Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Τζάνης: "Μας βοήθησε το γρήγορο γκολ"












Το δικό τους... πάρτι έστησαν στον αγωνιστικό χώρο του "Ζωσιμάδες" οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα, οι οποίοι υπερκέρασαν με τον καλύτερο τρόπο το εμπόδιο του Πιερικού και περιμένουν πλέον τον Παναιτωλικό στο ντέρμπι της ερχόμενης Δευτέρας.

Ένας από τους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης, ο Χρήστος Τζάνης, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου για τη νίκη της ομάδας του, το επερχόμενο ντέρμπι με τον Παναιτωλικό, ενώ έκανε κι έναν απολογισμό των πέντε αγωνιστικών που έχουμε διανύσει μέχρι σήμερα στη Football League.

Αρχικά, ο 25χρονος ποδοσφαιριστής τόνισε: "Νομίζω ότι ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο. Το γρήγορο γκολ που πετύχαμε έκανε εύκολο το έργο μας και φτάσαμε άνετα στη νίκη. Τα τέρματα του Ανδράλα και του Βάντερσον μας έλυσαν τα πόδια και καταφέραμε να γίνουμε από πολύ νωρίς αφεντικό του αγώνα. Η ομάδα, ειδικά στο πρώτο μέρος, έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι ικανοποιήσαμε τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο. Στην επανάληψη κατεβάσαμε στροφές, αφού είχαμε υπέρ μας και το σκορ".

Στη συνέχεια, ο Χρήστος Τζάνης αναφέρθηκε στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό: "Το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό είναι πολύ δύσκολο και χρειάζεται μεγάλη συγκέντρωση και προσπάθεια από όλους μας για να καταφέρουμε να κερδίσουμε. Είναι ένα ντέρμπι και πιστεύω ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Προσωπικά, πιστεύω ότι αν εμείς παίξουμε το παιχνίδι μας δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Ο Παναιτωλικός είναι καλή ομάδα, άλλωστε το δείχνουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα που έχει φέρει. Θα γίνει ένας καλός αγώνας και θεωρώ ότι και με τη βοήθεια του κόσμου μας θα είμαστε τελικά οι νικητές".

Αναφορικά με τις πέντε πρώτες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, ο Τζάνης υπογράμμισε: "Έχουμε ξεκινήσει πολύ καλά. Κατά τη γνώμη μου έχουμε πιάσει τους βαθμούς που είχαμε υπολογίσει. Πρέπει να πάρουμε καταρχήν το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό και στη συνέχεια το επόμενο ματς που είναι με τη Βέροια προκειμένου να βάλουμε τις βάσεις για το μεγάλο μας στόχο που είναι η επιστροφή στη Super League. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, πρέπει όμως να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά, αφού τίποτα δεν έχει τελειώσει".

Χατζάρας: "Μια ταχύτητα πάνω ο ΠΑΣ"










Ακομπλεξάριστος και με μεγάλη δόση ειλικρίνειας παρουσιάστηκε στη συνέντευξη τύπου ο Γιώργος Χατζάρας, που παραδέχτηκε την ανωτερότητα του ΠΑΣ Γιάννινα και έκανε λόγο για την καλύτερη ομάδα της κατηγορίας. Αν και ο έμπειρος τεχνικός δεν αποχώρησε με τις καλύτερες των αναμνήσεων από τα Γιάννενα, εν τούτοις είχε μόνο καλά λόγια για την ομάδα του Στεφάν Ντεμόλ, στην οποία ευχήθηκε άνοδο.

Από την πλευρά του, ο Βέλγος προπονητής δήλωσε ικανοποιημένος από την απόδοση του α' ημιχρόνου και το αποτέλεσμα, ωστόσο ήταν εκνευρισμένος με κάποιους παίκτες στο β' μέρος. Αναλυτικά:

Γ. Χατζάρας: "Χάσαμε από την καλύτερη ομάδα της κατηγορίας, η οποία είναι μία ταχύτητα πάνω απ' όλους. Δίκαιη η νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα. Εμείς προδοθήκαμε από τις στημένες φάσεις. Είναι εξαιρετική ομάδα ο ΠΑΣ Γιάννινα. Μικρή η Β' κατηγορία γι' αυτόν, λίγο μεγάλη ίσως η Σούπερ Λίγκα.

Στο β' ημίχρονο αλλάξαμε τακτική, ζητήσαμε κάτι στον αγωνιστικό χώρο, θα μπορούσαμε ίσως να το πετύχουμε, αλλά ήταν και το γήπεδο πολύ δύσκολο. Εύχομαι να ανέβει ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Δεν έχει καμία σχέση ο ΠΑΣ που είδα με τον Παναιτωλικό που παίξαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Ο ΠΑΣ είναι μία ταχύτητα πάνω απ' όλους. Αυτή είναι η αλήθεια με το δικό μου μάτι. Εμείς είμαστε μια νέα ομάδα. Τώρα τη ‘χτίζουμε' για του χρόνου για να κάνουμε τότε την υπέρβαση".

Σ. Ντεμόλ: "Πρώτα θέλω να ευχαριστήσω για τα καλά του λόγια το φίλο Γιώργο κι έπειτα το συνάδελφό μου. Είμαι ευχαριστημένος από την εμφάνιση του α' ημιχρόνου, καθώς και από το αποτέλεσμα.

Στο ημίχρονο είπα στους παίκτες μου ότι θα έπρεπε να περιμένουν την αντίδραση από τον Πιερικό και γι' αυτό δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από κάποιους παίκτες στο β' μέρος. Για να πετύχουμε το στόχο μας θα πρέπει να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο τα ποιοτικά μας λεπτά. Είδα στο α' ημίχρονο καλή απόδοση, αλλά όχι καλή άμυνα στην επανάληψη.

Ευχαριστώ τον πρόεδρο που με πληρώνει να βλέπω τα λάθη των παικτών! Οι νεαροί παίκτες που έχουμε θα πρέπει πρώτα να ακούν τον προπονητή τους κι έπειτα αυτά που τους λένε οι Πάντος, Κώτσιος και Μπακαγιόκο. Αύριο θα μιλήσουμε εκτενέστερα για τα λάθη μας και τις κίτρινες κάρτες που πήραμε. Καλή επιτυχία στο φίλο μου Γιώργο Χατζάρα στη συνέχεια του πρωταθλήματος".

Τριάρα στη… λίμνη!












Και τώρα οι δυο τους! Ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε το χρέος του, κέρδισε εύκολα με 3-1 τον Πιερικό στη... λίμνη των "Ζωσιμάδων" και την επόμενη Δευτέρα (18/10, 19.00) υποδέχεται τον πρωτοπόρο Παναιτωλικό στο μεγάλο ντέρμπι της Football League!

Ο ΠΑΣ ήταν αισθητά υπέρτερος του Πιερικού και αν "κυανόλευκοι" ήταν πιο ουσιαστικοί στην τελική τους προσπάθεια, το σκορ θα είχε πάρει αστρονομικές διαστάσεις. Τα γκολ πέτυχαν οι Ανδράλας (11'), Βάντερσον (28'), Κώτσιος (60'), ενώ για τον Πιερικό μείωσε ο Δήμου στο 80'.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Κηπουρός, Ντάσιος, Βάντερσον, Πάντος, Κώτσιος, Κεϊτά (65' Τζημόπουλος), Ανδράλας, Ντε Βινσέντι (71' Σκούφαλης), Σιαλμάς, Μπακαγιόκο, Τζάνης (77' Κυριάκος).

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Γουμάγιας, Δήμου, Κοντέων (53' Πουλάκος), Λαζαρίδης Γ., Τασίδης, Παπαγεωργίου, Μιλόσκοβιτς (73' Κωνσταντινίδης), Πουρτουλίδης, Πέντα, Λόπεζ (64' Λαζαρίδης Κ.), Γκουγκουλιάς.

Το φιλμ του αγώνα
1': Τζάνης την κάθετη για τον Σιαλμά, αυτός άνοιξε την μπάλα και τον πρόλαβε ο Γουμάγιας.
6': Σιαλμάς το διαγώνιο σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα άουτ.
11' ΓΚΟΛ: Τζάνης το κόρνερ από δεξιά, Ανδράλας την κεφαλιά και 1-0.
28' ΓΚΟΛ: Τζάνης το κόρνερ από αριστερά, ο Βάντερσον το σουτ από την αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής και 2-0.
45': Μπακαγιόκο το σουτ μέσα από την περιοχή, αποκρούει ο Γουμάγιας.
46': Ανδράλας το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε ο Γουμάγιας.
50': Σιαλμάς το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και από θέση πλάγια δεξιά, η μπάλα λίγο άουτ.
52': Μπακαγιόκο το σουτ έξω από την περιοχή, αποκρούει ο Γουμάγιας.
60' ΓΚΟΛ: Τζάνης το φάουλ, κεφαλιά του Σιαλμά η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, σε κενή εστία ο Κώτσιος το 3-0.
64': Πέντα το κόρνερ από δεξιά, κεφαλιά του Πουλάκου η μπάλα στα δίχτυα, το γκολ όμως ακυρώνεται ως επιθετικό φάουλ.
80' ΓΚΟΛ: Πέντα το φάουλ από δεξιά, ο Δήμου με κεφαλιά το 3-1.90+: Σουτ του Τζημόπουλου έξω από την περιοχή, η μπάλα άουτ.

Αποτελέσματα 5ης αγωνιστικής
ΟΦΗ-Διαγόρας 2-0
Παναιτωλικός-Θρασύβουλος 2-0
Δόξα Δράμας-Λεβαδειακός 2-1
Βέροια-Αγροτικός Αστέρας 0-0
Εθνικός Αστέρας-Τρίκαλα 1-0
Αναγέννηση Καρδίτσας-Ηλιούπολη 1-0
Πανθρακικός-Ιωνικός 1-0
Καλλιθέα-Εθνικός 1-2
ΠΑΣ Γιάννινα-Πιερικός 3-1

Η βαθμολογία (σε 5 αγώνες)
1. Παναιτωλικός 15
2. ΠΑΣ Γιάννινα 13
3. ΟΦΗ 10
-. Δόξα Δράμας 10
5. Πανθρακικός 9
6. Θρασύβουλος 8
7. Διαγόρας 7
-. Βέροια 7
-. Εθνικός Αστέρας 7
-. Αναγέννηση Καρδίτσας 7
11. Τρίκαλα 6
-. Ηλιούπολη 6
13. Αγροτικός Αστέρας 5
-. Εθνικός 5
15. Πιερικός 4
-. Καλλιθέα 4
17. Ιωνικός 2
18. Λεβαδειακός 1