Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

ΠΑΣ – Ολυμπιακός: 0-0 - Μοιρασμένο ματς, αγωνία για Ιμπαγάσα (+Video)


Από ένα ημίχρονο είχαν ΠΑΣ Γιάννινα και Ολυμπιακός, κρίνεται δίκαιο το 0-0 στους Ζωσιμάδες. Αγωνία για τον τραυματισμό του Ιμπαγάσα.

Χωρίς τέρματα έληξε ο φιλικός αγώνας στο γήπεδο των Ζωσιμάδων ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Ολυμπιακό. Οι δυο ομάδες έμειναν στο 0-0 σε ένα κλειστό ματς, με την γηπεδούχο ομάδα να είναι καλύτερη στο πρώτο μέρος και τους Πειραιώτες να υπερέχουν στην επανάληψη.

Ο τραυματισμό του Ιμπαγάσα στο γόνατο στο ξεκίνημα του ματς έχει δημιουργήσει μια αγωνία στις τάξεις των ερυθρολεύκων και την Κυριακή θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία για να φανεί το μέγεθος της ζημιάς. Δεν ήταν κάποιο τράβηγμα, απλά κόλλησε το πόδι του σε μια φάση και αποφασίστηκε να αντικατασταθεί άμεσα.

Πολύ καλό ντεμπούτο για τον Λιούμπομιρ Φέισα, ενώ θετική ήταν η παρουσία και του Φραν Γέστε. Στον αντίποδα, ο Κεϊτά ξεχώρισε για τον ΠΑΣ ειδικά στο πρώτο μέρος. Καταχειροκροτήθηκε ο Τάσος Πάντος από τους φίλους των δυο ομάδων, αποτελώντας άλλωστε μια από τις πιο συμπαθείς φιγούρες των ελληνικών γηπέδων.

Το φιλικό παιχνίδι που είδαμε το Σάββατο βράδυ στους "Ζωσιμάδες", μπορεί να χαρακτηριστεί και ως αγγαρεία. Όχι τόσο για τους παίκτες του ΠΑΣ που προσπάθησαν και έδειξαν κάποια θετικά στοιχεία ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, αλλά για τους "ερυθρολεύκους" που δεν δημιούργησαν ούτε μια φάση και κούρασαν με την εμφάνισή του.

Το δήλωσε άλλωστε και ο Ερνέστο Βαλβέρδε, πως αρκετά πράγματα δεν του άρεσαν, πως περιμένει να δει βελτίωση και φυσικά πως ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε καλά στους Ζωσιμάδες.

Τι ήταν αυτό που έλειψε από τους Πειραιώτες; Φρεσκάδα, ουσία στο παιχνίδι τους, δημιουργικότητα, κυκλοφορία της μπάλας, ταχύτητα, μα πάνω απ' όλα όρεξη. Οι περισσότεροι από την αρχική ενδεκάδα (Δασκαλάκης, Μανιάτης, Παπάζογλου, Ιμπαγάσα, Πάντελιτς, Ριέρα, Χαβίτο, Βαλεριάνος, Κάταϊ, Μαρκάνο, Ουρτάδο) δεν προορίζονται για βασικοί, όμως δεν έδειξαν να προσπαθούν για να αλλάξουν γνώμη στον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Μοναδικές εξαιρέσεις στο πρώτο μέρος ήταν οι Βαλεριάνος, Χαβίτο και Μανιάτης. Οι δύο πρώτοι ήταν ορεξάτοι, τόσο στο επιθετικό κομμάτι, όσο και στα αμυντικά τους καθήκοντα, ενώ ο Μανιάτης ήταν γι' άλλη μια φορά ήταν σταθερός και ουσιαστικός.

Στην επανάληψη ο Βαλβέρδε άλλαξε όλη την ενδεκάδα (μπήκαν Μέγερι, Γέστε, Μοδέστο, Ποτουρίδης, Φουστέρ, Μιραλάς, Γκρμπιτς, Φετφατζίδης), τα αποτελέσματα ήταν καλά, αφού η εικόνα βελτιώθηκε, όμως και πάλι έλειπε το κάτι παραπάνω από τον Ολυμπιακό. Το μυαλό, η τελική πάσα και η ταχύτητα.

Όσο για τους Φέισα και Γέστε ήταν αρκετά καλοί στο ντεμπούτο τους, ιδιαίτερα ο πρώτος. Ο Σέρβος αγωνίστηκε 75 λεπτά, έστω κι αν προέρχεται από τραυματισμό, έπαιξε και ως αμυντικός χαφ και λίγο πιο μπροστά και έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Πολύ καλή πρώτη πάσα, εξαιρετική αίσθηση του χώρου, ξέρει να μοιράζει και να φτιάχνει παιχνίδι και όσο περνούσαν τα λεπτά ήταν όλο και καλύτερος. Φυσικά, ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα από το ταλέντο του Φέισα και αυτό ήταν μονάχα ένα πρώτο δείγμα, όμως σίγουρα κρίνεται θετικό.

Από την άλλη, ο Γέστε που έπαιξε στα χαφ λίγο πιο μπροστά από τον Φέισα, έδειξε πως έχει καλές κινήσεις, ωραία πάσα και είναι... επικίνδυνος για τους αντιπάλους στα στημένα. Είχε μάλιστα μια ευκαιρία από απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 50', αλλά δεν τα κατάφερε να σκοράρει.

Όσο για τον ΠΑΣ, ήταν εξαιρετικός στο πρώτο μέρος, αφού οι ποδοσφαιριστές του Ντεμόλ έδειχναν διψασμένοι για τη νίκη έστω κι αν ήταν φιλική αναμέτρηση, δημιούργησαν κινδύνους μπροστά από την "ερυθρόλευκη" εστία και σε ορισμένες περιπτώσεις εντυπωσίασαν με την καλή κυκλοφορία της μπάλας.

Καλύτεροι παίκτες από τους γηπεδούχους ήταν ο Κεϊτά και ο Ντε Βινσέντι. Ο πρώτος έτρεξε πάρα πολλά χιλιόμετρα και ήταν το κλειδί στην μεσαία γραμμή του ΠΑΣ, ενώ ο δεύτερος εντυπωσίασε με τις μπαλιές ακριβείας και τους κινδύνους που δημιουργούσε.

O αγώνας

Το πρώτο 45λεπτο δεν διεκδίκησε και ιδιαίτερες δάφνες ποιότητας, αν και ο ΠΑΣ φάνηκε λίγο πιο ζωηρός, έχοντας μια σχετική πρωτοβουλία των κινήσεων, που όμως δεν μεταφράστηκε σε κάποιο γκολ. Καλύτερη η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια, την ώρα που οι παίκτες του Στέφαν Ντεμόλ έπαιζαν πολύ σφιχτά πίσω, με τον Κεϊτά να "σκουπίζει" στο κέντρο και τους γηπεδούχους να προσπαθούν με αντεπιθέσεις να... χτυπήσουν την ερυθρόλευκη άμυνα.

Μια καλή εκτέλεση φάουλ του Ντε Βινσέντι στο 6', όταν και η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Δασκαλάκη, αποτέλεσε την πρώτη αιτία για "αχ" στις εξέδρες, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Χαβίτο έκλεψε την μπάλα από τον Βάντερσον, μπήκε στην μεγάλη περιοχή από τα δεξιά, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Ένα λεπτό μετά, η ατυχία έκλεισε το μάτι στον Άριελ Ιμπαγάσα, ο οποίος αποχώρησε αναγκαστικά από το παιχνίδι και όσο να 'ναι επηρεάστηκε το οργανωτικό κομμάτι των Πειραιωτών, αφού ο Αργεντίνος αποτελεί τον "εγκέφαλο" στον χώρο του κέντρου και από τα πόδια του ξεκινούν οι περισσότερες προσπάθειες. Στη θέση του μπήκε ο Φέισα, που προσπάθησε αρκετά στο πρώτο 45λεπτο και είχε καλή παρουσία.

Στο 14', ο Τζάνης είχε δοκάρι, αλλά νωρίτερα είχε υποδειχτεί (μάλλον λάθος) σε θέση οφσάιντ, ενώ η εκτέλεση φάουλ του Κάταϊ στο 17' δεν είχε ευτυχή κατάληξη για τον Ολυμπιακό. Μοιρασμένο ματς, αναγνωριστικό, με τους φιλοξενούμενους να μην έχουν την εκρηκτικότητα αντίστοιχων πρώτων ημιχρόνων σε άλλα ματς, όμως ήταν εκτός οι Μιραλάς, Φουστέρ, Τζεμπούρ και ο Ιμπαγάσα από νωρίς νοκ άουτ. Πολλοί βασικοί ήταν εκτός και αυτό δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει την απόδοση.

Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, φάσεις πολλές δεν έγιναν, κάποιες στιγμές έντασης υπήρξαν, που όμως δεν πήραν έκταση (υπήρχε πάθος στο ματς, λες και επρόκειτο για αγώνα πρωταθλήματος), με τον ΠΑΣ να διαμαρτύρεται για το ακυρωθέν γκολ του Πάντου στο 41'. Ο Έλληνας αμυντικός έκανε πάσα στον ακάλυπτο Τζάνη, αυτός άφησε την μπάλα να περάσει, ο Πάντος συνέχισε την προσπάθεια και σκόραρε. Όμως, ο βοηθός είχε σταματήσει νωρίτερα την φάση, θεωρώντας ότι ο Τζάνης είχε συμμετοχή και δεν επρόκειτο για παθητικό οφσάιντ.

Ερυθρόλευκη η επανάληψη

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ερνέστο Βαλβέρδε θέλησε να φρεσκάρει την ομάδα του και έκανε μαζεμένες αλλαγές. Οι Μκιέγερι, Γέστε, Μοδέστο, Ποτουρίδης, Φουστέρ, Μιραλάς, Γκρμπιτς, Φετφατζίδης μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και εκτός βγήκαν οι Δασκαλάκης, Παπάζογλου, Βαλεριάνος, Μανιάτης, Μαρκάνο, Ουρτάδο, Κάταϊ, Πάντελιτς, Ριέρα και Χαβίτο. Τελείως διαφορετική ομάδα από τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ώστε να ανεβάσει... στροφές η ομάδα του.

Ο Φραν Γέστε έδωσε ένα... δείγμα του καλού αριστερού του ποδιού μόλις στο 50', όταν το αριστοτεχνικό του φάουλ μπλόκαρε εντυπωσιακά ο γκολκίπερ του ΠΑΣ, ο οποίος ενήργησε σωστά και δυο λεπτά αργότερα στην προσπάθεια του Γκρμπιτς. Ζωηρό ξεκίνησε για τους φιλοξενούμενους, που ήθελαν να γίνουν τα "αφεντικά" στον αγωνιστικό χώρο.

Καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό και στο 57', Με τον Μοδέστο να βγάζει σέντρα από τα δεξιά, ο Μιραλάς προσπάθησε να γυρίσει και να σουτάρει, όμως ο Κώτσιος έδιωξε σε κόρνερ, αποσοβώντας τον κίνδυνο. Η "απάντηση" από τον ΠΑΣ ήρθε στο 71' έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μπεσέρα και κεφαλιά-ψαράκι άουτ του Μιχαήλ. Το 1-0 ήταν προ των πυλών, αλλά ο Μέγκιερι στάθηκε τυχερός...

Μέχρι το φινάλε του αγώνα έγιναν αρκετές ακόμα αλλαγές από τον Ντεμόλ, οι φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες ήταν λιγοστές και το 0-0 κρίνεται μάλλον δίκαιο βάσει της εικόνας των ομάδων και στα δυο ημίχρονα. Καλύτερος ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος, είχε μια ελαφρά υπεροχή ο ΠΑΣ στο πρώτο.

Πλέον, οι Πειραιώτες περιμένουν στις 17 Αυγούστου την Γαλατασαράι στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης" σε ένα κρας τεστ ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων, ενώ στις 21 αντιμετωπίζουν στη Γενεύη την Ίντερ.

Συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννενα:
Φέγκρους (83' Κηπουρός), Πάντος, Βάντερσον (59' Μιχαήλ), Μπουζίντ, Κεϊτά (59' Γεωργίου), Λίλα (81' Βίλα), Πατσατζόγλου, Ντε Βινσέντι (70' Ανδράλας), Κώτσιος (87' Χουτ), Τζάνης (59' Μπεσέρα), Μπακαγιόκο (70' Κουέβας).

Ολυμπιακός: Δασκαλάκης (46' Μέγερι), Μανιάτης (46' Χολέμπας), Παπάζογλου (46' Μέλμπεργκ), Μαρκάνο (46' Ποτουρίδης), Βαλεριάνος (46' Μοδέστο), Ιμπαγάσα (16' Φέισα), Ουρτάδο (46' Γέστε), Χαβίτο (46' Γκρμπιτς), Ριέρα (46' Φετφατζίδης), Πάντελιτς (46' Μιραλάς), Κατάι (46' Φουστέρ).

Βαλβέρδε: «Μας έλειπε ρυθμός»

 
Η έλλειψη ταχύτηταςν και ρυθμού στο φιλικό με τον ΠΑΣ Γιάνννινα προβλημάτισαν τον Ερνέστο Βαλβέρδε

Ο Ισπανός τεχνικός στάθηκε στα σημεία που πρέπει να βελτιώσει η ομάδα του, ενώ το γεγονός ότι οι Γέστε και Φέισα δεν είχαν ρυθμό στο παιχνίδι τους είναι κάτι το φυσιολογικό.

«Μας έλλειπε ο ρυθμός και η ταχύτητα στο παιχνίδι μας, στοιχεία που πρέπει να βελτιώσουμε γιατί με αυτόν τον τρόπο είμαστε ευάλωτοι στις αντεπιθέσεις. Πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι για να αποδώσουμε καλό ποδόσφαιρο, στοιχείο που μας έλειπε σήμερα», τόνισε ο Βαλβέρδε και συμπλήρωσε στη συνέχεια :

«Η αντίπαλη ομάδα έδειξε ότι θέλει περισσότερο από εμάς τη νίκη. Δεν ελέγχαμε το ρυθμό του παιχνιδιού. Πρέπει να βελτιωθούμε στη πορεία ώστε να μην έχουμε τέτοιο πρόβλημα».

Για τους Φέισα και Γέστε είπε: «Τους λείπει ο ρυθμός στο παιχνίδι τους γεγονός που είναι φυσιολογικό καθώς είμαστε ακόμα σε προετοιμασία. Σιγά-σιγά πιστεύω ότι θα βελτιώσουν την απόδοσή τους. Ήταν σίγουρα ένα δύσκολο παιχνίδι για αυτούς για να βγάλουμε συμπεράσματα».

Γέστε: «Χρειάζομαι χρόνο»

Χαρούμενος για το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού είναι ο Γέστε που τόνισε ότι χρειάζεται χρόνο για να είναι έτοιμος

Περισσότερα λεπτά συμμετοχής θέλει ο Ισπανός, ο οποίος μετά το ισόπαλο, χωρίς σκορ, φιλικό της ομάδας του είπε στην τηλεόραση της NOVA:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που έκανα ντεμπούτο σήμερα με τον Ολυμπιακό. Θέλει ακόμα δουλειά η ομάδα και εγώ για να φτάσουμε στην φυσική κατάσταση που πρέπει. Ήταν δύσκολο ματς με πίεση από τον αντίπαλο. Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τα επίσημα».

Για τη δική του απόδοση, σχολίασε: «Χρειάζομαι χρόνο συμμετοχής για να είμαι έτοιμος».

Ικανοποιημένος ο Ντεμόλ

Ικανοποιημένος από τους πιο έτοιμους παίκτες που χρησιμοποιήσε στο φιλικό με τον Ολυμπιακό είναι ο Στεφάν Ντεμόλ

Ο τεχνικός του ΠΑΣ εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την απόδοση που είχαν οι παίκτες που χρησιμοποίησε, τονίζοντας όμως χαρακτηριστικά ότι δεν θα αντιμετωπίζει η ομάδα του κάθε εβδομάδα τον Ολυμπιακό.

Συγκεκριμένα οι δηλώσεις του προπονητή του ΠΑΣ:

«Είμαι ευχαριστημένος από όσα είδα σήμερα. Θέλησα να δώσω χρόνο στους καλυτέρα προετοιμασμένους και νομίζω ότι δικαιώθηκα. Πήγαμε καλά στην άμυνα και πρέπει να βελτιωθούμε στην παραγωγή φάσεων διατηρώντας τις επιδόσειςμας στον ανασταλτικό τομέα, γιατί είχαμε κάποιες καλές ευκαιρίες αλλά χρειαζόμαστε περισσότερες. Βέβαια δεν θα αντιμετωπίζουμε κάθε εβδομάδα τον Ολυμπιακό».

Ο Τάσος Πάντος ήταν το πρόσωπο της βραδιάς και μετά το ματς σχολίασε:



Εμφανώς συγκινημένος από το χειροκρότημα που του έδωσαν απλόχερα οι φίλαθλοι του ΠΑΣ και του Ολυμπιακού εμφανίστηκε ο Τάσος Πάντος.

Ο αμυντικός του ΠΑΣ, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της φιλικής αναμέτρησης ανάμεσα στην πρώην και τη νυν ομάδα του, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον κόσμο που τον αποθέωσε όταν πέρασε αλλαγή.

Ο Πάντος τόνισε πως είναι περήφανος για το γεγονός πως μπορεί να κοιτάς τους φιλάθλους στα μάτια, ενώ όπως είπε το ποδόσφαιρο ανεβαίνει επίπεδο με τέτοιες κινήσεις του κόσμου.

"Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για το χειροκότημα και την αγάπη, τόσο των φιλάθλων του ΠΑΣ, όσο και αυτών του Ολυμπιακού. Μπορεί να φανεί ρομαντικό αυτό που θα πω, αλλά μ αυτές τις εκδηλώσεις ανεβαίνει το επίπεδο στην ποδοσφαιρική Ελλάδα. Το να χειροκροτεί έναν ποδοσφαιριστή ο κόσμος και των δύο ομάδων είναι εξαιρετικό. Έπειτα από μια πολυετή καριέρα, είμαι περήφανος που μπορώ να το κοιτάξω ένα προς ένα τους φιλάθλους στα μάτια", δήλωσε αρχικά ο Έλληνας αμυντικός.

Όσο για τον ΠΑΣ και τη δύσκολη χρονιά που έρχεται, είπε: "Είμαστε μια νεοφώτιστη ομάδα και στόχος μας είναι η παραμονή. Η χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη, τα προηγούμενα χρόνια δεν τα καταφέραμε και αυτό είναι το πλην μας. Με πολλή δουλειά όμως και με τον κόσμο που είναι πάντα στο πλευρό μας, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ο ΠΑΣ έχει δυναμική ομάδα Superleague".

Video με δηλώσεις των προπονητών 
και των παικτών (Ντε Βινσέντι, Μανιάτης, Γεωργίου, Πάντελιτς)




Για τα στιγμιότυπα του αγώνα πατήστε εδώ: Στιγμιότυπα του αγώνα

Για δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα πατήστε εδώ: Δηλώσεις από τον αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου