Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Α. Λαυδαριάς: "Στα Γιάννενα υπάρχει πολύ ταλέντο"













Αντίστροφα μετρούν πλέον οι μέρες για να ξεκινήσει και επίσημα η προετοιμασία της ομάδας Νέων του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο άνθρωπος που θα αναλάβει τη φετινή σεζόν την καθοδήγηση της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα είναι ο Ανδρέας Λαυδαριάς.

Ο 44χρονος τεχνικός, o οποίος έχει δουλέψει στην ερασιτεχνική Α.Σ Ρακούν και στην Αναγέννηση Άρτας, μίλησε στο pasgiannina.gr για τη φετινή προσπάθεια που θα κάνει η ομάδα Νέων, ενώ εξέφρασε τη δική του άποψη για τα τμήματα υποδομής και τη δουλειά που επιτελείται στην Ελλάδα, αλλά και για το άφθονο ποδοσφαιρικό ταλέντο που υπάρχει στα Γιάννενα.

"Θεωρώ ότι την τελευταία τριετία γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από όλους μας προκειμένου να αναβαθμιστούν τα τμήματα υποδομής. Πιστεύω ότι σε ένα μεγάλο βαθμό αυτό έχει πετύχει, ωστόσο χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια.

Σε σύγκριση φυσικά με το εξωτερικό, γιατί έχω πάει και έχω παρακολουθήσει πώς δουλεύουν, είμαστε ένα κλικ πιο πίσω σε σχέση με την οργάνωση και την τακτική. Τα τμήματα υποδομής είναι ένα λεπτό σημείο και οι πρώτες ομάδες πρέπει να δίνουν περισσότερο βάρος στις ακαδημίες", τόνισε ο κ. Λαυδαριάς για να συνεχίσει:

"Η στελέχωση οδεύει σταδιακά προς το καλύτερο. Φυσικά η ομάδα θέλει ενίσχυση αλλά πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Τον προηγούμενο μήνα ξεκινήσαμε κάποιες δοκιμές ποδοσφαιριστών τους οποίους μάλιστα τους είχαμε παρακολουθήσει όταν αγωνίζονταν στη Δ΄ Εθνική και στα τοπικά πρωταθλήματα. Κάποιους από αυτούς τους έχουμε επιλέξει, σε συνεργασία πάντα με τη διοίκηση και θα βρίσκονται στην ομάδα.

Υπάρχει επίσης πολύ καλή συνεργασία με τον κ. Ντεμόλ, ο οποίος έχει δείξει το ενδιαφέρον του για τις μικρότερες ηλικίες και έχει τονίσει πως η πρώτη ομάδα θα πρέπει να στελεχωθεί με παίκτες που προέρχονται από τα σπλάχνα των ακαδημιών της ομάδας.

Είναι προς όφελος όλων μας η καλή επικοινωνία που έχουμε με τον κ. Ντεμόλ. Είναι ένας άνθρωπος που ενδιαφέρεται για το συγκεκριμένο κομμάτι και αυτό είναι προς τιμήν του", κατέληξε ο νέος προπονητής της ομάδας Νέων, που στη συνέχεια μίλησε για την προετοιμασία της δικής του ομάδας.

"Η προετοιμασία θα ξεκινήσει την 1η Αυγούστου και στην πορεία θα κλείσουμε αρκετά φιλικά παιχνίδια, ενώ θα κάνουμε προσπάθεια να κλειστούν και φιλικά με συλλόγους από το εξωτερικό. Σταδιακά, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, θα ρίξουμε το βάρος και στην τακτική".

Τέλος, για τον αν υπάρχει ταλέντο στα Γιάννενα, ο κ. Λαυδαριάς ήταν κατηγορηματικός: "Υπάρχει πολύ ταλέντο στα Γιάννενα και παραμένει ανεκμετάλλευτο. Ένας από τους λόγους είναι ότι τα ίδια τα παιδιά δε βοηθούν τους εαυτούς τους να αναπτυχθούν.

Υπάρχουν πολλοί εξωτερικοί παράγοντες που δεν αφήνουν τα παιδιά να γαλουχηθούν μέσα από το ποδόσφαιρο. Οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται σε αυτή την ηλικία και δεν έχουν αναπτύξει ακόμη ποδοσφαιρική παιδεία πρέπει να κατευθύνονται σωστά από εμάς τους προπονητές. Είναι κρίμα να υπάρχουν παιδιά που είναι ταλαντούχα και να μην πραγματοποιούν ανάλογη καριέρα".

Υπογράφει ο Κεϊτά















Αύριο θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Πολ Φαντιάλα Κεϊτά. Ο 18χρονος κεντρικός μέσος "κέρδισε" τον Στεφάν Ντεμόλ και στις προπονήσεις και πλέον αναμένεται η άφιξη του ατζέντη του για να πέσουν και οι υπογραφές. Ακολούθως ο νεαρός χαφ θα ακολουθήσει την αποστολή στο Ελατοχώρι μαζί με ακόμη 24 παίκτες, καθώς ο Βέλγος προπονητής θέλει να δουλέψει με ευέλικτο ρόστερ.

Το δρόμο για το βουνό θα πάρουν οι Σικαλιάς, Κηπουρός, Κουβεντάρης, Ντάσιος, Στάθης, Κώτσιος, Μιχαήλ, Βάντερσον, Βατσής, Μαργαρίτης, Βαρτζιώτης, Πάντος, Ντε Βισέντι, Ανδράλας, Μπουχάν, Τζάνης, Σενόνε, Σκούφαλης, Κυριάκος, Σιαλμάς, Μπακαγιόκο, Κουτσοσπύρος, Νικολόπουλος και Ιωάννου.

"Κλείνει" Τζημόπουλο, το "παλεύει" για Ρόβα

Στα μεταγραφικά, στον ΠΑΣ περιμένουν την εκδίκαση της προσφυγής του Θέμη Τζημόπουλου κατά του Εθνικού Αστέρα προκειμένου ο παίκτης να μείνει ελεύθερος και να ντυθεί στα "κυανόλευκα".

Από εκεί και πέρα, συζητήσεις γίνονται και με τον Βασίλη Ρόβα, τον οποίο δεν υπολογίζει ο Κούπερ στον Άρη, ωστόσο η περίπτωσή του θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες. Τέλος, φαίνεται να "παγώνει" το ενδιαφέρον για τον Γιάννη Μασμανίδη εξαιτίας του υψηλού του κασέ.

Ολοκληρώθηκαν τα εργομετρικά

Στο μεταξύ, με μια πρωινή προπόνηση συνεχίστηκε σήμερα η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα. Το πρόγραμμα αναλώθηκε σε ασκήσεις τακτικής και τεχνικής, ενώ για μία ακόμα μέρα ο Θανάσης Νικολόπουλος πραγματοποίησε θεραπεία, αφού δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στο δικέφαλο του ποδιού του.

Αποθεραπεία έκαναν οι Βαγγελής και Παππάς, ενώ το τελευταίο γκρουπ παικτών πέρασε από εργομετρικές και αιματολογικές εξετάσεις, ήτοι οι Μπακαγιόκο, Κεϊτά, Νικολόπουλος, Κουτσοσπύρος, Κουβεντάρης, Μιχαήλ, Μαργαρίτης, Βατσής και Ιωάννου. Από αύριο οι προπονήσεις ξαναγίνονται απογευματινές.

Βρήκε ανταπόκριση το τμήμα marketing

Το Τμήμα Marketing και Επικοινωνίας ολοκλήρωσε τις επαφές του με τις εταιρείες που ήταν χορηγοί του ΠΑΣ Γιάννινα την περσινή ποδοσφαιρική σεζόν, όπως επίσης και με τις εταιρείες της πόλης που διαφημίστηκαν στο γήπεδο.

Σε όλους προσφέρθηκε σαν ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς τους μια φανέλα του συλλόγου μέσα σε ειδικό κάδρο. Στη συντριπτική πλειονότητά τους, τόσο οι χορηγοί όσο και οι διαφημιζόμενες εταιρίες δήλωσαν ότι θα επαναλάβουν τη συμμετοχή τους και κατά συνέπεια η ΠΑΕ αισθάνεται την υποχρέωση να τους ευχαριστήσει και δημοσίως για την ανεκτίμητη βοήθειά τους.

Σε όλους δόθηκαν τα νέα έντυπα όπου αναλύονται με κάθε λεπτομέρεια τα χορηγικά προγράμματα, όπως επίσης και οι πάρα πολλές δυνατότητες διαφήμισης τόσο εντός, όσο και εκτός του Εθνικού Σταδίου "Οι Ζωσιμάδες".

Με την ευκαιρία γνωστοποιείται σε όσες εταιρείες επιθυμούν να διαφημιστούν ή να αναδειχθούν χορηγοί της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Marketing και Επικοινωνίας στα τηλ. 2651070340, 6944167167,6957200006.