Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

ΣΧΟΛΙΑΝΑ: "Καλοκαίρι" στο Ελατοχώρι??!!!

To καλοκαίρι όλοι και όλα στις ομάδες είναι κατά κανόνα, μέσα στην καλή χαρά. Όλα δουλεύουν ρολόι. Η προετοιμασία γίνεται κάτω από τις καλύτερες συνθήκες. Ολοι οι νέοι παίκτες δείχνουν καλά στοιχεία και διάθεση να ενσωματωθούν στην ομάδα και να προσφέρουν τα μέγιστα. Το κλίμα είναι άριστο και η ομάδα λειτουργεί σαν οικογένεια. Κάτι σαν το μήνα του μέλιτος στα ζευγάρια.

Κάθε καλοκαίρι, αυτός ο μήνας του μέλιτος ισχύει σε όλες σχεδόν τις ομάδες. Με τους φιλάθλους χαλαρούς στις παραλίες να θέλουν έτσι κι αλλιώς να αισιοδοξούν ότι η επόμενη χρονιά-σεζόν για την ομάδα τους έρχεται με τις καλύτερες προυποθέσεις.

ΟΣΟΙ ΠΕΡΥΣΙ ΑΠΕΤΥΧΑΝ, είδαν τα λάθη τους, τα διόρθωσαν και πάνε για ένα νέο ξεκίνημα.

Αυτό το σχόλιο έκανε ο Κ. Καίσαρης για την εφημερίδα του. Πόσο δίκιο έχει!! Αυτοί φίλοι μου είναι μία από τις κασέτες του θέρους. Για όλες σχεδόν τις Ελληνικές ομάδες.

Μετά από λίγο θα …βγει η επόμενη κασέτα ...και με τις πρώτες στραβές … είναι νωρίς ακόμα, θα δέσει η ομάδα, είναι βαριά τα πόδια από την προετοιμασία… Κατά τον Οκτώβρη θα αρχίσουν τα όργανα, για τους προπονητές …κι άλλα, κι άλλα.

Αυτό είναι το Ελληνικό ποδόσφαιρο, σ όλες τις κατηγορίες. Για αυτό κερδίζει τίτλους και δόξα, όχι μόνο εδώ στην Ελλάδα, αλλά σε διεθνές επίπεδο!! Χα, χα…

Μια σοβαρή ομάδα ξεχωρίζει από τις αντιδράσεις της στη διαχείριση των άσχημων καταστάσεων. Βλέπε ΠΑΟΚ-Ολυμπιακό!! Οι δεύτεροι …τρελάθηκαν μετά την ήττα τους από τη Μακαμπί… Ο νέος πρόεδρος Μαρινάκης, τα έχωσε στον Πίνεν και ο Γερμανός κόουτς έφυγε από το λιμάνι. Ηλθε ο Βαρβέρδε. Οι του ΠΑΟΚ; Εδιωξαν τον Ιταλό προπονητή λίγο πριν ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους στην Ευρώπη. Τι να πεις;

Για τον ΠΑΣ Γιάννινα τώρα. Πήγα στο Ελατοχώρι. Κάθε χρόνο το κάνω. Είδα το φιλικό με την Παναχαική. Είδα κάποια πράγματα στο χορτάρι. Είδα και άλλα τόσα εκτός αγωνιστικού χώρου…

Ο ΠΑΣ της δεύτερης κατηγορίας είναι σίγουρο ότι θα παίξει τον ηγετικό του ρόλο στην κατηγορία. Πάει δεν πάει καλά. Υπάρχει υλικό που μπορεί να βγάλει τη χρονιά με σχετική επιτυχία. Μπορεί …λέω.

Ηταν στο Ελατοχώρι τέσσερις δημοσιογράφοι (Πατρινός ο ένας) από τα Γιάννινα. Με διάθεση για ρεπορτάζ. Υπάρχουν κάποιοι που βλέπουν την ενημέρωση με θολό μάτι… Δεν καταλαβαίνω γιατί ανησυχούν… Ο Γιάννης Τάτσης μίλησε εγκάρδια μαζί μας, το ίδιο και ο Λεμονίας έγινε θυσία να μας εξυπηρετήσει… Καλό παιδί. Χαμογελάει τουλάχιστον. Κάτι είναι κι αυτό.

Όμως υπάρχουν και άλλα πράγματα …ουσιαστικά ...και δεν τα είδα. Είδα κάποιους να …στραβώνουν με την παρουσία μας. Γιατί ανησυχούν; Βλέπουν φαντάσματα; Η ανησυχούν για τις θεσούλες τους που ίσως και να …τρίζουν. Με αναθέσεις; Δεν βγαίνει έτσι ο χρονιά. Πάντα θα βγαίνει η αλήθεια και η είδηση. Η ενημέρωση των χιλιάδων φιλάθλων με ανάθεση; ΠΟΤΕ!

Ο Στέφαν Ντεμόλ με χαρά και ευγένεια μας είπε τις απόψεις του για την ομάδα. Είπε σε λίγο χρόνο τα πάντα. Και στο τέλος είπε το κορυφαίο: Είμαι ευχαριστημένος, αλλά η δουλειά μας δεν τελειώνει ακόμα. Ούτε η δική μου στο γήπεδο. ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ έξω από αυτό!!! Ελπίζω να το πήραν το μήνυμα. Οι κρίσεις και τα σχόλια δικά σας. Ο Σχολιανός το πήρε το μήνυμα.

Δεν θέλω να κάνω σχόλια για παίκτες και για αγωνιστικές συμπεριφορές. Όμως κατέγραψα τη σπουδαία συμπεριφορά του Σκούφαλη. Και τη διάθεση για προσφορά του νεαρού Αργεντινού Ντε Βινσέντι. Ενας παίκτης που είναι παντού. Ο Ντε Βινσέντι έχει στόχους και φιλοδοξίες και το δείχνει με τη δουλειά του στον αγωνιστικό χώρο.

Εντύπωση θετική μου έκανε ο νεαρός Ιωάννου. Παίκτης ΧΡΥΣΑΦΙ. Είναι ζήτημα χρόνου, η παρουσία του νεαρού στους εκλεκτούς του Ντεμόλ.

Ηταν και ο πρόεδρος της Παναχαικής εκεί. Φιλικός με όλους τους ρεπόρτερ του ΠΑΣ. Οσο για τον σχολιανό άκουσε πολλές γλυκές κουβέντες (ας είχε φάει εξώδικο παλιότερα!). Τι κουλτούρα της δημοσιογραφίας άκουσα, τι Νέστωρα του τοπικού τύπου!!! Υπερβολές του Αλέξη. Νέστορας!! Ο σχολιανός; Της δημοσογραφίας; Αλέξη σε παρακαλώ… Υπάρχουν άλλοι άξιοι …στην ιεραρχία!!

Ηταν και ο πρόεδρός μας στο Ελατοχώρι. Ναι φίλοι μου ήταν εκεί. Ούτε μια καλησπέρα, ούτε ένα χαμόγελο. Τίποτα. Ούτε καφέ από την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Καφές; Ούτε λόγος… Ο Δημήτρης Χάσκος, παλιός φίλος του ΠΑΣ από τη Θεσσαλονίκη πρόσφερε στους ρεπόρτερ του ΠΑΣ γλυκό της περιοχής!!

Ηταν και ο πρόεδρος της Βέροιας εκεί, στον σχολιανό είπε μια καλησπέρα… Τι αξία έχει… Αλλά αυτά σε κάνουν να ανησυχείς…

Υπάρχουν και οι δημοτικές εκλογές φέτος. Μεγάλη μάχη θα γίνει στην πόλη και στο Νομό. Λέτε να εμπλακούν και άνθρωποι του ποδοσφαίρου σε αυτές τις μεγάλες πολιτικές μάχες;

Σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον μία επαφή με τη νέα διοίκηση του Εθνικού Σταδίου. Θα προσπαθήσω να την κάνω. Ελπίζω φέτος να μη δούμε τα ίδια περυσινά, γήπεδο για γουρουνομαχίες!! Ελπίζω ότι το τεράστιο αυτό πρόβλημα θα το λύσουν φέτος.

Με τα διαρκείας; Πως πάμε; Ρώτησα κάποιον. Μια χαρά ήταν η απάντηση. Πουλάνε γερά οι bluevayeros

Καλά αυτοί –λέω εγώ- εσείς; Και εμείς καλά θα πάμε ήταν η απάντηση και το μάτι θολό…

Ευτυχώς που είναι οι bluevayeros και παλεύουν λιγάκι. Δύσκολα χρόνια… Κατοχικά…

Υπομονή φίλοι μου. Ενας μήνας ακόμη Θα αρχίσουν οι πραγματικές μάχες στους αγωνιστικούς χώρους, κι όχι μόνο. Εκεί είναι ο καθρέφτης για όλους…

Σας χαιρετώ με αγάπη και σεβασμό.

Σχολιανός


Έφερε Ντραγκίσεβιτς ο ΠΑΣ








Η επιθυμία του Στεφάν Ντεμόλ να αποκτηθεί ένας παίκτης που θα πλαισιώσει τον Μπακαγιόκο στην επιθετική γραμμή του ΠΑΣ φαίνεται πως θα γίνει σύντομα πραγματικότητα, καθώς σήμερα έφτασε στα Γιάννενα ο- ύψους 1.88- Κροάτης επιθετικός Μάτε Ντραγκίσεβιτς (αριστερά στη φωτό) και συμμετείχε στην απογευματινή προπόνηση της ομάδας.

Ο 31χρονος φορ της βοσνιακής Ζρίνσκι Μόσταρ θα δοκιμαστεί στα επόμενα φιλικά και εφόσον ικανοποιήσει τον Ντεμόλ το πιθανότερο είναι να αποκτηθεί, αφού και η τιμή του είναι ιδιαιτέρως προσιτή.

Το who is who

Ο Ντραγκίσεβιτς έχει αγωνιστεί κατά το παρελθόν στις Ίνκερ (1996-1998, 20 συμμετοχές, 9 γκολ), Κροάσια Σεσβέτε (1999-2000, 20 συμ., 15 γκολ), Ριέκα (2000-2001, 12 συμ., 2 γκολ), Σίμπενικ (2001-2002, 26 συμ., 14 γκολ), Ντιναμό Ζάγκρεμπ (2002-2004, 5 συμ., 2 γκολ),
Χάιντουκ Σπλιτ (2004-2006, 19 συμμετοχές, 6 γκολ), Κίμκι (2006, 22 συμ., 7 γκολ), Πούλα (2007, 12 συμ., 2 γκολ), Περθ Γκλόρυ (2007, 6 συμ., 0 γκολ), Περσέπολις (2008, 12 συμ., 3 γκολ) και στην Ντουνάτσκα Στρέντα (2008, 9 συμ., 2 γκολ). Τον τελευταίο χρόνο αγωνιζόταν στη Βοσνιακή Ζρίνσκι Μόσταρ με την οποία είχε 17 συμμετοχές και 5 γκολ.

Κοιτάζει Παυλή

Σε... μήλον της Έριδος εξελίσσεται ο Μιχάλης Παυλής. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 21χρονος (29/9/1989) στράικερ της ΑΕΚ, αφού επεκτείνει το συμβόλαιό του με την Ένωση έως το 2013, θα δοθεί δανεικός και ο ΠΑΣ εξετάζει την περίπτωσή του. Στο κόλπο όμως είναι τόσο ο ΟΦΗ όσο και ο Λεβαδειακός, ενώ διερευνητική κρούση έχει κάνει και ο Ιωνικός.

Σημειώνουμε ότι επιθυμία του παίκτη είναι να συνεχίσει στη Super League, από όπου υπάρχουν προτάσεις, όμως παράλληλα θέλει να είναι βασικός. Μία ακόμη παράμετρος είναι το οικονομικό, καθώς το συμβόλαιό του αγγίζει τις 130.000 ευρώ.

Δυσαρέσκεια για δημοσιεύματα εκφράζει η ΠΑΕ

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου εξέδωσε ο Γιώργος Χριστοβασίλης, χωρίς ωστόσο να κατονομάζει και να συγκεκριμενοποιεί τι ήταν αυτό πού τον ώθησε να αντιδράσει τοιουτοτρόπως. Αναλυτικά:

"Στα δύο χρόνια παρουσίας μας στην ιδιοκτησία και διοίκηση της ιστορικής και μεγάλης μας ομάδας μάθαμε πολλά από όσα συμβαίνουν γύρω μας. Μάθαμε ποιοι μας αγαπάνε και ποιοι όχι. Ποιοί θέλουν το καλό της ομάδος και ποιοί αποζητούν το προσωπικό όφελος δια μέσω της ομάδος. Ποιός είναι δημοσιογράφος και ποιός κάνει το δημοσιογράφο. Ποιός είναι αυτόφωτος και ποιός ετερόφωτος. Ποιός έχει και καταγράφει την άποψή του και ποιός έχει υποβολέα στο τι να γράψει. Κυρίως, μάθαμε ποιός θέλει να κάνει καλό και ποιός θέλει να κάνει κακό.

Δεν είμαστε αφελείς να προσωποποιήσουμε τη δυσαρέσκειά μας αυτή, αν και μπορεί να αντιληφθεί κανείς για το πρόσωπο που στάζει, εξ΄ αρχής, χολή για την ομάδα και τον Πρόεδρό της, διαρρέοντας επιλεκτική πληροφόρηση χωρίς να ξέρει το λόγο που το κάνει, όντας άβουλη μαριονέτα. Δεν κάνουμε μαθήματα δεοντολογίας γιατί δε θα βρουν ανταπόκριση. Καλούμε όμως τους φιλάθλους της ομάδας μας, πριν από την αποδοχή ή έστω προβληματισμό για όποια δημοσιεύματα, ευχάριστα ή όχι, σκληρής κριτικής ή απαλής αναφοράς, να ελέγχουν το ποιόν του ανθρώπου που γράφει και κυρίως το κίνητρο αυτού".