Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Εκτός προγράμματος το ΟΦΗ-Ιωνικός!


Την απόφαση να μην συμπεριλάβει τον αγώνα της επόμενης Δευτέρας ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Ιωνικό στο πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής που θα αποσταλεί σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας για τον ορισμό των διαιτητών του αγώνα έλαβε το Δ.Σ. της Football League κατά τη συνεδρίαση του που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης.

Όπως προέκυψε, κατά των δύο ομάδων υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου, για ανεκπλήρωτες οικονομικές εκκρεμότητες σε ποδοσφαιριστές και θα πρέπει μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή να έρθουν σε διακανονισμό των χρεών τους προκειμένου να διεξαχθεί κανονικά το παιχνίδι.

*** Αναφορικά με το ζήτημα των αδειοδοτήσεων, για τη συμμετοχή των ομάδων στη Σούπερ Λίγκα ξεκαθαρίστηκε στη συνεδρίαση ότι ακόμα κι αν μια ΠΑΕ βγει πρωταθλήτρια στη Football League βάσει βαθμολογίας, δεν θα προβιβάζεται στη μεγάλη κατηγορία από τη στιγμή που ο φάκελος της αποδεικνύεται «ελλιπής» ή εκκρεμούν οφειλές σε παίκτες. Σ' αυτή την περίπτωση θα παίρνει την άνοδο το επόμενο βαθμολογικά σωματείο, με την προϋπόθεση βέβαια δεν αντιμετωπίζει με τη σειρά του ανάλογα προβλήματα.

Από την τσέπη τους τα έξοδα μετακίνησης

Ο τρόπος κάλυψης του ποσού των 650.000 ευρώ που εκκρεμεί για να καλυφθούν τα φετινά έξοδα των μετακινήσεων προς τις ομάδες της Γ' Εθνικής συζητήθηκε ακόμα στο χθεσινό Δ.Σ. της Football League. Θυμίζουμε ότι το συνολικό κόστος είναι 1.650.000 εκ. ευρώ, με τις ομάδες της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας να καταβάλλουν το 1 εκ. ευρώ.

Για τις υπόλοιπες 650.000 ευρώ ο πρόεδρος της Ένωσης Σπύρος Καλογιάννης κατέθεσε αίτημα στον ΟΠΑΠ προκειμένου να αναλάβει την κάλυψη του αλλά μέχρι σήμερα δεν έχε πάρει απάντηση. Γι αυτό το λόγο, το ποσό αυτό θα κληθεί να καλυφθεί εναλλακτικά, όπως αποφασίστηκε από την... τσέπη των ομάδων της Football League 2. Αυτό θα γίνει με αναλογικό τρόπο αφού, όπως είναι φυσιολογικό, οι νησιωτικές ομάδες για παράδειγμα θα κληθούν να καταβάλλουν μεγαλύτερο ποσό (ή θα κρατηθεί από την επιχορήγηση τους) σε σχέση με τις άλλες από τη στιγμή που πραγματοποιούν περισσότερα αεροπορικά ταξίδια.

*** Παρά την αντίθετη άποψη του προέδρου της Ένωσης Σπύρου Καλογιάννη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (13:00) στη Λάρισα στο ξενοδοχείο «Διόνυσος» ανεπίσημη συνάντηση μεταξύ των ομάδων των δύο ομίλων της Γ' Εθνική προκειμένου να συζητηθούν τα μεγάλα προβλήματα βιωσιμότητας που αντιμετωπίζουν. Βέβαια, δεν τίθεται κανένα θέμα αποχής των σωματείων από το πρωτάθλημα αφού δεν τα συμφέρει να πάνε κόντρα στον μοναδικό τους χρηματοδότη, τον ΟΠΑΠ. Το σίγουρο είναι, πάντως ότι θα γίνει κουβέντα και προτάσεις για το σχέδιο αναδιάρθρωσης της κατηγορίας που θα κρίνεται επιτακτικό να εφαρμοστεί από τη νέα σεζόν, με τη δημιουργία ενός ομίλου των 20 ομάδων.

Θέμα με Γιαννόπουλο

Ο Γιαννόπουλος είναι αρμόδιος για τους ορισμούς διαιτητών της Football League και Football League 2, με όλες τις ομάδες να έχουν παράπονα από αυτόν. Η πρόταση για να ζητηθεί ουσιαστικά η καθαίρεσή του, ανήκει στον πρόεδρο του Αγροτικού Αστέρα, Κώστα Ριαβόγλου, με αφορμή τα όσα έγινα στο παιχνίδι της Δευτέρας ανάμεσα σε Λεβαδειακό και Παναιτωλικό.

Η σχετική ανακοίνωση της Ένωσης, αναφέρει:

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ & FOOTBALL LEAGUE 2 ΟΠΑΠ έγινε συνεκτίμηση απόψεων και θέσεων όλων των μελών του ΔΣ για τις μέχρι σήμερα διαιτησίες στα πρωταθλήματα της Β΄& Γ΄ Εθνικής.
Με ομόφωνη απόφαση ζητείται από την ΕΠΟ να προβεί σε αντικατάσταση του μέλους της ΚΕΔ κ. Γιώργου Γιαννόπουλου, αρμόδιου για τους ορισμούς διαιτητών της Β΄& Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, θεωρώντας τον υπεύθυνο για τις μέχρι τώρα λανθασμένες επιλογές διαιτητών και ως εκ τούτου ανεπαρκείς διαιτησίες.
Η αντικατάσταση του κ. Γ. Γιαννόπουλου θεωρείται επιβεβλημένη και ζητείται να γίνει με νέο μέλος εκτός των ήδη υφιστάμενων μελών της ΚΕΔ.

Επικυρώθηκαν οι αποχωρήσεις

Εν συνεχεία, επικυρώθηκαν οι αποχωρήσεις της Αγίας Παρασκευής και του Κεραυνού Κερατέας από το πρωτάθλημα της Football League 2, ενώ αποφασίστηκε πως από τον Νότιο όμιλο θα υποβιβαστεί μια ομάδα, συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι Καλαμάτα και Αιγάλεω δεν δήλωσαν συμμετοχή. Από τον Βόρειο όμιλο θα υποβιβαστούν τέσσερις.

mikriliga

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου