Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΣΧΟΛΙΑΝΑ 4-11-2010

Είναι σίγουρα μια καλή ποδοσφαιρική χρονιά για τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Τι έγινε και τα αγωνιστικά πράγματα πάνε μια χαρά;

ΠΡΩΤΟΝ φέτος ο ΠΑΣ έχει καλά αποδυτήρια. Υπάρχουν άνθρωποι (σ αυτά) που κρατάνε με τον τρόπο τους τις ισορροπίες, κάτι ιδιαίτερο για την ομάδα.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ καλός προπονητής και καλοί οι συνεργάτες του. Δουλεύουν με συνέπεια και αγωνιστικό πλάνο.

ΤΡΙΤΟΝ καλοί οι νεαροί παίκτες. Παίζουν ουσιαστικό ρόλο στις ζωή, την αγωνιστική ζωή και στην αγωνιστική ανάταση της ομάδας

Και ΤΕΤΑΡΤΟΝ ο Μπακαγιόκο!! Φέτος είναι μια όαση στην επίθεση του ΠΑΣ…

Το άλλο κομμάτι που φέτος …υποφέρει είναι ο φίλαθλος κόσμος.

ΔΕΝ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ… Οι Γιαννιώτες έχουν γυρίσει την πλάτη στην ομάδα. Τους λόγους τους εξήγησα στα προηγούμενα σχολιανά.

Ας ψάξουν να βρουν λύσεις οι υπεύθυνοι. Οι ποδοσφαιριστές προσπαθούν!!! Έχουν την ομάδα στην πρώτη θέση. Ο φίλαθλος κόσμος λίγος. Το μεγάλο ερωτηματικό στη φετινή χρονιά.

Η δεύτερη κατηγορία, είναι κατηγορία που δεν σε …φτιάχνει ποδοσφαιρικά. Αυτό, είναι γεγονός. Η μεγάλη κατηγορία είναι άλλο πράγμα. Περιμένω τους φίλους του ΠΑΣ στην επόμενη χρονιά. Ο Σχολιανός έχει υπομονή…

Ο ΠΑΣ είναι μεγάλη ομάδα στη Β’ Εθνική και …λίγος στη σούπερ λίγκα. Αυτό είπε ο Χατζάρας σε μια πρόσφατη συνέντευξη τύπου που έδωσε.

Για να γίνει και στη σούπερ λίγκα μεγάλη, αυτοί που κάνουν το σχεδιασμό της ομάδας πρέπει να είναι αετοί!!! Τύπου Ψωμιάδη της Καβάλας!! Θέλει ΣΟΒΑΡΕΣ μεταγραφές και σοβαρή οργάνωση σε όλα τα επίπεδα.

Ακούω διάφορα, φέτος. Έμαθαν λένε από τα λάθη τους. Ποια ήταν τα λάθη τους; Πολλά… κινήσεις τραγικές στη σούπερ λίγκα… Μια σοβαρή ομάδα πρέπει να πάει σχεδόν έτοιμη στη μεγάλη κατηγορία. Να κάνει δύο τρείς προσθήκες ουσίας, να έχει τον ΙΔΙΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ. Να δουλέψουν σοβαρά στις υποδομές. Βοηθητικά και τα υπόλοιπα… Κι όλα θα πάνε καλά…

Δεν μ αρέσουν οι εύκολες συνταγές. Οι λύσεις ανάγκης. Αυτά με τρομάζουν, για να κάνεις το προϊόν …ελκυστικό πρέπει να πληρώσεις πρώτον και δεύτερο το πιο σημαντικό να έχεις ποδοσφαιρική σκέψη και λογική… Με …λογικές της δεκαετίας του 60 δεν πας πουθενά.

Μ αρέσει που η ομάδα έχει συνέχεια στη δημοσιότητα για την ποιότητα των νέων παικτών της. Η διαχείριση αυτών των καταστάσεων είναι σοβαρότατη υπόθεση… Έχω ανησυχία σ αυτόν τον τομέα.

Ο προπονητής απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα. Θα κάνουμε ότι πρέπει, όταν έλθουν προτάσεις για το καλό των παικτών, αλλά και της ομάδας!! Έτσι είπε.

Στην Τούμπα πάει ο ΠΑΣ για το κύπελλο. Δύσκολη η κλήρωση. Σε δύσκολη έδρα. Στόχος μας η άνοδος στη σούπερ λίγκα δηλώνει ο πρόεδρος. Όμως ο ΠΑΣ θα παίξει και για το κύπελλο. Φέτος, τόνισε ο ηγέτης της ομάδας, ο ΠΑΣ παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Εντύπωση μου έκαναν οι δηλώσεις Αγγελή στον Καρύτσα. Όχι δεν έχω να σχολιάσω κάτι. Απλά τις κρατάω στη μνήμη μου. Μια ερώτηση μόνο. Γιατί ο ΠΑΣ έπεσε από την σούπερ λίγκα; Ποια ήταν τα μεγάλα λάθη τους; Θα ήθελα μια απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Αν υπάρχει απάντηση. Θα ήθελα να την ακούσω.

Ο Βέλγος προπονητής θέλει ένα γήπεδο με πλαστικό χόρτο για προπόνηση. Είναι δύσκολο να φτιαχτεί αυτό; Γιατί δεν το έφτιαξαν από το καλοκαίρι; Αυτά είναι λάθη ουσίας. Στα απλά υπάρχει το πρόβλημα… Στα απλά!!

Πέρα από όλα αυτά, φέτος είναι χαρούμενη η αγωνιστική χρονιά, μέχρι στιγμής, όλα πάνε κατ ευχή. Μια χαρά ομάδα, ιδιαίτερα στην έδρα ο ΠΑΣ μαζεύει εύκολα βαθμούς. Δεν έχω ιδιαίτερες ανησυχίες, στο αγωνιστική κομμάτι. Άλλα με φοβίζουν.

Με αγχώνει και με στεναχωρεί ιδιαίτερα η συμπεριφορά του κόσμου. Ελπίζω του ΧΡΟΝΟΥ να μην υπάρχουν άδειες κερκίδες… Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα ξαναγίνουν τα ίδια λάθη. Ο προγραμματισμός θα είναι σωστός και με προδιαγραφές μεγάλης ομάδας. Γιατί ο ΠΑΣ αυτό το προφίλ έχει… μεγάλης ομάδας. Η όχι;

Αυτά φίλοι μου τα λίγα. Δεν έχει δραστηριότητα λόγω εκλογών. Θα τα ξαναπούμε σύντομα. Σας χαιρετώ με αγάπη και σεβασμό.

Σχολιανός