Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Πρώτη ήττα







Πλούσιο σε φάσεις και γκολ ήταν το παιχνίδι που έγινε στην Κατερίνη μεταξύ Πιερικού και ΠΑΣ Γιάννινα, το οποίο βρήκε νικητές τους γηπεδούχους με σκορ 2-1.

Υπό το φως των προβολέων και μπροστά σε αρκετούς φιλάθλους, μεταξύ των οποίων και λιγοστοί οπαδοί του ΠΑΣ, ο Πιερικός κατάφερε και πήρε τη νίκη με ανατροπή στο σκορ, υποχρεώνοντας τον ΠΑΣ στην πρώτη του ήττα μετά από τρία φιλικά.

Παρά τα "βαριά" πόδια από την κοπιαστική προετοιμασία, οι παίκτες του Γιώργου Χατζάρα έδειξαν θέληση και πάθος για τη νίκη, είχαν καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας από τον αντίπαλό τους και στο τέλος απέσπασαν το χειροκρότημα του κόσμου.

Ο ΠΑΣ, από την πλευρά του, επιβεβαίωσε ότι θα είναι ένα από τα φαβορί για το πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής αποδίδοντας καλό κατά διαστήματα ποδόσφαιρο, με τον Ντε Μολ να χρησιμοποιεί αρκετούς παίκτες και να προβαίνει σε πειραματισμούς, ειδικά στο β' ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν πρωταγωνιστή τον Κώτσιο που σκόραρε για τρίτο συνεχόμενο φιλικό, ενώ πολύ καλή δουλειά έκανε και ο Σκούφαλης, που παίρνει ωστόσο τον τίτλο του μοιραίου, αφού έχασε πέναλτι.

Στο 16΄ ο Κώτσιος με σουτ πέτυχε το 0-1, αλλά στο 42΄ ύστερα από φάουλ του Πέντα ο Κ. Λαζαρίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Γκουγκουλιάς ισοφάρισε. Στο 63΄ ύστερα από σέντρα του Γ. Λαζαρίδη ο Κωνσταντινίδης με κεφαλιά σημείωσε το τελικό 2-1, ενώ στο 72΄ ο Σκούφαλης εκτέλεσε πέναλτι, το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Γουμάγιας.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Καρακούτσης (46’ Γουμάγιας), Παπαγεωργίου (54’ Γ. Λαζαρίδης), Γουσούλης (54’ Νίκου), Τασίδης (46’ Κοντέων), Δήμου, Κ. Λαζαρίδης (46’ υπό δοκιμή Σβόγιτς), Χατζής (54’ Τόσκας), Πέντα (54’ Μήτρου), Μιλόσκοβιτς (69’ Σεχολάρι), Πορτουλίδης (61’ Παυλίδης), Γκουγκουλιάς (46’ Κωνσταντινίδης).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Κηπουρός (46’ Σικαλιάς), Ντάσιος (46’ Στάθης), Βάντερσον (85’ Νικολόπουλος), Κώτσιος, Πάντος, Ανδράλας, Κεϊτά (46’ Κυριάκος), Σιαλμάς (46’ Σκούφαλης), Ντε Βισέντι (46’ Τζάνης), Μπουχάν (59’ Βαρτζιώτης), Μπακαγιόκο (59’ Κουτσοσπύρος).