Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

"Του χρόνου ξανά στη Super League"







Πολλά τα νέα πρόσωπα, έντονο το ελληνικό στοιχείο, ενθουσιασμός στις εξέδρες- έστω και με αισθητά μειωμένη την προσέλευση του κόσμου σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια- και ένας στόχος άνευ τυμπανοκρουσιών: Η άμεση επάνοδος στη Super League.

Στα Γιάννενα είπαν σήμερα το απόγευμα "καλή χρονιά" στην επίσημη "πρώτη" που πραγματοποιήθηκε στο Πανηπειρωτικό Στάδιο Ανατολής παρουσία λίγων εκατοντάδων οπαδών των "κυανόλευκων", οι οποίοι έστειλαν το μήνυμα για άμεση επάνοδο στη Super League και με τον Στεφάν Ντεμόλ να ετοιμάζεται πλέον να "χτίσει" μια ομάδα, η οποία θα πρωταγωνιστήσει στη Β' Εθνική.

Οι 24 παίκτες που έδωσαν το "παρών" στη φετινή πρώτη και τα νούμερα που φορούσαν ήταν τα εξής: 1. Κηπουρός, 2. Ντάσιος, 3. Στάθης, 4. Κώτσιος, 5. Πάντος, 6. Κουτσοσπύρος, 7. Κυριάκος, 10. Σιαλμάς, 11. Σκούφαλης, 12. Κουβεντάρης, 13. Μαργαρίτης, 14. Παππάς, 15. Ντε Βινσέντι, 16. Ανδράλας, 18. Μπουχάν, 19. Βατσής, 20. Μπακαγιόκο, 22. Τζάνης, 24. Νικολόπουλος, 25. Μιχαήλ, 27. Βάντερσον, 28. Σενόνε, 29. Βαρτζιώτης, 30. Σικαλιάς.

Απόντες ήταν οι Μιχαλόπουλος και Ντιμπαλά, για τους οποίους θα κλείσει η πόρτα της ομάδας μετά τις προσφυγές που κατέθεσαν, ο Βαγγελής που την περασμένη Δευτέρα υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση και ξεκίνησε από σήμερα πρόγραμμα αποκατάστασης, καθώς και οι νεαροί Γιάκος, Κολιός και Λόλας, οι οποίοι θα δοθούν δανεικοί, οι δύο πρώτοι στην Κρανούλα ενώ για τον τρίτο θα αποφασιστεί προσεχώς. Στους 24 που βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο ήταν και ο Κώστας Παππάς, αλλά επειδή είχε εγχειριστεί πρόσφατα στο μηνίσκο δε συμμετείχε καθόλου στην προπόνηση.

Την αποθέωση γνώρισαν όλοι οι ποδοσφαιριστές, ο προπονητής Στεφάν Ντεμόλ και οι συνεργάτες του, ενώ εντυπωσιακή υποδοχή επιφυλάχτηκε στα νέα μεταγραφικά αποκτήματα- Κυριάκο, Νικολόπουλο, Σκούφαλη, Κηπουρό, Πάντο- με τον τελευταίο να γίνεται αποδέκτης των περισσότερων συνθημάτων από πλευράς φιλάθλων. Από την άλλη, δεν έλειψαν τα συνθήματα για τον ΟΦΗ και το Ηράκλειο.

Χριστοβασίλης: "Από εμάς εξαρτάται"

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Χριστοβασίλης, στις δηλώσεις του προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφερε ότι η άνοδος εξαρτάται αποκλειστικά από την ομάδα του.

"Από εμάς εξαρτάται η άνοδος. Πιστεύουμε στις δυνάμεις μας, ήρθαν παίκτες αξίας που έχουν παίξει πολλά χρόνια στη Σούπερ Λίγκα και όλοι μαζί πολύ σύντομα θα είμαστε εκεί που μας αξίζει. Πέρσι είχαμε ένα πρόβλημα, αφού υπήρχαν πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές και δεν μπορέσαμε να γίνουμε οικογένεια. Φέτος το ρόστερ δε θα υπερβαίνει τους 27 παίκτες όπως θέλει ο προπονητής, ενώ θα δούμε και ποιοι ποδοσφαιριστές δε θα μείνουν για να τους αντικαταστήσουμε".

Ο Χριστοβασίλης ξεκαθάρισε όλα τα θέματα που αφορούν τους παίκτες, μιλώντας πρώτα για τους Μιχαλόπουλο, Ντιμπαλά που έχουν καταθέσει προσφυγή. "Αύριο εκδικάζεται η προσφυγή του Μιχαλόπουλου. Το πιθανότερο είναι ότι θα τη χάσει, αλλά δε θέλει να επιστρέψει στην ομάδα, επομένως αν τον ζητήσει κάποια ομάδα θα γίνει η μεταγραφή του. Ο Ντιμπαλά δε θέλει να μείνει στη Β' Εθνική. Μου είπε ότι είναι οικογενειακό το πρόβλημα, ότι η γυναίκα του δε θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα. Αν αυτοί δε μας θέλουν μία φορά, εμείς δεν τους θέλουμε δύο"!

Ο ιδιοκτήτης της "κυανόλευκης" ΠΑΕ ξεκαθάρισε επίσης πως Στάθης και Μιχαήλ θα μείνουν στην ομάδα και χαρακτηριστικά είπε για τον Στάθη: "μίλησα με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, τους είπαμε ότι για τη μεταγραφή του θέλουμε ένα συγκεκριμένο ποσό, αλλά δεν πήραμε απάντηση μέχρι την προθεσμία που θέσαμε, οπότε ο παίκτης παραμένει".

Όσον αφορά τον Μιχαήλ: "Ο προπονητής δεν είχε πρόβλημα να τον παραχωρήσουμε δανεικό για ένα χρόνο στον Πανσερραϊκό, αλλά οι Σέρρες τον ζήτησαν με ελεύθερη μεταγραφή και αρνηθήκαμε, οπότε κι αυτό το θέμα κλείνει και ο παίκτης μένει".

Τέλος, ανοιχτά παραμένουν τα ζητήματα των Κώτσιου και Μπακαγιόκο, για τους οποίους ο κ. Χριστοβασίλης είπε ότι θα αποφασίσει ο προπονητής.

Στάθης: "Είμαι παίκτης του ΠΑΣ"

Στο μεταξύ, ο Γιάννης Στάθης με δήλωσή του στο επίσημο site του συλλόγου ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν έχει καμία ανάμειξη στο εξώδικο του Παναθηναϊκού και ότι προσωπικά θα συνεχίσει να δίνει τον καλύτερό του εαυτό για την επίτευξη των στόχων του ΠΑΣ Γιάννινα.

Με τον τρόπο αυτό έλαβε τέλος ένα μέρος του "σήριαλ" για το κατά πόσο ο Παναθηναϊκός θα του επέτρεπε ή όχι να συμμετάσχει στις προπονήσεις των "κυανόλευκων", αφού και πέρυσι χρειάστηκε να ξεκαθαρίσει πρώτα το θέμα για να αρχίσει να προπονείται και απομένει πλέον να κλείσει οριστικά το θέμα μεταξύ των δύο ομάδων.

Να θυμίσουμε ότι σε ορισμένα αθηναϊκά site είχε γραφτεί ότι ο Στάθης έκανε κι αυτός εξώδικο για να τηρηθεί ένας όρος του συμβολαίου του που επιτρέπει στον Παναθηναϊκό να τον ζητήσει πίσω, ωστόσο από την ΠΑΕ σχολίαζαν ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο με χρηματικά ανταλλάγματα. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο 23χρονος ποδοσφαιριστής:

"Επιθυμώ να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα στο θέμα του εξώδικου. Καταρχήν εγώ προσωπικά δεν είχα καμία ανάμειξη σε όλη αυτή την υπόθεση. Δημιουργήθηκαν λάθος εντυπώσεις προς το πρόσωπό μου, αφού εγώ δε συμμετείχα στο θέμα που προέκυψε. Εγώ είμαι παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα και έχω συμβόλαιο με την ομάδα. Από την πλευρά μου θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό προκειμένου να πετύχουμε τον στόχο της ανόδου, ώστε να δώσουμε και πάλι χαρά στο φίλαθλο κόσμο της πόλης ο οποίος μας στηρίζει πάρα πολύ".

"Βλέπει" Μπασιούκα

Τον 25χρονο επιθετικό του Εθνικού Φιλιππιάδας, Κώστα Μπασιούκα, έχει βάλει στο στόχαστρο ο ΠΑΣ Γιάννινα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του "Άγιαξ" της Ηπείρου έχει καταθέσει επίσημη πρόταση για την αγορά του παίκτη, που βλέπει με θετικό μάτι τη μετακίνησή του στα Γιάννενα. Εξελίξεις για τον πρώην παίκτη της Δόξας Άρτας, της ΑΕΚ, του Βύζαντα Μεγάρων, της Προοδευτικής και της Αναγέννησης Άρτας αναμένονται προσεχώς.

Συνάντηση Χριστοβασίλη- ΑΠΕΙ ΡΩΤΑΝ

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή τους οι "ΑΠΕΙ ΡΩΤΑΝ" κάνουν γνωστό ότι αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιώργο Χριστοβασίλη, ο οποίος τους ξεκαθάρισε για πολλοστή φορά ότι δεν πρόκειται να εκδοθούν εισιτήρια διαρκείας στο πέταλο της θύρας 1. Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

"Ύστερα από δίμηνη αναμονή και κατόπιν αιτήματος μας πραγματοποιήθηκε σήμερα 13/ 07/10 με πρωτοβουλία του κ. Φώντα Βρόσγου συνάντηση ανάμεσα σε αντιπροσωπεία του συνδέσμου μας και της διοίκησης της Π.Α.Ε ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο πρόεδρος της Π.Α.Ε αρνήθηκε να εκδώσει εισιτήρια διαρκείας για τη θύρα 1 (πέταλο) λέγοντας ότι αυτή είναι πάγια απόφαση της Π.Α.Ε!!!

Δύο χρόνια τώρα προσπαθούμε να αντιληφτούμε για ποιο λόγο δεν εκδίδονται διαρκείας για το πέταλο. Η εντύπωση που αποκομίσαμε μετά από όλες τις συζητήσεις που έχουν γίνει ανάμεσα σε μας και τη διοίκηση είναι ότι ΔΕ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΤΑΛΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

Βαρεθήκαμε, κουραστήκαμε και στο τέλος αηδιάσαμε να ζητάμε το αυτονόητο…εισιτήρια διαρκείας!!! Αυτό που όλες οι σοβαρές Π.Α.Ε στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο διαφημίζουν για να πουλήσουν.

Κύριοι, εδώ μας βρήκατε και είναι σίγουρο ότι εδώ θα μας αφήσετε. ΣΤΟ ΠΕΤΑΛΟ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ. Με καταστατικό η χωρίς, με διαρκείας ή χωρίς, είτε με 25 ευρώ εισιτήριο είτε με 10 ευρώ θα είμαστε εκεί. Εκεί που είναι η θέση των οργανωμένων οπαδών, στο πέταλο, να τραγουδάμε γι' αυτό το οποίο δεν πρόκειται να αντιληφθείτε ποτέ…το μεγαλείο του να είσαι ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ .

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΚΟΥΡΙΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΕΤΑΛΟ".