Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Α. Λαυδαριάς: "Ο ΠΑΣ έχει ανάγκη τα ταλέντα"












Μια νίκη και μια ήττα είναι ο απολογισμός της ομάδας νέων του ΠΑΣ Γιάννινα στις 2 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Οι νέοι του ΠΑΣ γνώρισαν την ήττα στην πρεμιέρα από τον Πανθρακικό, την περασμένη Κυριακή όμως "ρέφαραν" με το τρίποντο απέναντι στον Εθνικό. Ο τεχνικός της ομάδας, Ανδρέας Λαυδαριάς, μίλησε στο pasgiannina.gr κάνοντας αποτίμηση των δύο πρώτων αγωνιστικών, ενώ για ακόμη μια φορά δεν παρέλειψε να τονίσει την αναγκαιότητα προώθησης ποδοσφαιριστών από τη β΄ ομάδα στην επαγγελματική ομάδα.

Αρχικά, ανέφερε: "Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών σε αυτά τα δύο παιχνίδια. Βέβαια, ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι και θέλουμε αρκετή δουλειά προκειμένου να φτάσουμε στα επίπεδα που επιθυμούμε. Πρέπει να βελτιώσουμε αρκετά πράγματα και μόνο μέσα από τη σκληρή δουλειά θα τα καταφέρουμε".

Στη συνέχεια, ο κ. Λαυδαριάς μίλησε για τη συνεργασία που υπάρχει με την πρώτη ομάδα: "Όπως έχω ξαναπεί, η ακαδημίες σε μια ομάδα είναι πολύ σημαντικό κομμάτι. Εμείς ως ΠΑΣ Γιάννινα πρέπει δώσουμε βάρος στο να προωθηθούν παιδιά που θα στελεχώσουν στο μέλλον την επαγγελματική ομάδα. Υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με τον κ. Ντεμόλ και στόχος μας είναι όσα παιδιά αξίζουν από την ομάδα Νέων, μελλοντικά να ενσωματωθούν στη μεγάλη ομάδα. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει ανάγκη να βγάζει ταλέντα από τις ακαδημίες, να προωθεί δικά του παιδιά".

Στα πρότυπα μεγάλων συλλόγων ο ΠΑΣ












Στα πρότυπα των μεγάλων συλλόγων, που στο ημίχρονο διοργανώνουν happenings για τη διασκέδαση των φιλάθλων, μπαίνει η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, η οποία με τη βοήθεια χορηγού εταιρίας θα διοργανώνει διαγωνισμό πέναλτι στο ημίχρονο κάθε αναμέτρησης με τη συμμετοχή όσων το επιθυμούν και για τους νικητές θα υπάρχουν αρκετά δώρα. Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

"Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με την εταιρία "Expert", τη μεγάλη εταιρία ηλεκτρικών ειδών. Φέτος η "Expert" θα είναι χορηγός εστιών. Στο ημίχρονο κάθε εντός έδρας αγώνα της αγαπημένης μας ομάδας θα διοργανώνεται διαγωνισμός πέναλτι και όσοι φίλοι της ομάδας επιθυμούν μπορούν να συμμετάσχουν.

Η μια εστία θα καλυφθεί με το λογότυπο της εταιρίας και θα υπάρχουν τρεις μεγάλες οπές, όπου κάθε διαγωνιζόμενος θα σουτάρει μια φορά και όσοι κατορθώσουν να περάσουν την μπάλα στην οπή, θα παίρνουν ένα ειδικό δώρο από τη χορηγό εταιρία "Expert".
Επαναλαμβάνουμε ότι μπορούν να συμμετάσχουν όσοι φίλοι επιθυμούν, με μόνη προϋπόθεση ότι πρέπει να φορούν αθλητικά παπούτσια.

Είναι μια ενέργεια της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 που για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί στην Ελλάδα και είμαστε σίγουροι ότι θα προκαλέσει το ενδιαφέρον των φίλων μας προκειμένου να συμμετάσχουν στο εν λόγω παιχνίδι".

Νέα ανανέωση χορηγίας

Στο μεταξύ, η ΠΑΕ ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας της με τον όμιλο επιχειρήσεων του κ. Μήτση. Αναλυτικά: "Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει με χαρά την ανανέωση της συνεργασίας της με τον όμιλο επιχειρήσεων του συμπολίτη μας κ. Κώστα Μήτση. Όπως είναι γνωστό ο κ. Μήτσης είναι ιδιοκτήτης του πολυτελούς ξενοδοχείου πέντε αστέρων "Grand Serai", όπως επίσης και πολλών πολυτελών ξενοδοχείων σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Πριν από κάθε αγώνα η αποστολή της ομάδας θα φιλοξενείται στο ξενοδοχείο "Grand Serai", όπως επίσης θα καταλύει και σε ξενοδοχεία στους εκτός έδρας αγώνες, σε πόλεις όπου υπάρχουν ξενοδοχεία του κ. Μήτση. Εκτός των παραπάνω, στο "Grand Serai" θα φιλοξενούνται όλες οι εκδηλώσεις που θα οργανώσει η ΠΑΕ την τρέχουσα ποδοσφαιρική σεζόν.

Η διοίκηση και ιδιαίτερα ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 κ. Γιώργος Χριστοβασίλης ευχαριστούν τον κ. Μήτση, έναν επιφανή Ηπειρώτη που έχει κατορθώσει να αναδειχθεί σε ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες του χώρου".

Μπαράζ δημοσιευμάτων για Κεϊτά και Ντε Βινσέντι

Τον υψηλόσωμο αμυντικό μέσο του ΠΑΣ Γιάννινα, Πολ Φαντιάλα Κεϊτά, θα "τσεκάρει" ο Ολυμπιακός σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της έγκυρης αθλητικής εφημερίδας "ΦΩΣ".

Τον 18χρονο Σενεγαλέζο παρακολούθησαν αρκετά μάτια στο Ελληνικό, αφού τον παίκτη έχει σημειώσει στο μπλοκάκι του και ο Τόνι Σαβέβσκι, ο οποίος βρέθηκε στο γήπεδο για λογαριασμό της ΑΕΚ.

Εκτός του Κεϊτά, πάντως, ενδιαφέρον υπάρχει και για τον 21χρονο Αργεντινό Τόμας Ντε Βινσέντι, για τον οποίο ζήτησε πληροφορίες ο τεχνικός του Άρη, Έκτορ Ραούλ Κούπερ, στο περιθώριο του φιλικού ΠΑΣ Γιάννινα- Άρης πριν από δύο εβδομάδες στο Π.Ε.Α.Κ.Ι. ·

* Στις 16.00 θα ξεκινήσει ο κυριακάτικος αγώνας του ΠΑΣ Γιάννινα με αντίπαλο τον Ηλιούπολη στους "Ζωσιμάδες".

ΣΧΟΛΙΑΝΑ 21-9-2010

Άρχισαν οι …μάχες της δεύτερης κατηγορίας. Τα πρώτα παιγνίδια, αν είναι νικηφόρα δίνουν καλή ψυχολογία σε ομάδες, παίκτες, φιλάθλους.

Σας έγραφα ότι ο ΠΑΣ δεν θα είναι κομπάρσος στην κατηγορία… Έχει τη στόφα μεγάλης ομάδας (για τη δεύτερη κατηγορία), κάτι είναι και αυτό.

Οι φίλοι του όμως, είναι αγχωμένοι… Ρωτάνε όλοι το γιατί; Μα στους Γιαννιώτες δεν πάει αυτή η κατηγορία. Ήταν και έγιναν πολλά και διάφορα στην σούπερ λίγκα και ο κόσμος έφαγε πίκρα.

Έχει αλλάξει και η ζωή φίλοι μου… Άλλαξε και ο …τύπος του φιλάθλου. Ας ξεχαστεί μια για πάντα η εποχή της δεκαετίας του '70. Αυτοί οι άνθρωποι που έπαιζαν εκείνη την εποχή είναι θεατές της ζωής… Οι νέοι άνθρωποι έχουν άλλες σκοτούρες στο κεφάλι τους. Το ποδόσφαιρο είναι διασκέδαση και όταν το …έργο είναι σούπα δεν το πληρώνει ο νέος άνθρωπος-φίλαθλος.

Η σχέση πόλης-ομάδας δεν υπάρχει πια… σιγά και σταθερά αυτή η σχέση κρυώνει… Τώρα στο ποδόσφαιρο υπάρχει ο επενδυτής, ο μάνατζερ. Δεν υπάρχουν οι παλιές εποχές, οι ρομαντικές, που η ομάδα ήταν του παράγοντα, του εμποράκου, του ράφτη και του γαλατά… Τώρα είναι άλλα πράγματα… Υπάρχει σχέση πελάτη με επενδυτή. Ο αγνός φίλος της ομάδας ΠΕΘΑΝΕ. Τώρα είναι πελάτης …πια. Μα το γράφει και η …κάρτα φιλάθλου. Δεν είναι κρυφό.

Εφ’ όσον είναι ελκυστικό το προϊόν, αν έχει διάθεση και χρήμα, θα το παίξει ο κόσμος. Δεν είναι, σου γυρίζει την πλάτη. Αυτή είναι η εποχή μας και σε περιόδους κρίσης ακόμα πιο δύσκολα!!!.

Βρήκα στο δρόμο ένα παλιό ...άρρωστο με τον ΠΑΣ. Τον ρωτάω: πηγαίνεις γήπεδο; Η απάντησή έχει σημασία. Όχι ρε σχολιανέ! Γιατί; Δεν είμαι καλά γενικά (τράπεζες, δάνεια, παιδιά, έξοδα…), το γήπεδο είναι για να διασκεδάζεις, να πάρεις τον καφέ σου και να δεις κάτι ευχάριστο. Πώς να πάω με σκοτούρες στο κεφάλι. Αυτή είναι η ζωή φίλοι μου…

Ρωτούσα μετά τον αγώνα με τον Πανθρακικό φιλάθλους για το παιχνίδι… Όλοι ήταν στεναχωρημένοι, αγχωμένοι.. Μα τους λέω νίκησε ο ΠΑΣ, κατεβασμένα κεφάλια, πικρά χαμόγελα.. Κάτι θέλει αυτός ο κόσμος. Θα το βρει ΠΟΤΕ;

Ο σχολιανός δεν είναι πικραμένος και το ξέρουν όλοι. Δεν είναι πικραμένος γιατί ξέρει τι θα δει… Ξέρει την προοπτική αυτής της ομάδας. Ξέρει μέχρι που μπορεί να φτάσει. Και έτσι έχει το κεφάλι του ήσυχο.

Όταν με ρωτούν οι εκτός Ιωαννίνων για τον ΠΑΣ, ξέρω τι να τους απαντήσω. Έχει επενδυτική προοπτική αυτή η ομάδα; Και ο σχολιανός απαντά χωρίς δισταγμό. ΤΕΡΑΣΤΙΑ… όποιος θέλει ανάλυση έπ’ αυτού, να με βρει να του τα πω…

Το ξαναγράφω και σ’ αυτά τα σχολιανά… Η ατμομηχανή της ομάδας του ΠΑΣ είναι ο φίλαθλος κόσμος του. Όμως θέλει συναίσθημα. Θέλει ανθρώπινη επαφή και σχέση με τους ανθρώπους της ομάδας. ΕΔΩ τα πράγματα είναι άσχημα. Η καλημέρα δεν έχει ούτε ΦΠΑ ούτε τίποτε. Ο Γιαννιώτης φίλαθλος αυτό θέλει συναίσθημα και επαφή… Αν δεν έχουν ούτε αυτό, τι να πω… Εδώ υπάρχει νοοτροπία ομάδας του Στρατού στο Ανατολικό μπλοκ …της δεκαετίας του '60. Γυάλινες ματιές, ψύχρα. Γιατί έτσι; Επικίνδυνη …λογική και νοοτροπία.

Με την εφορία σταδίου τι έγινε; Ας κάνουν μια συνέντευξη τύπου και οι δύο πλευρές. Γιατί το πράγμα θα πάρει τραγικές διαστάσεις… Ας το μαζέψουν.

Όλοι οι δημοσιογράφοι της πόλης και όχι μόνο γνωρίζουν το θέμα. Ξέρουν και τις δύο απόψεις. Ξέρουν και τις λεπτομέρειες. Ας το λύσουν το θέμα. Υπάρχουν λύσεις …

Αγωνιστικά δεν μου αρέσει να κάνω πολλά σχόλια, υπάρχουν τα γνωστά προβλήματα… Όλοι τα γνωρίζουν. Ο σχολιανός ανησυχεί ιδιαίτερα στην έδρα με το 4-4-3… Γιατί η άμυνά μας είναι …ταχύτατη! Έχω τρόμο στην έδρα.

Οι της Θράκης άργησαν να μας πάρουν χαμπάρι…. Ευτυχώς ο Βασιλακάκης δεν ήταν στο γήπεδο, ήταν για ψάρεμα. Εκτός καλά θα πάει με το 4-5-1, δύσκολα θα το αρπάζουμε… Όχι, όχι δεν γράφω άλλα, σταματάω εδώ.

Μ αρέσει η σούπερ λίγκα με τους ….μικρούς να κερδίζουν μεγάλες μάχες… Όταν μπουν τα πράγματα στη θέση τους η ζωή του ποδοσφαίρου θα γίνει πάλι άχαρη. Ολυμπιακός, ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΑΡΗΣ, όλοι οι άλλοι θα κουβαλούν νερό στη θάλασσα!!

Σοβαρή νίκη και τρεις βαθμοί στο Ελληνικό επί ισχυρού αντιπάλου. Μεγάλη υπόθεση να ξεκινάει ο ΠΑΣ με 2 στα 2 και μετά με εύκολο παιγνίδι στην έδρα. Ο Μπακαγιόκο …έδρασε σ αυτό το παιγνίδι. Καλό αυτό το στοιχείο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. ΝΑΙ φίλοι μου αυτό είναι το καλό πρόσωπο της ομάδας…

Σας τα έγραφα ότι ο ΠΑΣ είναι από τα αφεντικά της κατηγορίας. Ποιος Εθνικός και ποιος Εθνικός. Ο ΠΑΣ είναι ΠΑΣ. Για ένα πράγμα έχω ανησυχία. Για τον κακό εαυτό μας. Εκεί τρέμω στ' αλήθεια…

Δεν έχω κάτι άλλο, υπάρχουν παντού χαμόγελα και αισιοδοξία… Μακάρι να πάει έτσι όλη η περίοδος. Με χαμόγελα για την επιστροφή στους μεγάλους του ποδοσφαίρου μας.

Σχολιανός