Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Σπουδαία «διπλά» για Παναιτωλικό και ΠΑΣ, «τεσσάρα» ο ΟΦΗ! - 3ο ημίχρονο (Video)


Χωρίς βαθμολογικές απώλειες κύλησε η 14η αγωνιστική της Football League για τους πρωτοπόρους τους πρωταθλήματος.

Ο Παναιτωλικός, ο οποίος παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, πέρασε νικηφόρα από τη Νίκαια, επικρατώντας με 2-0 του Ιωνικού. Οι φιλοξενούμενοι μόλις στο 12ο λεπτό άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά του Παππά μετά από σέντρα του Παλαιολόγου, ενώ το 2-0 διαμόρφωσε ο Μάριο Γκούρμα στο 68’. Με το «διπλό» αυτό ο Παναιτωλικός διατήρησε την απόσταση των δύο πόντων από τον δεύτερο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Θαρσύβουλου με 1-0. Το «χρυσό» γκολ της νίκης, σημείωσε ο Σιαλμάς στο 82’. 

Ξύλο και συλλήψεις στη Νίκαια!
Από επεισόδια μεγάλης έκτασης σημαδεύτηκε η εμβόλιμη 14η αγωνιστική της Football League που έγινε την Τετάρτη. Ο Παναιτωλικός, πέρασε από τη Νίκαια κερδίζοντας τον Ιωνικό, αλλά οι οπαδοί και των δύο ομάδων, κατέληξαν στο κρατητήριο.
Πάντως η αγωνιστική δεν κύλησε ήρεμα. Αντίθετα στιγματίστηκε από επεισόδια μεγάλης έκτασης που έγιναν στα στενά γύρω από το γήπεδο του Ιωνικού αλλά και στην εξέδρα ανάμεσα σε οπαδούς των γηπεδούχων και του Παναιτωλικού.
Απουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης (τα ΜΑΤ έφτασαν με καθυστέρηση στο γήπεδο λόγω της πορείας στο κέντρο της Αθήνας) υπήρξε πετροπόλεμος, αλλά και… καρεκλοπόλεμος με πολλά καθίσματα να γίνονται πολεμοφόδια στα χέρια των οπαδών. Για αρκετή ώρα τα επεισόδια ήταν ανεξέλεγκτα, ακόμη και όταν έφτασαν στο γήπεδο διμοιρίες των ΜΑΤ, μιας και το… πεδίο μάχης μεταφέρθηκε στα γύρω στενά.
Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα πολλά σπασμένα αυτοκίνητα, αλλά και την σύλληψη περίπου 25 οπαδών και των δύο ομάδων (οι περισσότεροι από αυτούς κατηγορούνται και για βιοπραγία κατά αστυνομικών), οι οποίοι πέρασαν την νύχτα τους στο αστυνομικό τμήμα της Νίκαιας και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στα γραφεία της εισαγγελίας Πειραιά

Video με επεισόδια στην Νίκαια



Σημαντική νίκη πανηγύρισε την Τετάρτη και ο ΟΦΗ, ο οποίος είχε ένα εύκολο απόγευμα κόντρα στην Ηλιούπολη, την οποία και νίκησε με 4-1. Οι Κρητικοί στο πρώτο ημίχρονο, παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, ωστόσο στο δεύτερο μέρος… ξεμπούκωσαν. Ο Αγρίτης στο 53’ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, ο Βλόνταρτσεκ έξι λεπτά αργότερα έκανε το 2-0, ενώ ο Ζορμπάς στο 64’ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Το τέταρτο γκολ σημείωσε ο Μανούσος στο 88’, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν μειώσει προσωρινά στο 70’ με τον Λεοντίου.

Σημαντικές εκτός έδρες νίκες όμως πανηγύρισαν τόσο τα Τρίκαλα όσο και ο Διαγόρας. Ο ΑΟΤ νίκησε 1-0 στην έδρα της Αναγέννησης Καρδίτσας με τέρμα του Μανουσάκη στο 38’, ενώ ο Διαγόρας πέρασε από την Καλλιθέα επίσης με 1-0, με γκολ του Πουλόπουλου στο 90’.

Τέλος, στις νίκες επέστρεψε μετά από τέσσερις εβδομάδες ο Πανθρακικός, ο οποίος επικράτησε εντός έδρας του Εθνικού με 1-0 και ανέβηκε στην 10η θέση, ενώ τέλος στο αήττητο σερί των επτά αγωνιστικών έβαλε ο Λεβαδειακός, ο οποίος έχασε στην Βέροια με 1-0.
 
Το αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής:

Πανθρακικός-Εθνικός 1-0
(55’ Σουλτανίδης)

Καλλιθέα-Διαγόρας 0-1
(90’ Πουλόπουλος)

ΟΦΗ-Ηλιούπολη 4-1
(53’ Αγρίτης, 59’ Βλόνταρτσικ, 64’ Ζορμπάς, 88’ Μανούσος – 70’ Λεοντίου)

Εθνικός Αστέρας-Αγροτικός Αστέρας 2-1

(48’ Λουάμο, 57’ Κριπιντήρης – 75’ Ναλμπάντης)

Βέροια-Λεβαδειακός 1-0
(73’ Σαϊτιώτης)

Δόξα Δράμας-Πιερικός 0-0

Αναγέννηση Καρδίτσας-Τρίκαλα 0-1
(38’ Μανουσάκης)

Ιωνικός-Παναιτωλικός 0-2
(12’ Παππάς, 68’ Γκούρμα)

Θρασύβουλος-ΠΑΣ Γιάννενα 0-1
(82’ Σιαλμάς)
  
Ο αγώνας του Θρασύβουλου με τον Πας Γιάννινα:

Στο 81' ήρθε η λύτρωση για τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Φυλή στο κομβικής σημασίας παιχνίδι με τον Θρασύβουλο μ' ένα γκολ που πέτυχε ο Σιαλμάς, ένας παίκτης που ως τότε έκανε τα λάθη το ένα πίσω από το άλλο, ωστόσο και για εκείνον ήταν μια προσωπική δικαίωση, μιας και έψαχνε ένα ακόμα γκολ στο πρωτάθλημα για να τον «ξεκλειδώσει» και ψυχολογικά.
Σημασία, πάντως, έχουν οι 3 βαθμοί, που επέτρεψαν στον ΠΑΣ να διατηρηθεί στο -2 από τον Παναιτωλικό που με τη σειρά του πήρε μεγάλο διπλό στη Νίκαια με 0-2, αλλά και να διατηρήσει την απόσταση από ΟΦΗ (+4) και Διαγόρα (+5). Στα θετικά της αγωνιστικής καταγράφεται και η ήττα του Λεβαδειακού στην Βέροια, που τον άφησε και πάλι στο -13 και είναι μία απόσταση που έχει σημασία να διατηρηθεί απέναντι σε μια ομάδα που είναι πάντα επικίνδυνη.
Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, έγινε ανοιχτό παιχνίδι από τις δύο ομάδες και ο ΠΑΣ Γιάννινα δικαιούταν τη νίκη, χωρίς πάντως να έχει κάνει και το πολύ σπουδαίο ματς. Μ' ένα αρκετά «φρεσκαρισμένο» σύνολο, ο κ. Ντεμόλ κατάφερε να παρουσιάσει μία ομάδα η οποία στα πρώτα 30 λεπτά έτρεξε αρκετά, αλλά έλλειψε το γρήγορο γκολ στις πρώτες καλές στιγμές που είχε η ομάδα με Φουρτάδο και Σιαλμά που βρέθηκαν αλλεπάλληλες φορές σε καλές θέσεις για σουτ.
Ο Θρασύβουλος, κατάφερε να ισορροπήσει το ματς μετά το ημίωρο και κυρίως ένα μακρινό σουτ του Φρίμπονγκ που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Σικαλιά, ήταν αυτό που «πάγωσε» κάπως τον ΠΑΣ Γιάννινα, που παραλίγο στο 42' να δεχτεί πρώτος γκολ και σ' ένα ανεπανάληπτο τετ-α-τετ του Ζαχαρόπουλου, όπου ο Σικαλιάς έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ με τα πόδια.
Αφού δεν κατάφερε ούτε ο Θρασύβουλος να σκοράρει στο καλό του διάστημα, οι οδηγίες του κ. Ντεμόλ στο β' ημίχρονο έφεραν τον ΠΑΣ Γιάννινα να ανεβαίνει ψηλά στο γήπεδο και να παίζει μονότερμα τους γηπεδούχους, οι οποίοι στην πίεση που ένιωσαν γύρισαν πίσω και περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο. Η αυτοπεποίθηση των Γιαννιωτών ανέβαινε ολοένα και περισσότερο και οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη. Ο ΠΑΣ απείλησε με τον Ανδράλα, τον Κεϊτά, τον Κυριάκο, τον Τζάνη και αφού χάθηκαν όλα αυτά, στο 81' ήρθε τελικά η λύτρωση, με τον Βαγγελή να βγάζει κάθετη πάσα στον Σιαλμά, αυτός πλάσαρε ωραία πάνω από το σώμα του εξερχόμενου Σιδεράκη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας τους 3 πολύτιμους βαθμούς στους «κυανόλευκους». 
Τα τελευταία λεπτά του αγώνα ήταν διαδικαστικά, αφού ο ΠΑΣ δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να πλησιάσουν στην περιοχή του Σικαλιά και δείχνοντας ψυχραιμία κράτησαν άνετα το 0-1.
Με τη νίκη αυτή ο ΠΑΣ παραμένει «εντός προγράμματος», έχοντας ουσιαστικά μόνο μία «γκέλα» στο πρωτάθλημα με τον Ιωνικό. Χρειάζεται, όμως, πολύς δρόμος ακόμα για να φτάσει στην απόδοση των 7-8 πρώτων αγώνων, αφού σ' ένα ακόμα ματς υπήρξαν παίκτες που δεν διακρίθηκαν και μόνο οι Κυριάκος, Σικαλιάς και Πάντος δικαιούνται να λένε ότι ξεχώρισαν σ' αυτό το ματς. Ως αλλαγές έπαιξαν ο Βαγγελής, που πέρασε την ασίστ στον Σιαλμά για το 0-1 και ο Κουτσοσπύρος, που ήταν σίγουρα πολύ πιο μαχητικός από τον Φουρτάδο. Ο Τζημόπουλος έπαιξε ελάχιστα απλώς για να γεμίσουν τα χαφ στα τελευταία λεπτά του αγώνα και να κρατηθεί το αποτέλεσμα. 
Πολύ κακή διαιτησία από τον Κορίνθιο ρέφερι Γιώργο Δασκαλόπουλο. Ακόμα πιο «τραγικοί» οι βοηθοί Μπετσόγλου και Τσιμίκος που έχαναν οφσάιντ οφθαλμοφανέστατα. Έσπασε κάθε ρεκόρ όμως η υπόδειξη του Κυριάκου σε οφσάιντ, όταν έφευγε σε αντεπίθεση, ο οποίος ήταν 5 μέτρα πίσω από τη μεσαία γραμμή. Εκτός αυτού, όμως, που υποδηλώνει άγνοια κανονισμών, υπήρχε και παίκτης που τον κάλυπτε.
 
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Θρασύβουλος: Σιδεράκης, Κολοτούρος, Ζώνας, Μίχος, Πρίπου (55' Βασιλείου), Κατσίκης, Φρίμπονγκ (65' λ.τρ. Πεκιέ), Βαλεριάνος, Λαγκλέ (81' Τσιλιγκίρης), Παληγεώργος, Ζαχαρόπουλος
ΠΑΣ Γιάννινα: Σικαλιάς, Βάντερσον, Στάθης, Πάντος, Μιχαήλ, Ανδράλας (66' Βαγγελής), Κεϊτά, Κυριάκος, Τζάνης, Σιαλμάς (85' Τζημόπουλος), Φουρτάδο (66' Κουτσοσπύρος).
Κίτρινες: Κολοτούρος, Φρίμπονγκ, Στάθης, Ανδράλας, Βαγγελής, Κεϊτά, Κυριάκος, Κουτσοσπύρος.
 
ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΦΑΣΕΙΣ
1' Ωραία μεταβίβαση της μπάλας από τον Κυριάκο στον Φουρτάδο, πρόλαβε ο Σιδεράκης και έδιωξε.
15' Κυριάκος και Ανδράλας έπαιξαν ωραία το 1-2, η μπάλα έφτασε στον Σιαλμά που σούταρε αδύναμα αν και βρέθηκε σε πολύ καλή θέση.
17' Γέμισμα του Στάθη, ο Φουρτάδο προσπάθησε να πλασάρει από τη μικρή περιοχή, αλλά ο Σιδεράκης έπεσε πρώτος δυνατά στην μπάλα και μπλόκαρε.
25' Καλό σουτ του Κυριάκου έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.
26' Ο Φουρτάδο έφευγε από καθαρή θέση σε τετ-α-τετ, ανακόπηκε όμως με ανύπαρκτο οφσάιντ.
31' Ωραίο πάτημα της μπάλας από τον Φουρτάδο στον επερχόμενο Σιαλμά, φαλτσαριστό σουτ του τελευταίου στην αγκαλιά του Σιδεράκη.
32' Μακρινό σουτ του Φρίμπονγκ από τα 40 μέτρα, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.
42' Υποδειγματική αντεπίθεση από τους παίκτες του Θρασύβουλου, ο Παληγεώργος έστρωσε ωραία στον Ζαχαρόπουλο, αυτός έκανε αμέσως το πλασέ, όμως ο Σικαλιάς με τα πόδια έδιωξε σε κόρνερ.
50' Παράλληλη σέντρα του Τζάνη, ο Ανδράλας βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση για γκολ, αλλά γλίστρησε και έχασε το κοντρόλ.
53' Ο Τζάνης έξω από την περιοχή «τσίμπησε» την μπάλα για τον Ανδράλα, αυτό σούταρε αμέσως, αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ.
55' Σουτ μακρινό του Κεϊτά, η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
58' Ψηλοκρεμαστή σέντρα-σουτ του Κυριάκου, ο Σιδεράκης με υπερένταση πάνω στη γραμμή τέντωσε το κορμί του και έδιωξε σε κόρνερ.
75' Σουτ του Τζάνη έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Ζώνα, πήρε ανάποδα φάλτσα, αλλά βρήκε στην πάνω πλευρά των διχτύων, με τον Σιδεράκη να είναι εκτός θέσης σ' αυτήν τη φάση.
81' Κάθετη πάσα του Βαγγελή στον Σιαλμά, ο επιθετικός του ΠΑΣ πλάσαρε εύστοχα αυτήν τη φορά και έγραψε το 0-1!  
90' Ο ΠΑΣ πέτυχε γκολ με τον Κουτσοσπύρο, το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ.  
 
Παραλειπόμενα
Με μπλε εμφάνιση αγωνίστηκε ο ΠΑΣ
Το περιβραχιόνιο το είχε ο Τάσος Κυράκος αφού ο μεν Ντάσιος ήταν στον πάγκο και ο δε Ηλίας Κώτσιος απουσίασε.
Ούτε στην Φυλή τον άφησαν μόνο του τον ΠΑΣ Γιάννινα οι φίλοι του. Περίπου 150 ήταν αυτοί που αψήφησαν το κρύο και βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου.
Άλλοι τόσοι οι φίλαθλοι του Θρασύβουλου
Υπό βροχή διεξήχθη το δεύτερο ημίχρονο
Δεν έλειψαν για ακόμη μία αγωνιστική τα διαιτητικά λάθη. Αυτή την φορά υπήρξαν και παιδικά λάθη τα οποία θα πρέπει να προβληματίσουν την ΚΕΔ καθώς το πρωτάθλημα της Football League είναι προάγγελος της Σούπερ Λιγκ.


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Παναιτωλικός..................35
Γιάννινα.........................33
------------------------------------------------------
ΟΦΗ..............................29
Διαγόρας Ρόδου..............28
Δόξα Δράμας .................21
Λεβαδειακός...................20
-------------------------------------------------------
Εθνικός Αστέρας..............20
Αγροτικός Αστέρας..........17
Πανθρακικός...................17
Βέροια............................17
Ηλιούπολη......................16
Πιερικός.........................16
---------------------------------------------------
Ιωνικός..........................15
Τρίκαλα ΑΟ.....................15
Θρασύβουλος.................14
Αναγέννηση Καρδίτσας….11
--------------------------------------------------
Εθνικός Πειραιώς.............11
Καλλιθέα.........................9

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Κυριακή 19-12-2010

ΠΑΣ Γιάννινα – Δόξα Δράμας
Πιερικός – Εθνικός Αστέρας
Παναιτωλικός – Εθνικός Πειραιώς
Τρίκαλα – Καλλιθέα
Ηλιούπολη – Πανθρακικός
Διαγόρας – Ιωνικός
Δευτέρα 20-12-2010
Αγροτικός Αστέρας – ΟΦΗ
Λεβαδειακός – Αναγέννηση Καρδίτσας
Θρασύβουλος – Βέροια

3ο ημίχρονο video

Δηλώσεις Ντεμόλ



 Δηλώσεις Μανίκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου