Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Δοκιμάζει τον Στούκας ο Ντεμόλ












Από το "μικροσκόπιο" του Στεφάν Ντεμόλ θα περάσει σήμερα, στο φιλικό με την Προοδευτική Περάματος (18.00), ο Λουίζ Κάρλος Στούκας.

Ο Βραζιλιάνος στόπερ βρίσκεται από το Σάββατο στα Γιάννενα, θα δοκιμαστεί μέχρι την Παρασκευή και αν ικανοποιήσει θα αποκτηθεί ως ελεύθερος, αν και ο τεχνικός του ΠΑΣ έχει σχηματίσει ήδη πολύ καλή γνώμη για την αξία του από παιχνίδια που έχει παρακολουθήσει σε dvd.

Η προετοιμασία για τον αγώνα της πρεμιέρας με τον Πανθρακικό, που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, ξεκίνησε σήμερα. Τα προβλήματα για την τεχνική ηγεσία είναι δύο: Σικαλιάς και Βάντερσον είναι τραυματίες και τη θέση τους κάτω από τα δοκάρια και στο αριστερό άκρο της άμυνας θα πάρουν οι Κηπουρός και Μιχαήλ αντίστοιχα.

Ενδιαφέρον Ιωνικού για τον Μιχαλόπουλο

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνθρωποι του Ιωνικού "κοιτάζουν" περιπτώσεις ελεύθερων παικτών και μία από αυτές είναι του Ηλία Μιχαλόπουλου. Η διορία λήγει στις 10 Σεπτεμβρίου και οι Νικαιώτες εντείνουν τις προσπάθειες τους για μία τελευταία προσθήκη ποδοσφαιριστή στο ρόστερ της ομάδας τους.

Ο 25χρονος μέσος έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΣ Γιάννινα καθώς η έφεση που είχε καταθέσει ο σύλλογος της Ηπείρου απορρίφθηκε. Αυτό το γνωρίζουν οι άνθρωποι του Ιωνικού και επιθυμούν να έρθουν σε συμφωνία με τον Μιχαλόπουλου. Από την άλλη ο πρώην παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα έχει προτάσεις και από άλλες ομάδες και τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις.

Ενός λεπτού σιγή για τον Μπαχράμη

H FOOTBALL LEAGUE - FOOTBALL LEAGUE 2 αποφάσισε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη των αγώνων της 1ης αγωνιστικής των Πρωταθλημάτων ΟΠΑΠ FOOTBALL LEAGUE - FOOTBALL LEAGUE 2, στη μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή Παναγιώτη Μπαχράμη. Κατά την τελευταία συνεδρίαση το Δ.Σ. αποφάσισε όπως συμπαρασταθεί στην οικογένειά του με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Στη διάρκεια της χθεσινής ημερίδας, παρουσία των προπονητών και των αρχηγών των ομάδων της FOOTBALL LEAGUE - FOOTBALL LEAGUE 2, ο Πρόεδρος κ. Σπύρος Καλογιάννης εισηγήθηκε τη δημιουργία μιας επίλεκτης ομάδας ποδοσφαιριστών, η οποία θα διεξάγει αγώνες, τα έσοδα των οποίων θα διατίθενται σε κοινωνικές πρωτοβουλίες. Η εισήγηση του Προέδρου έγινε αποδεκτή.

ΣΧΟΛΙΑΝΑ 7-9-2010


Αρχίζει το πρωτάθλημα φίλοι μου. Στα γνωστά …λημέρια της Β΄ Κατηγορίας. Ο ΠΑΣ για πολλούς γνώστες της κατηγορίας θα είναι η ομάδα ΑΙΝΙΓΜΑ.

Θα τα καταφέρει η ομάδα να πιάσει το στόχο; Είναι ένα ερώτημα που θέλει μεγάλη και σοβαρή ανάλυση…

Ο κόσμος είναι "σφιγμένος" φέτος. Είναι ένα σοβαρό δεδομένο για το μέγεθος αυτής της ομάδας.

Αν ο ΠΑΣ δεν καταφέρει να είναι σε τροχιά τίτλου, είναι σίγουρο ότι θα βρεθεί μπροστά σε μία δύσκολη κα παρατεταμένη κρίση. Ας βάλει ο Θεός και ο πρόεδρος το χέρι του.

Αγωνιστικά δεν είναι χάλια τα πράγματα. Ο Ντεμόλ έκανε δουλειά το καλοκαίρι. Το ζητούμενο είναι ότι ο ΠΑΣ …πονάει σε θέσεις. Υπάρχει η άποψη ότι θα παίξει ΟΜΑΔΙΚΟ ποδόσφαιρο… Δε λέω κάτι διαφορετικό, απλά θέλει το εύκολο γκολ… κάτι που μάλλον δεν έχει. Οι …"μνηστήρες" του τίτλου έχουν ενισχυθεί σημαντικά… Αυτό είναι που τρομάζει… Η κρίση έχει πολλές παραμέτρους. Είναι σκληρά και δύσκολα χρόνια για …επενδυτές!

Είναι ιδιαίτερα σημαντικά τα πρώτα παιγνίδια, όχι μόνο βαθμολογικά, αλλά για την ψυχολογία των φίλων της ομάδας. Τον ΠΑΣ της δεύτερης εθνικής δεν τον έχουν δει στα Γιάννινα! Θα τον δουν στις πρώτες μάχες του πρωταθλήματος,. Κακό αυτό…

Καλός ήταν ο Πας με τον ΑΡΗ, όμως θέλει κάτι στην άμυνα και κάτι στην επίθεση......

Η χρονιά αυτή είναι για το ποδόσφαιρο της Ηπείρου κομβικής σημασίας. Αν ο ΠΑΣ δεν τα καταφέρει πάμε για εποχές μαύρες-εποχές του πρόσφατου παρελθόντος.

Ας βοηθήσουν οι φίλοι της του ΠΑΣ… Κανείς δεν είναι πάνω από την ομάδα. Οι φίλαθλοι ας γίνουν οι ατμομηχανή της.... Αλλιώς θα έρθουν μαύρες εποχές.

Κάποιοι δεν θέλουν τον κόσμο στο γήπεδο; Αυτό δείχνει η συμπεριφορά τους. Σας το γράφω. Φέτος θα γίνουν διάφορα… Οι φίλαθλοι είναι ιδιαίτερα πικραμένοι… και αυτό θα βγει… δεν υπάρχει περίπτωση.

Πήγα στο φιλικό παιγνίδι με τον Άρη στο Πανηπειρωτικό στάδιο… Ο ΠΑΣ φίλοι μου έχει μια χαρά ομάδα για την δεύτερη κατηγορία. Υπάρχουν βεβαίως κάποια αγωνιστικά - θέσεις ζητήματα που πρέπει να βρεθούν λύσεις. Ελπίζω οι νέοι παίκτες που ήλθαν να τα καταφέρουν.

Πολλά χειροκροτήματα δέχτηκαν οι Κειτά και Ντε Βινσέντι. Καλοί παίκτες… και το καλύτερο το νεαρό της ηλικίας…
Τη Δευτέρα θα γίνει πραγματική μάχη στους Ζωσιμάδες. Η ομάδα του Πανθρακικού φέτος θα είναι στους μεγάλους της δεύτερης κατηγορίας. Δυνατή και δύσκολη ομάδα….

Οι φίλαθλοι. Όπως σας τα είχα γράψει… κουμπωμένοι, για διάφορους λόγους… Το ποδόσφαιρο είναι ένα …φάρμακο στην γενικότερη κρίση… Όμως πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ της διοίκησης και των φιλάθλων. Αν δεν υπάρχει, όλα πάνε χαμένα.

Αυτή η αγωνιστική χρονιά είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον της ομάδας. Ξέρω τι σας γράφω. Πρέπει οι φίλαθλοι να αποδείξουν με διάφορους τρόπους την αγάπη τους για την ομάδα.

Με Κηπουρό θα ξεκινήσει ο ΠΑΣ. Ο Σικαλιάς έχει τραυματισμό. Πόσο σημαντική είναι η θέση των τερματοφυλάκων.

Φίλοι μου θα σας το γράψω και πάλι. Είναι καλός ο φετινός ΠΑΣ. Μακάρι αυτό να βγει και στις πραγματικές μάχες.

Το πρόγραμμα των αγώνων είναι ιδιαίτερα καλό στις πρώτες αγωνιστικές. Μπορεί η ομάδα να πάρει κεφάλι… Η έδρα είναι σημαντικός παράγοντας για να υλοποιηθεί ο στόχος.

Ελπίζω να μη γίνουν τα ίδια λάθη, λάθη που έγιναν κατά την περυσινή περίοδο. Αυτό κάνει τους φίλους της ομάδα να ανησυχούν. Θα δούμε....

Όλα θα πάνε καλά, αν ο ΠΑΣ πάρει στην πρώτη αγωνιστική τους τρεις πόντους. Βασικό και κρίσιμο παιγνίδι. Μακάρι ο ΠΑΣ να δώσει την πρώτη χαρά στους φίλους του.

Σχολιανός