Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Έφεση για Μιχαλόπουλο







Εκνευρισμό και απογοήτευση προκάλεσε στους ανθρώπους της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα η απόφαση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λιγκ, που απέρριψε την καταγγελία κατά του Αστέρα Τρίπολης και του Ηλία Μιχαλόπουλου.

Το νομικό επιτελείο, με εντολή του κ. Χριστοβασίλη, δεν σκοπεύει να παρατήσει την υπόθεση, αλλά θα συνεχίσει να την "κυνηγάει". Προς το παρόν έχει ζητήσει την παρέμβαση του αναπληρωτή προέδρου της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, Δ. Παπαντωνόπουλου, ώστε να ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης. Αν ο κ. Παπαντωνόπουλος απορρίψει το αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, τότε υπάρχουν σκέψεις η ομάδα να προσφύγει ακόμα και στη FIFA.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε

Κατόπιν της από 4-6-2010 καταγγελίας της εταιρίας μας στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή της Super League, εκλήθησαν να απολογηθούν ενώπιον της, η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ και ο ποδοσφαιριστής μας Ηλίας Μιχαλόπουλος. Aφορμή της καταγγελίας μας αυτής, στάθηκε το εξής:

Ο ποδοσφαιριστής Ηλίας Μιχαλόπουλος έχει σε ισχύ συμβόλαιο με την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, το οποίο λήγει την 31-12-2012. Ο εν λόγω ποδοσφαιριστής, υπέβαλε (καταχρηστικά κατά τη γνώμη μας αλλά δεν έχει ουδεμία σημασία για τα κατωτέρω), προσφυγή ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΟ, με την αιτιολογία ότι δήθεν η ΠΑΕ ημών, του όφειλε μισθούς και δόσεις συμβολαίων, και για το λόγο αυτό ζήτησε τη λύση του μεταξύ ημών συμβολαίου. Η εν λόγω προσφυγή δεν έχει συζητηθεί ακόμα, πρέπει δε να θεωρείται βεβαία η μη ευδοκίμηση της, δεδομένου του ότι η ΠΑΕ οφείλει ουδέν στον ανωτέρω ποδοσφαιριστή, καθώς του έχουν καταβληθεί από μέρους μας όσα του αντιστοιχούν, βάσει του ήδη αναφερθέντος συμβολαίου. Αναμένεται η εκδίκαση της υποθέσεως.

Ανεξάρτητα από την εν λόγω δικαστική ενέργειά του όμως, την Τρίτη, 1η Ιουνίου 2010, η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ανακοίνωσε, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, την μετεγγραφή του κυρίου Μιχαλόπουλου σε αυτή (στην ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), αν και ο εν λόγω ποδοσφαιριστής δεσμεύεται, όπως έχει ήδη αναφερθεί με εν ισχύ συμβόλαιο με την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Την ίδια δε ημέρα ο ποδοσφαιριστής παραχώρησε συνέντευξη, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα www.sport24.gr, στην οποία έκανε δηλώσεις για τη νέα του ομάδα και την παρουσία του σε αυτή(!) ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά «Όλα πήγαν καλά, συμφωνήσαμε σε όλα με τους ανθρώπους του Αστέρα, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα και ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που θα συνεχίσω την καριέρα μου στην Τρίπολη».

Εν συνεχεία, η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ και μετά την σφοδρή αντίδραση της ομάδος μας, προχώρησε, την ίδια ημέρα (1-6-2010) σε νέα ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε ότι δήθεν αγνοούσε το γεγονός ότι υφίσταται προσφυγή του ποδοσφαιριστή και ότι αυτός της είχε δηλώσει τάχα ελεύθερος να διαπραγματευτεί με ομάδα της αρεσκείας του. Βέβαια, ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, τόσο με την προαναφερθείσα συνέντευξή του, όσο και με νέα ανακοίνωσή του (στις 2-6-2010), διαψεύδει τα ανωτέρω, καθώς υποστηρίζει ότι η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ «γνώριζε την αντιδικία του με την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και το ότι είναι αθλητής της ομάδος μας».

Οι ανωτέρω, λοιπόν, εκλήθησαν όπως απολογηθούν ενώπιον της αναφερθείσας πειθαρχικής επιτροπής στις 10-6-2010 για παράβαση των άρθρων 17 και 18 του Κανονισμού ιδιότητος και μετεγγραφών. Ενώπιον της ανωτέρω επιτροπής παρέστημεν και ημείς, εντούτοις η επιτροπή με την υπ' αριθμ. 199/10-6-2010 απόφαση της απέρριψε το αίτημα παραστάσεως μας ως πολιτικώς ενάγουσας, ως μη νόμιμο και απήλλαξε τους εγκαλούμενος με την αιτιολογία ότι «δεν προέκυψε ότι η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ και ο ποδοσφαιριστής ΗΛΙΑΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ προέβησαν σε σοβαρές υλικές ενέργειες κατατείνουσες σε εκατέρωθεν συμβατικές δεσμεύσεις».

Σημειωτέον ότι μαζί με την καταγγελία μας υποβάλλαμε και άπαντα τα έγγραφα αποδεικτικά των ισχυρισμών μας, τα οποία αποστέλλουμε και σε ΥΜΑΣ, των οποίων έλαβε γνώση η επιτροπή και στα οποία θα αναφερθούμε αναλυτικώς κατωτέρω.

Ειδικότερα, η Επιτροπή παρέβλεψε και αγνόησε παρατύπως, την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ στην επίσημη ιστοσελίδα της σχετικά με την απόκτηση του Ηλία Μιχαλόπουλου, όπως επίσης αγνόησε και την επιστολή- ομολογία που η ΠΑΕ απέστειλε σε εμάς με την οποία ζητούσε συγγνώμη για τις ενέργειές της (κατ' επέκταση ομολογούσε την συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή) και μας διαβεβαίωνε ότι ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ότι ο παίκτης ανήκε στο έμψυχο δυναμικό της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Επιπλέον, αγνόησε και τις δύο συνεντεύξεις που παραχώρησε ο ποδοσφαιριστής και στις οποίες αναφερόταν στη νέα του ομάδα και στα ιδιαιτέρως θετικά αισθήματα που τρέφει για αυτή αλλά και την ανακοίνωσή-ομολογία του περί υπογραφής.

Από τα έγγραφα αυτά, λοιπόν, προέκυπτε αβίαστα ότι οι εγκαλούμενοι ήρθαν σε αθέμιτη και παράνομη επαφή και οδηγήθηκαν σε συμφωνία, ΕΝΩ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ, πρόκειται δηλαδή για μια ομολογημένη πράξη και από τις δύο πλευρές.

Σημειωτέον ότι ρητά αναφέρεται στο υπ' αριθμ. 199/10-6-2010 απόσπασμα της απόφασης της Επιτροπής, ότι η Επιτροπή έκανε δεκτή την κατάθεση συνοδευτικών της καταγγελίας εγγράφων (ήτοι αυτά που ανωτέρω αναφέραμε), εντούτοις αγνόησε παραδόξως το περιεχόμενο των εγγράφων αυτών.

Το γεγονός αυτό (της αγνόησης σημαντικότατων εγγράφων τα οποία μάλιστα απεδείκνυαν τη βασιμότητα των ισχυρισμών μας) αποτελεί ένδειξη μεροληπτικής συμπεριφοράς εις βάρος της ομάδας μας.

Η επιτροπή έκρινε, ότι πρέπει αμφότεροι οι κατηγορούμενοι να απαλλαγούν καθώς (ενώ υπάρχει συμβόλαιο σε ΙΣΧΥ του ποδοσφαιριστή με την ομάδα μας,) ενώ συντελέστηκαν ομολογημένα και αποδεδειγμένα

1)οι επαφές αμφοτέρων, 2) η συμφωνία αμφοτέρων , 3) οι ανακοινώσεις αμφοτέρων και 4) η ομολογία υπογραφών από την μεριά του ποδοσφαιριστή, τούτα ήταν γεγονότα τα οποία σύμφωνα με την επιτροπή ήταν ενέργειες που «δεν προέκυψε ότι προέβησαν σε σοβαρές υλικές ενέργειες κατατείνουσες σε εκατέρωθεν συμβατικές δεσμεύσεις»!!!!!!!!!

ΕΠΕΙΔΗ έχουμε έννομο συμφέρον να προσβληθεί και εξαφανιστεί η υπ΄ αριθμ. 199/10-6-2010 απόφαση της Πρωτοβάθμιας επιτροπής της Super League, καθώς αυτή έχει άμεση σχέση με προσφυγή την οποία έχουμε καταθέσει ενώπιον του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ για την καταβολή αποζημίωσης, σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις των κανονισμών της ΕΠΟ, κάτι που μόνο εσείς δύνασθε να πράξετε.

ΕΠΕΙΔΗ η απόφαση αυτή της Επιτροπής ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για αθέμιτες προσεγγίσεις ποδοσφαιριστών από άλλες ομάδες, κατά παράβαση των κανονισμών της ΕΠΟ.

ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ περιστατικό συγκαλύψεως της απαραδέκτου ενέργειας αμφοτέρων που όμοιό της δεν έχει εμφανιστεί στην Ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα.

Επειδή η εν λόγω απόφαση πάσχει νομικά.

Επειδή η παράλειψη των εγγράφων των ομολογημένων πράξεων των κατηγορουμένων κατά τρόπο ξένο με τη λογική και την πραγματικότητα δίδει γεύση σε ολόκληρη την φίλαθλη Ελλάδα μεροληπτικής συμπεριφοράς της επιτροπής σε βάρος της εταιρίας μας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Παρακαλούμε όπως υποβάλετε έφεση κατά της υπ' αριθμ. 199/10-6-2010 απόφαση της Πρωτοβάθμιας επιτροπής της Super League, ως έχετε το δικαίωμα.

Ιωάννινα, 11 Ιουνίου 2010

Ο πληρεξούσιος Δικηγόρος"

Γ. Στάθης: "Επιστροφή στη Σούπερ Λιγκ"













Ο Γιάννης Στάθης έθεσε ως στόχο του ΠΑΣ την επιστροφή στη Σούπερ Λιγκ, μιλώντας στο επίσημο site της ΠΑΕ. Ο 23χρονος άσος των Ιωαννίνων αναφέρθηκε και στον κόσμο του "Άγιαξ" της Ηπείρου, τον οποίο χαρακτήρισε συγκλονιστικό. Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη νέα σεζόν που θα ξεκινήσει σε τρεις μήνες: "Πρέπει όλοι μας να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου η ομάδα να επιστρέψει και πάλι στη Super League. Από την προετοιμασία κιόλας πρέπει ο καθένας από τους ποδοσφαιριστές να δείξει τη δέουσα σοβαρότητα και να αναλάβουμε όλοι μας τις ευθύνες που μας αναλογούν προκειμένου να φέρουμε και πάλι το σύλλογο εκεί όπου ανήκει πραγματικά".

Για το ρόστερ της ομάδας: "Έχει μείνει ένας καλό κορμός από πέρυσι και με πέντε -έξι προσθήκες που θα γίνουν με ποδοσφαιριστές ουσίας πιστεύω ότι η ομάδα θα είναι πολύ ανταγωνιστική για να χτυπήσει την άνοδο και πάλι. Είμαι αρκετά αισιόδοξος για την νέα σεζόν, γιατί αυτή η ομάδα έχει πολλές δυνατότητες για να πετύχει κάτι καλό".

Για τη δική του απόδοση: "Η περσινή σεζόν για μένα ξεκίνησε καλά, ωστόσο στην συνέχεια είχα ένα τραυματισμό που με άφησε ένα γύρο εκτός. Παρόλα αυτά κατάφερα να επιστρέψω δυνατός και προσπάθησα να βοηθήσω την ομάδα όσο το δυνατόν καλύτερα. Πιστεύω την νέα σεζόν να προσφέρω ακόμη περισσότερα για να υλοποιηθούν και οι στόχοι μας".

Για το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής: "Η Β΄ Εθνική είναι πολύ δύσκολο πρωτάθλημα. Στηρίζεται περισσότερο στην δύναμη και λιγότερο στην ποιότητα. Όλες οι ομάδες σχεδόν κινούνται στα ίδια επίπεδα. Αν καταφέρεις να φτιάξεις μια ομάδα που παίζει και καλό ποδόσφαιρο τότε δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Πιστεύω ότι εμείς από την πλευρά μας μπορούμε ξεχωρίσουμε γιατί έχουμε δυναμική ως ομάδα".

Για τον Στεφάν Ντεμόλ: "Είναι ένας προπονητής που έρχεται στα Γιάννενα έχοντας πολύ καλό βιογραφικό. Έχει δουλέψει σε ομάδες του εξωτερικού και αυτό είναι πολύ θετικό. Είναι φιλόδοξος και πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει και μας πολύ".

Για τους φιλάθλους: "Ο κόσμος της ομάδας είναι συγκλονιστικός. Το απέδειξε σε όλα τα εντός έδρας φετινά παιχνίδια που μας συμπαραστάθηκε με όλες του τις δυνάμεις. Είμαστε από τις λίγες επαρχιακές ομάδες που έχουν τέτοιο πιστό κοινό. Ευελπιστώ στο νέο πρωτάθλημα να τους κάνουμε χαρούμενους και να τους ανταμείψουμε με την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία, γιατί το αξίζουν πραγματικά".