Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Στ. Ντεμόλ: «Θα βάλουμε τα δυνατά μας να επιστρέψουμε με τους 3 βαθμούς»(+Video)


Ενδιαφέρουσα ήταν για μία ακόμα φορά η συνέντευξη του κ. Ντεμόλ και έβγαλε αρκετές ειδήσεις. Κατ' αρχάς ο Βέλγος κόουτς δήλωσε ότι σέβεται και υπολογίζει την ομάδα των Τρικάλων που επί ημερών Βαζάκα έχει μαζέψει 1 βαθμό παραπάνω από τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και από οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Επίσης τόνισε ότι ο Ταμπάσης είναι ένας από τους παίκτες με χαρακτηριστικά που ενδιαφέρουν, αλλά δεν έγινε καμία επαφή μαζί του, όπως δεν θα γίνει και με κανέναν άλλον πριν το Πάσχα, σε ένδειξη σεβασμού και εμπιστοσύνης στους υπάρχοντες παίκτες. Αναλυτικά τα όσα είπε ο Βέλγος προπονητής:

«Πρέπει να αναλύσουμε καλά το ματς με τον Διαγόρα. Ήταν περισσότερο σε μοτίβο ενός φιλικού παιχνιδιού παρά επίσημου. Αυτό όμως ήταν επιλογή των αντιπάλων μας. Όταν επιλέγεις να εκτίσουν την τιμωρία τους πέντε παίκτες στο ίδιο παιχνίδι, είναι σαν να δηλώνεις ότι δεν ενδιαφέρεσαι γι' αυτό το παιχνίδι, αλλά για τα επόμενα. Το μόνο πράγμα που μπορώ να πω από την πλευρά μας είναι ότι εμείς ήμασταν έτοιμοι ακόμα και στην περίπτωση που ο Διαγόρας έπαιζε πλήρης. 
Μετά το 3-0 του πρώτου ημιώρου, μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω κάποιες αλλαγές και να μη ρισκάρω. Έβγαλα τον Πάντο και τον Σιαλμά που απείχαν μια κάρτα από το όριο της τιμωρίας και ο τρίτος παίκτης που ήταν σ' αυτό το γκρουπ ήταν ο Κυριάκος και επιλέξαμε να παίξει στα τελευταία λεπτά όπου είχε εντολή να μην δεχθεί κίτρινη. Γνωρίζοντας ότι τα επόμενα παιχνίδια θα είναι πολύ πιο δύσκολα θέλουμε να είμαστε πλήρεις.

Αυτήν την εβδομάδα οι παίκτες που δεν έχουν πολλές συμμετοχές ακολούθησαν διαφορετικό πρόγραμμα και για σήμερα προγραμματίσαμε διπλή προπόνηση.
Ο Μπουχάν σήμερα ενσωματώθηκε στο κανονικό προπονητικό πρόγραμμα. Ο Μπακαγιόκο και ο Βάντερσον ακολούθησαν διαφορετικό πρόγραμμα και ελπίζω αύριο ή μεθαύριο να τους έχουμε στη διάθεσή μας».

Στη συνέχεια ο κ. Ντεμόλ αναφέρθηκε στο επικείμενο παιχνίδι με τα Τρίκαλα που θα γίνει την Δευτέρα (18:00, ΕΤ-3), τονίζοντας την αξιοπρόσεκτη πορεία τους από τότε που ανέλαβε ο κ. Βαζάκας: «Με τα Τρίκαλα παίξαμε στις αρχές του Δεκεμβρίου. Κάναμε 16 παιχνίδια από τότε οι δύο ομάδες όπου συγκεντρώσαμε 35 βαθμούς εμείς, ενώ τα Τρίκαλα 36 βαθμούς και ο Λεβαδειακός, που είναι ο μεταπροσεχής αντίπαλος, 34. Αν δούμε αυτά τα στατιστικά, θα καταλάβουμε ότι τα δύο επόμενα παιχνίδια είναι τα σημαντικότερα του πρωταθλήματος. Τα Τρίκαλα έχουν τη μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών σε αυτά τα παιχνίδια. Έχασαν την Κυριακή στην Κατερίνη, αλλά είχαν 3 μήνες καλής αγωνιστικής παρουσίας. Θα είναι ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι. Αυτό είναι μεγαλύτερο κίνητρο για μας από το να παίζεις με μια ομάδα που έχει έξι παίκτες στη σύνθεσή της χωρίς εμπειρία.
Στα Τρίκαλα είναι το πιο κοντινό ταξίδι για μας, ελπίζω ότι οι δύο ομάδες θα ανταπεξέλθουν στις προσδοκίες των φιλάθλων. Εμείς θα βάλουμε τα δυνατά μας ώστε να επιστρέψουμε με τους 3 βαθμούς της νίκης».

Σχετικά με τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους που ακούγονται, ο κ. Ντεμόλ τοποθετήθηκε ως εξής: «Κάναμε μια συμφωνία με τον πρόεδρο και τον κ. Αγγελή να μη μιλήσουμε για υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους μέχρι το Πάσχα. Ο πιο σημαντικός λόγος γι' αυτό είναι ότι θέλουμε να δείξουμε σεβασμό και εμπιστοσύνη στους ήδη υπάρχοντες. Πριν μιλήσουμε για το μέλλον πρέπει να είμαστε 100% σίγουροι για τις αποφάσεις μας.
Η είδηση που διάβασα για επικείμενη μεταγραφή δεν είναι αληθής. Ο Ταμπάσης είναι καλός τερματοφύλακας με προσόντα και ποιότητα, αλλά μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι δεν είναι παίκτης μας». 


Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Ντεμόλ μίλησε και για την επέκταση της συνεργασίας με την ΠΑΕ: «Είμαι χαρούμενος από την παραμονή στην ομάδα. Είναι λογική αυτή η εξέλιξη. Ήδη από την αρχή είχαμε συμφωνήσει ότι θα συνέχιζα στην ομάδα. Θυμάμαι στην πρώτη συνέντευξη τύπου πριν από εννιά μήνες που με ρώτησαν ότι το στάτους αυτής της ομάδας είναι να αλλάζει συνεχώς προπονητές. Είμαι περήφανος που εγώ, ο κ. Γρηγορίου και ο κ. Αμανατίδης είμαστε οι μοναδικοί προπονητές που παραμένουμε στις ομάδες μας από την αρχή της σεζόν. Στη ρητορική ερώτηση εάν αυτό είναι σωστό, είχα πει από την αρχή της σεζόν ότι ψάχναμε μεγαλύτερη σταθερότητα σε σχέση με το τι συνέβη πέρυσι. Θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά είμαστε ακόμα στην αρχή». 

 

Στη συνέχεια απευθύνθηκαν ερωτήσεις στον κ. Ντεμόλ και στην πρώτη για το αν θεωρεί ότι μπορεί να επηρεαστεί αγωνιστικά η ομάδα σε περίπτωση που επικρατήσει ένταση στον αγώνα λόγω της έντασης που υπήρξε στη συνέντευξη τύπου στο ματς του α' γύρου, είπε: «Για μένα όχι. Ο σεβασμός για τα Τρίκαλα είναι υψηλός. Όταν αναφέρθηκα στα στατιστικά αυτής της ομάδας αυτό εννοούσα. Έχω φίλους εκεί δύο πρώην παίκτες μου τον Μανουσάκη και τον Χρήστου. Έχω σεβασμό στα Τρίκαλα, πιστεύω ότι οι φίλαθλοι θα δουν ένα καλό ματς. Ό,τι έγινε ανήκει στο παρελθόν». 


Για το αν ο σχεδιασμός υφίσταται ή σταματά μέχρι το Πάσχα: «Πρέπει να καταλάβετε ότι δεν θα μιλήσουμε με παίκτες πριν το Πάσχα. Φυσικά δεν κοιμόμαστε. Στην Αθήνα πριν 2 εβδομάδες πήρα κάποια dvd και τα παρακολουθώ με προσοχή. Ο κ. Αγγελής ήταν πριν μια βδομάδα στη Γαλλία και το Σάββατο ήταν στα Τίρανα όπου παρακολούθησε τον αγώνα Αλβανία- Λευκορωσία. Οπότε προετοιμάζουμε τη νέα χρονιά. Θέλοντας όμως να δείξουμε σεβασμό και υποστήριξη στο υπάρχον ρόστερ δεν κάνουμε καμία διαπραγμάτευση ακόμα».

Για το αν ο Ταμπάσης είναι από τους στόχους της ομάδας: «Χρειαζόμαστε παίκτες με ποιότητα για να επιτευχθεί ο στόχος μας στη Σούπερ Λίγκα. Στο ήδη υπάρχον ρόστερ υπάρχουν τρεις τερματοφύλακες που ήταν καλοί για φέτος. Όχι μόνο στη θέση του τερματοφύλακα, αλλά και σε άλλες θέσεις θα ψάξουμε παίκτες που θα μας βοηθήσουν. Ο Ταμπάσης είναι νέος, ψηλός, είναι κάτι σαν κι αυτό που ψάχνουμε, αλλά δεν έχει γίνει καμία επαφή μαζί του». 
 
*Λόγω προσωπικού προβλήματος ο Αλέξης Μιχαήλ ματαίωσε την τελευταία στιγμή την παρουσία του στη συνέντευξη τύπου και δεν υπήρχε χρόνος να κληθεί κάποιος άλλος στη θέση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου