Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Νέο "χτύπημα" με Πάντο












Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος γάμου έλαβε χώρα χθες. Ο Τάσος Πάντος αποτελεί την πέμπτη μεταγραφή του ΠΑΣ Γιάννινα μετά από αυτές των Κυριάκου, Νικολόπουλου, Σκούφαλη και Κηπουρού. Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια μεταγραφή που προσθέτει εμπειρία στο ρόστερ του ΠΑΣ και καταδεικνύει τον τρόπο σκέψης των ιθυνόντων του συλλόγου για τη νέα σεζόν.

Πάντος: "Ένδοξο παρελθόν, παρόν και μέλλον ο ΠΑΣ Γιάννινα"

Ο έμπειρος αμυντικός προέβη και στις πρώτες του δηλώσεις στο επίσημο site του συλλόγου, τονίζοντας αρχικά: "Για μένα είναι μια αλλαγή στην καριέρα μου. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι μια ομάδα που έχει ένδοξο παρελθόν, παρόν και μέλλον. Παρότι είχα προτάσεις από πολλές ομάδες, επέλεξα να αγωνιστώ βάζοντας πρώτα το συναίσθημα. Ο ΠΑΣ Γιάννινα τηρεί όλες τις προϋποθέσεις για να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου".

Στη συνέχεια μίλησε για τα κριτήρια με τα οποία πήρε την απόφαση να συνεχίσει στον ΠΑΣ: "Καταρχήν σημαντικό ρόλο έπαιξε ο χαρακτήρας και το ήθος που διαθέτει ο κ. Χριστοβασίλης. Δεύτερον ο ΠΑΣ συγκαταλέγεται στις ομάδες που αξίζει να βρίσκεται στην μεγάλη κατηγορία, διότι έχει μεγάλη δυναμική και κόσμο που έχει μεγάλο πάθος αλλά και αγάπη για τον σύλλογο".

Τέλος, ο Τάσος Πάντος για την προετοιμασία που ξεκινάει σε λίγες ημέρες υποστήριξε: "Εγώ προσωπικά αλλά και οι συμπαίκτες μου πρέπει να δουλέψουμε σκληρά προκειμένου να πετύχουμε την άνοδο. Η ομάδα δεν αξίζει να βρίσκεται στη Β' Εθνική. Ο ΠΑΣ Γιάννινα πρέπει να επιστρέψει και πάλι στη Super League και μόνο μέσα από συλλογική προσπάθεια μπορούμε να τα καταφέρουμε".

Η καριέρα του Τάσου Πάντου

Αναμφισβήτητα με επτά χρόνια παρουσίας στον Ολυμπιακό η εμπειρία του Τάσου Πάντου στα ελληνικά γήπεδα είναι πάρα πολύ μεγάλη. Ο 34χρoνος ποδοσφαιριστής γεννήθηκε στις 5 Μαΐου του 1976 στην Αθήνα. Μπορεί να αγωνιστεί με μεγάλη ευχέρεια τόσο στο δεξί άκρο της άμυνας όσο και στο αριστερό.

Ξεκίνησε από την Προοδευτική την σεζόν 1998-99 και έφυγε από το σύλλογο του Κορυδαλλού το 2003. Στη συνέχεια έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και την ίδια χρονιά μετακόμισε στον Πειραιά φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Συνολικά με Προοδευτική και Ολυμπιακό έχει 217 συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία, ενώ έχει πετύχει και έξι τέρματα.

"Με γνώμονα το συναίσθημα"

Με γνώμονα το συναίσθημα ο Τάσος Πάντος πήρε την απόφαση να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο 34χρονος αμυντικός μίλησε στον Sentra 103,3 και την εκπομπή "Θύρα 11" με τον Νίκο Γέμελο. Αναλυτικά:

Για τη μεταγραφή του στον ΠΑΣ: "Για μένα αποτελεί σταθμό, μια αλλαγή στη σταδιοδρομία μου. Είναι συνειδητή επιλογή, έπαιξε ρόλο το συναίσθημα και ότι κατάγομαι από τα Γιάννενα. Είχα καλύτερες οικονομικά προτάσεις, αλλά είμαι ένας άνθρωπος που λειτουργεί με συναίσθημα.

Τα Γιάννενα είναι μεγάλη ομάδα με παρελθόν και θεωρώ ότι έχει μέλλον, με κόσμο και δυναμική. Εγώ την κατατάσσω μέσα στις ομάδες της Σουπερ Λίγκας. Εκεί ανήκει, για να το κάνεις αυτό θέλει πολύ δουλειά. Το πρωτάθλημα της Β' εθνικής είναι πολύ δύσκολο και θα χρειαστεί μια σταθερή ομάδα για να κατακτήσουμε τον πρώτο στόχο που είναι η άνοδος και έπειτα να σταθεροποιηθούμε στα μεγάλα σαλόνια".

Για τη διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα: "Ο Χριστοβασίλης είναι ένας παράγοντας με ήθος και ατόφιο χαρακτήρα. Είναι από τους καθαρούς ανθρώπους. Δεν έχει επηρεαστεί από τη βρωμιά του ποδοσφαίρου, έχει όραμα για την ομάδα και με έπεισε να υπογράψω".

Για το αν ο ΠΑΣ θα είναι ο τελευταίος σταθμός στην καριέρα του: "Δεν το ξέρω αυτό. Όταν θα φτιαχτεί το καινούργιο γήπεδο σε τρία χρόνια θέλω να το πατήσω. Το μέλλον δεν το γνωρίζουμε, πάνω απ΄ όλα να είμαι υγιής και αν νιώθω καλά να συνεχίσω να παίζω".

Για τις συνθήκες που αποχώρησε από τον Ολυμπιακό: "Δεν αξίζει να μιλάμε για τον Ολυμπιακό, ανήκει στο παρελθόν. Του εύχομαι το καλύτερο, στους ανθρώπους που ανέλαβαν τώρα, στα παιδιά, τους προπονητές. Το τι νιώθω εγώ το κρατάω βαθιά μέσα μου. Δεν ανήκω στην ομάδα αλλά είναι στην καρδιά μου και θα θέλω πάντα να είναι ψηλά".

Για αυτό που κρατά και αφήνει από τον Ολυμπιακό: "Δεν αφήνω τίποτα και οι πίκρες και οι δυσκολίες ήταν 'χέρια' για μένα για να προχωρήσω στην καριέρα μου. Κρατάω την αγάπη του κόσμου, είναι συνταρακτικό. Ο κόσμος ακόμα και τώρα είναι κοντά μου, προσπάθησα να ανταποδώσω αυτή την αγάπη, δεν ξέρω αν τα κατάφερα αλλά η συνείδησή μου είναι καθαρή".

Για το τι ευθύνεται για την περυσινή εμφάνιση του Ολυμπιακού: "Είναι εύκολο να ρίχνουμε ανάθεμα σε όλους. Ήταν κακή χρονιά για την ομάδα. Όλοι έχουν το μερίδιο ευθύνης και περισσότερο οι ποδοσφαιριστές που δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις της χρονιάς. Βέβαια δεν ήταν εύκολο, υπήρξαν πολλά προβλήματα και στα πλέι οφ δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Είναι κάτι που ανήκει και αυτό στο παρελθόν, ο Ολυμπιακός πρέπει να κοιτάξει μπροστά, πέρα από πρόσωπα και αλλαγή ιδιοκτησίας. Ο Ολυμπιακός ανήκει το λαό του στην ιστορία του και πρέπει να κοιτάξει μπροστά".

Για τον αν η χρονιά που έρχεται θα είναι μεταβατική για τον Ολυμπιακό: "Αυτό δεν το γνωρίζω γιατί δεν είμαι κοντά στην ομάδα να δω πως δουλεύει. Σίγουρα θα πρέπει ο κόσμος του Ολυμπιακού να κάνει υπομονή, θα χρειαστεί χρόνος να μονταριστεί η ομάδα και να εμφανιστεί έτοιμη. Είναι τέτοια η δυναμική του Ολυμπιακού που όποιος παίκτης αποκτηθεί και κληθεί να παίξει θα αγωνιστεί για να κρατήσει την ομάδα ψηλά".

Για την παρουσία της εθνικής στο Μουντιάλ: "Όλοι θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι από την εθνική, τα επιτεύγματα που έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια νομίζω είναι κάτι το ανεπανάληπτο. Θεωρώ ότι έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ τις δυνάμεις μας. Για μένα είναι επιτυχία και η παρουσία της και μόνο στο Μουντιάλ, ενώ έκανε και έναν καλό αγώνα. Είχε και μια ατυχία με τον πρώτο αγώνα να μην σταθεί σωστά, αλλά τα παιδιά έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό. Αν καταφέρει η εθνική να σταθεροποιηθεί στις μεγάλες διοργανώσεις είναι επιτυχία".

Για τον τελικό του Μουντιάλ ανάμεσα σε Ολλανδία και Ισπανία: "Κανείς δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις, Δίκαια είναι οι δύο ομάδες στον τελικό. Ήταν σταθερές καθ' όλη τη διάρκεια του Μουντιάλ. Για μένα μικρό προβάδισμα έχει η Ισπανία γιατί είναι μια ομάδα που αρέσκεται να έχει την κατοχή της μπάλας και θα πιέσει μέχρι τέλους την Ολλανδία".