Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Στεφάν Ντεμόλ: «Θα εισηγηθώ μεταγραφές»

Φωτό από τη συνάντησή μας με τον Ντεμόλ στο Ελατοχώρι

Φιλικός και επικοινωνιακός, όπως πάντα, ο Στεφάν Ντεμόλ ήταν αποκαλυπτικός για τις πρώτες σκέψεις που έχει αποκομίσει από τους παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα και δίνει επιτέλους μια ξεκάθαρη απάντηση για το αν η ομάδα θα ενισχυθεί περαιτέρω ή όχι. Όπως μας ανέφερε στο ξενοδοχείο της ομάδας στο Ελατοχώρι, εκεί που τον συναντήσαμε μετά το φιλικό με την Παναχαϊκή, σε συνάντηση που θα έχει με τον κ. Χριστοβασίλη θα κάνει τις εισηγήσεις του για την ενίσχυση της ομάδας.

Σε ό, τι αφορά τους στόχους, εξυπακούεται ότι είναι η γρήγορη άνοδος, συνοδευόμενη και από καλό ποδόσφαιρο.

Κε Ντεμόλ ο ΠΑΣ Γιάννινα έκλεισε περίπου 10 μέρες στο Ελατοχώρι, έδωσε τα πρώτα τρία φιλικά παιχνίδια και σίγουρα βγάλατε κάποια συμπεράσματα. Ποια είναι αυτά;

Ήταν το τρίτο φιλικό και η τρίτη ευκαιρία που έδωσα στους παίκτες να παίξουν από ένα ημίχρονο. Είχα δει 11 dvd και πλέον τους έχω δει και από κοντά στις 3 εβδομάδες απ' όταν ξεκίνησε η προετοιμασία μας. Νομίζω ότι πλέον γνωρίζω τους παίκτες λίγο καλύτερα τώρα. Είναι σημαντικό για μένα αυτό και ελπίζω ότι θα έχω και πολύ ακόμα χρόνο μαζί τους.

Το έμψυχο υλικό που υπάρχει είναι ικανό να πρωταγωνιστήσει;

Σίγουρα έχουμε πολύ καλούς παίκτες, αλλά το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι οι παίκτες μας μπορούν να κερδίσουν το συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε σ' αυτό το πρωτάθλημα.

Δηλαδή θέλετε περισσότερο μαχητές, παρά ποιοτικούς παίκτες;

Ο στόχος είναι να παίξουμε και καλό ποδόσφαιρο, γιατί αν πλησιάσουμε το στόχο της ανόδου γρήγορα, θα συνεχίσουμε με καλό ποδόσφαιρο. Ας είμαστε, όμως, συγκεντρωμένοι στον πρώτο στόχο μας που είναι η άνοδος.

Θα έχετε κάποια συνάντηση με τον πρόεδρο για να συζητήσετε κάποια πράγματα που αφορούν την ομάδα;

Και φυσικά την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε μία συνάντηση με τον πρόεδρο για να έχουμε μια πρώτη εκτίμηση για την πορεία της προετοιμασίας.

Που σημαίνει ότι θα υπάρξει σ' αυτή τη συνάντηση και εισήγηση για μεταγραφή αν χρειαστεί;

Ναι θα γίνει τέτοια εισήγηση, αλλά για το αν θα είναι μία ή δύο οι μεταγραφές και σε ποιες θέσεις θα τα πληροφορηθείτε τη σωστή στιγμή.

Στα τρία φιλικά που έδωσε η ομάδα, ποια γραμμή σας άφησε περισσότερο ικανοποιημένο;

Βλέπω πολύ καλά στοιχεία και στην επίθεση και στην άμυνα, αλλά στα δύο ημίχρονα βλέπω και πράγματα που δεν είναι καλά στις δύο αυτές γραμμές. Όλοι ξέρουμε ότι ο στόχος μας είναι πολύ υψηλός και πρέπει να προετοιμαστούμε στο μάξιμουμ, γιατί είναι απαραίτητο να είμαστε πολύ καλοί από την αρχή του πρωταθλήματος.

Οι νέοι ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιείτε, έχουν ελπίδες να πάρουν χρόνο συμμετοχής σε επίσημα ματς;

Μ' αρέσει να δουλεύω με νέους παίκτες, αλλά όταν είναι έτοιμοι. Αν θα είναι, θα έχουν την ευκαιρία τους γρηγορότερα. Αν δεν είναι, θα χρειαστεί να εργαστούν πολύ σκληρά και θα πάρουν την ευκαιρία τους αργότερα.

Πάντως για τώρα είμαι ευχαριστημένος, αλλά η δουλειά μας δεν τελείωσε ακόμα, ούτε η δική μου στο γήπεδο ούτε του προέδρου έξω απ' αυτό.

(Συνέντευξη στους Γιάννη Γιαννάκη, Βασίλη Μπίτα, Γιάννη Δεβελέγκα.

Ευχαριστούμε για τη μετάφραση την κα Πόλυ Χάσκου)


ΣΧΟΛΙΑΝΟΣ

"Μετράει" δυνάμεις ο ΠΑΣ












Το τέταρτο κατά σειρά φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας, αυτή τη φορά με αντίπαλο τον Πιερικό στην Κατερίνη, δίνει αύριο (19:30) ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι "κυανόλευκοι" θα πάρουν το δρόμο της επιστροφής για τα Γιάννενα, ενώ Κυριακή και Δευτέρα οι παίκτες θα έχουν ρεπό προκειμένου να πάρουν τις απαραίτητες ανάσες ενόψει της δύσκολης συνέχειας που ακολουθεί. Από βδομάδα αναμένονται και μεταγραφικές εξελίξεις, με τους διοικούντες την ομάδα να προσανατολίζονται στην απόκτηση ενός δημιουργικού μέσου κι ενός επιθετικού.

Στο μεταξύ, ασκήσεις ταχυδύναμης περιλάμβανε η σημερινή πρωινή προπόνηση, ενώ το απόγευμα το πρόγραμμα θα αναλωθεί σε ασκήσεις κυκλοφορίας και τακτική.

* Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 επιθυμεί και αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει το Ιπποκράτειο Ιατρικό Κέντρο για την άμεση και αφιλοκερδή εξυπηρέτηση που προσφέρει στην ομάδα.

Τη λύπη της για Σενόνε εκφράζει η Παναχαϊκή

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τη λύπη της για τον τραυματισμό του Σενόνε εξέδωσε η ΠΑΕ Παναχαϊκή, σημειώνοντας ότι ο ποδοσφαιριστής τραυματίστηκε μόνος του λόγω του κακού αγωνιστικού χώρου. Αναλυτικά:

"Η Π.Α.Ε. Παναχαϊκή εκφράζει την ειλικρινή λύπη της για το σοβαρό τραυματισμό του ποδοσφαιριστή Νικολά Σενόνε του ΠΑΣ Γιάννινα στο φιλικό παιχνίδι με την ποδοσφαιρική μας ομάδα.

Όπως όλοι γνωρίζουμε ότι οι ποδοσφαιριστές της Π.Α.Ε. Παναχαϊκή φημίζονται για το καθαρό παιχνίδι τους και όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα γνωρίζουν ότι ο τραυματισμός του ποδοσφαιριστή Νικολά Σενόνε δεν οφείλεται σε σκληρό μαρκάρισμα, αλλά σε άτυχη στιγμή και στην κακή κατάσταση του γηπέδου. Η Π.Α.Ε. Παναχαϊκή εύχεται στον άτυχο ποδοσφαιριστή γρήγορη ανάρρωση".

Μένει στον Εθνικό Αστέρα ο Τζημόπουλος

Όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ Εθνικός Αστέρας, δικαιώθηκε για την υπόθεση Τζημόπουλου και πλέον ο παίκτης είναι υποχρεωμένος να μείνει στην ομάδα της Καισαριανής. Αυτό σημαίνει ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν μπορεί πλέον να κινηθεί για τη μεταγραφή του, παρά μόνο αν εκδηλώσει επισήμως ενδιαφέρον προς τον Εθνικό Αστέρα για να τον αποκτήσει, καταθέτοντας χρηματική προσφορά.

Το "ναυάγιο" της φημολογούμενης μεταγραφής, θα αναγκάσει πλέον τη διοίκηση να στραφεί σε άλλες λύσεις από την ελληνική αγορά.

Ο μεγαλομέτοχος του Αστέρα, Νίκος Παπαδόπουλος, δήλωσε στο επίσημο site της ομάδας του: "Η δικαίωση του Εθνικού Αστέρα στην υπόθεση με τον ποδοσφαιριστή Τζημόπουλο αναδεικνύει την ηθική, την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ευχαριστούμε τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Πιλάβιο και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο, διότι με αυτόν τον τρόπο οδηγούν το ποδόσφαιρο μπροστά και όχι πίσω. Η αλήθεια έλαμψε, οι παραφυάδες και ο σκοτεινός δρόμος του ποδοσφαίρου ανήκουν πλέον στο παρελθόν".