Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Ανατροπή για Καβάλα και Ολυμπιακό Βόλου


Λύνονται τα χέρια της Πολιτείας και της αθλητικής Δικαιοσύνης για να ακυρώσουν την απόφαση της ΕΠΟ που «έριξε στα μαλακά» τις δύο ΠΑΕ

Πλήρη ανατροπή του σκηνικού για τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα αλλά και για τις ομάδες που θα αγωνιστούν στη Σούπερ Λίγκα και στη Φούτμπολ Λιγκ φέρνει η απόφαση που πήρε το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, με αφορμή προσφυγή που κατέθεσε η ΠΑΕ Ιωνικός. Οπως αναφέρεται, προκειμένου να έχει ισχύ απόφαση του Δευτεροβάθμιου Δικαστηρίου της ΕΠΟ θα πρέπει να έχει δημοσιευθεί και το σκεπτικό που οδήγησε σε αυτήν. Αυτό δεν έχει γίνει στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας.

Στο σκεπτικό της απόφασης του ανωτάτου δικαστηρίου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, όπως ορίζεται από το καταστατικό της, «λύνονται» ουσιαστικά τα χέρια της Πολιτείας, του αθλητικού δικαστή, που είχαν εκφράσει την αποδοκιμασία τους για την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία είχε ακυρώσει την ποινή του υποβιβασμού των δύο ΠΑΕ από τη Σούπερ Λίγκα στη Φούτμπολ Λιγκ. «Η μπάλα πλέον βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Πολιτισμού κ. Γερουλάνου, του ΓΓ Αθλητισμού κ. Μπιτσαξή, του αθλητικού δικαστή κ. Φάκου, να αποδείξουν πως αυτά που έλεγαν όταν βγήκε η απόφαση-πρόκληση μπορούν και θέλουν να τα υλοποιήσουν», αναφέρει υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΠΟ.

ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ. Στο 8σέλιδο σκεπτικό του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου, το οποίο αποτελούνταν από τον πρόεδρο Εφετών Μενέλαο Πινάκουλα και τους δικηγόρους Γιώργο Σφυρή και Κατερίνα Σύρκου, υπάρχει αναφορά που για τους γνωρίζοντες τα πράγματα στην ΕΠΟ «φωτογραφίζει» την υπόθεση Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας.

Η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων, για λόγο που ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί και έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά, έχει αποφύγει μέχρι και σήμερα να εκδώσει το σκεπτικό της απόφασής της με την οποία «έριξε στα μαλακά» Καβάλα και Ολυμπιακό Βόλου. Με την απόφαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου «αποφάσεις στις οποίες υπάρχει έλλειψη των προτάσεων του δικανικού συλλογισμού τους καθιστά αυτές προδήλως ανυπόστατες».

«Στην ουσία σημαίνει πως όποια ομάδα ή φορέας ή ακόμη και φίλαθλος θεωρήσει πως θίγεται από την απόφαση που προβλέπει μόνο αφαίρεση βαθμών για Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα μπορεί να προσβάλει την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής», εξηγεί στα «ΝΕΑ» ανώτερο στέλεχος της ΕΠΟ.

Στην περίπτωση αυτή το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ είναι υποχρεωμένο να εκδώσει οριστική και αμετάκλητη απόφαση εντός 48 ωρών, από τη στιγμή που η Σούπερ Λίγκα όρισε πως το πρωτάθλημα πρέπει να ξεκινήσει οπωσδήποτε στις 27 Αυγούστου. «Πρακτικά είναι δυνατή η λήψη απόφασης ακόμη και εντός 24 ωρών, αρκεί βέβαια κάποιος να θελήσει να προσφύγει εναντίον της συγκεκριμένης απόφασης».

Με την ίδια απόφαση ανοίγει η πόρτα και σε άλλες ΠΑΕ να ζητήσουν αλλαγή των μέχρι τώρα αποφάσεων και για υποθέσεις όπως για το ποιες ομάδες πρέπει να πέσουν κατηγορία. Σε αυτή την περίπτωση υπήρξε αντιπαλότητα μεταξύ Σούπερ Λίγκας και Φούτμπολ Λιγκ για το αν έπρεπε να υποβιβαστούν οι ομάδες που έπεσαν αγωνιστικά, και θα ήταν από τη μεγάλη κατηγορία και ο Αστέρας Τρίπολης μαζί με Λάρισα και Πανσερραϊκό, και τη θέση τους να καταλάμβαναν αντίστοιχα ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ.


Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου