Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Τρένο του ΠΑΣ, πού σταματάς;












Με υπερταχεία υψηλών προδιαγραφών μοιάζει ο φετινός ΠΑΣ Γιάννινα, αφού μετά το εκκωφαντικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα όπου σε εφτά αγώνες μετράει έξι νίκες και μία ισοπαλία, «ζευγάρωσε» τις νίκες του και στο κύπελλο και προκρίθηκε στους «16» του θεσμού.

Όσοι υποστηρίζουν, δε, ότι η Football League είναι πολύ «μικρή» για να... χωρέσει τον ΠΑΣ, δικαιώθηκαν βλέποντας τους Γιαννιώτες να επικρατούν με 1-0 του Εργοτέλη. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» δεν πήρε απλώς το εισιτήριο για την επόμενη φάση, αλλά έστειλε και το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η παραμονή του στη δεύτερη τη τάξη κατηγορία θα είναι βραχύβιας διάρκειας.

Ο ΠΑΣ ήταν σαφώς καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, έχασε ευκαιρίες για να πάρει νωρίς το προβάδισμα στο σκορ και τελικά δικαιώθηκε στην εκπνοή του πρώτου 45λεπτου, χάρη σε ένα πολύ όμορφο γκολ του Μπακαγιόκο με γυριστό σουτ από το ύψος της περιοχής.

Στην επανάληψη οι Ηπειρώτες έδωσαν φυσιολογικά χώρο στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν τις κλασσικές ευκαιρίες. Εξαίρεση το δοκάρι που είχε ο Ορφανός με κεφαλιά στο 83’, αφού σε όλες τις υπόλοιπες φάσεις, εύκολα ή δύσκολα, οι γηπεδούχοι είχαν την απάντηση.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης η μάλλον αψυχολόγητη ενέργεια του Λεάλ, ο οποίος στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ανέτρεψε τον Σκούφαλη που έμπαινε μόνος του και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του Αμπάρκιολη ως τελευταίος παίκτης της άμυνας. Μια αποβολή που θα στερήσει στον παίκτη του Εργοτέλη το δικαίωμα συμμετοχής στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο Παγκρήτιο, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο το έργο της ομάδας του Νίκου Καραγεωργίου.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Σικαλιάς, Ντάσιος, Πάντος, Κώτσιος, Βάντερσον, Τζημόπουλος, Ανδράλας (73' Κεϊτά), Κυριάκος (90' Λουίς Κάρλος), Ντε Βινσέντι (83' Στάθης), Σκούφαλης, Μπακαγιόκο.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Δασκαλάκης, Σασιασβίλι, Χίμπλινγκερ, Μπέτο, Φραγκουλάκης, Βίσιο (46' Ρουπάκης), Ορφανός, Καρέλης (46' Ρομάνο), Γιαλούσης, Βερπακόφσκις (58' Λεάλ), Σαρρής.

ΣΚΟΡΕΡ: 45’ Μπακαγιόκο.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αμπάρκιολης (Μακεδονίας).
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κυριάκος, Τζημόπουλος - Βίσιο, Ρομάνο.
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 90’+2 Λεάλ.

Ντεμόλ: «Ήμασταν καλύτεροι για 93 λεπτά»

Ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα, Στεφάν Ντεμόλ, υποστήριξε ότι η ομάδα του ήταν καλύτερη από τον Εργοτέλη σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

«Για 93 λεπτά ήμασταν καλύτερη ομάδα από τον Εργοτέλη. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον τρόπο που παίζουμε. Αυτό που μένει είναι να χαρούμε σήμερα τη νίκη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βέλγος προπονητής.

Καραγεωργίου: «Δε μας ταιριάζει το κύπελλο»

Στην απουσία του Λεάλ από το ματς με τον ΠΑΟΚ στάθηκε περισσότερο στις δηλώσεις του ο Νίκος Καραγεωργίου.

O τεχνικός του Εργοτέλη μιλώντας μετά το τέλος της αναμέτρησης με τους Ηπειρώτες τόνισε ότι «έγινε ένα καλό παιχνίδι παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Ο αντίπαλος ήταν καλύτερος από εμάς στο πρώτο ημίχρονο. Δε μας ταιριάζει το κύπελλο και στενοχωριέμαι γιατί αυτό γίνεται όσα χρόνια είμαι στον Εργοτέλη. Το χειρότερο είναι ότι χάσαμε τον Λεάλ που δε θα αγωνιστεί την Κυριακή απέναντι στον ΠΑΟΚ».

Όσον αφορά το σχόλιο του για τους Ηπειρώτες, συμπλήρωσε λέγοντας: «τα Γιάννενα είναι καλή και ικανή ομάδα. Αυτό φαίνεται από τη φετινή πορεία τους, ενώ αν επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα η ομάδα θα είναι σοφότερη».