Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Έτοιμος για την πρεμιέρα ο ΠΑΣ












Με αρκετά καλό βαθμό πέρασε ο ΠΑΣ Γιάννινα το δύσκολο "τεστ" με αντίπαλο τον Άρη στο Πανηπειρωτικό, παρά την ήττα με 1-0 από την ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

Στην πρόβα τζενεράλε των "κυανόλευκων" εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος η ήττα, που ήρθε στο 87' με περιπετειώδη τρόπο, μοιάζει με μαγική εικόνα, αφού ο Άρης παρουσιάστηκε πολύ νωθρός και δεν απείλησε παρά μόνο στο τελευταίο πεντάλεπτο του α' ημιχρόνου και το πρώτο δεκάλεπτο του β' μέρους. Ο ΠΑΣ, από την πλευρά του, ήταν πιο κινητικός και απείλησε σε 2-3 περιπτώσεις την εστία του Άρη, δίχως ωστόσο αποτέλεσμα.

Στο 39’ η κεφαλιά του Μπακαγιόκο πέρασε μόλις άουτ, στο 79’ ο Κουτσοσπύρος έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία, σουτάροντας πάνω στον Βελλίδη, ενώ στο 86’ ο Άρης πέτυχε το μοναδικό τέρμα της συνάντησης. Ο Χαβίτο γύρισε την μπάλα στο σημείο του πέναλτι, ο Αραβίδης έκανε το σουτ που αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή από τον Πάντο, η μπάλα πήρε ύψος και ο Νέτο με κεφαλιά έκανε το 0-1.

Στα θετικά για τους γηπεδούχους, η εκπληκτική εμφάνιση των Κεϊτά και Ντε Βισέντι που έδειξαν σε ένα ακόμα φιλικό ότι είναι παίκτες πάνω στους οποίους μπορεί να στηριχτεί ο Ντεμόλ τη φετινή χρονιά.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Σικαλιάς (46' Κηπουρός), Ντάσιος (60' Στάθης), Πάντος, Κώτσιος (77' Βαρτζιώτης), Βάντερσον (51' Μιχαήλ), Κεϊτά (71' Τζημόπουλος), Ανδράλας (71' Νικολόπουλος), Κυριάκος, Ντε Βισέντι (83' Ιωάννου), Σιαλμάς (62' Σκούφαλης), Μπακακαγιόκο (60' Κουτσοσπύρος).

ΑΡΗΣ: Χουάνμα (46' Βελίδης), Κουλουχέρης (46' Νέτο), Ρονάλντο Γκιάρο (46' Οικονομόπουλος), Κόκε (46' Αραβίδης), Ρουίς (46' Τσέζαρεκ), Φατί, Μίσελ, Καζναφέρης (46' Χαβίτο), Μενδρινός (46' Αλβάρο), Λαζαρίδης (46' Οριόλ), Πρίττας (46' Τόχα).

Φάσεις- γκολ

18': Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βάντερσον, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ.

24': Ο Ντε Βινσέντι ξέφυγε ωραία από αριστερά, θα μπορούσε να σουτάρει, προτίμησε όμως να γυρίσει στον Μπακαγιόκο στο σημείο του πέναλτι και ο Γκιάρο πρόλαβε την τελευταία στιγμή να διώξει σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης νέα γλυκιά σέντρα του Ντε Βινσέντι, κεφαλιά από κοντά του Κεϊτά, μπλόκαρε ο Χουάνμα.

40': Μια ενέργεια του Ντε Βινσέντι, που με τακουνάκι άδειασε δύο αντιπάλους, ενθουσίασε την κερκίδα και είχε ως αποτέλεσμα να κερδίσει κόρνερ ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ακολούθως σέντρα του Κυριάκου, ο Μπακαγιόκο έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Χουάνμα.

45': Πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη του Άρη στα καρέ του ΠΑΣ. Ο Μενδρινός σέντραρε από αριστερά, η μπάλα πέρασε από κάποια σώματα, έφτασε στον Ρουίζ που πλάσαρε υπό πίεση, ο Σικαλιάς όμως έπεσε στην αριστερή του γωνία και μπλόκαρε.

46': Ο Τσέζαρεκ έφυγε στην αντεπίθεση και ενώ ήταν έτοιμος να πλασάρει, ο Βάντερσον τον πρόλαβε πάνω στο σουτ και τον έκοψε. Με τη δύναμη που είχε ο Κροάτης γύρισε το πόδι του Βάντερσον, με αποτέλεσμα ο Βραζιλιάνος του ΠΑΣ να τραυματιστεί και να αντικατασταθεί από τον Μιχαήλ

72': Έξυπνη κεφαλιά-πάσα του Νικολόπουλου στον Κουτσοσπύρο, αυτός έφυγε στην πλάτη της άμυνας, βρέθηκε απέναντι από τον Βελλίδη, σούταρε όμως πολύ δυνατά πάνω από τα δοκάρια.

78': Ο Κουτσοσπύρος διεκδίκησε μια χαμένη μπαλιά από τον Οικονομόπουλο και σε ένα ανεπανάληπτο τετ-α-τετ σούταρε πάνω στα πόδια του Βελλίδη!

80': Ο Κυριάκος εκτέλεσε κόρνερ, ο Βαρτζιώτης έπιασε την κεφαλιά έπιασε από τη μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

87' ΓΚΟΛ: Σουτ του Αραβίδη, ο Πάντος σταμάτησε την μπάλα πάνω στη γραμμή, αυτή πήρε ύψος και ο Νέτο με κεφαλιά εξ' επαφής άνοιξε το σκορ για τον Άρη κάνοντας το 0-1!

Μικρά από το Π.Ε.Α.Κ.Ι.

- Περίπου 1000 άτομα παρακολούθησαν την αναμέτρηση, ανάμεσά τους και 50 οπαδοί του Άρη

- Αρκετά εκδηλωτικοί οι "ΑΠΕΙ ΡΩΤΑΝ", οι οποίοι προτίμησαν να μην πληρώσουν εισιτήριο στήνοντας το δικό τους πάρτι στο… "πέταλο" του Πανηπειρωτικού.

- "Έχει λήξει το συμβόλαιο του Φουρτάδο με τον Ιωνικό και δεν είναι δικό μας θέμα η εκκρεμότητα που υπάρχει με την UEFA" ισχυρίζονται από τον ΠΑΣ, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην ανακοίνωση του Ιωνικού, με την οποία η ομάδα της Νίκαιας επιτίθεται στον κ. Χριστοβασίλη ισχυριζόμενη ότι ο Φουρτάδο δεν μπορεί να μεταγραφεί σε άλλο σύλλογο από τη στιγμή που εκκρεμοδικεί η καταγγελία του Ιωνικού στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

- Μικροτραυματισμούς αντιμετωπίζουν Μπουχάν και Τζάνης και για προληπτικούς λόγους δεν αγωνίστηκαν στο φιλικό.

Ικανοποιημένος ο Ντεμόλ

Ικανοποιημένος από τη συνολική εικόνα της ομάδας του στο παιχνίδι με τον Άρη παρά την ήττα με 1-0, εμφανίστηκε ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Στεφάν Ντεμόλ.

"Ήταν ένα πολύ δυνατό τεστ για εμάς. Πιστεύω ότι τα πήγαμε αρκετά καλά, όπως με τη Λάρισα, τα Τρίκαλα και τον Ολυμπιακό Βόλου. Προς το τέλος χάσαμε την οργάνωσή μας γιατί κάναμε πολλές αλλαγές και δεχθήκαμε γκολ στην εκπνοή. Στόχος είναι να είμαστε έτοιμοι στο πρωτάθλημα και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε. Το ζητούμενο άλλωστε για εμάς είναι να κερδίζουμε", τόνισε μεταξύ άλλων ο Ντεμόλ.

Πλήγμα με Σικαλιά

"Ξινό" του βγήκε του Γιώργου Σικαλιά το φιλικό του Σαββάτου κόντρα στον Άρη. Ο πορτιέρο του ΠΑΣ Γιάννινα τραυματίστηκε σοβαρά και θα απουσιάσει για περίπου ένα μήνα από τις υποχρεώσεις των Ηπειρωτών.

Ο τερματοφύλακας του "Άγιαξ" της Ηπείρου τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα με τους "κίτρινους" και σήμερα υποβλήθηκε σε εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν ότι έχει υποστεί ράγισμα στο μετακάρπιο που σημαίνει ότι θα μπορέσει και πάλι να προπονηθεί, πιάνοντας μπάλα, σε τρεις εβδομάδες. Συν τοις άλλοις, τραυματίστηκε στο φιλικό και ο Βάντερσον (κάκωση στο δεξί αχίλλειο) και ξεκίνησε θεραπεία για να προλάβει το ντέρμπι με τον Πανθρακικό.

Με Οδυσσέα Αναγέννησης στο κύπελλο

Ο Οδυσσέας Αναγέννησης Σερρών αναδείχθηκε νικητής στην πρώτη φάση του Κυπέλλου επί του Μακεδονικού με 1-0, αποτέλεσμα που του επέτρεψε να προκριθεί στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας όπου θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον ΠΑΣ Γιάννινα σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί προσεχώς.