Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Ντάσιος: "Ιδανικό ξεκίνημα"












Εξαιρετικά ξεκίνησε τη νέα σεζόν ο ΠΑΣ Γιάννινα που μετράει τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στη Football League.

Χθες επικράτησε της Ηλιούπολης και, σε δηλώσεις του ο αρχηγός της ομάδας, Γιώργος Ντάσιος, τόνισε: "Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Περιμέναμε την Ηλιούπολη ότι θα παίξει αμυντικά και, όπως ήταν λογικό, δε θα βρίσκαμε ελεύθερους διαδρόμους. Ωστόσο, το γεγονός ότι σκοράραμε γρήγορα ήταν θετικό, αφού μας έλυσε τα πόδια, ενώ η Ηλιούπολη αναγκάστηκε να ανοιχτεί. Είμαστε ικανοποιημένοι τόσο από το αποτέλεσμα όσο και από το ποδόσφαιρο που παίξαμε. Πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό και να μαζέψουμε, τώρα που είμαστε στην αρχή του πρωταθλήματος, όσο γίνεται περισσότερους βαθμούς.

Πιστεύω ότι έχουμε κάνει το ιδανικότερο ξεκίνημα. Είναι ό,τι καλύτερο για εμάς, αλλά και για τον κόσμο η καλή εκκίνηση στο πρωτάθλημα. Δεν πρέπει να πάρουν τα μυαλά μας αέρα. Πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά, γιατί κανένας δε θα μας χαριστεί. Είναι πολύ μακρύς ο δρόμος και το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολλά εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσουμε".

Αναφερόμενος στο επόμενο παιχνίδι με τον Αγροτικό Αστέρα, στον Εύοσμο, υπογράμμισε: "Γνωρίζουμε την ιδιαιτερότητα που έχει το συγκεκριμένο γήπεδο. Είναι μια πολύ δύσκολη έδρα και πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό προκειμένου να φύγουμε με το θετικό αποτέλεσμα. Ο Αγροτικός Αστέρας είναι μια καλή ομάδα και χρειάζεται μεγάλη προσοχή, ενώ πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα".

Υπερηχητικός ΠΑΣ!












Όταν στοχεύεις στην άνοδο πρέπει κατ' αρχάς να έχεις έδρα- "φρούριο" και να καθαρίζεις τους αγώνες με συνοπτικές διαδικασίες, εξασφαλίζοντας τα τρίποντα που βάζουν τις βάσεις για την επίτευξη του στόχου.

Από κει και πέρα, χρειάζονται και κάποια διπλά, οπότε "καπαρώνεις" εισιτήριο για τη μεγάλη κατηγορία. Συνάμα, πρέπει να έχεις στο ρόστερ σου ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα, οι οποίοι θα πάρουν την ομάδα στην πλάτη τους και θα κάνουν τη δυνατότητα, πράξη.

Ο φετινός ΠΑΣ Γιάννινα δείχνει να έχει όλα τα παραπάνω "προσόντα", μετρώντας ήδη δύο νίκες στα ισάριθμα παιχνίδια στο σπίτι του και μία εκτός έδρας στο Ελληνικό, αλλά και έχοντας στο δυναμικό του τον "διαστημικό" Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο (δύο γκολ και μία ασίστ για τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος) και το νέο αστεράκι, τον Αργεντινό χαφ, Τόμας ντε Βισέντι (δύο ασίστ).

Το χθεσινό 3-0 επί της Ηλιούπολης στους "Ζωσιμάδες" απλώς επιβεβαίωσε ότι, τουλάχιστον τώρα, στο ξεκίνημα του φετινού μαραθωνίου, η ομάδα του Στεφάν Ντεμόλ είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους μνηστήρες της ανόδου (εξαιρείται ίσως ο Παναιτωλικός).

Με απλό, στρωτό ποδόσφαιρο, πολλές πάσες και ανάπτυξη που θα ζήλευε ομάδα της Super League, αλλά και άρτια ανασταλτική λειτουργία, οι "κυανόλευκοι" κατάφεραν μόλις λίγο μετά το πρώτο ημίωρο να έχουν ουσιαστικά κλειδώσει τη νίκη (2-0) και στην επανάληψη απλώς έκαναν συντήρηση δυνάμεων βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα με τον Κυριάκο.

Η Ηλιούπολη προσπάθησε, φωνάζει (αλλά δεν έχει δίκιο) για τη φάση του 31’ όταν η μπάλα σε κεφαλιά του Κάμπα μπλοκαρίστηκε πάνω στη γραμμή από τον Κηπουρό, ενώ αν ήταν τυχερή και έκανε το 2-1 στο 59’ (δοκάρι ο Στεφανίδης), ίσως είχε ελπίδες για το θαύμα!

Προπονήθηκε ο Σικαλιάς

Πρωινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Π.Ε.Α.Κ.Ι περιλάμβανε το σημερινό πρόγραμμα των ποδοσφαιριστών του ΠΑΣ Γιάννινα. Όσοι αγωνίστηκαν στο παιχνίδι με την Ηλιούπολη πραγματοποίησαν αποθεραπεία, ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά.

Όσον αφορά το μέτωπο των τραυματιών, ο Γιώργος Σικαλιάς ξεκίνησε ασκήσεις με μπάλα και σταδιακά θα μπει και πάλι στον κανονικό ρυθμό των προπονήσεων μετά το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε στο μετακάρπιο.

Μάλιστα, ο 25χρονος τερματοφύλακας είναι πολύ πιθανό να πάρει χρόνο συμμετοχής στο φιλικό με αντίπαλο τη Δόξα Κρανούλας το απόγευμα της Τετάρτης (17:00) στο Π.Ε.Α.Κ.Ι. Τέλος, αύριο οι παίκτες θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν, αφού έχουν ρεπό.

* Στις 27/10, στις 8 μ.μ., θα υποδεχτεί ο ΠΑΣ τον Εργοτέλη στα πλαίσια της Δ' φάσης του κυπέλλου.

Στην πλάτη του... "ελέφαντα"












Οι μεγάλες ομάδες χαρακτηρίζονται από την παρουσία σπουδαίων παικτών και, όπως δείχνουν τα πράγματα, ο ΠΑΣ και πολύ καλή ομάδα έχει και έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή διαθέτει στις τάξεις του.

Ο λόγος για τον Ιμπραΐμα Μπακαγιόκο, ο οποίος έχει πάρει από το χέρι τους Γιαννιώτες και τους οδηγεί εκ του ασφαλούς στην επιστροφή τους στη Superleague. Και να σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για παίκτη που στο ξεκίνημα του καλοκαιριού ήταν σε συζητήσεις με τη διοίκηση για να λύσει το συμβόλαιό του.

Ο επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού πέτυχε για δεύτερη σερί αγωνιστική (είχε προηγηθεί το παιχνίδι με τον Εθνικό στο γήπεδο του Ελληνικού) δύο γκολ και αναδείχθηκε στον πρωταγωνιστή του 3-0 επί της Ηλιούπολης. Μάλιστα, ο Ιβοριανός επιθετικός αυτή τη φορά δε διακρίθηκε μόνο στον εκτελεστικό τομέα, αλλά και στον δημιουργικό, αφού έδωσε την ασίστ για το τρίτο γκολ της ομάδας του.

Ο 34χρονος φορ δε χρειάστηκε παρά μόλις ένα εικοσάλεπτο για να σκοράρει εις διπλούν, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ στο 12’, το δεύτερο στο 34’ και δίνοντας στη συνέχεια την άνεση στους συμπαίκτες του να κάνουν συντήρηση δυνάμεων. Στο 82’, μάλιστα, από δική του πάσα, ο Κυριάκος πέτυχε το τρίτο γκολ των γηπεδούχων, δίνοντας θριαμβευτικές διαστάσεις στην επικράτησή τους.

Με τη νίκη του αυτή, ο "Άγιαξ" έφτασε τις τρεις στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, περιμένει στραβοπάτημα του Παναιτωλικού στο σημερινό ντέρμπι με τον Λεβαδειακό για να μείνει μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας και, προφανώς, προβάλει ως το μεγάλο φαβορί για την άνοδο.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Κηπουρός, Ντάσιος, Πάντος, Κώτσιος, Βάντερσον, Κεϊτά, Ανδράλας, Μπουχάν (57' Κυριάκος), Σιαλμάς (68' Σκούφαλης), Μπακαγιόκο, Ντε Βινσέντι (85’ Τζημόπουλος).

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Μαράμα, Φούφουλας, Νικολόπουλος, Δημήτρης, Κρητικός, Ρουσάκης, Λεοντίου (52' Ουρούσεβιτς), Σικαλιάς, Κάμπας (69' Θάνος), Νατσέφσκι (79’ Ηλιόπουλος), Στεφανίδης.

* Φραστικό επεισόδιο με θύμα ένα... λαμπατέρ πολυτελείας σημειώθηκε λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα ανάμεσα στον Ιμπραΐμα Μπακαγιόκο και τον Γιάννη Τάτση. Οι δύο άνδρες δεν έδωσαν συνέχεια στο θέμα, ο Ντεμόλ εμπιστεύτηκε τον "Μπάκα" και εκείνος τον έβγαλε ασπροπρόσωπο.