Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Κέρδισε το τουρνουά ο ΠΑΣ














Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ο νικητής του τουρνουά που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο γήπεδο της Ανατολής, αφού κατάφερε να συγκεντρώσει 4 βαθμούς έναντι 2 της Κρανούλας και ενός των γηπεδούχων.

Στους αγώνες, που είχαν 45λεπτη διάρκεια, ο ΠΑΣ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 με την Κρανούλα και επικράτησε 2-1 του Α.Ο. Ανατολής, ενώ στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία του τουρνουά, Ανατολή και Κρανούλα έμειναν στη "λευκή" ισοπαλία. Οι Γιαννιώτες φάνηκαν κουρασμένοι από το χθεσινό φιλικό με τα Τρίκαλα, ωστόσο βρήκαν λύσεις στο πρόσωπο του Χρήστου Κουτσοσπύρου που σημείωσε άτυπο χατ- τρικ (2 γκολ με Ανατολή και 1 με Κρανούλα).

Απέναντι στην ομάδα του Γιώργου Λαδιά, ο Κουτσοσπύρος άνοιξε το σκορ μόλις στο 2’ με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Νικολόπουλου, για να ισοφαρίσει για τους "οράνιε" στο 15’ με ανάποδο ψαλίδι ο Παπαβασιλείου, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε εκτέλεση φάουλ του Γκαρόζη και ασθενή απόκρουση του Κουβεντάρη.

Κόντρα στον Α.Ο. Ανατολής ο ΠΑΣ βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 2’ ύστερα από ωραία ατομική προσπάθεια του Κατσίφα, ωστόσο κατάφερε να φέρει το ματς σε ισορροπία 9 λεπτά αργότερα με πλασέ του Κουτσοσπύρου μέσα από την περιοχή, ενώ ο ίδιος παίκτης έδωσε τη νίκη στους "κυανόλευκους", όταν στο 22’ εκμεταλλεύτηκε σέντρα του Νικολόπουλου και με κοντινό πλασέ "έγραψε" το τελικό 2-1.

"Τσεκάρει" Διαμάντη ο Ντεμόλ














Το πρώτο του φιλικό παιχνίδι εντός των ορίων του νομού δίνει σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος θα λάβει μέρος σε μίνι τουρνουά στο γήπεδο της Ανατολής μαζί με την τοπική ομάδα και τη Δόξα Κρανούλας.

Το πρώτο ζευγάρι που θα αναμετρηθεί (18.00) θα είναι αυτό ανάμεσα σε Ανατολή και Κρανούλα, στο β' ημίχρονο (19.00) θα παίξουν Κρανούλα και ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ το τουρνουά θα ολοκληρωθεί με 45λεπτο αγώνα ανάμεσα σε ΠΑΣ Γιάννινα και Ανατολή (20.00).

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Ντεμόλ θα περάσει από το "μικροσκόπιό" του τον 23χρονο στόπερ της Κρανούλας, Γιάννη Διαμάντη, ο οποίος προτάθηκε στον ΠΑΣ στα πλαίσια της καλής συνεργασίας που έχουν αναπτύξει οι διοικήσεις των δύο ομάδων.

Θυμίζουμε ότι ο Διαμάντης είχε δοκιμάσει την τύχη του στον ΠΑΣ το β’ εξάμηνο της περιόδου 2005-2006, με πρόεδρο του συλλόγου τότε τον Αλέξη Κούγια και προπονητή τον Γιάννη Γούναρη, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να παραμείνει στους "κυανόλευκους" μετά το τέλος της σεζόν.

"Μπάκα" γκολ με ΑΟΤ

Με πρωταγωνιστή τον Μπακαγιόκο που πέτυχε χατ τρικ (3' με πέναλτι, 50', 77') ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε στα Τρίκαλα την τοπική ομάδα με 3-2, παρουσία 500 φιλάθλων. Η ομάδα της Ηπείρου προηγήθηκε τρεις φορές στο σκορ. Ο Χρήστου στο 41' και ο Κόρμπος στο 52' ισοφάρισαν προσωρινά για τον ΑΟT, ενώ ο Ρούσεφ δύο φορές σημάδεψε τα δοκάρια.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι εκτός από γκολ, φάσεις και δοκάρια, είχαμε και μικροεντάσεις μεταξύ των παικτών, ιδιαίτερα προς το τέλος του ημιχρόνου, όταν ο ΠΑΣ ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Μπριλάκη. Αφού ακούστηκαν κάποια "γαλλικά" και υπήρξαν κάποια σπρωξίματα εκατέρωθεν, ο διαιτητής Γρατσάνης αποφάσισε να σφυρίξει τη λήξη ένα λεπτό πριν συμπληρωθεί το 45λεπτο.

Α.Ο. ΤΡΙΚΑΛΑ (4-5-1): Πουρής (46' Ζαφείρης), Ριζογιάννης (69' Ντιαγκνέ υπό δοκιμή), Γεωργίου (46' Ολφερς), Χρήστου (46' Κόρμπος), Μπριλλάκης (74' Γιώτας), Σαββίδης (46' Μανουσάκης), Μίνγκας (83' Παλάσιος), Σκάγκλια (69' Τελκίνσκι), Ρούσεφ (87' Ευθυμίου), Κοντογουλίδης (87' Τζάνης), Μπαριέντος (69' Μπακομήτρος).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (4-2-3-1): Σικαλιάς (46' Κηπουρός), Ντάσιος (64' Στάθης), Κώτσιος, Βαρτζιώτης, Πάντος, Κεϊτά (54' Ανδράλας), Μπουχάν (64' Βάντερσον), Κυριάκος (46' Νικολόπουλος), Ντε Βινσέντι (87' Γκέκας), Τζάνης, Μπακαγιόκο (86' Οικονόμου).

* Η είδηση, πάντως, για τον ΠΑΣ προέκυψε μετά το τέλος της φιλικής αναμέτρησης, όταν ο Στεφάν Ντεμόλ σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι θα ήταν...ευτυχισμένος εάν ο πρόεδρος του έπαιρνε έναν παίκτη σε κάθε γραμμή, ήτοι αμυντικό, μέσο και επιθετικό.

* Σήμερα το πρωί, όσοι ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν στο νικηφόρο φιλικό των Τρικάλων έκαναν αποθεραπεία στο ΠΕΑΚΙ, ενώ πρόγραμμα αποκατάστασης ακολούθησαν οι τραυματίες Σενόνε, Παππάς, Βαγγελής και Μιχαήλ. Θεραπεία έκανε και ο Μανώλης Σκούφαλης, ο οποίος αναμένεται σε λίγες ημέρες να μπει και πάλι σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης.

Βατή κλήρωση για ΠΑΣ, δύσκολη για Κρανούλα











Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα στα γραφεία της ΕΠΟ η κλήρωση των τεσσάρων πρώτων φάσεων του κυπέλλου Ελλάδος.

Στον πρώτο γύρο συμμετέχουν οι ομάδες της Γ’ Εθνικής, στο δεύτερο συμμετέχουν οι νικήτριες του πρώτου γύρου και οι ομάδες της Β’ Εθνικής, η τρίτη φάση είναι η λεγόμενη "ενδιάμεση", που περιλαμβάνει δύο ζευγάρια ομάδων που περίσσεψαν από την κλήρωση, ενώ στην τέταρτη συμμετέχουν όσες ομάδες θα "επιβιώσουν" και οι σύλλογοι της Super League.

Η κληρωτίδα χαμογέλασε στον ΠΑΣ Γιάννινα που περιμένει στη β' φάση τον αντίπαλό του να προκύψει από το ματς Οδυσσέα Αναγέννησης Σερρών-Μακεδονικού, ενώ σε περίπτωση που καταφέρει να προκριθεί στο εκτός έδρας παιχνίδι που θα δώσει σε Σέρρες ή Θεσσαλονίκη, τότε θα υποδεχτεί για τη Δ' φάση στο "Ζωσιμάδες" τον Εργοτέλη, μία ομάδα που σίγουρα δεν αποτελεί φόβητρο για τους "κυανόλευκους".

Άτυχη η Κρανούλα

Πιο πολύπλοκη είναι η κλήρωση για τη Δόξα Κρανούλας, η οποία "έμπλεξε" και στη διαδικασία της Γ' φάσης που περιλαμβάνει μόνο 2 παιχνίδια ώστε οι ομάδες από 18 να γίνουν 16 και να γίνουν ζευγάρι με τις 16 ομάδες της Σούπερ Λίγκας.

Η Κρανούλα θα υποδεχτεί στην Α' φάση τον Φωκικό και αν προκριθεί θα παίξει εκ νέου στην έδρα της με τον Εθνικό Πειραιώς. Η κλήρωση τη φέρνει να παίξει και στη Γ' Φάση, αν περάσει επιτυχώς το εμπόδιο του Εθνικού.

Ο αντίπαλός της προκύπτει ως εξής: πρώτα θα παίξουν Νίκη Βόλου-ΠΑΟ Ρουφ, ο νικητής θα αντιμετωπίσει τον Αγροτικό Αστέρα και το νικητή αυτών των αγώνων θα τον υποδεχτεί η Κρανούλα στο γήπεδό της. Αν η ομάδα του Γιώργου Λαδιά ξεπεράσει κι αυτόν το σκόπελο, τότε θα υποδεχτεί σε τέταρτο συνεχόμενο εντός έδρας ματς τη Λάρισα.

Οι ομάδες της Super League μπαίνουν αργά στο Κύπελλο και ως τότε θα περιμένουν να δουν τι θα κάνουν οι "μικροί" του ποδοσφαίρου για να μάθουν τους αντιπάλους τους. Η κλήρωση δε συνοδευόταν από ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων, ωστόσο η Α' φάση αναμένεται να διεξαχθεί 28 και 29 Αυγούστου. Αναλυτικά η κλήρωση των τεσσάρων πρώτων φάσεων του Κυπέλλου:

Α' Φάση

1. Οδυσσέας Αναγέννησης-Μακεδονικός
2. Μέγας Αλέξανδρος-Πανηλειακός
3. Αναγέννηση Επανομής-Ηρακλής Ψαχνών
4. Νίκη Βόλου-ΠΑΟ Ρουφ
5. Βύζας Μεγάρων-Παναχαϊκή
6. Κεραυνός Κερατέας-Απόλλων Σμύρνης
7. ΠΑΣ Κόρινθος-Τύρναβος
8. Ρόδος-Ναυπακτιακός
9. Εθνικός Φιλιππιάδας-Πλατανιάς
10. Καλλονή-Αετός Σκύδρας
11. Κοζάνη-Ασπρόπυργος
12. Δόξα Κρανούλας-Φωκικός
13. Αγία Παρασκευή-Χανιά
14. Πόντιοι Κατερίνης-Παναιγιάλειος
15. Αίας Σαλαμίνας-Ζάκυνθος
Άνευ αγώνα προκρίθηκαν στη Β' φάση η Αναγέννηση Γιαννιτσών, ο Εορδαϊκός και ο Ολυμπιακός Χερσονήσου.

Β' Φάση

16. Αναγέννηση Γιαννιτσών-Ιωνικός
17. Εορδαϊκός-Καλλιθέα
18. Ολυμπιακός Χερσονήσου-ΟΦΗ
19. Νικητής 1-ΠΑΣ Γιάννινα
20. Νικητής 2-Βέροια
21. Νικητής 3-Παναιτωλικός
22. Νικητής 4-Αγροτικός Αστέρας
23. Νικητής 5-Λεβαδειακός
24. Νικητής 6-Πανθρακικός
25. Νικητής 7-Δόξα Δράμας
26. Νικητής 8-Διαγόρας
27. Νικητής 9-Ηλιούπολη
28. Νικητής 10-Αναγέννηση Καρδίτσας
29. Νικητής 11-Θρασύβουλος
30. Νικητής 12-Εθνικός
31. Νικητής 13-Εθνικός Αστέρας
32. Νικητής 14-Τρίκαλα
33. Νικητής 15-Πιερικός

Γ' Φάση

34. Νικητής 20-Νικητής 25
35. Νικητής 30-Νικητής 22

Δ' Φάση

36. Νικητής 16-Ατρόμητος
37. Νικητής 17-ΠΑΟΚ
38. Νικητής 18-Ολυμπιακός Βόλου
39. Νικητής 19-Εργοτέλης
40. Νικητής 21-Ηρακλής
41. Νικητής 23-Καβάλα
42. Νικητής 24-ΑΕΚ
43. Νικητής 26-Πανιώνιος
44. Νικητής 27-Ολυμπιακός
45. Νικητής 28-Πανσερραϊκός
46. Νικητής 29-Παναθηναϊκός
47. Νικητής 31-Ξάνθη
48. Νικητής 32-Άρης
49. Νικητής 33-Αστέρας Τρίπολης
50. Νικητής 34-Κέρκυρα
51. Νικητής 35-ΑΕΛ