Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Ανακοίνωσε Ντε Φρέιτας ο ΠΑΣ












Κάτοικος Ιωαννίνων θα είναι για τα επόμενα τρία χρόνια ο Πορτογάλος μέσος Μίκαελ Ντε Φρέιτας.

Ο 18χρονος μέσος, που έλαβε μέρος σε δύο προπονήσεις, δε χρειάστηκε παρά ελάχιστα λεπτά για να δείξει το ταλέντο του, με τον Ντεμόλ να ζητάει να ετοιμαστούν άμεσα τα συμβόλαια.

Το who is who

O Michael De Freitas γεννήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 1992. Αγωνίζεται ως δεξιός χαφ, ωστόσο με την ίδια ευκολία μπορεί να παίξει και στην αριστερή πλευρά. Σε ηλικία 12 ετών βρέθηκε στη γαλλική Οσέρ όπου και παρέμεινε για τρία χρόνια, ενώ από το 2007 μέχρι και σήμερα ανήκε στη Μονακό. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής υπήρξε στέλεχος της Εθνικής Πορτογαλίας Under-17, ενώ αγωνίστηκε και στην Under-18.

Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο παίκτης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου για τη μεταγραφή του: "Ήρθα σε μια ομάδα που έχω ενημερωθεί ότι έχει πολύ κόσμο και δυναμική. Είμαι ικανοποιημένος που θα προσφέρω τις υπηρεσίες μου στον ΠΑΣ Γιάννινα και επιθυμώ να βοηθήσω και εγώ ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας".

"Διπλό" χτύπημα












Στην εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου κατάφερε να "χρυσώσει" το χάπι στους φιλάθλους η διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο τα κυριότερα μεταγραφικά μέτωπα των προηγούμενων ημερών.

Δύο ήταν οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους κινήθηκε ο Γιώργος Χριστοβασίλης. Ο πρώτος είχε να κάνει με τον Θέμη Τζημόπουλο που δικαιώθηκε τελικά από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και έμεινε ελεύθερος από τον Εθνικό Αστέρα και ο δεύτερος αφορούσε τον Ζοσέ Εμίλιο Φουρτάδο που ήταν η βασική επιλογή για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής των "κυανόλευκων". Αμφότεροι πρέπει να θεωρούνται πλέον παίκτες του ΠΑΣ και μέχρι αύριο αναμένεται η ανακοίνωση της απόκτησής τους.

Για τον πρώην παίκτη του Εθνικού Αστέρα δε χρειάστηκε παρά η ενεργοποίηση της προφορικής συμφωνίας που υπήρχε εδώ και πολύ καιρό (οι δύο πλευρές είχαν φτάσει σε συμφωνία εδώ και 1,5 μήνα περίπου, ωστόσο το θέμα είχε "παγώσει" λόγω των δικαστικών εξελίξεων), ενώ για τον επιθετικό από το Πράσινο Ακρωτήρι ξεπεράστηκε ο "σκόπελος" από την καταγγελία της προηγούμενης διοίκησης του Ιωνικού στη FIFA, ο παίκτης έριξε λίγο τις αρχικές του απαιτήσεις (περίπου στις 75.000 ευρώ) και η μεταγραφή ολοκληρώθηκε.

Ο Τζημόπουλος αναμένεται αύριο στα Γιάννενα, όπου θα περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις πριν ξεκινήσει προπονήσεις με τη νέα του ομάδα. Ο 25χρονος άσος (20-11-1985) θα αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του Στεφάν Ντεμόλ, αφού αγωνίζεται τόσο σαν "κόφτης" όσο και σαν στόπερ, ενώ έχει σημαντική εμπειρία από το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, καθώς έχει αγωνιστεί στο παρελθόν σε Βέροια, Ακράτητο και Κέρκυρα.

Οι μεταγραφές των Τζημόπουλου και Φουρτάδο θα είναι εκτός απροόπτου οι τελευταίες πινελιές στο ρόστερ του ΠΑΣ, αν και δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να αποκτηθεί ο 18χρονος Πορτογάλος μέσος που δοκιμάζεται από χθες και προέρχεται από τις ακαδημίες της Μονακό.

Ελεύθερος ο Μιχαλόπουλος

Την ίδια στιγμή και ύστερα από αρκετούς μήνες στις δικαστικές αίθουσες, ελεύθερος και τυπικά από τον ΠΑΣ έμεινε ο Ηλίας Μιχαλόπουλος που κέρδισε κι αυτός με τη σειρά του την προσφυγή την οποία είχε καταθέσει σε βάρος της γιαννιώτικης ΠΑΕ. Πλέον, ο Έλληνας μέσος μπορεί να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του σε όποια ομάδα θέλει.

Ο Μιχαλόπουλος είχε έρθει σε προφορική συμφωνία με τον Αστέρα Τρίπολης, η ομάδα των Ιωαννίνων όμως είχε καταθέσει προσφυγή ζητώντας την τιμωρία τόσο του παίκτη όσο και της ομάδας της Τρίπολης, καθώς ο Έλληνας μέσος δεσμευόταν με συμβόλαιο. Θυμίζουμε πως ο νεαρός άσος είχε καταθέσει προσφυγή κατά του ΠΑΣ στα τέλη Μαΐου, με την οποία ζητούσε την ελευθερία του αλλά και δεδουλευμένα.

Και μπορεί το μεταγραφικό παζάρι να ρίχνει αυλαία σε λίγη ώρα, ο Μιχαλόπουλος όμως έχει το δικαίωμα να υπογράψει σε όποια ομάδα θέλει μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου. Ο παίκτης έχει ήδη κάποιες προτάσεις στα χέρια του και σύντομα θα αποφασίσει για τη νέα ποδοσφαιρική του στέγη.

Στο ΠΕΑΚΙ με Άρη, Δευτέρα με Πανθρακικό

Στο Πανηπειρωτικό Στάδιο θα διεξαχθεί τελικά το φιλικό παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Άρη, το οποίο βρισκόταν στον "αέρα" μετά το απαγορευτικό του εργολάβου για τη χρησιμοποίηση του Εθνικού Σταδίου και του νέου χλοοτάπητα που τοποθετήθηκε πριν 15 μέρες.

Όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ το παιχνίδι θα γίνει το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00, ενώ ακόμα δεν ανακοινώθηκαν οι τιμές των εισιτηρίων.

Στο μεταξύ, η Ένωση Β' και Γ' Εθνικής ειδοποίησε τον ΟΠΑΠ ότι ο αγώνας του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Πανθρακικό θα γίνει τη Δευτέρα 13/9. Ως εκ τούτου, το μεγάλο ντέρμπι της πρεμιέρας θα έχει και τηλεοπτική μετάδοση.

Στον "αέρα" τα τηλεοπτικά

Στον "αέρα" παραμένουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Λίγκα (Β' Εθνική), σε ό,τι αφορά στο θέμα της ΕΤ3. Ενώ είναι σίγουρο ότι το Conn-X TV θα δείχνει τους δικούς του αγώνες, όπως και πέρυσι, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ειπωθεί για το τρίτο κρατικό κανάλι απ' τη στιγμή που δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία με τον ΟΠΑΠ που πρέπει να χορηγήσει την απόκτηση των δικαιωμάτων απ' την ΕΤ3. Θυμίζουμε ότι το δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα ξεκινάει στις 11-12 Σεπτεμβρίου.