Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Πρόταση για επαναφορά της κλήρωσης διαιτητών!


Στα χέρια των ανθρώπων της ΕΠΟ υπάρχει πρόταση επαναφοράς της κλήρωσης διαιτητών στα παιχνίδια και κατάργηση του ορισμού. Είναι πολύ δύσκολο, πάντως, να αλλάξει η διαδικασία εξαιτίας της σύμβασης με UEFA.
Στο πλαίσιο των αλλαγών που συζητιούνται στην Ομοσπονδία και στη διαιτησία ενόψει του καλοκαιριού και μετά τις προτάσεις που έχουν γίνει και από την πολιτεία για χρησιμοποίηση και ξένων διαιτητών, άλλη μια πρόταση έπεσε στο τραπέζι.
Η επαναφορά της κλήρωσης των διαιτητών, αντί του ορισμού τους από την ίδια την ΚΕΔ, είναι μια πρόταση που επεξεργάζεται η Ομοσπονδία.
Η μέθοδος της κλήρωσης εφαρμοζόταν πριν από το υπάρχουν σύστημα των ορισμών, έλεγε ότι η ΚΕΔ αξιολογούσε τρεις διαιτητές για κάθε ένα παιχνίδι, τα ονόματα των οποίων έμπαιναν στην κληρωτίδα και προέκυπτε ο ένας που θα σφύριζε το ματς.
Φυσικά, η εφαρμογή της συγκεκριμένης πρότασης είναι πολύ δύσκολο να γίνει και αυτό διότι δεν το δέχεται η σύμβαση που έχει υπογράψει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με την UEFA, η οποία θέλει να γίνονται ορισμοί διαιτητών και όχι κλήρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου