δύσκολο, χάσαμε κι ένα πέναλτι, ενώ στο β' ημίχρονο οι παίκτες έπαιξαν πολύ καλά, κέρδισαν άνετα και το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο".

Για το αν έμεινε ευχαριστημένος από τους παίκτες που δοκίμασε: "Από κάποιους παίκτες έμεινα ευχαριστημένος, από κάποιους άλλους όχι. Ήταν ευκαιρία να πάρουν χρόνο συμμετοχής ορισμένοι παίκτες, μην ξεχνάμε όμως ότι βασικός μας στόχος είναι το πρωτάθλημα, ενώ το κύπελλο ακολουθεί".

Για τον προσεχή αντίπαλο (Εθνικό) στο πρωτάθλημα και τη γνώμη που αποκόμισε γι' αυτόν βλέποντάς τον στον αγώνα κυπέλλου με την Κρανούλα, υπογράμμισε: "Βρέθηκα στην Κρανούλα για να δω για μία ακόμα φορά τον Εθνικό. Τους έχουμε δει κι άλλες δύο φορές, οπότε ξέρουμε πολλά για εκείνους. Θα τους σεβαστούμε, αλλά θα πάμε εκεί για τους τρεις βαθμούς".

Ντέρμπι στο Ελληνικό

Στο μαραθώνιο του πρωταθλήματος μπαίνουν ξανά οι ομάδες της Football League, με τους αγώνες της 2ης αγωνιστικής που θα διεξαχθεί εκ νέου σε δύο δόσεις.

Στο Ελληνικό το απόγευμα της Δευτέρας θα γίνει το πιο σημαντικό ματς, με τον Εθνικό να υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα. Από τα κυριακάτικα παιχνίδια ενδιαφέρον υπάρχει στην αναμέτρηση Τρίκαλα-Λεβαδειακός, με τους Βοιωτούς να προέρχονται από εντός έδρας ήττα στην πρεμιέρα αλλά και αποκλεισμό στο θεσμό του Κυπέλλου. Το πλήρες πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου
17:00 ΟΦΗ-Αναγέννηση Καρδίτσας
17:00 Αγροτικός Αστέρας-Παναιτωλικός
17:00 Ηλιούπολη-Πιερικός
18:00 Τρίκαλα-Λεβαδειακός
18:00 Διαγόρας-Θρασύβουλος

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου
17:00 Εθνικός-ΠΑΣ Γιάννινα
18:00 Ιωνικός-Δόξα Δράμας
18:00 Πανθρακικός-Βέροια
19:00 Καλλιθέα-Εθνικός Αστέρας (CONN-X)

Δια χειρός ΟΠΑΠ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΟΠΑΠ θα συνδράμει στην απόκτηση απ' την ΕΤ3 μέρους των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Β' Εθνικής. Το πότε θα ξεκινήσουν οι μεταδόσεις (αν και εφόσον) της ΕΤ3 αποτελεί ένα ερωτηματικό, πιθανότατα όμως αυτό θα γίνει την τρίτη αγωνιστική. Για τη δεύτερη αγωνιστική το Conn-X TV θα μεταδώσει τηλεοπτικά την ερχόμενη Δευτέρα την αναμέτρηση Καλλιθέα-Εθνικός Αστέρας.

Συνάντηση Χ. Αηδόνη με αντιπροσωπεία του ΠΣΑΤ


Συνάντηση του υφυπουργού Υγείας, Διατροφής και Αθλησης, Χρήστου Αηδόνη με αντιπροσωπεία του ΠΣΑΤ.

Συνάντηση με τον υφυπουργό Υγείας Διατροφής και Άθλησης, αρμόδιο για τα θέματα του Αθλητισμού, Χρήστο Αηδόνη και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή, είχε σήμερα αντιπροσωπεία του ΠΣΑΤ, την οποία αποτελούσαν ο πρόεδρος, Παύλος Γερακάρης, ο Α’ αντιπρόεδρος, Κώστας Μυλωνάς, ο Β’ αντιπρόεδρος, Αντώνης Αντωνόπουλος, ο γενικός γραμματέας, Δημήτρης Ευσταθίου, ο ταμίας, Τάσος Αντωνίνης, ο ειδικός γραμματέας, Γιάννης Μαμουζέλος και ο αναπληρωτής ταμίας, Νίκος Τσώνης.

Ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού άκουσε προσεκτικά τις θέσεις του ΠΣΑΤ για τη βία στους αθλητικούς χώρους, τον ρόλο των δημοσιογράφων, τις συνθήκες εργασίας στα εθνικά στάδια και γυμναστήρια και εξέφρασε τη βούληση της Πολιτείας να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, με δεδομένο και το ενδιαφέρον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.

Ο κ. Αηδόνης, είπε πως θα συναντηθεί επισήμως με τους εκπροσώπους των οργανωμένων οπαδών των ομάδων και δεσμεύτηκε να προωθήσει με ταχύτερους ρυθμούς την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και των κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης στα γήπεδα, κάτι που έχει αποφασιστεί αλλά έχει καθυστερήσει η ολοκλήρωσή τους.

Επίσης ο κ. υφυπουργός τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να συνδεθεί άμεσα ο Αθλητισμός με την υγεία και τη διατροφή, μέσω προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού, τη δημιουργία θεματικών ενοτήτων άθλησης σε όλους τους αθλητικούς χώρους, αλλά και την προώθηση προγραμμάτων αθλητικού τουρισμού σε διάφορες περιοχές της χώρας μας. Ακόμη, αναφέρθηκε στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και την ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους της Πολιτείας για την ανάδειξή του.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, κ. Πάνος Μπιτσαξής, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί μέχρι στιγμής, όπως τη ρήτρα βίας, αλλά και την επιβράβευση των ομάδων εκείνων που αποδεδειγμένα καταβάλουν προσπάθειες για την καταπολέμηση της βίας στον αθλητισμό. Τέλος η αθλητική ηγεσία ζήτησε από τον ΠΣΑΤ να οργανώσει μια συνάντηση με τους διευθυντές και προϊσταμένους των αθλητικών τμημάτων όλων των ΜΜΕ, καθώς επίσης και με τους διαπιστευμένους συντάκτες στη ΓΓΑ, προκειμένου να συζητηθεί ο ρόλος των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ στο μεγάλο ζήτημα της βίας.

Πηγή από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στα "χαρακώματα" ΠΑΣ Γιάννινα και Διοίκηση Σταδίων














Ένας άνευ προηγουμένου "πόλεμος" μαίνεται τα τελευταία 24ωρα στα Γιάννενα μεταξύ της Διοίκησης των Σταδίων και της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι δύο πλευρές, που οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα την περασμένη Κυριακή προκειμένου να λύσουν τις διαφορές τους, βρίσκονται κυριολεκτικά στα "χαρακώματα" και έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ώρες σε ένα "μπραντ ε φερ" ανακοινώσεων.

Την αρχή έκανε η νέα Διοίκηση Σταδίων που με ανακοίνωσή της επιρρίπτει ευθύνες στην ΠΑΕ για ουκ ολίγα θέματα, ενώ αμφισβητεί και συμφωνίες που είχαν συναφθεί μεταξύ ΠΑΕ και προηγούμενης Διοίκησης Σταδίων κατηγορώντας εμμέσως πλην σαφώς τις δύο πλευρές για αδιαφάνεια.

Από την πλευρά της, η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα σήκωσε το γάντι της αντιπαράθεσης και απειλεί τη Διοίκηση των Σταδίων με προσφυγή στη Δικαιοσύνη εάν δεν ανακαλέσει άμεσα τα λεγόμενά της. Ακολουθούν οι ανακοινώσεις των δύο αντιμαχόμενων πλευρών:

Διοίκηση Σταδίων: "Σχετικά με τον χλοοτάπητα και τις κλειστές πόρτες. Επειδή τέθηκαν, εύλογα κατά την άποψή μας ερωτήματα, αναφορικά με το μεμονωμένο πρόβλημα του νέου χλοοτάπητα αλλά και τις κλειστές θύρες του σταδίου κατά την έξοδο των φιλάθλων μετά το πέρας του αγώνα για την αποκατάσταση της αλήθειας σας κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα:

Πρώτον, η Διοίκηση της Επιτροπής Σταδίου δεν διαχειρίζεται τις θύρες και η ευθύνη ανήκει εξ ολοκλήρου κατά την διεξαγωγή του αγώνα στην διοίκηση της επιχείρησης ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966.

Δεύτερον, η τυχόν αστοχία σε μικρό τμήμα το χλοοτάπητα που διαπιστώθηκε βαρύνει απόλυτα την διοίκηση της επιχείρησης και την άγνωστη για την επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ κατασκευαστική εταιρία, μια και το έργο, όπως και το στέγαστρο δεν παραλήφθηκαν ακόμη, αλά ούτε και τέθηκαν στη διάθεσή μας, παρότι ζητήθηκαν, τα εργολαβικά, οι θεωρημένες μελέτες, οι εγγυητικές καλής εκτέλεσης κλπ., καθώς και κάθε άλλο στοιχείο που προβλέπεται από τις διατάξεις περί δημοσίων έργων.

Ο φίλαθλος κόσμος αλλά και ο κάθε πολίτης θα πληροφορηθεί αναλυτικά μετά τη νόμιμη παραλαβή τόσο για τη φερόμενη προγραμματική σύμβαση, όσο και για το περιεχόμενό της.

Ακόμα, για την άστοχη ενέργεια της Διοίκησης της ΠΑΕ και ειδικότερα του Προέδρου της να οδηγήσει στο αστυνομικό τμήμα τους χειριστές των μηχανημάτων που ασχολούνταν με εντολή της επιτροπής Διοίκησης του σταδίου με την απομάκρυνση επικίνδυνων για τη ζωή πινακίδων, σας κάνουμε γνωστό ότι την επομένη στην κοινή σύσκεψη που έγινε ο κ. Πρόεδρος δεν προσκόμισε τα συμβόλαια, παρά τις δεσμεύσεις που έδιδε κατά την αυτόφωρη διαδικασία ενώπιον του αστυνομικού διευθυντή.

Κλείνοντας, τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι η αθλητική πολιτική αποκτά το πραγματικό της περιεχόμενο όταν συνδιαλέγεται ισότιμα, υπηρετεί την άθληση για όλους και προτάσσει τοπικά την ιδέα του ΠΑΣ, χωρίς να αγνοεί την επιχειρηματικότητα με σεβασμό στους φιλάθλους και όχι στους αποκαλούμενος "πελάτες".

Μπορούμε να δουλέψουμε όλοι μαζί για το αθλητικό μέλλον της περιοχής κάτι που επιτάσσει και το θεσμικό πλαίσιο της λειτουργούσης ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, Επιτροπής Διοίκησης".

ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: "Έκπληκτοι παρακολουθούμε την συνεχή επίθεση που δέχεται η ομάδα μας, από την πρώτη ημέρα που η νέα διοίκηση του ΠΕΑΚΙ διορίστηκε στην θέση της.

Η επίθεση αυτή ξεπέρασε κάθε όριο, κινούμενη πλέον, πέραν των ορίων αξιοποίνου πράξεως, με την απαράδεκτη ψευδή και συκοφαντική επιστολή του διορισμένου κ. προέδρου της διοικήσεως. Από την πρώτη ημέρα τα νέα μέλη της διοικήσεως τοποθετήθηκαν, όχι απλώς απέναντι από τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, αλλά και με αναμφίβολη συνεχή προσπάθεια πλήξεως της ομάδος.

Κύριε πρόεδρε του ΠΕΑΚΙ, εμφανίζετε και δημιουργείτε θέματα και προβλήματα, όπου δεν υπάρχουνε. Δεν θα σας ακολουθήσουμε. Όμως, αφού λοιπόν απευθύνεστε στον κόσμο των Ιωαννίνων, και μάλιστα προ σημαντικότατου αγώνος, θα ήταν καλό να του εξηγήσετε:

Ποιός και γιατί κλείδωσε με καινούργια λουκέτα, κάποιες από τις θύρες του γηπέδου και δεν παρέδωσε ποτέ τα κλειδιά στην ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ; Φαίνεται να είναι προσφιλής τακτική σας τα λουκέτα, τακτική που ακολουθήθηκε και στο παιχνίδι με τον Αρη, κλειδώνοντας τα αποδυτήρια της φιλοξενούμενης ομάδος διακινδυνεύοντας την φήμη μια ολόκληρης πόλης.

Θα ήταν χρήσιμο να εξηγήσετε στον φίλαθλο κόσμο, για το ποιες πινακίδες ήταν δήθεν "επικίνδυνες για τη ζωή" όπως ψευδέστατα αναφέρετε, δημιουργώντας τρόμο και ανησυχία στους φιλάθλους μας και γιατί εφόσον έχετε τέτοιο αυξημένο ενδιαφέρον, δεν συνεχίσατε την αποκαθήλωση του. Επίσης η τακτική "κλεφτοπόλεμου" με την οποία προξενήσατε ζημία στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ καταστρέφοντας πινακίδες 7:00 το πρωί της Κυριακής (!!), δεν δικαιολογήθηκε στην μακροσκελή συκοφαντική σας επιστολή.

Για την εταιρία που ανέλαβε την κατασκευή χλοοτάπητα και τους υπευθύνους αυτής, δεν έχουμε να σας προσθέσουμε τίποτε άλλο εκτός από το ότι είναι πασίγνωστο σε όλη την Ήπειρο και από την επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ, από έγγραφη ενημέρωση της ΠΑΕ προς εσάς, αλλά και από συνεντεύξεις που παραχώρησαν οι υπεύθυνοι σε τοπικά μέσα, λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος που προκάλεσε η άθλια περσινή κατάσταση. Η άγνοια που επικαλείστε, φανερώνει το πόσο μακριά βρίσκεστε από τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

Αναφέρεστε σε διάφορα έγγραφα που δήθεν δεν προσκομίστηκαν (εργολαβικά, μελέτες, εγγυητικές), δημιουργώντας δολίως πεπλανημένη εντύπωση στον φίλαθλο κόσμο μας, ότι πρόκειται για εν κρυπτώ έργο και επιπόλαιο ως προς την κατασκευή του. Επιτρέψτε μας να σας ενημερώσουμε ότι επειδή η σύμβαση έγινε μεταξύ της εταιρίας και της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ δεν απαιτούνται στοιχεία διατάξεων δημοσίων έργων, κάτι το οποίο προφανώς αγνοείτε. Η απαραδέκτως αναφερόμενη από εσάς ως "ΦΕΡΟΜΕΝΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ", με σκοπό αμφισβητήσεως της εγκυρότητας και νομιμότητας της, βρίσκεται στα χέρια σας, αλλά και στη διάθεση κάθε ενός που θα ήθελε να λάβει γνώση του περιεχόμενου της.

Λυπούμαστε που κατά την άποψή σας η ιδέα και το βαρύτατο όνομα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ για εσάς αποτελεί όπως περιφρονητικά αναφέρετε, "επιχείρηση". Λυπούμαστε επίσης που η προώθηση της ιδέας του ΠΑΣ για εσάς είναι μόνο στο τοπικό επίπεδο, όπως γράφετε, Εσείς δεν έχετε σχέση με την ιδέα του ΠΑΣ και σας παρακαλούμε να μη ξαναχρησιμοποιήσετε τέτοιο επιχείρημα. Θα ήταν χρήσιμο τέλος να λάβετε υπόψιν σας, και ότι και εμείς είμαστε υπέρ της συνεργασίας, αλλά δεν θα πρέπει να λησμονείτε, ότι ο ΜΟΝΟΣ που οικονομικά συνδράμει σε όλα αυτά τα έργα που αναμόρφωσαν το γήπεδο μας είναι ο πρόεδρος της ομάδος κ. Γεώργιος Χριστοβασίλης.

Αναμένουμε εντός 24 ωρών να ανακαλέσετε και να ζητήσετε συγγνώμη για όσα συκοφαντικά αναφέρετε για την ομάδα μας, άλλως η επόμενη συνάντησή μας θα είναι ενώπιον των δικαστηρίων.

Όσο και αν το επιθυμείτε εσείς, αλλά και άλλες πόλεις που σε αντίθεση με εσάς με χαρά θα δεχότανε να φιλοξενήσουν την ομάδα μας σε εντός έδρας αναμετρήσεις, εμείς μέχρι την μετάβαση μας στο δικό μας γήπεδο θα παραμείνουμε στους ιστορικούς "Ζωσιμάδες". Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ είναι κολοσσιαίο μέγεθος και όσο πιο γρήγορα το καταλάβει κανείς τόσο καλύτερα γι' αυτόν.

Τα κάστρα λένε ότι πέφτουν από μέσα, αλλά όσο και να προσπαθείτε, είστε εκτός κάστρου".