Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Ντε Βινσέντι: «Μπορούμε την έκπληξη με ΠΑΟΚ»












Ο ΠΑΣ Γιάννινα «σόκαρε» πέρυσι όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα αποκλείοντας τον ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Κυπέλλου με το εκκωφαντικό 4-0 στους «Ζωσιμάδες».

Φέτος βρίσκει ξανά το «δικέφαλο του Βορρά» στο δρόμο του, ωστόσο αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά και το έργο των Ηπειρωτών πολύ πιο δύσκολο, καθώς θα παίξουν στην Τούμπα, σ' ένα ματς πάντως στο οποίο θα επιδιώξουν ακόμη και την ισοπαλία, αφού σε μια τέτοια περίπτωση θα διεξαχθεί επαναληπτικός στους «Ζωσιμάδες».

Η φετινή αποκάλυψη της ομάδας της Ηπείρου, Τόμας Ντε Βινσέντι, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου για το επικείμενο ματς με τους Θεσσαλονικείς: «Δεν είναι εύκολο να κάνεις προβλέψεις για ένα τέτοιο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ διαθέτει μια πολύ καλή ομάδα, ενώ έχει και μια δυνατή έδρα. Εμείς όμως πιστεύουμε στους εαυτούς μας και θεωρούμε ότι έχουμε τα φόντα για να κάνουμε την έκπληξη και να πάρουμε την πρόκριση για την επόμενη φάση. Γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε το φαβορί, ωστόσο θα εξαντλήσουμε τις όποιες πιθανότητες υπάρχουν», τόνισε ο Αργεντινός άσος.

Αναφορικά με τη νίκη επί της Αναγέννησης Καρδίτσας, υπογράμμισε: «Περιμέναμε να νικήσουμε πολύ πιο εύκολα το παιχνίδι. Βέβαια η κούραση που είχαμε από τους συνεχόμενους αγώνες μας επηρέασε, ωστόσο στο τέλος καταφέραμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και αυτό είναι που πρέπει να κρατήσουμε από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Είναι σημαντικό όταν δεν πιάνεις τόσο καλή απόδοση να παίρνεις τη νίκη και αυτό το πετύχαμε χθες. Δεν σταματάμε εδώ, συνεχίζουμε με μεγαλύτερη θέληση και πάθος για να πετύχουμε στο τέλος τον στόχο της ανόδου».

Για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα, τόνισε: «Έχουμε ξεκινήσει ένα πολύ καλό σερί, έχοντας στις πρώτες 8 αγωνιστικές επτά νίκες και μια ισοπαλία. Πρέπει να συνεχίσουμε στους ίδιους ρυθμούς. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Διαθέτουμε πολύ καλό ρόστερ και ένα καλό τεχνικό τιμ. Η ομάδα έχει ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης και θα παίξει ακόμα καλύτερο ποδόσφαιρο».

Τέλος, για τον Στεφάν Ντεμόλ, είπε: «Είναι ένας προπονητής που του αρέσει πολύ το ποδόσφαιρο. Είναι κοντά στους παίκτες και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Μας έχει όλους στο ίδιο επίπεδο».

Έπεσε στα βαθιά












Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας διεξήχθη σήμερα το μεσημέρι η κλήρωση της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας με την κληρωτίδα να μη βγάζει το μεγάλο ντέρμπι.

Η τύχη δε χαμογέλασε στους «κυανόλευκους», αφού ο ΠΑΣ θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στην άτυπη πλέον «ρεβάνς» του εκκωφαντικού 4-0, χάρη στο οποίο οι Γιαννιώτες έφτασαν πέρυσι στα ημιτελικά.

Στα εύκολα έπεσε ο Παναθηναϊκός που κληρώθηκε να παίξει εντός έδρας με τα Τρίκαλα, ενώ ο νικητής του ζευγαριού Ηλιούπολη-Ολυμπιακός θα παίξει στην Τρίπολη με τον Αστέρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τουλάχιστον μια ομάδα της Football League θα προχωρήσει στους «8» του θεσμού, καθώς ο Εθνικός Αστέρας θα υποδεχτεί στην Καισαριανή τον Διαγόρα.

Τα ζευγάρια των «16»

ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα
Ολυμπιακός Βόλου-Πανσερραϊκός
Ηρακλής-Κέρκυρα
Παναθηναϊκός-Τρίκαλα
Εθνικός Αστέρας-Διαγόρας
Ατρόμητος-Καβάλα Λάρισα-ΑΕΚ
Αστέρας Τρίπολης-Ηλιούπολη/Ολυμπιακός

* Πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων η 22α Δεκεμβρίου κι αν χρειαστούν επαναληπτικοί η 5η Ιανουαρίου 2011.

* Οι αγώνες είναι μονοί και σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθεί επαναληπτικός στην έδρα του φιλοξενούμενου. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί εκπρόσωποι ομάδων, όπως των ΠΑΟΚ, Ηρακλή, Διαγόρα, Ολυμπιακού δεν έδωσαν το «παρών».

* Ρεπό είχαν σήμερα οι παίκτες του ΠΑΣ. Η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω εκλογών δίνει την ευκαιρία στους παίκτες του Στεφάν Ντεμόλ να αποφορτιστούν από τους συνεχόμενους αγώνες και να γεμίσουν τις μπαταρίες τους.

* Για το Σάββατο 13 Νοεμβρίου όρισε τελικά η Ένωση Β' και Γ' Εθνικής την αναμέτρηση της 9ης αγωνιστικής της Football League ανάμεσα σε Καλλιθέα και ΠΑΣ Γιάννινα. Ως γνωστόν, λόγω της διεξαγωγής των εκλογών δε θα γίνουν αγώνες της Football League το επόμενο Σαββατοκύριακο.


Επέτειος κορυφής












Ήταν 30 Οκτωβρίου 1966 όταν ο ΠΑΣ Γιάννινα νικούσε 3-0 τον Ολυμπιακό Πατρών στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της ιστορίας του.Την Κυριακή, στην επέτειο των 44 ετών, ο σύλλογος, που έφτασε πλέον να αποκαλείται «Άγιαξ της Ηπείρου», επικράτησε 1-0 της Αναγέννησης Καρδίτσας και παρέμεινε στην πρώτη θέση της Football League.

Έστω κι αν πραγματοποίησε τη χειρότερη φετινή του εμφάνιση (πέρα από το γκολ του Ανδράλα είχε να επιδείξει μόνο το δοκάρι του Μπακαγιόκο), εκνευρίζοντας τον Στεφάν Ντεμόλ.«Ήμουν πολύ νευριασμένος στο ημίχρονο και είπα σε πέντε παίκτες να αλλάξουν παπούτσια. Οι νεαροί παίκτες είναι χρήσιμο να ακούνε τους έμπειρους όπως τους Κηπουρό, Πάντο, Ντάσιο και να παίρνουν μαθήματα» ανέφερε ο Βέλγος τεχνικός, «φωτογραφίζοντας» τον Κεϊτά που πήρε μια αχρείαστη κάρτα.

Από την άλλη πλευρά ο τεχνικός της Αναγέννησης, Τζο Παλατσίδης, σημείωσε πως «αξίζαμε το κάτι παραπάνω», ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι αποβλήθηκε από τον πάγκο στο 90' για διαμαρτυρία ο γενικός αρχηγός Μάκης Τζάτζος.

Επαγγελματική νίκη

Με κεκτημένη ταχύτητα από την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεπέρασε το εμπόδιο της Αναγέννησης Καρδίτσας με 1-0 και συνεχίζει να οδηγεί εκ του ασφαλούς την κούρσα της Football League.

Οι Ηπειρώτες, που πραγματοποίησαν τη χειρότερη φετινή τους εμφάνιση, πήραν ένα άκρως «επαγγελματικό τρίποντο» με το σουτ του Ανδράλα στο 27’, ενώ είχαν και δοκάρι με τον Μπακαγιόκο στο 60’.

Οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν κατώτερες των περιστάσεων, καθώς σε ένα κακό πρώτο ημίχρονο δημιούργησαν ελάχιστες ευκαιρίες, με τους γηπεδούχους να είναι αυτοί που επωφελήθηκαν από μια αναταραχή στην άμυνα των Καρδιτσιωτών και πήραν το προβάδισμα στο σκορ στο 27’ με γκολ του Ανδράλα.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αποφασισμένοι το δεύτερο ημίχρονο να ανατρέψουν τo εις βάρος τους σκορ, όμως η μεγαλύτερη ευκαιρία ανήκε στον ΠΑΣ, καθώς η προσπάθεια του Μπακαγιόκο στο 60’ κατέληξε στα αντίπαλα δοκάρια.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Κηπουρός, Ντάσιος, Κώτσιος, Πάντος, Βάντερσον, Κεϊτά, Ανδράλας (70' Τζημόπουλος), Ντε Βινσέντι, Μπακαγιόκο, Τζάνης (87' Μιχαήλ), Σιαλμάς (23' λ.τ Σκούφαλης).

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Καρακώστας, Αγγελόπουλος (75' Κόσουτιτς), Κουρτεσιώτης (87' Τσάγγαρης), Θεοδοσιάδης, Καραμανώλης, Βούκοβιτς (62' Αθανασιάδης), Ραονέ, Μπιτέλης, Κουτρομάνος, Χατζηρίζος, Ροντρίγκο.