Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

"Κρούση" σε Μασμανίδη













Ο Γιάννης Μασμανίδης είναι ο εκλεκτός του Στεφάν Ντεμόλ για τη θέση του δημιουργικού μέσου.

Ο ομογενής από τη Γερμανία, που παλαιότερα αποτέλεσε μεταγραφικό στόχο αρκετών ελληνικών ομάδων, έχει δεχτεί δελεαστική πρόταση από τον Γιώργο Χριστοβασίλη και πλέον το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στα Γιάννενα συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες.

Ο Μασμανίδης τον τελευταίο χρόνο αγωνιζόταν στον Απόλλωνα Λεμεσού, από όπου και έμεινε ελεύθερος και ως εκ τούτου είναι αρκετά γνώριμος στον Ντεμόλ, που εισηγήθηκε την απόκτησή του.

Το who is who

Ο Γιάννης Μασμανίδης έχει ελληνική καταγωγή, αφού ο πατέρας του κατάγεται από τα Γρεβενά και η μητέρα του από την Κατερίνη. Γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου 1983 στο Λεβερκούζεν της Γερμανίας και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Μπάγερ Λεβερκούζεν, όπου υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το 2001 και αγωνίστηκε στην Μπουντεσλίγκα.

Στη Λεβερκούζεν έπαιξε για τρία χρόνια, χωρίς ωστόσο να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του. Τη σεζόν 2004-05 μεταπήδησε στην Καρλσρούη, όπου παρέμεινε για ενάμιση χρόνο πριν πάρει μεταγραφή τον Ιανουάριο του 2006 στην Αρμίνια Μπίλεφελντ με την οποία διακρίθηκε ιδιαίτερα. Ακολούθησε ένα εξάμηνο στη Νυρεμβέργη, ενώ τελευταίος σταθμός στη μέχρι τώρα καριέρα του ήταν ο Απόλλων Λεμεσού.

Αν και Έλληνας, ο Μασμανίδης πήρε τη γερμανική υπηκοότητα και αγωνίζεται στις Εθνικές ομάδες της Γερμανίας. Το 2003 συμμετείχε με την Εθνική Νέων Γερμανίας (κάτω των 20) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων και το 2006 με την Εθνική Ελπίδων Γερμανίας (κάτω των 21) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Έχει ύψος 1,74 και βάρος 68 κιλά.

Αναστασάκος ή Ογκουνσότο ο… αντί- Μπάρκογλου

Μπορεί ο Γιώργος Μπάρκογλου να είναι ο διακαής πόθος του Γιώργου Χριστοβασίλη για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής των "κυανόλευκων", το γεγονός όμως ότι ο Λεβαδειακός έχει στυλώσει τα πόδια και δεν τον αφήνει ελεύθερο, βάζει πρόωρο τέλος στα όνειρα του προέδρου του ΠΑΣ για απόκτησή του.

Παρόλα αυτά, ο ισχυρός άνδρας του "Άγιαξ της Ηπείρου" δεν απογοητεύεται και είναι έτοιμος να κάνει ρελάνς με έναν εκ των Αναστασάκου και Ογκουνσότο. Ο υψηλόσωμος επιθετικός του Ατρόμητου μπορεί να δεσμεύεται με έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο με την ομάδα του Περιστερίου, το γεγονός όμως ότι στην επιθετική γραμμή της ομάδας του Γιώργου Δώνη υπάρχουν ήδη οι Περόνε, Σαγκανόφσκι και Καμαρά σε συνδυασμό με το ότι ο προπονητής του Ατρόμητου προτιμάει να παίζει με έναν φορ, δυσκολεύει κατά πολύ το έργο του Αναστασάκου να "χτυπήσει" την πόρτα της ενδεκάδας.

Όσον αφορά την περίπτωση του Νιγηριανού επιθετικού Πάτρικ Ογκουνσότο, ο παίκτης επέστρεψε- μετά το δανεισμό του στον ΟΦΗ- στον Εργοτέλη, οι άνθρωποι του οποίου του διεμήνυσαν να βρει ομάδα, καθώς δε βρίσκεται στα πλάνα του Νίκου Καραγεωργίου.

Τέλος, στον ΠΑΣ εξετάζουν με ενδιαφέρον την περίπτωση του 25χρονου αμυντικού μέσου Θέμη Τζημόπουλου, που έχει καταθέσει προσφυγή εναντίον του Εθνικού Αστέρα και αναμένεται να μείνει ελεύθερος, ενώ στα υπόψιν φαίνεται να βρίσκεται και ο Σωτήρης Λεοντίου, η περίπτωση του οποίου όμως προβληματίζει εξαιτίας της πολυετούς αποχής του από τα γήπεδα.