Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Απλά ασταμάτητος!













Ο καλπασμός του ΠΑΣ Γιάννινα προς τη Super League συνεχίστηκε και στη Βέροια. Οι Ηπειρώτες, χωρίς να πιάσουν το μέγιστο της απόδοσής τους, πέρασαν νικηφόρα και από την πόλη της Δυτικής Μακεδονίας κερδίζοντας με 1-0 την ομώνυμη ομάδα και παρέμειναν στην κορυφή της Football League διατηρώντας παράλληλα και το αήττητο που τους θέλει να μετρούν έξι νίκες και μία ισοπαλία στα πρώτα εφτά παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Οι φιλοξενούμενοι, παρά το γεγονός ότι δεν έθελξαν, ήταν ουσιαστικοί, πειθαρχημένοι, με πολύ καλή αμυντική λειτουργία καταφέρνοντας να πετύχουν στο πρώτο ημίχρονο ένα γκολ (37’ Τζάνης), το οποίο και έμελλε να κρίνει το ματς.

Από την άλλη πλευρά η Βέροια φάνηκε μόνο στο δεύτερο ημίχρονο όπου και πίεσε στην προσπάθειά της να ισοφαρίσει χωρίς όμως στο τέλος να τα καταφέρει, με τους ανθρώπους της «βασίλισσας» του Βορρά να έχουν παράπονα από τη διαιτησία του ρέφερι Τοπούζη.

Ο τεχνικός του ΠΑΣ, Στεφάν Ντεμόλ, στάθηκε κυρίως στο γεγονός ότι η ομάδα του αντέδρασε πολύ καλά απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο: «Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι σε ένα δύσκολο τερέν. Είπα στους παίκτες ότι θα είναι δύσκολο παιχνίδι, αφού η Βέροια θα παίξει με τον πρωτοπόρο και εκτός από τακτικές και ποδοσφαιρικές ικανότητες, υπάρχει το κίνητρο και ο ανταγωνισμός.

Είμαι χαρούμενος από την απόδοση της ομάδας και μέχρι στιγμής δεν είχαμε βρει τόσο δύσκολο παιχνίδι. Το κλείσαμε κι αυτό με καλό αποτέλεσμα που είναι καλό σημάδι για το μέλλον. Είναι πολύ φυσιολογικό στο β’ ημίχρονο και αφού προηγούμασταν εμείς να αντιδράσει η Βέροια και να μας πιέσει».

Ο Απόστολος Χαραλαμπίδης, από την πλευρά του, αρκέστηκε να τονίσει πως «παίξαμε με την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Στο α’ ημίχρονο μπήκαμε φοβισμένα, δεν ήμασταν όσο έπρεπε έτοιμοι γι’ αυτό το ματς, δεχτήκαμε και ένα γκολ στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου. Στην επανάληψη αλλάξαμε την εικόνα, είχαμε κατοχή, πιέσαμε τον αντίπαλο, αλλά δυστυχώς για μια ακόμα φορά χάσαμε το παιχνίδι».

Συμπλοκές με ΜΑΤ

Μπορεί τα πράγματα ανάμεσα στους φίλους της Βέροιας και αυτούς του ΠΑΣ να κύλησαν φυσιολογικά εντός αγωνιστικού χώρου, αυτό δε συνέβη όμως μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα.

Η αστυνομία συνέλαβε έναν φίλαθλο που άναψε πυρσό, χωρίς όμως να τον πετάξει στον αγωνιστικό χώρο και αρκετοί φίλοι της ομάδας έμειναν μετά το τέλος του αγώνα έξω από την κεντρική κερκίδα πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία για να αφεθεί ελεύθερος. Ωστόσο, όταν αποφάσισαν να αποχωρήσουν αρκετές ώρες αργότερα, ξυλοκοπήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ. Ο φίλαθλος του ΠΑΣ πήρε προθεσμία τριών ημερών προκειμένου να απολογηθεί την Τετάρτη και αφέθηκε ελεύθερος.

Όσοι χτυπήθηκαν από τα ΜΑΤ προτίθενται να καταθέσουν μηνύσεις κατά του αστυνομικού διευθυντή Βέροιας.

Αποθεραπεία και προπόνηση

Αποθεραπεία για όσους αγωνίστηκαν στο χθεσινό παιχνίδι με τη Βέροια περιλάμβανε το σημερινό πρόγραμμα των ποδοσφαιριστών του ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ οι υπόλοιποι πραγματοποίησαν κανονικά προπόνηση.

Αύριο θα γίνει μια τελευταία προπόνηση και στη συνέχεια ο Στεφάν Ντεμόλ θα ανακοινώσει την αποστολή για το παιχνίδι της Τετάρτης με αντίπαλο τον Εργοτέλη στα πλαίσια της Δ΄ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος.

Μοίρασαν εισιτήρια σε σχολεία

Στο μεταξύ, το 11ο και 23ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα.

Πιο συγκεκριμένα, οι Τάσος Κυριάκος, Πολ Κεϊτά, Εστεμπάν Μπουχάν και Χρήστος Τζάνης μαζί με την Υπεύθυνη Marketing Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, Μαίρη Πεζοδρόμου, μοίρασαν εισιτήρια για τον αγώνα Κυπέλλου της Τετάρτης (15.00) με αντίπαλο τον Εργοτέλη. Οι τέσσερις ποδοσφαιριστές υπέγραψαν αυτόγραφα και φωτογραφήθηκαν με τους λιλιπούτειους φίλους της ομάδας.