Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Τζημόπουλος: «Νίκη γοήτρου»













Με την εκπληκτική σέντρα που έβγαλε έδωσε την ευκαιρία στον Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο να πετύχει το τρίτο γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα και να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του επί του Παναιτωλικού.

Ο λόγος για τον Θεμιστοκλή Τζημόπουλο, ο οποίος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου για το νικηφόρο αγώνα με τον Παναιτωλικό, για τη γενικότερη εικόνα του ΠΑΣ μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, αλλά και για το επερχόμενο παιχνίδι με τη Βέροια.

Αρχικά, ο μέσος του ΠΑΣ υπογράμμισε: «Το παιχνίδι ήταν πολύ σημαντικό. Για εμάς ήταν μια νίκη γοήτρου και γνωρίζαμε ότι το ματς δε θα ήταν εύκολο. Ωστόσο, με την απόδοση που είχαμε καταφέραμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να σκαρφαλώσουμε στην κορυφή της βαθμολογίας».

Για την απόδοση της ομάδας του στις πρώτες έξι αγωνιστικές, τόνισε: «Έχουμε ξεκινήσει πολύ καλά. Έχουμε θέσει καλές βάσεις και μακάρι να συνεχίσουμε έτσι. Βέβαια είναι ακόμα πολύ νωρίς για μιλάμε για οτιδήποτε, πρέπει να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους και να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά προκειμένου στο τέλος να πανηγυρίζουμε όλοι μαζί την επίτευξη του στόχου μας».

Για την προσαρμογή του στην ομάδα, ο Τζημόπουλος δήλωσε: «Οι παίκτες και ο προπονητής με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή. Μου έδειξαν εμπιστοσύνη και δε δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας και θα κάνω τα πάντα για να τη βοηθήσω να πετύχει τους στόχους της. Επίσης μου αρέσει πολύ και η ζωή στα Γιάννενα, τη θεωρώ πανέμορφη πόλη, η οποία σου προσφέρει τα πάντα».

Τέλος, για το κυριακάτικο παιχνίδι κόντρα στη Βέροια ο 25χρονος ποδοσφαιριστής ανέφερε: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Η Βέροια είναι μια καλή ομάδα και θα προσπαθήσει να μας κερδίσει. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας προκειμένου να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Μ. Σκούφαλης: «Απ' αγάπη υπερβολική»














Όταν μιλάει κανείς για τον Μανόλη Σκούφαλη δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Ο 32χρονος μέσος του ΠΑΣ Γιάννινα, με θητεία μεταξύ άλλων σε Πανιώνιο και Κέρκυρα, άνοιξε την καρδιά του στον Super FM 104.3 και στην εκπομπή «Επικίνδυνη Ζώνη». Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι που το κάναμε να φανεί εύκολο με την απόδοσή μας. Ο αντίπαλος μας δυσκόλεψε αρκετά όσο το σκορ ήταν στο 0-0. Μετά το πρώτο γκολ που πετύχαμε τους αναγκάσαμε να βγουν μπροστά, να ρισκάρουν και αυτό μας βοήθησε γιατί βρήκαμε περισσότερους κενούς χώρους, τους οποίους εκμεταλλευτήκαμε».

Για το αν ο ΠΑΣ είναι το μεγάλο φαβορί για την άνοδο: «Σίγουρα είμαστε καλή ομάδα και από τη στιγμή που κερδίζουμε συνεχώς όλα πάνε καλά.. Είμαστε όμως ακόμα στο ξεκίνημα και πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι γιατί η συνέχεια θα είναι δύσκολη. Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα και δύσκολες έδρες στις οποίες πρέπει να πάρουμε βαθμούς».

Για το ποιες ομάδες θα πρωταγωνιστήσουν: «Είναι νωρίς ακόμη. Εκτός από εμάς έχουν ξεχωρίσει Παναιτωλικός και ΟΦΗ, θεωρώ όμως ότι στη συνέχεια θα υπάρξουν κι άλλες 2-3 ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο. Ο Πανθρακικός και ο Λεβαδειακός σίγουρα θα είναι μέσα σε αυτές».

Για το πώς νιώθει που δεν έχει κερδίσει ακόμη θέση βασικού: «Δε με ενοχλεί καθόλου. Σίγουρα κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να παίζει κι όταν δε συμβαίνει αυτό στενοχωριέται. Από εκεί και πέρα όμως ο προπονητής είναι αυτός που έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Από τη στιγμή που η ομάδα κερδίζει συνεχώς δεν μπορεί να κάνει πολλές αλλαγές από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Επιπλέον, εγώ είχα έναν τραυματισμό κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας που με άφησε για περίπου δυόμισι εβδομάδες έξω και με έβγαλε από το ρυθμό μου. Δεν ανησυχώ όμως. Το πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος και είναι σίγουρο ότι όλοι θα έχουν τις ευκαιρίες τους. Άλλωστε, όταν μια ομάδα κάνει πρωταθλητισμό δεν μπορεί να στηριχθεί μόνο σε 14-15 παίκτες. Αυτό που μπορώ να κάνω εγώ από την πλευρά μου είναι να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό στις προπονήσεις και να περιμένω τη σειρά μου».

Για τη δήλωση του Ντεμόλ ότι όσοι δεν παίζουν βοηθούν εκείνους που παίζουν να γίνονται καλύτεροι: «Συμφωνώ με τον προπονητή μου. Όταν υπάρχει ανταγωνισμός για μια θέση, αυτό βοηθάει την ομάδα να βελτιώνεται συνεχώς». Για το καλό κλίμα που αποπνέουν τα αποδυτήρια: «Υπάρχουν καλοί χαρακτήρες στην ομάδα, ενώ και η προσωπικότητα του κ. Ντεμόλ παίζει καθοριστικό ρόλο».

Για την κατάσταση των γηπέδων: «Ο αγωνιστικός χώρος του Ζωσιμάδες είναι πολύ καλός, ενώ όσον αφορά το προπονητικό κέντρο ευτυχώς ακόμη δεν έχουν πιάσει οι δυνατές βροχές και δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα».

Για το πώς έζησε τον ΠΑΣ ως αντίπαλος με τον Πανιώνιο την περσινή σεζόν και τι άκουγε για τα προβλήματα που υπήρχαν στην ομάδα:
«Το μόνο που ξέραμε όλοι ήταν ότι η ομάδα είχε πολλά προβλήματα, τα οποία αυξάνονταν διαρκώς λόγω των άτυχων αποτελεσμάτων. Η περσινή χρονιά όμως ανήκει στο παρελθόν. Φέτος η ομάδα έχει ανοίξει ένα καινούριο κεφάλαιο».

Για τον κόσμο της ομάδας: «Ό,τι και να πω θα είναι λίγο γι΄ αυτόν τον κόσμο. Μου το έλεγαν αλλά δεν το πίστευα. Από την πρώτη μέρα που ήρθα όμως στα Γιάννενα κατάλαβα ότι αυτός ο κόσμος αγαπά υπερβολικά την ομάδα. Αυτό που συνέβη στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό ήταν εκπληκτικό. Μες στη βροχή υπήρχαν φίλαθλοι που χόρευαν γυμνοί από τη μέση και πάνω. Γι’ αυτό τον κόσμο αξίζει να τα δώσεις όλα και να τον κάνεις χαρούμενο. Ξέρω ότι υπήρχε απογοήτευση από την περσινή άσχημη χρονιά, φέτος όμως είναι διαφορετικά τα πράγματα. Εγώ και οι συμπαίκτες μου θα κάνουμε τα πάντα για να ξαναφέρουμε όλο τον κόσμο κοντά μας».

Για το πώς επέλεξε το περασμένο καλοκαίρι τον ΠΑΣ αφήνοντας στα «κρύα του λουτρού» την Κέρκυρα κι αν έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτό η προσωπική του σχέση με τον Βαγγέλη Αγγελή: «Τον κ. Αγγελή δεν τον γνώριζα προσωπικά, γιατί είχα άλλο μάνατζερ. Τον γνώρισα όταν μου έκανε την πρόταση μαζί με τον κ. Χριστοβασίλη. Ήταν ο τρόπος προσέγγισης που με κέρδισε. Κατάλαβα ότι ο πρόεδρος είχε όραμα για την ομάδα και δε δυσκολεύτηκα να πω το ναι απορρίπτοντας προτάσεις άλλων ομάδων. Το ότι ο ΠΑΣ αγωνιζόταν στη Β’ Εθνική δε με έκανα διστακτικό ούτε στο ελάχιστο. Αυτή η ομάδα πρέπει μονίμως να βρίσκεται στη Σούπερ Λιγκ».

Για την πρώην ομάδα του, τον Πανιώνιο, και το άσχημο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα: «Είναι καινούρια ομάδα, με πολλούς νέους παίκτες και καινούριο προπονητή. Χρειάζεται υπομονή από όλους».

Για τον καλύτερο προπονητή που συνεργάστηκε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Τεννέ που με βοήθησε πολύ σε μια δύσκολη στιγμή μου, από εκεί και πέρα όμως ο κ. Λίνεν, με τον οποίο συνεργαστήκαμε 2 χρόνια στον Πανιώνιο, ήταν για μένα μεγάλο κεφάλαιο. Έμαθα πολλά πράγματα και ο Πανιώνιος μαζί του είχε δύο πολύ καλές σεζόν».

Για το τι έφταιξε και ο Έβαντ Λίνεν δεν μπόρεσε να στεριώσει στον Ολυμπιακό: «Ίσως να μην άντεξε την υπερβολική πίεση, ίσως να υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που δεν τους γνωρίζω. Μην ξεχνάτε ότι ο κ. Λίνεν πήγε στον Ολυμπιακό με πρόεδρο τον κ. Κόκκαλη και μετά από λίγο την ομάδα την ανέλαβε ο κ. Μαρινάκης».

Οι ΠΑΣάδες της Λίγκας












Αν οι δημιουργοί του PlayStation αποφάσιζαν στην επόμενη έκδοση του ποδοσφαιρικού παιχνιδιού της κονσόλας να συμπεριλάβουν και μία ομάδα Football League στη λίστα των ομάδων που θα μπορούσαν να διαλέξουν οι απανταχού θιασώτες, αυτή θα ήταν με κλειστά μάτια ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Και μπορεί να αποτελούσε ιεροσυλία να συγκρίνεται ο φετινός «Άγιαξ της Ηπείρου» με μεγάλα μεγέθη του παγκόσμιου ποδοσφαιρικού στερεώματος, ωστόσο, τηρουμένων πάντα των αναλογιών, η ομάδα του Στεφάν Ντεμόλ είναι με τα έως τώρα δείγματα η Μπαρτσελόνα της μικρής λίγκας.

Αυτοματισμοί, γρήγορες και δίχως λάθη μεταβιβάσεις, «τριγωνάκια», κάθετες πάσες, σέντρες με το σταγονόμετρο, πολλά γκολ, σφιχτή αμυντική λειτουργία. Όλα τα παραπάνω αποτελούν βασικά συστατικά του δεμένου γλυκού, το οποίο γεύονται κάθε αγωνιστική οι οπαδοί του ΠΑΣ, αλλά και όσοι επιθυμούν να απολαύσουν μπάλα.

Και μπορεί ο Ιμπραΐμα Μπακαγιόκο και ο Τόμας ντε Βισέντι να έχουν κλέψει την παράσταση με τις επιδόσεις τους σε σκοράρισμα και «σερβίρισμα» αντίστοιχα, ωστόσο αρκετά μέτρα πιο πίσω στον αγωνιστικό χώρο υπάρχει το τρίγωνο του... διαβόλου, το οποίο έχει «καταπιεί» τους αντιπάλους του.

Οι δύο γωνίες αφορούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, τον Τάσο Πάντο και τον Ηλία Κώτσιο. Η τρίτη αναφέρεται στον άνθρωπο για όλες τις δουλειές στον άξονα, τον Πάρη Ανδράλα.

Ο ΠΑΣ έχει μακράν την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 14 γκολ ενεργητικό, διαθέτει όμως παράλληλα και τη δεύτερη καλύτερη άμυνα πίσω από τον ΟΦΗ- με μόλις τρία τέρματα παθητικό, όσα και ο Παναιτωλικός, ο οποίος βεβαίως τα δέχτηκε μαζεμένα την περασμένη Δευτέρα στους «Ζωσιμάδες».

Οι τρεις άσοι, γεμάτοι εμπειρίες, πλήρεις παραστάσεων σε πολύ υψηλό επίπεδο (ο Πάντος στον Ολυμπιακό, ο Κώτσιος στον Παναθηναϊκό και ο Ανδράλας στον ΠΑΟΚ), μπολιασμένοι με τη νοοτροπία του πρωταθλητή και το αίσθημα του νικητή, αποτελούν για τον ΠΑΣ εγγύηση.

Την επομένη του θριάμβου απέναντι στον Παναιτωλικό (3-0) και της αναρρίχησης στην κορυφή αποφάσισαν να χαλαρώσουν σε ένα μπιλιαρδάδικο στην περιοχή του Παραλιμνίου και προσκάλεσαν όλους τους αναγνώστες του «Goal», δίνοντας το στίγμα για την τεράστια νίκη.

«Εμείς τα κάνουμε εύκολα»

Αφού άπαντες επέδειξαν τις εντυπωσιακές είναι η αλήθεια ικανότητές τους με τη στέκα, ξεκινήσαμε την κουβέντα μαζί τους. Ομολογούμε ότι περιμέναμε έπαρση από μέρους τους, ωστόσο όλες οι τοποθετήσεις δεν ξέφυγαν από τα όρια του ρεαλισμού.

«Κανένα παιχνίδι μέχρι τώρα δεν ήταν εύκολο, όπως ίσως μοιάζει στον πολύ κόσμο. Ούτε με τον Πιερικό ούτε με την Ηλιόπουλη ούτε φυσικά με τον Παναιτωλικό. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι εμείς τα κάνουμε με την απόδοσή μας να φαίνονται εύκολα», δήλωσαν αρχικώς με μία φωνή οι Πάντος, Κώτσιος και Ανδράλας, με τον πρώτο να προσθέτει: «Αυτό που έχει αξία είναι ότι στο δευτεριάτικο παιχνίδι επιβεβαιωθήκαμε οι ίδιοι για τις δυνατότητές μας, ότι έχουμε πολύ καλό σύνολο. Η ιστορία, πάντως, γράφεται πάντα στο φινάλε και όχι μετά την 6η αγωνιστική ή το τέλος του α’ γύρου».

«Σημασία και αξία έχει τι θα δείξει ο πίνακας στο τέλος της σεζόν γιατί μπορεί να έχουμε ξεκινήσει εντυπωσιακά, αλλά και πέρυσι στη Super League είχαμε εννέα βαθμούς τις πρώτες έξι αγωνιστικές και όλοι μιλούσαν για Ευρώπη και στο τέλος πέσαμε» υπογράμμισαν με νόημα οι Κώτσιος και Ανδράλας, οι οποίοι βίωσαν για τα καλά την περιπέτεια της προηγούμενης σεζόν και επεσήμαναν:

«Έχουμε τόσα παιχνίδια μπροστά, υπάρχουν πολύ δύσκολες έδρες που θα πρέπει να περάσουμε. Κανείς δε θα θυμάται τι κάναμε στην αρχή ή τη μέση της χρονιάς. Στο ποδόσφαιρο το αποτέλεσμα μετράει και εμείς θέλουμε τον ερχόμενο Μάιο να είμαστε στη δυάδα και να μην μπλέξουμε στα πλέι οφ».

Οι τρεις άσοι χαρακτήρισαν τον Παναιτωλικό «μία καλή, δυνατή ομάδα, που μας δυσκόλεψε ως το 1-0, αλλά πιστεύουμε ότι είμαστε καλύτεροι», προσυπέγραψαν τη γενική αίσθηση ότι φέτος τα αποδυτήρια έχουν «υγεία» και με σαφήνεια κατέδειξαν το σπουδαίο ρόλο του Στεφάν Ντεμόλ.

«Δεν ισχύει ότι δεν έχουμε άγχος, όπως ακούμε. Όλη την εβδομάδα πριν από το ματς έχουμε πίεση, αλλά είμαστε πολύ σοβαροί και προσέχουμε πολύ τις αναλύσεις και τα λόγια του προπονητή μας. Αντιμετωπίζουμε κάθε αντίπαλο με προσοχή, μπαίνουμε υποψιασμένοι στο γήπεδο και βγάζουμε όσα έχουμε δουλέψει στις προπονήσεις».