Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Και αντίστροφα ο χρόνος μετράει!




















Οι στιγμές ξεκούρασης και ξεγνοιασιάς που προσφέρουν πάντοτε οι καλοκαιρινές διακοπές ανήκουν στο παρελθόν για παίκτες και τεχνικό επιτελείο του ΠΑΣ Γιάννινα, που την Τετάρτη (14/7) και ώρα 18:00 στο Π.Ε.Α.Κ.Ι Ανατολής θα συγκεντρωθούν για πρώτη φορά εν όψει της ποδοσφαιρικής περιόδου 2010-11.

Πριν την έναρξη της προπόνησης θα γίνει ο καθιερωμένος αγιασμός, ενώ το "παρών" αναμένεται να δώσουν όλα τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, ήτοι οι Κυριάκος, Νικολόπουλος, Σκούφαλης, Κηπουρός και Πάντος που θα αποτελέσουν και πόλο έλξης για τους Γιαννιώτες φιλάθλους.

Φιλικά για όλα τα… γούστα

Στο μεταξύ, οριστικοποιήθηκαν τα φιλικά που θα δώσει ο ΠΑΣ κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του για το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της παραμονής στο Ελατοχώρι, οι "κυανόλευκοι" θα παίξουν με Βέροια (31/7), Παναχαϊκή (3 ή 4/8) και Πιερικό.

Στις 13 Αυγούστου ο ΠΑΣ θα δώσει στο Βόλο φιλικό με αντίπαλο τον τοπικό Ολυμπιακό, ενώ στις 18/8 η ομάδα θα συμμετάσχει σε τουρνουά που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Ανατολής με τη συμμετοχή των "Ποντίων" και της Δόξας Κρανούλας.

Στις 21 Αυγούστου ο "Άγιαξ της Ηπείρου" θα ταξιδέψει στην Κέρκυρα για να αντιμετωπίσει τους Φαίακες, ενώ στις 4 ή 5 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί φιλικό με τον Άρη στους "Ζωσιμάδες" στο πλαίσιο της μεταγραφής του Κώστα Καζναφέρη στους "κίτρινους".

Όσκαρ ατυχίας ο Βαγγελής

Ραντεβού με την ατυχία είχε ο Λάμπρος Βαγγελής. Ο 28χρονος μέσος παρουσίασε πρόβλημα στο μηνίσκο με αποτέλεσμα σήμερα το πρωί να υποβληθεί σε αρθροσκόπηση.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού τιμ ο ποδοσφαιριστής θα μείνει εκτός δράσης για περίπου 30 με 40 ημέρες, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι ο παίκτης θα χάσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες στο Εθνικό Στάδιο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται από το περασμένο Σάββατο τα έργα αντικατάστασης του χλοοτάπητα στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων.

Προς το παρόν το γήπεδο σκάβεται και αφαιρείται το παλιό χόρτο, ενώ οι κλίσεις του γηπέδου θα χαμηλώσουν κι άλλο και από τους 71 πόντους που ήταν η υψομετρική διαφορά από το κέντρο ως τα κόρνερ θα κατέβει στους 41 πόντους προκειμένου να πληροί και τα στάνταρτ που θέτει η UEFA.

"Φουλάρει" για Ρόβα, προσφυγή ο Ντιμπαλά

Στα μεταγραφικά, αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον του ΠΑΣ Γιάννινα για τον Βασίλη Ρόβα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο "Άγιαξ της Ηπείρου" έκανε νέο μπάσιμο προς τον Άρη για την απόκτηση μέσω δανεισμού του δυναμικού χαφ, ο οποίος άλλωστε στο β' μισό της περασμένης σεζόν φόρεσε με επιτυχία τη φανέλα του ΠΑΣ.

Μάλιστα, οι επαφές για την παραχώρηση του Καζναφέρη στους Θεσσαλονικείς δημιούργησαν το κατάλληλο έδαφος για να "πέσει" και το όνομα του Ρόβα στο τραπέζι. Στο μεταξύ, αρνητικές είναι οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά τον Πατρίκ Ντιμπαλά, καθώς ο Κονγκολέζος στράικερ έκανε προσφυγή για οφειλόμενα. Και μπορεί το ποσό να είναι πολύ μικρό (3.000 ευρώ), όμως κατ' ουσίαν ο παίκτης έδειξε με την κίνησή του αυτή ότι θέλει να μείνει ελεύθερος.

Πλην του Ντιμπαλά, σε εκκρεμότητα είναι ακόμα τα θέματα των Μπακαγιόκο, Κώτσιου, Στάθη και Μιχαλόπουλου, από την κατάληξη των οποίων θα αποφασιστούν και οι επόμενες μεταγραφικές κινήσεις.

* "Ιταλικά" θα ντύνεται τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς ανακοινώθηκε η έναρξη συνεργασίας με την αθλητική εταιρία "Lotto".