Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΟΦΗ-Λεβαδειακός 1-1(+Video)


ΟΦΗ και Λεβαδειακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης και η ομάδα της Κρήτης θέλει πλέον μια νίκη στα επόμενα δύο παιχνίδια για να πάρει την πρώτη θέση στα πλέϊ οφ και να επιστρέψει στην Superleague.

Με το ένα πόδι στην Superleague είναι ο ΟΦΗ, ο οποίος αναδείχθηκε ισόπαλος με 1-1 στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης με τον Λεβαδειακό στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των πλέϊ οφ της Football League.

Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου θέλει πλέον μια νίκη στις δύο επόμενες αγωνιστικές με Δόξα Δράμας και Διαγόρα, προκειμένου να επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία, ύστερα από δύο χρόνια. Το γκολ για τους Κρητικούς που έφτασαν στους δώδεκα βαθμούς σημείωσε ο Ουκάρ, ενώ για την ομάδα της Βοιωτίας που είναι στους εννέα βαθμούς, ο Ζουρούδης με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 35ο λεπτό.

Να σημειωθεί πως το παιχνίδι ξεκίνησε με δέκα λεπτά καθυστέρηση, διότι μερίδα των οπαδών του Λεβαδειακού εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο και υπήρξε ένταση με τους αντίστοιχους του ΟΦΗ, ωστόσο, η παρέμβαση των ΜΑΤ ήταν άμεση. Επίσης μικροεπεισόδια έγιναν πριν την έναρξη του αγώνα μεταξύ των φίλων του ΟΦΗ και αυτών του Πανιωνίου εκτός γηπέδου.

Την επόμενη αγωνιστική (5η) το προσεχές Σάββατο (30/7) Ο ΟΦΗ θα αντιμετωπίσει την Δόξα Δράμας στο γήπεδο της Καλλιθέας και ο Λεβαδειακός τον Διαγόρα στο Δημοτικό Στάδιο της Φυλής.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΟΦΗ    12
2. Λεβαδειακός    9
3. Δόξα Δράμας     6
4. Διαγόρας    1

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης

Διαιτητής/ Βοηθοί: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νησου),/ Πάνου (Αιτ/νίας), Σωτηρόπουλο (Αχαΐας)

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Μπούρμπος, Γαλανόπουλος, Γεωργίου, Μπουλούτ, Ρόβας (70' Ζορμπάς), Κάλαϊτζιτς (56' Κατσοκογιάννης), Βερόν, Ουκάρ (79' Ζαχαράκης), Παπουλής, Καμπάνταης.

Λεβαδειακός (Γιάννης Παπακώστας): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Τριποτσέρης, Λισγάρας, Κόλτζος, Μαχαίρας (87' Βασιλείου), Κοιλιάρας (64' Ντιμπαλά), Ναπολεόνι, Μπεγκόνια (78' Ταραλίδης), Πόποβιτς, Ζουρούδης.

Κίτρινες κάρτες: Κάλαϊτζιτς (ΟΦΗ), Ουκάρ (ΟΦΗ), Βεζυρίδης (ΟΦΗ), Καμπάνταης (ΟΦΗ), Ζορμπάς (ΟΦΗ), Γεωργίου (ΟΦΗ)-Λισγάρας (Λεβαδειακός), Μπεγκόνια (Λεβαδειακός)

Σκόρερ: Ουκάρ (22', ΟΦΗ)-Ζουρούδης (35', πεν. Λεβαδειακός)

Δυνατά και οι δύο ομάδες

Με το ξεκίνημα της αναμέτρησης και οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά, κλαθώς ήθελαν από νωρίς να πετύχουν ένα τέρμα.

Στο 10ο λεπτό, ο Καμπάνταης βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Στρατηλάτη και την στιγμή που ετοιμαζόταν να σουτάρει, ο Μουλόπουλος με τάκλιν έδιωξε την μπάλα.

Η απάντηση του Λεβαδειακού ήρθε στο επόμενο λεπτό (11'), όταν από το ψιλοκρεμαστό σουτ του Λισγάρα, η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Βεζυρίδη.

Έντεκα λεπτά αργότερα (22'), ο ΟΦΗ μπήκε στην θέση του οδηγού, όταν μετά από μπαλιά του Καμπάνταη, ο Ουκάρ με δυνατό διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Στρατηλάτη για να κάνει το 1-0 για τους Κρητικούς.
Ο Λεβαδειακός από εκείνο το σημείο και μετά προσπάθησε να αντιδράσει και στο 27', ο Κοιλιάρας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, αλλά ο Γεωργίου την τελευταία στιγμή έδιωξε σε κόρνερ με κεφαλιά, πριν η μπάλα φτάσει στον Ναπολεόνι.

Στην τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου, ο Λεβαδειακός κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 35', ο Πόποβιτς βρέθηκε στην περιοχή, ο Μπούρμπος τον μάρκαρε, ο παίκτης του Λεβαδειακού έπεσε στο έδαφος και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Ζουρούδης ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 1-1.

Δοκάρι ο Λεβαδειακός στο δεύτερο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λεβαδειακός άρχισε να πιέζει πιο πολύ, καθώς ήθελε μόνο τη νίκη, ενώ ο ΟΦΗ ήταν καλά στημένος αμυντικά και "χτυπούσε" στις αντεπιθέσεις.

Στο 47', από το σουτ τοπυ Κοιλιάρα, ο Βεζυρίδης έδιωξε σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Λισγάρας πέτυχε γκολ, το οποίο ακυρώθηκε σωστά ως επιθετικό φάουλ στον Βεζυρίδη.

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 62', ο Λεβαδειακός έχασε την μεγαλύτερή του ευκαιρία στο δεύτερο μέρος, όταν μετά από σέντρα του Πόποβιτς ο Ζουρούδης έκανε το γυριστό σουτ με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι του Βεζυρίδη και να απομακρύνεται.

Στο 77', ο Ντιμπαλά έκανε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του τερματοφύλακα του ΟΦΗ.

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, ο ΟΦΗ ήταν αυτός που έχασε δύο καλές ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη. Στο 93', ο Παπουλής έστρωσε την μπάλα στον Μπούρμπο, αυτός έκανε το σουτ και την έστειλε άουτ. Στο 94, από το σουτ του Καμπάνταη που βγήκε στην αντεπίθεση και πάλι η μπάλα κατέληξε.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 1-1 με τους παίκτες του ΟΦΗ να πανηγυρίζουν, καθώς πλέον χρειάζονται μια νίκη στα δύο επόμενα ματς για να πάρουν την πρώτη θέση στα πλέϊ οφ και να επιστρέψουν στην Superleague μετά από δύο χρόνια.

Αναστόπουλος: "Ένα βήμα πριν τον στόχο"

Ο ΟΦΗ είναι ένα βήμα πριν τον στόχο του, ωστόσο ο Νίκος Αναστόπουλος ζήτησε να είναι όλοι προσγειωμένοι μέχρι να γίνει πραγματικότητα. Παράπονα από την διαιτησία στον Λεβαδειακό, τι είπε ο Γιάννης Παπακώστας.

Ο ΟΦΗ είναι μια νίκη μακριά από την Superleague, ωστόσο ο Νίκος Αναστόπουλος στην συνέντευξη Τύπου, ζήτησε από όλους να μην πανηγυρίζουν και να κρατάνε χαμηλούς τους τόνους, καθώς όπως επεσήμανε έχουν δει πολλά τα μάτια του.

Από την άλλη πλευρά ο τεχνικός του Λεβαδειακού Γιάννη Παπακώστας είχε παράπονα από την διαιτησία, ενώ αναφέρθηκε και στην απουσία του Μπάρκογλου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Αναστόπουλος: "Είμαστε πάρα πολύ κοντά, ένα βήμα πριν τον στόχο. Έχει σημασία να είμαστε ψύχραιμοι και να κάνουμε υπομονή. Να κερδίσουμε το επόμενο και να πάμε στη Super League και μαθηματικά.

Από τη ίδια θέση, όταν είχε τελειώσει το πρώτο ματς, είχα πει πως στα παιδιά συμπεριφέρονται σαν ζώα. Όταν παίζει τέσσερις φορές με μια ομάδα, έχεις κερδίσει δύο και έχεις δύο ισοπαλίες, πώς βγαίνει ότι ο Λεβαδειακός είναι καλύτερη ομάδα; Δεν χρειάζονται πανηγυρισμοί.

Να ευχαριστήσω τα παιδιά γιατί έφτασαν να παίζουν με 8 παίκτες. Τρεις ήταν τραυματίες και στον πάγκο δεν υπήρχαν λύσεις, γιατί είχαμε τραυματισμούς. Το σημερινό βήμα, με τόσα προβλήματα παίρνει μεγαλύτερη αξία. Να πω ένα ευχαριστώ στον κόσμο, αλλά πρέπει να παραμείνουν προσγειωμένοι. Επειδή είμαι 35 χρόνια στο ποδόσφαιρο έχουν δει πολλά τα μάτια μου".

Παπακώστας: "Έλειπε και ο Μπάρκογλου"

Ο Γιάννη Παπακώστας στάθηκε στην προσπάθεια των παικτών του, στην απουσία του Μπάρκογλου, αλλά και στην διαιτησία, ενώ αναφέρθηκε και στην αθώωσή του από την πειθαρχική επιτροπή της Super League.

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του Λεβαδειακού: "Κάναμε μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση. Πιστεύω ότι κερδίσαμε κατά κράτος τον αντίπαλο σε όλους τους τομείς. Δυστυχώς το γκολ δεν ήρθε στην αρχή, αλλά αντιδράσαμε άμεσα στο γκολ του ΟΦΗ. Στο δεύτερο υπήρχε μια ομάδα στον αγωνιστικό χώρο.

Δεν μπορώ να κατανοήσω πώς δεν έδωσε το πέναλτι. Και αν δεν είναι πέναλτι, είναι γκολ. Είναι κρίμα για τους ποδοσφαιριστές που ήρθαν να αγωνιστούν σε ένα τόσο καθοριστικό παιχνίδι και δεν υπάρχουν λόγια για να τους πεις. Θα τους δώσω συγχαρητήρια. Από την άλλη θα πρέπει να πω συγχαρητήρια στον ΟΦΗ και στον κύριο Αναστόπουλο για την άνοδό τους".

Για το αν βγαίνει στη Super League η καλύτερη ομάδα: "Από την αρχή έχω πει ότι δεν ήταν σωστή. Είναι κρίμα και αυτή την περίοδο, οι συνάδερφοί τους έχουν ξεκινήσει προετοιμασία. Ο Λεβαδειακός έκανε μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια. Σε όλα τα παιχνίδια ήταν καλύτερη ομάδα. Την αδικεί γιατί δεν μπορέσαμε να βάλουμε ένα γκολ. Έλειπε και ο Μπάρκογλου. Αλλά όλοι οι παίκτες τα έδωσαν όλα, αλλά παραμένει το γιατί".

Για την αθώωσή του από την πειθαρχική επιτροπή της Super League και αν επιθυμία του είναι να παραμείνουν στην κατηγορία η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός, απάντησε: "Στο πρώτο σκέλος υπάρχουν αρμόδια όργανα. Αυτό που έχω να πω στο δεύτερο σκέλος, παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλες τις αποφάσεις που είναι ανατρεπτικές. Από την στιγμή που δεν είναι δικιά μας δουλειά απλά περιμένουμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου