Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Καλώς τα παιδιά!












Η κορυφή της Football League έχει νέο κάτοχο από χθες. Ο ΠΑΣ νίκησε 3-0 τον Παναιτωλικό στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής και πήρε την πρωτοκαθεδρία στο βαθμολογικό πίνακα, αφήνοντας τους Αγρινιώτες στη δεύτερη θέση.

Και μπορεί ο Παναιτωλικός να μετρούσε μέχρι χθες το απόλυτο νικών (5 στα 5), σε καμία περίπτωση όμως δεν έπεισε με την απόδοσή του ότι έχει στόφα πρωταθλητή.

Ντε Βινσέντι κερνούσε, «Μπάκα» έπινε

Στο πρώτο 20λεπτο το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν τη μεγάλη φάση. Ο Παναιτωλικός πιέζοντας αρκετά ψηλά και με σωστή αλληλοκάλυψη στις θέσεις της άμυνας και της μεσαίας γραμμής κατάφερε να «βραχυκυκλώσει» προσωρινά το επιθετικό παιχνίδι του ΠΑΣ, αναγκάζοντας τους παίκτες του σε πολλά ατομικά λάθη.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ωστόσο, οι γηπεδούχοι πάτησαν γκάζι, αύξησαν την πίεσή τους και σταδιακά έκλεισαν τον Παναιτωλικό στα καρέ του.

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου», μπροστά σε 5.000 φίλους του, έστειλε την πρώτη προειδοποιητική βολή στο 27', όταν σε σουτ του Ντε Βινσέντι η μπάλα κόντραρε στον Αναστασιάδη και έφυγε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Τζενάμο, ενώ στο 35' γυριστή κεφαλιά του Ανδράλα κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Ενδιάμεσα, στο 30', ο Παναιτωλικός, που είχε και τη συμπαράσταση 300 φίλων του, δημιούργησε τη μοναδική αξιόλογη φάση στο παιχνίδι, όταν ο Παππάς από κοντά έκανε το σουτ, έστειλε όμως την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Κηπουρού.

Ο ΠΑΣ συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και στο 40' πήρε κεφάλι στο σκορ, όταν μετά το λάθος του Αναστασιάδη ο Τζάνης με την ταχύτητά του τρύπησε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο και με πλασέ νίκησε τον Τζενάμο.

Στο δεύτερο μέρος ο Νταλακούρας έριξε τον Καούνο στο παιχνίδι αντί του Μπαϊκαρά, ο Παναιτωλικός όμως κάθε άλλο παρά βελτιώθηκε. Τα πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου έκαναν εύκολη τη ζωή του ΠΑΣ, ο οποίος στο 51' κλείδωσε ουσιαστικά το παιχνίδι, όταν ο εξαιρετικός Ντε Βινσέντι έβγαλε στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων τον Μπακαγιόκο και αυτός με ωραίο πλασέ έγραψε το 2-0.

Οι γηπεδούχοι διατήρησαν την πρωτοβουλία, δεν απειλήθηκαν καθόλου και έφτασαν και σε τρίτο γκολ στο 79' με δράστη και πάλι τον Ιβοριανό που εκμεταλλεύθηκε με τον καλύτερο τρόπο τη σέντρα του Τζημόπουλου από αριστερά και με κεφαλιά «έγραψε» το τελικό 3-0.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Κηπουρός, Ντάσιος, Κώτσιος, Πάντος, Βάντερσον, Κεϊτά, Ανδράλας, Τζάνης (65' Τζημόπουλος), Ντε Βινσέντι (71' Σκούφαλης), Μπακαγιόκο (81' Κυριάκος), Σιαλμάς.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Τζενάμο, Αναστασιάδης, Γκόλιας, Παλαιολόγος (68' Μπουμάλ), Εντζενκουέλε, Μουμίν, Γκούνκελ (53' Ρότσα), Μπαϊκαρά (46' Καούνος), Θεοδωρίδης, Παππάς, Καραμαλίκης.

Ντάσιος: «Αφιερώνουμε τη νίκη στον κόσμο»

«Δεν το περιμέναμε το 3-0. Ξέραμε ότι ήταν δύσκολο παιχνίδι, όμως ήμασταν πολύ καλοί από την αρχή, κυνηγήσαμε το γκολ και πετύχαμε όχι μόνο ένα, αλλά τρία. Όποια ομάδα έβαζε πρώτη γκολ θα κέρδιζε υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες», τόνισε ο Γιώργος Ντάσιος για να προσθέσει:

«Ξέραμε ότι ο Παναιτωλικός είχε μηδέν παθητικό και προσπαθήσαμε από την αρχή να τους τρέξουμε. Ήμασταν μια κλάση πάνω όπως μαρτυρά και το 3-0. Ευχαριστούμε τους οπαδούς μας που βρέθηκαν δίπλα μας. Αφιερώνουμε τη νίκη σε όλο τον κόσμο των Ιωαννίνων. Μόνο εμείς ξέρουμε τι περνάμε κάθε βδομάδα, τις δυσκολίες και τα εμπόδια που συναντάμε».

Νταλακούρας: «Το πρωτάθλημα τώρα ξεκινάει»

Από την πλευρά του, ο τεχνικός του Παναιτωλικού, Γιάννης Νταλακούρας, επισήμανε: «Είμαστε επιθετική ομάδα και πάντα μπαίνουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και να νικήσουμε. Δεχθήκαμε ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει. Μετά έπρεπε να ρισκάρουμε, δυστυχώς δε μας βγήκε όπως θέλαμε και δεχθήκαμε και άλλο γκολ που δεν έπρεπε. Για μας δε λέει τίποτα που χάσαμε ένα παιχνίδι. Συνεχίζουμε με την ίδια σκέψη. Το πρωτάθλημα δεν τελείωσε, απεναντίας μόλις άρχισε».

Ντεμόλ: «Σε αυτούς που δεν έπαιξαν»

Μπορεί η χαρά της επιτυχίας να είναι μεγάλη, σημασία ωστόσο σε τέτοιες στιγμές έχει να θυμάσαι όχι μόνο τους πρωταγωνιστές, αλλά κι αυτούς που είναι στο παρασκήνιο. Ο Στεφάν Ντεμόλ, λοιπόν, δεν ξέχασε τους παίκτες της ομάδας που δεν παίζουν βασικοί και τους αφιέρωσε τη νίκη, εξηγώντας το γιατί:

«Αφιερώνω τη νίκη τους παίκτες που ήταν στον πάγκο και δεν έπαιξαν καθόλου. Όλα μας πάνε καλά από την αρχή και δεν υπάρχει λόγος να αλλάξω κάτι αυτή τη στιγμή. Αυτοί οι παίκτες που δεν έχουν χρόνο συμμετοχής είναι αυτοί που πιέζουν να γίνονται ακόμη καλύτεροι εκείνοι που παίζουν. Είμαι ευχαριστημένος από τη νίκη. Είχαμε κάνει ολοκληρωμένη ανάλυση του αντιπάλου μας, βλέποντάς τον σε 4 ματς.

Στο α' ημίχρονο θα έλεγα ότι ο Παναιτωλικός ήταν η καλύτερη ομάδα που αντιμετωπίσαμε ως τώρα. Άλλωστε ήταν μαζί μας στις πρώτες θέσεις. Πετύχαμε, όμως, το γκολ στο α' ημίχρονο και μετά στα αποδυτήρια μιλήσαμε για το πώς θα διαχειριστούμε τη συνέχεια.

Οι αλλαγές του Παναιτωλικού έκαναν πιο εύκολο το έργο μας, γιατί έπαιξαν πολλοί παίκτες μπροστά και μας έδωσαν το χώρο του κέντρου για να δείξουμε έτσι ποιος είναι το αφεντικό. Προσπαθούσαμε να βρούμε τον ελεύθερο παίκτη μας στο κέντρο για να βγάλει την μπάλα στην επίθεση και να κάνουμε τα γκολ. Θεωρώ ότι ακόμα είναι νωρίς. Η διαδρομή είναι μεγάλη, αλλά ξεκινά ευχάριστα».

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

Σάββατο 16/10

Θρασύβουλος - Δόξα Δράμας 4-1 (40' Ζαχαρόπουλος, 41' αυτ. Γελαδάρης, 54' Φρίμποργκ, 90+1' Μουστόγιαννης - 62' Μαρκόφσκι).

Κυριακή 17/10

Λεβαδειακός - Εθνικός Αστέρας 4-0 (4', 11' Μπάρκογλου, 55' Ζαχάρια, 65' Πόποβιτς). Αγροτικός Αστέρας - Αναγέννηση Καρδίτσας 3-1 (49' Χασιώτης, 64' Σαπάνης, 70' Ουέλινγκτον - 20' Ροντρίγκο).
Τρίκαλα - ΟΦΗ 0-1 (49' Γκουέι).
Ηλιούπολη - Καλλιθέα 2-0 (24' Ηλιόπουλος, 64' Κάμπας).
Διαγόρας - Πανθρακικός 2-0 (63', 87’ Γεωργίου).
Εθνικός - Ιωνικός 1-2 (46' Περέιρα - 20' Ντε Φαρία, 85’ Άλβες).

Δευτέρα 18/10

Πιερικός - Βέροια 3-2 (21' Γκουγκουλιάς, 73' πεν Πουλάκος, 89' Κοντέων - 77' Σάντσες, 87' Σαμαράς).
ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός 3-0 (40' Τζάνης, 51', 79' Μπακαγιόκο).

Η βαθμολογία (σε 6 αγώνες)
1. ΠΑΣ Γιάννινα 16
2. Παναιτωλικός 15
3. ΟΦΗ 13
4. Θρασύβουλος 11
5. Δόξα Δράμας 10
6. Διαγόρας 10
7. Πανθρακικός 9
8. Ηλιούπολη 9
9. Αγροτικός Αστέρας 8
10. Βέροια 7
11. Πιερικός 7
12. Αναγέννηση Καρδίτσας 7
13. Εθνικός Αστέρας 7
14. Τρίκαλα 6
15. Εθνικός Πειραιώς 5
16. Ιωνικός 5
17. Λεβαδειακός 4
18. Καλλιθέα 4