Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Μιχαήλ: "Θα ανταποκριθούμε στη νέα πρόκληση"












Το περασμένο εξάμηνο (Ιανούαριος 2010- Ιούνιος 2010) αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στον Πανσερραϊκό, όπου πραγματοποίησε σπουδαίες εμφανίσεις συμβάλλοντας στην άνοδο της ομάδας στη Super League.

Το καλοκαίρι επέστρεψε στον ΠΑΣ Γιάννινα και ευελπιστεί να βάλει το δικό του λιθαράκι τη σεζόν που έρχεται, προκειμένου ο "Άγιαξ" της Ηπείρου να επιστρέψει και πάλι στη μεγάλη κατηγορία. Ο λόγος για τον Αλέξη Μιχαήλ που είναι ο σημερινός φιλοξενούμενος στο κομμάτι των συνεντεύξεων.

Ο 24χρονος αριστερός μπακ μιλώντας στο επίσημο site του συλλόγου αναφέρθηκε στη νέα προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ο ΠΑΣ Γιάννινα εδώ και ένα μήνα, ενώ έκανε μια μίνι αναφορά στα φιλικά παιχνίδια, στους νέους παίκτες που ήρθαν, αλλά και στις απαιτήσεις που έχει η Football League. Αναλυτικά:

Για την προετοιμασία που έχει ξεκινήσει ακριβώς εδώ και ένα μήνα: "Η προετοιμασία που έγινε τόσο στο Ελατοχώρι, όσο και εδώ στα Γιάννενα είναι πολύ καλή. Δουλεύουμε πάνω σε βασικά θέματα, όπως η φυσική κατάσταση και η τακτική και προσπαθούμε να μάθουμε τη νέα φιλοσοφία που διέπει τον προπονητή μας. Πιστεύω ότι γίνεται μια πολύ καλή δουλειά και ευελπιστώ τα αποτελέσματα να φανούν στο γήπεδο".

Για την εικόνα των μέχρι τώρα φιλικών παιχνιδιών: "Τα φιλικά παιχνίδια που διεξάγονται αυτή την περίοδο είναι σαν μια καλή προπόνηση. Δεν μπορεί να βγάλεις τόσα πολλά συμπεράσματα αλλά είναι ένα δείγμα για το τι θα επακολουθήσει. Πιστεύω ότι όλοι μας, από την έναρξη της προετοιμασίας μέχρι και τώρα, έχουμε δώσει τον καλύτερο μας εαυτό παρόλο που είμαστε κουρασμένοι και τα πόδια μας είναι αρκετά βαριά από τις συνεχείς προπονήσεις".

Για τους στόχους της νέας σεζόν: "Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι υποχρεωμένος να πρωταγωνιστεί. Είμαστε μεγάλη ομάδα και η κατηγορία στην οποία αξίζει να βρισκόμαστε είναι η Super League. Έχουμε πολύ δύσκολο έργο γιατί το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής είναι πολύ δύσκολο, ανταγωνιστικό και σκληρό. Διαθέτουμε όμως εμπειρία και ποιότητα προκειμένου να φέρουμε εις πέρας τη δύσκολη αποστολή. Άλλωστε έχω αγωνιστεί στη συγκεκριμένη κατηγορία και από αυτό που έχω διδαχθεί είναι ότι όλες οι ομάδες βρίσκονται πολύ κοντά στη βαθμολογία και υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια και προσοχή".

Για τους νέους παίκτες που ήρθαν στην ομάδα: "Τα παιδιά που ήρθαν αναμένεται να βοηθήσουν πολύ. Είναι έμπειροι παίκτες και γνωρίζουν καλά το πρωτάθλημα. Επίσης, έχει μείνει και από πέρυσι ένας καλός κορμός παικτών και πιστεύω ότι θα είμαστε πανέτοιμοι για τη νέα πρόκληση".

Για τον Στεφάν Ντεμόλ: "Είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων. Του αρέσει η ποιοτική δουλειά και σιγά σιγά προσπαθεί να περάσει τη δική του φιλοσοφία. Γνωρίζει πολλά από το ποδόσφαιρο και μας βοηθάει πολύ και στον τομέα της ψυχολογίας".

*Στις προπονήσεις του ΠΑΣ Γιάννινα τις τελευταίες ημέρες συμμετέχουν οι Γκέραλντ Γκέκας και Μάριος Οικονόμου (γιος του παλαίμαχου άσου του ΠΑΣ Γιώργου Οικονόμου), οι οποίοι προέρχονται από τις ακαδημίες του συλλόγου.

Αλλάζουν όψη οι "Ζωσιμάδες"















Το Εθνικό Στάδιο "Ζωσιμάδες", έπειτα από ένα μήνα και κάτι, αρχίζει πλέον να αλλάζει όψη, καθώς μετά το ξήλωμα του χλοοτάπητα στα μέσα Ιουλίου, ήρθε η ώρα για την επίστρωση του νέου χόρτου. Ήδη από σήμερα το πρωί οι διαδικασίες επίστρωσης του νέου χλοοτάπητα (φωτό από τις εργασίες) έχουν μπει στην τελική φάση, αφού τα ξημερώματα έφτασε από τη Λάρισα το νέο χορτάρι και από πολύ πρωί τα συνεργεία έπιασαν δουλειά.

Όλο αυτό διάστημα οι μπουλντόζες κατάφεραν να αφαιρέσουν αρκετό χώμα, ενώ η κλίση που παρατηρούνταν τα προηγούμενα χρόνια δεν υπάρχει πια, αφού από τους 71 πόντους που ήταν η υψομετρική διαφορά, κατέβηκε στους 41 πόντους. Ο δε αγωνιστικός χώρος θα πληροί και τις προδιαγραφές που έχει θέσει η ΟΥΕΦΑ.

Ο κ. Κολοβός, που έχει αναλάβει το συγκεκριμένο έργο, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου για την πορεία των εργασιών: "Ξεκινήσαμε ήδη από σήμερα την τοποθέτηση του χλοοτάπητα. Θα δουλέψουμε όλοι μας πολύ σκληρά προκειμένου να γίνει η δουλειά όσο το δυνατόν καλύτερα. Υπολογίζω ότι για να ολοκληρωθεί η τοποθέτηση του χορταριού θα χρειαστεί γύρω στις πέντε μέρες. Παράλληλα, με την επίστρωση του χλοοτάπητα θα το ποτίζουμε κιόλας, ενώ με την ολοκλήρωση των εργασιών θα ξεκινήσουμε το ράντισμα. Γίνεται από όλους μας μια μεγάλη προσπάθεια προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί επιτυχώς".

Όσο για το αν το γήπεδο θα είναι έτοιμο μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου που ξεκινάνε οι αγωνιστικές υποχρεώσεις, ο κ. Κολοβός ήταν κατηγορηματικός: "Ναι θα είναι. Υπολογίζω ότι από αρχές Σεπτεμβρίου ο αγωνιστικός χώρος θα είναι έτοιμος να παραδοθεί προς χρήση για αγώνες".