Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Μπουχάν: "Άνοδος και καλό ποδόσφαιρο"












Ήρθε στον ΠΑΣ Γιάννινα τη σεζόν 2008-09 (β' εξάμηνο) και κατάφερε να γευτεί μία άνοδο και έναν υποβιβασμό. Η ποδοσφαιρική του αξία είναι δεδομένη και τη σεζόν που έρχεται είναι αποφασισμένος να δώσει τον καλύτερο του εαυτό προκειμένου να βάλει κι αυτός το δικό του λιθαράκι ώστε η ομάδα να επιστρέψει και πάλι στη Super League.

Ο λόγος για τον Αργεντινό Εστεμπάν Σαντιάγκο Μπουχάν, ο οποίος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου για τις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας, για τη νέα αγωνιστική χρονιά, αλλά και για το πώς περνάει τον ελεύθερο χρόνο του. Αναλυτικά όσα δήλωσε στο pasgiannina.gr:

Για την προετοιμασία που έχει ξεκινήσει εδώ και δέκα ημέρες: "Ακόμη είμαστε σε στάδιο προσαρμογής. Τώρα αρχίζουμε να μαθαίνουμε το παιχνίδι του προπονητή μας, αλλά και τους νέους μας συμπαίκτες. Όλη η ομάδα δουλεύει μεθοδικά και προς τη σωστή κατεύθυνση. Η συγκεκριμένη περίοδος είναι αρκετά κουραστική για τον ποδοσφαιριστή, ωστόσο για να πετύχουμε το στόχο μας πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ. Υπάρχει πολύ καλό κλίμα, όλοι είμαστε μια οικογένεια και είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε μια δημιουργική χρονιά".

Για τους στόχους της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς: "Εγώ θέλω -εκτός από την άνοδο που είναι ο πρωταρχικός μας στόχος- να παίξουμε και καλό ποδόσφαιρο. Έχουμε όλα τα φόντα για να το πετύχουμε. Έχουν έρθει πολύ καλοί παίκτες που γνωρίζουν τις καταστάσεις, ενώ έχει μείνει και ένας καλός κορμός ποδοσφαιριστών από πέρυσι. Όσο για τη δική μου απόδοση, θα προσπαθήσω να δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου για να βοηθήσω κι εγώ σ' αυτήν την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει η ομάδα".

Για τον Στεφάν Ντεμόλ: "Ο κ. Ντεμόλ είναι σοβαρή προσωπικότητα. Μέχρι στιγμής η δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις είναι άψογη και είμαστε όλοι ικανοποιημένοι. Ο προπονητής θέλει να μας εμφυσήσει τη νοοτροπία του επιθετικού ποδοσφαίρου, κάτι με το οποίο ταυτίζομαι κι εγώ, αφού μου αρέσει η ομάδα να αγωνίζεται κατ' αυτόν τον τρόπο".

Για το πώς περνάει τον ελεύθερο χρόνο του: "Όταν έχω ελεύθερο χρόνο πηγαίνω για καφέ με την οικογένειά μου και τους φίλους μου. Επίσης μαζί με τις κόρες μου και τη σύζυγό μου πηγαίνουμε και κάνουμε μαθήματα ελληνικών, αφού μας αρέσει ιδιαίτερα η γλώσσα και τη βρίσκουμε ενδιαφέρουσα. Γενικά η ζωή στα Γιάννενα είναι πολύ καλή και περνάω πολύ ωραία. Είμαι χαρούμενος που είμαι κάτοικος αυτής της πόλης".

Επένδυση τριετίας!








Ανακοινώθηκε και επίσημα από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα το πρωί της Παρασκευής η απόκτηση του Σενεγαλέζου αμυντικού χαφ, Πολ Φαντιάλα Κεϊτά, ο οποίος ήρθε το περασμένο Σάββατο με τις ευλογίες του Στεφάν Ντεμόλ, άφησε θετικές εντυπώσεις και θα φορέσει τα "κυανόλευκα" για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο νεοαποκτηθείς ποδοσφαιριστής είναι η 6η μεταγραφή των Ηπειρωτών, που διέκριναν στο πρόσωπο του νεαρού μέσου τον παίκτη πάνω στον οποίο αξίζει να επενδύσει η ομάδα, αφού τα ποδοσφαιρικά του χαρακτηριστικά, με αρκετή δουλειά, μπορούν να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

"Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Πολ Φαντιάλα Κεϊτά. Ο Σενεγαλέζος παίκτης, ο οποίος παλαιότερα αγωνιζόταν στις ακαδημίες της Μπενφίκα, υπέγραψε με την ομάδα μας συμβόλαιο συνεργασίας για τα επόμενα τρία χρόνια, αποτελώντας την έκτη μεταγραφή. O Κεϊτά γεννήθηκε στις 23/6/1992, έχει ύψος 1.94, αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή και αποτελεί μια πολύ καλή επένδυση για το μέλλον".

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Σενεγαλέζος ποδοσφαιριστής τόνισε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας: "Είναι μια ξεχωριστή εμπειρία για μένα. Μου έχουν πει ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι μια ομάδα που έχει δυναμική και πολύ κόσμο. Εγώ από την πλευρά μου θα κάνω ό,τι καλύτερο για να βοηθήσω το σύλλογο να πετύχει το στόχο του".

Φορ από Χιλή στο στόχαστρο

Τα δίχτυα του στη Λατινική Aμερική απλώνει για μία ακόμη φορά ο ΠAΣ Γιάννινα. Σύμφωνα λοιπόν με τις χθεσινοβραδινές πρώτες πληροφορίες, ο "Άγιαξ της Hπείρου" έχει στο στόχαστρο έναν Xιλιανό στράικερ ονόματι Λεονάρντο, ο οποίος είναι 23 ετών και αγωνίζεται σε σύλλογο της Aργεντινής.

Συνεχίζονται οι προπονήσεις

Το βάρος στη φυσική κατάσταση δόθηκε στη σημερινή πρωινή προπόνηση που διεξήχθη στο Π.Ε.Α.Κ.Ι. Οι ποδοσφαιριστές πραγματοποίησαν σπριντ και ταχύτητες, ενώ στην απογευματινή (18.45) προπόνηση το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ασκήσεις με μπάλα και τακτική.

Στο μέτωπο των τραυματιών, ο Θανάσης Νικολόπουλος ξεκίνησε πρόγραμμα επανένταξης και από την Δευτέρα αναμένεται να μπει σε φουλ ρυθμούς, αφού ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στο δικέφαλο. Τέλος, αποθεραπεία έκαναν οι Βαγγελής και Παππάς.