Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Ντεμόλ: "Χρειαζόμαστε δουλειά"













Μπορεί ο ΠΑΣ Γιάννινα να κέρδισε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Football League τον Πανθρακικό, ο προπονητής του όμως δεν πετούσε στα σύννεφα. Αναλυτικά οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Κώστας Βασιλακάκης (προπονητής Πανθρακικού): "Ήταν ένα ματς με ένταση, το οποίο κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου, αλλά και το δικό μας. Μείναμε νωρίς πίσω στο σκορ και αργήσαμε στη συνέχεια να μπούμε στο κλίμα του παιχνιδιού. Κάναμε λάθη ασυνήθιστα για μας στην άμυνά μας. Όσο περνούσε ο χρόνος ισορροπήσαμε και ισοφαρίσαμε το σκορ. Στο τέλος όμως δεχτήκαμε ένα γκολ και δυστυχώς μας έμεινε πικρή γεύση. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Χάσαμε τρεις βαθμούς σήμερα και θα κοιτάξουμε πλέον τη συνέχεια".

Γιάννης Κανωτίδης (παίκτης Πανθρακικού): "Έγινε ένα δυνατό ματς ανάμεσα σε δύο ομάδες που διεκδικούν τους ίδιους στόχους. Μετά το γρήγορο γκολ καταφέραμε και ισορροπήσαμε το παιχνίδι. Στο β' ημίχρονο μπήκαμε ακόμα πιο καλά και ισοφαρίσαμε, αλλά στο τέλος δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και η μπάλα μας τιμώρησε".

Στεφάν Ντεμόλ (προπονητής ΠΑΣ Γιάννινα): "Η νίκη ήταν δίκαιη. Παίξαμε πολύ καλά στο α' ημίχρονο και είχαμε πολλές χαμένες ευκαιρίες, όπως και ο Πανθρακικός είχε μία καλή στιγμή. Εμείς για 90 λεπτά προσπαθήσαμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και είχαμε ευκαιρίες για γκολ. Είναι ξεκάθαρο, πάντως, ότι αφού κερδίσαμε στο 90ο λεπτό, χρειαζόμαστε ακόμα δουλειά. Η σεζόν μόλις ξεκίνησε όμως και είναι φυσιολογικό να μην είμαστε ακόμα έτοιμοι. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη νίκη τους απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα".

Για την επιλογή του να βάλει σέντερ φορ τον Τζάνη για κάποια λεπτά μέχρι να μπει ο Κουτοσπύρος, τη στιγμή που ο Τζάνης έπαιξε τελευταία φορά σ' αυτήν τη θέση πριν 4 περίπου χρόνια, όταν ο ΠΑΣ αγωνιζόταν στη Γ' Εθνική, ο Βέλγος προπονητής είπε: "Ο Μπακαγιόκο έπαιζε όπως του είπα, αλλά για κάποιο διάστημα δεν είχε καλή απόδοση κι έδωσα την ευκαιρία στον Τζάνη".

Πάρις Ανδράλας (παίκτης ΠΑΣ Γιάννινα): "Ήταν σημαντική νίκη για μας στην πρεμιέρα. Νομίζω ότι ήμασταν καλύτεροι σε όλο το ματς και δε συμφωνώ ότι ο Πανθρακικός ισορρόπησε το παιχνίδι. Φτάναμε εύκολα στην αντίπαλη περιοχή, απλώς μας έλειπε η καλή τελική προσπάθεια.Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας έσπρωξε στη νίκη και δεν είχαμε αποδοκιμασίες μετά το 1-1".

Λύτρωση στο φινάλε












Με... το δεξί- έστω και στο 90'- μπήκε στο νέο πρωτάθλημα της Football League ο ΠΑΣ Γιάννινα που κέρδισε με 2-1 τον Πανθρακικό.

Σε ένα ντέρμπι με άρωμα Superleague οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο στην εκπνοή του αγώνα με τακουνάκι του Ανδράλα, ενώ νωρίτερα είχαν προηγηθεί τα γκολ του Σιαλμά (4’) και του Σουλτανίδη (76’) που είχαν διαμορφώσει το σκορ στο 1-1.

Τόσο οι Γιαννιώτες όσο και οι Θρακιώτες έχουν ως στόχο την άμεση επιστροφή τους στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία και θεωρούνται ανάμεσα στις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Κηπουρός, Ντάσιος, Κώτσιος, Πάντος, Σιαλμάς (72’ Κυριάκος), Ντε Βινσέντι, Ανδράλας, Μπουχάν, Κεϊτά (79’ Κουτσοσπύρος), Βάντερσον, Μπακαγιόκο (65’ Τζάνης).

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Κουτσόπουλος, Κανωτίδης, Περπερίδης, Ιασωνίδης, Νατσούρας, Λόπεζ, Μαρτσέλο Άλβες, Ρομπέρ, Παπουλής (66’ Αρσενίεβιτς), Μπουντούρης (57’ Σουλτανίδης), Καζάκης (85’ Ζησόπουλος).

Το φιλμ του αγώνα

2': Ο Κώτσιος σε γύρισμα της μπάλας από τον Ντάσιο άπλωσε το πόδι κι έκανε την προβολή, η μπάλα όμως έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

4' ΓΚΟΛ: Σέντρα του Βάντερσον στο ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Μπακαγιόκο από το ημικύκλιο της περιοχής γλίστρησε και έχασε το κοντρόλ, όμως η μπάλα έφτασε στον Σιαλμά που ακολουθούσε τη φάση και με πλασέ έκανε το 1-0!

10': Ο Μαρτσέλο πέρασε την πάσα στον Παπουλή, τετ-α-τετ αυτός με τον Κηπουρό πλάσαρε για να αποκρούσει ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ.

11': Ο Ντε Βινσέντι μόνος από αριστερά πλάσαρε πάνω στον Κουτσόπουλο.

25': Φάουλ του Ρομπέρ, η μπάλα έφτασε στον Καζάκη που με διαγώνια κεφαλιά απείλησε τον Κηπουρό, η μπάλα όμως έφυγε ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του ΠΑΣ.

28': Ανατροπή του Κεϊτά, ο Καλογερόπουλος ειδοποιήθηκε από την ενδοεπικοινωνία από τον Νακόπουλο ότι υπήρχε πέναλτι, ωστόσο ο ίδιος πήρε πάνω του τη φάση και έδωσε ελεύθερο!

42': Ο Σιαλμάς έκανε την επέλαση από δεξιά, βρέθηκε σε θέση βολής απέναντι στον Κουτσόπουλο, το σουτ που έκανε όμως ήταν απελπιστικά άστοχο, αφού η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

43': Φάουλ του Ρομπέρ και κεφαλιά του Ιασωνίδη, λίγο άουτ.

52': Κεφαλιά του Λόπεζ μετά από φάουλ του Κανωτίδη, η μπάλα στα χέρια του Κηπουρού.

68': Μπαλιά-τρύπα του Τζάνη στον Σιαλμά, από τα δεξιά αυτός βρέθηκε σε θέση για σουτ, απόκρουσε ο Κουτσόπουλος.

76' ΓΚΟΛ: Ο Αρσενίεβιτς πέρασε μπαλιά-τρύπα στον Σουλτανίδη, αυτός έφυγε στην πλάτη της άμυνας, πρόλαβε την έξοδο του Κηπουρού και πλάσαρε λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή ισοφαρίζοντας σε 1-1!

81': Πάσα με το τακουνάκι του Ντε Βινσέντι στον Μπουχάν, αυτός μέσα στην περιοχή ελευθερώθηκε και σούταρε, ο Κουτσόπουλος απομάκρυνε ασθενώς, στη μικρή περιοχή βρέθηκε ο Κουτσοσπύρος που πλάσαρε εκ νέου, όμως και πάλι ο Κουτσόπουλος έδιωξε ενστικτωδώς.

90’ ΓΚΟΛ: Ο Ανδράλας με τακουνάκι μέσα από τη μικρή περιοχή το 2-1.

Μια δεκάδα… (ΠΑΣ)άδες!












Το πρωτάθλημα ξεκίνησε και ο ΠΑΣ Γιάννινα σε μία σεμνή τελετή το περασμένο Σάββατο (11/9) παρουσίασε τα μεταγραφικά του αποκτήματα αλλά και τις νέες φανέλες που "έκλεψαν" τις εντυπώσεις.

Ο λόγος για τους Εμίλιο Φουρτάδο, Λουίς Κάρλος Στούκας, καθώς επίσης και τους Κηπουρό, Πάντο, Τζημόπουλο, Κεϊτά, Σκούφαλη, Νικολόπουλο, Κυριάκο. Απουσίαζε ο Ντε Φρέιτας, αφού αγωνιζόταν εκείνη τη στιγμή με την ομάδα των νέων (ήττα 0-1 από Πανθρακικό).

Οι νέες φανέλες της γιαννιώτικης ομάδας θα είναι χωρίς ρίγες φέτος. Η μία είναι μπλε, η δεύτερη άσπρη, η τρίτη μωβ και θα υπάρχουν και δύο ακόμα χρώματα για τους τερματοφύλακες, κίτρινη φωσφοριζέ και ροζ. Τα χρώματα και τα σχέδια έκλεψαν τις εντυπώσεις και όπως ακούστηκε είναι ο καλύτερος συνδυασμός τα τελευταία χρόνια.

Στον ΠΑΣ Γιάννινα, παράλληλα, έχουν να υπερηφανεύονται ότι σε καιρούς οικονομικής κρίσης κι ενώ μεγάλοι σύλλογοι της χώρας οδηγήθηκαν σε κρατικές διαφημίσεις, οι Ηπειρώτες έχουν πέντε ιδιώτες χορηγούς σε φανέλα και σορτς!

Στο... τμήμα για το γήπεδο

Στο αστυνομικό μέγαρο Ιωαννίνων βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής τα μέλη της νέας επιτροπής σταδίων (Kρανάς και Γιαννάκης) με τον πρόεδρο του ΠAΣ Γιάννινα Γιώργο Xριστοβασίλη, ύστερα από την απόφαση των πρώτων να βάλουν -παραμονές του ντέρμπι με τον Πανθρακικό- γερανό στους "Zωσιμάδες" ώστε να ξηλωθούν πινακίδες με την αιτιολογία ότι ήταν επικίνδυνες.

Το θέμα έληξε προσωρινά και για σήμερα έχει προγραμματιστεί ραντεβού των δύο πλευρών για να βρεθεί λύση.

"Μίλησε" η έδρα

Το μεγάλο διπλό του Διαγόρα μέσα στη Λιβαδειά ήταν το αποτέλεσμα που έκλεψε την παράσταση στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής, υπό τη νέα του ονομασία ως Football League.

Ένα διπλό που παίρνει ακόμη μεγαλύτερη σημασία, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με δέκα παίκτες στο τελευταίο εικοσάλεπτο. Από εκεί και πέρα, με εξαίρεση την αναμέτρηση της Κατερίνης όπου Πιερικός και Εθνικός μοιράστηκαν τους βαθμούς, οι γηπεδούχοι επικράτησαν σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια, με τη νίκη της νεοφώτιστης Βέροιας στο ντέρμπι με τον φιλόδοξο ΟΦΗ και το θρίαμβο του Θρασύβουλου επί του Ιωνικού να ξεχωρίζουν. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Κυριακή (12/09)

Αγροτικός Αστέρας – Ηλιούπολη 1-0 (Στεφανίδης 85')

Παναιτωλικός – Τρίκαλα 1-0 (Θεοδωρίδης 45+1')

Δόξα Δράμας – Καλλιθέα 2-0 (Χλωρός 29', Βέρτζος 75')

Λεβαδειακός – Διαγόρας 0-1 (Ζουρούδης 69')

Πιερικός – Εθνικός 1-1 (Πουλάκος 56' πεν - Χανιώτης 33')

Θρασύβουλος – Ιωνικός 4-1 (2', 45' Ζαχαρόπουλος, 38', 85' Κατσίκης - Σάλτο 48')

Βέροια – ΟΦΗ 1-0 (Σαϊτιώτης 40')

Εθνικός Αστέρας – Αναγέννηση Καρδίτσας 2-1 (Γκίκας 8', Διαμάντης 24' - Ντοριβάλ 21')