Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Από το λιμάνι στη λίμνη!












Από το λιμάνι του Βόλου στη λίμνη των Ιωαννίνων. Αυτή ακριβώς τη διαδρομή ακολούθησε ο Φώτης Κηπουρός (φωτό), που την ερχόμενη σεζόν θα υπερασπίζεται την εστία του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο 35χρονος πορτιέρο, που την περασμένη Δευτέρα έμεινε και τυπικά ελεύθερος από τον Ολυμπιακό Βόλου με τον οποίο αναδείχτηκε πρωταθλητής στη Β’ Εθνική, αποτελεί την τέταρτη μεταγραφή για τον "Άγιαξ της Ηπείρου" μετά από εκείνες των Κυριάκου, Νικολόπουλου και Σκούφαλη.

Ο Κηπουρός θεωρείται και είναι εξαιρετική επιλογή για τα γκολπόστ μετρώντας πολλές σεζόν σε υψηλό επίπεδο, ενώ στα υπέρ του είναι και το γεγονός ότι γνωρίζει άριστα την κατηγορία. Με την έλευση του έμπειρου τερματοφύλακα ο Στεφάν Ντεμόλ ξεγνοιάζει για τη θέση, καθώς ήδη υπάρχει στο ρόστερ ο Σικαλιάς, ο οποίος έχει δείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί, ενώ την τριάδα πλαισιώνει ο Κουβεντάρης.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα των "κυανόλευκων" αμέσως μετά την επίτευξη της συμφωνίας μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου τονίζοντας τα εξής: "Είμαι ικανοποιημένος που θα προσφέρω τις υπηρεσίες μου στον ΠΑΣ Γιάννινα. Συναντήθηκα σήμερα με τον κ. Χριστοβασίλη και συμφωνήσαμε σε όλα. Μας περιμένει πολύ δουλειά προκειμένου να πετύχουμε το στόχο που είναι η άνοδος στη Super League".

Όσο για τον κόσμο του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Φώτης Κηπουρός υποστήριξε: "Ο κόσμος του ΠΑΣ έχει αποδείξει την αγάπη και την λατρεία που έχει για την ομάδα. Είμαι σίγουρος ότι και τη φετινή σεζόν θα αποτελέσει το δωδέκατο παίκτη και θα μας βοηθήσει να πετύχουμε αυτά που έχουμε θέσει".

Who is who

Ο Φώτης Κηπουρός γεννήθηκε στις 9-8-1975 στη Θεσσαλονίκη. Επαγγελματικά ξεκίνησε να παίζει στην Καβάλα από το 1997 μέχρι το 2003 έχοντας 106 συμμετοχές. Τη σεζόν 2003-2004 αγωνίστηκε στη Χαλκίδα η οποία βρίσκονταν στη Γ΄ Εθνική. Στη συνέχεια μετακόμισε στη Λάρισα όπου και έμεινε μέχρι το 2008, έχοντας 35 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο και μια συμμετοχή στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ στο ματς Λάρισα - Νυρεμβέργη 0-3 (20-12-2007).

Τη σεζόν 2008-09 εντάχθηκε στο έμψυχο δυναμικό του Πανσερραϊκού έχοντας 16 συμμετοχές. Την περσινή περίοδο μεταγράφηκε στον Ατρόμητο όπου παρέμεινε μέχρι τον Ιανουάριο, ενώ στη συνέχεια πήγε στον Ολυμπιακό Βόλου, όπου και έλυσε τη συνεργασία του πριν από μερικές ημέρες.