Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Σκούφαλης: "Δεν το έχω ξαναζήσει"












Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει ξεκινήσει εξαιρετικά στο πρωτάθλημα της Football League και αν συνεχίσει έτσι, βαδίζει ολοταχώς για τη Superleague. Για την πορεία της ομάδας του αλλά και τους προσωπικούς του στόχους, μίλησε σήμερα ο Μανώλης Σκούφαλης στον Sentra 103,3 και την εκπομπή "Το Δέκα το κακό" με τους Γιάννη Φιλέρη και Παντελή Διαμαντόπουλο. Αναλυτικά, οι δηλώσεις του:

Για τον ΠΑΣ Γιάννινα και τους στόχους της ομάδας: "Ήταν λίγο δύσκολα στην αρχή, διότι υπήρχε απογοήτευση από τον κόσμο για την περσινή χρονιά, αλλά η αρχή ήταν ό,τι καλύτερο ώστε να ξαναφέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Η καλή αρχή, άλλωστε, είναι το ήμισυ του παντός...

Κάθε Κυριακή δίνουμε το 100% για ν' ανεβάσουμε την ομάδα, γιατί αξίζει πραγματικά να βρίσκεται στη Superleague με αυτόν τον κόσμο και την αγάπη που έχουν για την ομάδα. Αυτό που ζω εδώ δεν το έχω ξαναζήσει, τόσος πολύς κόσμος να είναι παθιασμένος με τον ΠΑΣ. Μου το λέγανε, αλλά αν δεν το δεις δεν μπορείς να το καταλάβεις. Πραγματικά, αγαπάνε πάρα πολύ την ομάδα και θέλουν να είναι ψηλά. Έγιναν κάποια λάθη πέρυσι, για τα οποία δεν είμαι αρμόδιος εγώ να μιλήσω.

Η φετινή ομάδα είναι διαφορετική από την περσινή. Βρέθηκε στη Β' Εθνική, ήρθαν καινούρια παιδιά και νομίζω ότι δουλέψαμε πάρα πολύ σωστά στην προετοιμασία. Φτιάξαμε μια ομάδα που έχει καλά αποδυτήρια και είμαστε όλοι αγαπημένοι. Πιστεύω πως μόνο έτσι μπορεί να επιτευχθεί η άνοδος. Έχουμε έναν πολύ καλό προπονητή που θα πρέπει να μείνει και στην Α' Εθνική, εφόσον ανέβει η ομάδα".

Για το πρωτάθλημα της Football League: "Αυτή τη στιγμή ο αέρας είναι καθαρός αλλά δεν ξέρω στη συνέχεια αν αντέξουν οι ομάδες, γιατί μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν οικονομικά προβλήματα στους περισσότερους συλλόγους. Μια ομάδα για να πάει καλά πρέπει να είναι και οικονομικά καλά. Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες, αλλά δεν υπάρχει ποιότητα όπως στην Α' Εθνική. Δηλαδή, λίγο σοβαρός να είσαι, πολύ γρήγορα κάνεις τη διαφορά.

Είναι ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα η Β’ Εθνική, απλά εγώ από τις ομάδες που έχω δει, έχω απογοητευθεί λίγο από το επίπεδο. Όταν έρχεται ο Πανθρακικός και κάνει σε όλο το παιχνίδι μια ευκαιρία, όταν παίζουμε στον Εθνικό και ο αντίπαλος δεν έχει κατέβει τη σέντρα, αρχίζεις κι αναρωτιέσαι αν είναι αυτό το επίπεδο της Β' Εθνικής. Με το ρόστερ του Λεβαδειακού έχω μείνει άφωνος, γιατί δεν περίμενα να κάνει αυτό το άσχημο ξεκίνημα. Έχει πολύ δρόμο, πάντως, το πρωτάθλημα, ωστόσο μια ομάδα φαίνεται από την αρχή τι στόχους έχει και τι ζητάει".

Για το ποιες ομάδες ξεχωρίζουν από το πρωτάθλημα της Football League: "Και ο Πανθρακικός θα παλέψει, αλλά και ο Λεβαδειακός. Μην κοιτάτε που δεν έχει πάρει βαθμό ακόμα, στη συνέχεια θα πάει πολύ καλύτερα, θα έρθουν και οι νίκες και τ' αποτελέσματα και θ' ανέβει. Ο ΟΦΗ είναι και αυτός μια ομάδα πολύ δυνατή. Είναι 4 με 5 ομάδες που θα παλέψουν μαζί με μας και τον Παναιτωλικό".

Για τον Πανιώνιο: "Είναι μια καινούρια ομάδα, μου αρέσει, απ’ ό,τι μαθαίνω δουλεύουν αρκετά καλά, αλλά πιστεύω ότι κάτι λείπει από τον Πανιώνιο. Νομίζω ότι του λείπει το γκολ".

Για τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου: "Είναι πολύ άσχημο το 2010 να ασχολούμαστε με αυτά τα πράγματα (διαιτησία). Όταν ξεκινά ένα πρωτάθλημα στις 28-30 Αυγούστου, είναι ανεπίτρεπτο να μην έχουν οι μεγάλες ομάδες γήπεδο να παίξουν μπάλα. Είναι ανεπίτρεπτο να ξεκινά η Superleague και τα γήπεδα να είναι χάλια. Από εκεί πιστεύω ξεκινάνε όλα. Φέρνουνε ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ παίκτες με τόσα λεφτά, δίνουν τόσα δις, δεν μπορούν να δώσουν και 200 χιλιάδες ευρώ να φτιάξουν το γήπεδο;

Δε γίνεται να έχεις έναν παίκτη που τον πληρώνεις 10 εκ. ευρώ και την 1η αγωνιστική να μην έχεις γήπεδο να τον βάλεις να παίξει και να τον βάζεις μέσα στο χωράφι, στη Λεωφόρο, να παίξει. Ακόμα και η ΑΕΚ, που είναι μεγάλη ομάδα αλλά δεν έχει φτάσει στο επίπεδο του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, πιστεύω ότι εάν είχε τη Φιλαδέλφεια θα ήταν πάρα πολύ δυνατή και το πρωτάθλημα θα ήταν πολύ πιο ανταγωνιστικό. Τώρα όμως όταν βλέπουμε να παλεύουν για το πρωτάθλημα δυο ομάδες από νωρίς, από εκεί και πέρα τι ψάχνετε να βρείτε;"

Για το πρωτάθλημα της Superleague: "Κι ο ΠΑΟΚ και ο Άρης και η ΑΕΚ είναι ομάδες που πρέπει να είναι ανταγωνιστικές στο πρωτάθλημα. Είναι μεγάλες ομάδες, έχουν κόσμο, διψάνε για ένα τρόπαιο. Έχουμε βαρεθεί αυτό το δίπολο Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός. Ν' αλλάξει και λίγο το κατεστημένο δεν είναι κακό. Θα πρέπει όμως και οι άλλοι να προσπαθήσουν περισσότερο".