Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Σικαλιάς: "Να εκμεταλλευτούμε την έδρα"






Τον επόμενο μήνα κλείνει αισίως δύο χρόνια στον ΠΑΣ Γιάννινα, κατά τη διάρκεια των οποίων ξεχώρισε με την παρουσία του. Ο λόγος για τον τερματοφύλακα Γιώργο Σικαλιά, που έχει ζήσει μια άνοδο και έναν υποβιβασμό με τους "κυανόλευκους".


Αρχικά ο Γιώργος Σικαλιάς μίλησε για τη νέα αγωνιστική χρονιά και τι πρέπει να κάνει η ομάδα για να επιστρέψει και πάλι στηSuper League: "Η ομάδα αναμφισβήτητα πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο τη νέα σεζόν. Αυτή που θα έρθει είναι μια κομβική χρονιά για εμάς και πρέπει να αποδείξουμε στους εαυτούς μας αλλά και στον κόσμο ότι ο υποβιβασμός στη Β' Εθνική ήταν απλώς μια κακή παρένθεση".

Στη συνέχεια ο 24χρόνος γκολκίπερ αναφέρθηκε στο τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΣ την προσεχή σεζόν προκειμένου να καταφέρει τον στόχο του: "Καταρχήν πρέπει να επιδείξουμε ως ομάδα σταθερότητα καθ΄ όλη τη διάρκεια της σεζόν και να εκμεταλλευτούμε τον παράγοντα έδρα ο οποίος είναι πολύ σημαντικός για το πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής. Δεν πρέπει να χάσουμε βαθμούς στο γήπεδο μας. Πρέπει να το μετατρέψουμε και πάλι σε απόρθητο κάστρο και καμία ομάδα να μην μπορεί να μας νικήσει".

Ο Γιώργος Σικαλιάς εξέφρασε την άποψη του για τη Β΄εθνική κατηγορία, ενώ σχολίασε και τη δική του προσωπική απόδοση: "Είναι μια κατηγορία απρόβλεπτη και πολύ δύσκολη. Εμείς ως ομάδα έχουμε μεγάλη εμπειρία για να διαχειριστούμε καταστάσεις και να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες και στις απαιτήσεις της Β΄Εθνικής. Εγώ από την πλευρά μου κοιτάω σε κάθε προπόνηση να δουλεύω σκληρά για να βοηθάω την ομάδα να πηγαίνει καλά".

Ο 24χρόνος τερματοφύλακας έχοντας μια εμπειρία δύο χρόνων μίλησε και για την προσωπική του ζωή στα Γιάννενα αλλά και για την προσαρμογή του στους ρυθμούς της πόλης: "Τα Γιάννενα είναι πολύ ωραία πόλη. Εγώ προσωπικά έχω κάνει πολλούς φίλους αυτά τα δύο χρόνια που ζω εδώ και γενικά περνάω καλά. Μπορεί στην αρχή που ήρθα να ήταν δύσκολα αλλά συνήθισα στους ρυθμούς της πόλης οι οποίοι είναι ανθρώπινοι".

Τέλος, ο Σικαλιάς εξήρε τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τη συμπαράσταση που έδειξε πέρυσι: "Ο κόσμος όπως και πέρυσι έτσι και φέτος πρέπει να είναι κοντά μας, για να μας στηρίξει στη νέα μας προσπάθεια. Τον πικράναμε, ωστόσο πιστεύω ότι θα του δώσουμε και πάλι χαρά και θα τον αποζημιώσουμε με τη συμπαράσταση που μας έδειξε τη χρονιά που πέρασε. Είναι συγκλονιστικός. Είμαστε τυχεροί εμείς οι παίκτες που έχουμε τέτοιους φιλάθλους, οι οποίοι μας αγαπάνε και δίνουν τα πάντα για την ομάδα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου