Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Πρεμιέρα με Πανθρακικό, φινάλε με ΟΦΗ














Στη Γλυφάδα και στο ξενοδοχείο "Cataralla" διεξήχθη η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος της Football League 2010-2011.

Το "παρών" στην κλήρωση έδωσαν από πλευράς ΠΑΣ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Γιώργος Χριστοβασίλης μαζί με το γιο του, Παναγιώτη Χριστοβασίλη.

Στην κλήρωση βρέθηκε και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, που επισήμανε: "Η συνεργασία της ΕΠΟ με την ΕΕΠ είναι άριστη. Οι προσπάθειες που κάνει η Ένωση αλλά και ο πρόεδρός της είναι πολύ σημαντικές. Από μέρους μου θέλω να ευχηθώ καλή αρχή για όλους".

Η πρεμιέρα της Β’ Εθνικής

Αρκετές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις ανέδειξε η πρεμιέρα της Β' Εθνικής κατηγορίας, όπως αυτή αναδείχθηκε από τη σημερινή κλήρωση.

Ο πρόεδρος της ΕΕΠ, Σπύρος Καλογιάννης διευκρίνισε ότι "εμείς θα κοιτάξουμε να υπάρχει διαφάνεια και ίση μεταχείριση στα πρωταθλήματά μας. Θέλουμε στήριξη από την Πολιτεία. Μιλάμε για την βιωσιμότητα των ομάδων. Για να μπορέσουμε να σταθούμε με αξιοπρέπεια θα πρέπει να υπάρχουν καλές γηπεδικές εγκαταστάσεις αλλά και φίλαθλος κόσμος. Επίσης, οι τοπικές κοινωνίες θα πρέπει να στηρίζουν τις ομάδες τους".

Για την καταπολέμηση της βίας, τόνισε: "Υπάρχει συνεργασία με την Πολιτεία. Το πρόβλημα αυτό δημιουργεί άσχημες καταστάσεις και θα υπάρξουν σημαντικές κυρώσεις σε αυτούς που προκαλούν βία. Θα κοιτάξουμε να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί και να μαζέψουμε τον κόσμο στα γήπεδα. Πιστεύω ότι με την ΕΠΟ και τον κ. Πιλάβιο θα υπάρξει μια καλή συνεργασία".

Η πρεμιέρα της Β' Εθνικής ή Football League:

Παναιτωλικός-Τρίκαλα
Αγροτικός Αστέρας-Ηλιούπολη
Λεβαδειακός-Διαγόρας
Πιερικός-Εθνικός
Θρασύβουλος-Ιωνικός
ΠΑΣ Γιάννινα-Πανθρακικός
Δόξα Δράμας-Καλλιθέα
Βέροια-ΟΦΗ
Εθνικός Αστέρας-Αναγέννηση Καρδίτσας

Τα ματς του ΠΑΣ Γιάννινα

1) ΠΑΣ Γιάννινα-Πανθρακικός
2) Εθνικός-ΠΑΣ Γιάννινα
3) ΠΑΣ Γιάννινα-Ηλιούπολη
4) Αγρ. Αστέρας-ΠΑΣ Γιάννινα
5) ΠΑΣ Γιάννινα-Πιερικός
6) ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός
7) Βέροια-ΠΑΣ Γιάννινα
8) ΠΑΣ Γιάννινα-Αν. Καρδίτσας
9) Καλλιθέα-ΠΑΣ Γιάννινα
10) ΠΑΣ Γιάννινα-Ιωνικός
11) Διαγόρας-ΠΑΣ Γιάννινα
12) ΠΑΣ Γιάννινα-Τρίκαλα
13) Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα
14) Θρασύβουλος-ΠΑΣ Γιάννινα
15) ΠΑΣ Γιάννινα-Δόξα Δράμας
16) Εθνικός Αστ.-ΠΑΣ Γιάννινα
17) ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ
*Στο β' γύρο τα ματς θα είναι αντίστροφα.

Κοντά σε Σολάκη, απομακρύνεται ο Τριποτσέρης












Πολύ κοντά στην επιστροφή του στον ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκεται ο Ηλίας Σολάκης, καθώς αφενός η περίπτωση αλλοδαπού φορ που θέλει ο Ντεμόλ δε δείχνει να προχωράει κι αφετέρου ο έμπειρος Έλληνας επιθετικός δε βρίσκεται στα πλάνα του Σάκη Τσιώλη στον Ολυμπιακό Βόλου.

Το "αγκάθι" στην περίπτωση του Σολάκη έχει να κάνει με το συμβόλαιό του, αφού ο έμπειρος φορ δεσμεύεται με τους Βολιώτες μέχρι τον Ιούνιο του 2011 και για να μετακομίσει στα Γιάννενα είναι απαραίτητο να υπάρξει πρώτα συμφωνία των δύο διοικήσεων.

Επιπλέον, ο παίκτης εμφανίζεται θετικός στο ενδεχόμενο επιστροφής του στα Γιάννενα, αρκεί βέβαια να ικανοποιηθεί πρωτίστως οικονομικά.

Μένει (;) ΑΕΛ ο Τριποτσέρης

Από την άλλη, η περίπτωση του 24χρονου αμυντικού Θεόδωρου Τριποτσέρη φαίνεται πως αρχίζει να απομακρύνεται, αφού ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο στη Λάρισα, με τον Παπακώστα να εμφανίζεται διατεθειμένος να του δώσει μια ακόμη ευκαιρία, ενώ και στις πρώτες συζητήσεις με τον ΠΑΣ φάνηκε να υπάρχει σοβαρή διαφορά στο οικονομικό. Έτσι, η ομάδα της Ηπείρου προχωρά στις υπόλοιπες επιλογές που έχει στην ατζέντα του ο Ντεμόλ.

Ο Γιώργος Χριστοβασίλης έκανε συγκεκριμένη πρόταση στον Τριποτσέρη στο περιθώριο του φιλικού με την ΑΕΛ, ωστόσο υπήρξε διαφορά στο οικονομικό και ο ποδοσφαιριστής επιφυλάχθηκε να δώσει κάποια απάντηση.

Αίσιο τέλος με "Μπάκα"

Το περασμένο Σάββατο βρέθηκε στη Λάρισα και ο μάνατζερ του Μπακαγιόκο, Αντώνης Αποστολόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε με τον Γιώργο Χριστοβασίλη. Μετά από ορισμένες τροποποιήσεις σε κάποιους όρους του συμβολαίου, οριστικοποιήθηκε η παραμονή του Ιβοριανού άσσου στον ΠΑΣ και τη νέα σεζόν.

Στην Ουρουγουάη ο Σενόνε, άτυχος ο Παππάς

Στις προπονήσεις επέστρεψαν και πάλι σήμερα- μετά το χθεσινό ρεπό- οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα. Το πρωινό πρόγραμμα περιλάμβανε ασκήσεις στη βελτίωση της μυϊκής ενδυνάμωσης, ενώ το απόγευμα ο Ντεμόλ με τους συνεργάτες του αναλώθηκαν σε ασκήσεις με μπάλα και τακτική.

Στο μέτωπο των τραυματιών, τα δυσάρεστα νέα έρχονται από τον Κώστα Παππά, ο οποίος θα μπει πάλι στο χειρουργείο αφού η μετεγχειρητική του πορεία δεν εξελίχθηκε ομαλά. Το τελευταίο διάστημα ο μηνίσκος του παρουσίασε επιπλοκές και γι’ αυτό το λόγο ο παίκτης θα προβεί σε νέα εγχείρηση και ο χρόνος επιστροφής του στους αγωνιστικούς χώρους θα εκτιμηθεί μετά την επέμβαση.

Στο μεταξύ, ο Νίκολας Σενόνε θα αναχωρήσει για την πατρίδα του προκειμένου να πάρει μια δεύτερη γνώμη για το αν τελικά προχωρήσει σε χειρουργική επέμβαση στον οπίσθιο χιαστό.
Τέλος, ο Μανώλης Σκούφαλης ξεκίνησε τρέξιμο, ενώ ο Λάμπρος Βαγγελής συμμετείχε σε ένα μέρος της προπόνησης.

Φιλικό με Θεσπρωτό

Στον "Άγιαξ της Ηπείρου" ετοιμάζονται για το φιλικό της Τετάρτης με τον Θεσπρωτό στην Ηγουμενίτσα, ενώ αναμένουν και τις εξελίξεις στο γηπεδικό για να καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής της φιλικής αναμέτρησης με τον Άρη, που θα αποτελέσει και την πρόβα τζενεράλε εν όψει της έναρξης του νέου πρωταθλήματος της Β' Εθνικής.

Φιλική ισοπαλία με ΑΕΛ

Ικανοποιητικά δείγματα γραφής παρουσίασε ο ΠΑΣ σε ένα ακόμη φιλικό, αυτή τη φορά με αντίπαλο τη Λάρισα στο "Αλκαζάρ". Οι "κυανόλευκοι" αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα με την ΑΕΛ, σε αναμέτρηση που έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο.

Ο τεχνικός των Θεσσαλών, Γιάννης Παπακώστας, χρησιμοποίησε συνολικά 19 ποδοσφαιριστές δίνοντας μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής σε όσους υπολογίζει να αγωνιστούν περισσότερο στο ξεκίνημα της νέας περιόδου, ενώ από την άλλη ο Στεφάν Ντεμόλ έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο.

ΛΑΡΙΣΑ: Βιέρα (60’ Αμπάρης), Νταμπίζας (65’ Ταλ), Ταυλαρίδης, Βενετίδης (46’ Κατσιαρός), Βελάσκο (80’ Κολοβέτσιος), Ιγκλέσιας (65’ Γκαμπέτας), Ρομέου, Μετίν (72’ Σιατραβάνης), Μπλάζεκ (60’ Ρέντζας), Πούρι, Μακίνουα (57’ Αμπουχατζίρα).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Σικαλιάς (72’ Κηπουρός), Ντάσιος (60’ Στάθης), Κώτσιος, Πάντος, Σιαλμάς (71’ Κουτσοσπύρος), Ανδράλας, Μπουχάν (60’ Κυριάκος), Μπακαγιόκο, Τζάνης (71’ Νικολόπουλος), Κεϊτά (71’ Βαρτζιώτης), Βάντερσον (60’ Μιχαήλ).