Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Επεισοδιακή συνεδρίαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ - Σόου Μπέου στην εκδίκαση της Έφεσης


Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, που εξέτασε τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου. Όλες οι ατάκες του Αχιλλέα Μπέου για στοχοποίηση, Παναθηναϊκό, Πατέρα και Κούγια. Διαβάστε όλο το χρονικό: τη διαμάχη με τον δικαστή, την υπερασπιστική γραμμή της ομάδας και την ανάλυση του ειδικού του ΟΠΑΠ για τα "επίμαχα" παιχνίδια.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 11.00 με την  Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ να αποφασίζει οριστικά για τον υποβιβασμό ή όχι της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου.

Μάλιστα το παρών έδωσαν και αρκετοί φίλαθλοι του Βόλου (σ.σ πρώτα εξεταζόταν η υπόθεση των "ερυθρολεύκων"). Συγκεκριμένα στην Αθήνα ταξίδεψαν περίπου 300 φίλοι της ομάδας, με μεταφέρθηκαν με πούλμαν, που ήταν μισθωμένα από τα ΚΤΕΛ Μαγνησίας.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 16.00. Η Επιτροπή Εφέσεων έδωσε διωρία στις ομάδες ως τις 13.00 το μεσημέρι της Παρασκευής για να καταθέσουν τυχόν υπομνήματα.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι οι ενστάσεις της ΑΕΛ, του Ηρακλή και του Πανσερραϊκού θα εξαταστούν στις 24 Αυγούστου.

Στην αίθουσα βρέθηκαν οι δικηγόροι των «ερυθρόλευκων», Θανάσης Χαρμάνης και Γεώργιος Αθανασάκης, μάρτυρες είναι είναι οι: Ηλίας Σολάκης, Ευθύμης Γουσούλης, Στάθης Ρόκας, Γιάννης Ζαραδούκας. Ο κ. Χαρμάνης στην έναρξη της εκδίκασης ζήτησε αναβολή έκδοση απόφασης και δίκης μέχρι να βγει πόρισμα από ΣΔΟΕ.

"Φυλάκισαν το σώμα, όχι το μυαλό μου"

Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο Αχιλλέας Μπέος πήρε το λόγο: "Δηλώνω επίσημα ότι το ποδόσφαιρο των επιλεκτικών διώξεων, στοχοποιήσεων τελείωσε για μένα. Δεν με ενδιαφέρει να τιμωρηθεί. Εξαντλήστε όλη την αυστηρότητα σας πάνω μου. Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έφταιξε πουθενά. Έχει χειροκροτηθεί από όλους κι έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο".

Ο δικαστής σε εκείνο το σημείο τον ρώτησε ποιοι τον έχουν στοχοποιήσει: "Θεωρώ ότι είναι πολιτική δίωξη ένας λόγος είναι ο χαρακτήρας μου, φέτος θα έκανα πλάκα με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ και θα ήμουν μες στην 3άδα του πρωταθλήματος. Του χρόνου θα έπαιζα Τσάμπιονς Λιγκ κι αυτο κάποιους τους πείραξε".

Και συνέχισε κατηγορώντας τον Πάνο Μπιτσαξή: "Θεωρώ ότι ο Μπιτσαξής δρομολόγησε την εξόντωση τη δική μου και της ομάδας. Εγώ θα αποχωρήσω, αλλά θα δικαιωθώ". Ήδη οι παράγοντας του Ολυμπιακού Βόλου ζήτησε επίσημα έγγραφα από την Τράπεζα της Ελλάδας ότι δεν έχει φέρει, αλλά ούτε έχει στείλει έμβασμα στο εξωτερικό, πρακτική που χαρακτήρισε απαραίτητη για να στοιχηματίσει κάποιος στο εξωτερικό.

Ολοκληρώνοντας τόνισε: "Η ομάδα μοντέλο έγινε με μεράκι και κόπο κι αυτό δεν άρσε σε κάποιους. Φυλάκισαν το σώμα μου, αλλά όχι το μυαλό μου. Θα συνεχίζω να μιλάω".

Η σειρά του Ηλιόπουλου

Μετά την ολοκλήρωση της μαρτυρίας του Αλέξη Κούγια, κλήθηκε ως μάρτυρας ο Γιώργος Ηλιόπουλος. Ο διευθυντής στοιχήματος του ΟΠΑΠ έδωσε διευκρινήσεις για τη "στοιχηματική" κίνηση που σημειώθηκε στα επίμαχα παιχνίδια του Ολυμπιακού Βόλου. Από τα λεγόμενα του, ωστόσο, δεν προκύπτει κάτι το μεμπτό.

Αναλυτικά:

Ολυμπιακός Βόλου-Ατρόμητος: ήταν στο κουπόνι του ΟΠΑΠ κι ο στοιχηματισμός του ήταν κανονικός.

Ολυμπιακός Βόλου-Ηλυσιακός: δεν είχε μπει καθόλου στο κουπόνι του ΟΠΑΠ, γιατί θεωρήθηκε μη ανταγωνιστικός αγώνας. Ο όρος μη ανταγωνιστικός σημαίνει ότι είτε υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων, ή υπάρχει μεγάλη βαθμολογική διαφορά.

Ολυμπιακός Βόλου-Απόλλων Καλαμαριάς: δεν είχε μπει καθόλου στο κουπόνι του ΟΠΑΠ, γιατί θεωρήθηκε μη ανταγωνιστικός αγώνας.

Ολυμπιακός Βόλου-Εθνικός Πειραιά: δεν είχε μπει καθόλου στο κουπόνι του ΟΠΑΠ, γιατί θεωρήθηκε μη ανταγωνιστικός αγώνας.

Ηλιούπολη-Ολυμπιακός Βόλου: Δεν μπήκε στο κουπόνι λόγω Ηλιούπολης. Η Ηλιούπολη δεν είχε τότε πλήρη φάκελο στην ΕΕΑ και δεν υπήρχε η δυνατότητα να μπει στο κουπόνι.

Ο Γιώργος Ηλιόπουλος τόνισε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΠΑΠ όλα τα περσινά παιχνίδια του Ολυμπιακού Βόλου (σε πρωτάθλημα και κύπελλο) ήταν φυσιολογικά. Ανέφερε μάλιστα ως παράδειγμα το παιχνίδι ΑΕΚ-Ολυμπιακός Βόλου, το οποίο έληξε 4-0, για το οποίο δήλωσε ότι σε όλα τα πρακτορεία στην Ελλάδα ο στοιχηματισμός για το συγκεκριμένο σκορ δεν ξεπέρασε τα 300 ευρώ.

Ολοκληρώνοντας υπογράμμισε ότι ο ΟΠΑΠ διαθέτει το πιο αξιόπιστο σύστημα στον κόσμο γιατί μπορεί ανά δευτερόλεπτο (σ.σ κι αυτό είναι το πιο σημαντικό) να βλέπει τι ποσά παίζονται σε όλα τα προκτορεία της Ελλάδας, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί αυτόματα να φράξει έναν αγώνα, αν κριθεί σκόπιμο.

Μπέος vs Κούγιας

Λίγο πριν τις 14.00 ξεκίνησε η κατάθεση του Αλέξη Κούγια, που αποτελεί έναν από τους βασικούς μάρτυρες της υπόθεσης. Ρωτήθηκε, μάλιστα, ξεχωριστά για καθένα από τα έξι "επίμαχα" παιχνίδια του Ολυμπιακού Βόλου (από το 2008) και τα οποία περιλαμβάνονται στον φάκελο της UEFA. Σε όλα απάντησε "δεν γνωρίζω τίποτα", ενώ αρχικά είχε προσθέσει "μόνο ότι ξέρει η πιάτσα", προκαλώντας το αυθόρμητο γέλιο στην αίθουσα.

Ο Αχιλλέας Μπέος συνέχισε να... πρωταγωνιστεί με τα λεγόμενα και τις κινήσεις του παρά το γεγονός ότι το λόγο είχε ο γνωστός ποινικολόγος. Σε ένα σημείο -κι ενώ μιλούσε ο Κούγιας- σηκώθηκε από την καρέκλα του και αποχώρησε από την αίθουσα μονολογώντας ότι αυτά που ακούει του προκαλούν εμετό.

Λίγο αργότερα διέκοψε τον μάρτυρα ο οποίος εξηγούσε στον δικαστή ότι είχε μια προσωπική επαφή με τον Μισέλ Πλατίνι. "Ποιον" αναρωτήθηκε ο κ. Θέμελης για να λάβει τις απαραίτητες διευκρινήσεις για τον πρόεδρο της UEFA και να ακούσει τον Μπέο να λέει: "είχε προσωπική επαφή, είχε μια φωτογραφία του Πλατινί και του μιλούσε".

Ξεκίνησε και πάλι

Η συνεδρίαση ξεκίνησε και πάλι με τον Αχιλλέα Μπέο να ζητάει συγγνώμη. "Εκφράστηκα άκομψα. Δεν έχω πρόβλημα μαζί σας". Χρειάστηκε, όμως, να αλλάξει άποψη κι ο δικαστής Θέμελης, που προηγουμένως είχε διακόψει την όλη διαδικασία ζητώντας ο ίδιος εξαίρεση από την υπόθεση.

Στο μεσοδιάστημα κι ενώ ο παράγοντας του Ολυμπιακού Βόλου έδειχνε διατεθειμένος να απολογηθεί για τα λόγια του (προκειμένου να αρχίσει και πάλι η συνεδρίαση), προέκυψε και το πρόβλημα με τον δικαστή. Αν ο κ. Θέμελης επέμενε στην απόφαση του, τότε θα έπρεπε να πάρει τη θέση του ο τακτικός δικαστής, κ. Λεοντή. Μόνο που εκείνη τη στιγμή ο ίδιος βρισκόταν σε άλλη δίκη, κάτι που καθυστερούσε ιδιαίτερα την όλη διαδικασία.

Τελικά ο κ. Θέμελης πείσθηκε και λίγο πριν τις 13.00 η συνεδρίαση της Πειθαρχικής Επιτροπής ξεκίνησε και πάλι...

Το γράμμα και το "εξαιρούμαι" του δικαστή

Η συνεδρίαση διακόπηκε πρόωρα, λίγω ώρα αφού άρχισε, μετά το αίτημα του Αχιλλέα Μπέου για εξαίρεση της συγκεκριμένης επιτροπής. Μάλιστα ο παράγοντας του Ολυμπιακού Βόλου, επικαλέστηκε ένα ανώνυμο γράμμα το οποίο έλαβε το βράδυ της Τρίτης!

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε στη συνέχεια και στους δημοσιογράφους, ο Μπέος την παραμονή της προηγούμενης απόφασης, είχε πάρει στα χέρια του μια επιστολή από άγνωστο αποστολέα. Σε αυτή, που είχε την υπογραφή "ένας φίλος", αναφερόταν ότι η απόφαση είχε ήδη βγει. "Η κάθαρση ξεκινάει από σένα" έγραφε χαρακτηριστικά, εννοώντας ότι αυτός που θα πληρώσει πρώτος το... μάρμαρο θα είναι ο ίδιος ο κατηγορούμενος.

Εν συνεχεία ο Μπέος αποκάλυψε ότι το βράδυ της Τρίτης έλαβε μια νέα επιστολή από το ίδιο πρόσωπο στην οποία αναφερόταν ότι δικαστής δεν θα είναι ο Λεοντείου, αλλά ο Θέμελης, όπως και συνέβη την Τετάρτη. "Είναι απόφαση που την έχουν πάρει ο Μπιτσαξής κι ο Πιλάβιος" ανέφερε ο Μπέος επικαλούμενος το ανώνυμο γράμμα.

Μετά το αίτημα του Ολυμπιακού Βόλου ο δικαστής Θέμελης ζήτησε τη διακοπή της συνεδρίασης λέγοντας: "εγώ δεν δικάζω αυτή την απόφαση. Εξαιρούμαι".

"Δίκη... παρωδία"

Αναλυτικά ο Αχιλλέας Μπέος τόνισε: "Δεν μου δόθηκε δικαίωμα δίκαιης δίκης. Γίνεται επιλεκτική κάθαρση και καταργούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στις 20/7 έγινε μια παρωδία δίκη. Ήταν ειλημμένη απόφαση ενώ δεν υπήρχαν αποδείξεις. Ο ψευδομάρτυρας Κούγιας είχε αντιφάσεις και η κατάθεση του κενά. Ο υπάλληλος ΟΠΑΠ με την κατάθεση του μας αθώωσε.

Η Ομοσπονδία Τουρκίας αποφάσισε να τελεσιδικήσει η υπόθεση των στημένων στα ποινικά δικαστήρια. Κατατέθηκε επιστολή παραμονές δίκης ανώνυμη που μιλούσε για ειλημμένη απόφαση στην πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας. Πως στήνονται οι αγώνες; Πρωταγωνιστές είναι παίκτες και οι διαιτητές. Γιατί δεν καλέσατε κάποιους αυτούς; Πως στήνονται χωρίς αυτούς; Ο Θεός τους στήνει. Ζητάω εξαίρεση επιτροπής". 

Η... καζούρα στον Παναθηναϊκό

Ο Αχιλλέας Μπέος παρά τα όσα συμβαίνουν δεν χάνει την όρεξη του. Για αυτό και συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους έσπευσε να κάνει "καζούρα" στον Παναθηναϊκό, λίγες ώρες μετά τον αποκλεισμό της ομάδας από το Τσάμπιονγ Λινγκ.

Ο Αχιλλέας Μπέος πήγε αυθημερόν από τις φυλακές Ναυπλίου στα γραφεία της ΕΠΟ για την εκδίκαση της υπόθεσης και παρουσίασε μια επιστολή που του στάλθηκε, όπως είπε, από ανώνυμο φίλο του. Πρώτα όμως έδωσε το... σόου του αναφέροντας:  «Αλήθεια χθες πόλο έπαιζε ο Παναθηναϊκός; Ήμουν σε διακοπές, σε φυλακές. Δεν ξέρω. Το 4-3 είναι σκορ πόλο».

Στη συνέχεια έδειξε την επιστολή, στην οποία αναφέρεται πως άδικα χάνει το καιρό του ο Αχιλλέας Μπέος για να αλλάξει η πρωτόδικη απόφαση από υπάρχει κυβερνητικό «χέρι» από τον Πάνο Μπιτσαξή στον Σοφοκλή Πιλάβιο. Μάλιστα, γίνεται λόγος και για την αλλαγή του τακτικού προέδρου, Λεοντή από τον κύριο Θέμελη. Μετά από αυτό ο κύριος Θέμελης ζήτησε την υπεξαίρεση του από την εκδίκαση και για αυτό το λόγο αυτή τη στιγμή υπάρχει διακοπή της έφεσης.

Συγγνώμη και συνέχεια...

Επειτα από τη διακοπή, ο Μπέος ζήτησε συγγνώμη για τα λεγόμενα του και η διαδικασία συνεχίζεται: «Εκφράστηκα άκομψα. Δεν έχω πρόβλημα μαζί σας». Ομως, ο κύριος Θέμελης εμμένει στην απόφασή του γιατί θεωρεί ότι θίχθηκε και  ζήτησε να ειδοποιηθεί ο τακτικός δικαστής για να συνεχίσει τη δίκη. Τελικά, δέχτηκε τη συγνώμη και συνεχίζεται η διαδικασία.
Μετά και τη συγνώμη το λόγο πήρε ο δικηγόρος του Αχιλλέα Μπέου, Νίκος Κακκαβάς: «Ο κ. Κούγιας έχει δώσει κατάθεση ενώπιον της κ. Παπανδρέου. Στην οκτασέλιδη κατάθεση έχει μία σειρά από αναφορές στον Ολυμπιακό Βόλου. Έχω την πεποίθηση ότι δεν θα συνεισφέρει κάτι στην υπόθεση και είναι προφανείς οι λόγοι για το οποίο έκανε αυτό. Δεν θα είναι αντικειμενικός στην κατάθεση του».

«Μου προκαλεί εμετό ο Κούγιας και αποχωρώ»

Ο Κούγιας μίλησε για «εγκληματική οργάνωση», με τον Αχιλλέα Μπέο να αναφέρει: «Επειδή μου προκαλούν εμετό αυτά που λέει μπορώ να φύγω εκτός αίθουσας;».  Ο Μπέος αποχώρησε και ο Κούγιας συνέχισε: «Ο κ. Μπέος μαζί με τον Τσακογιάννη τα τελευταία τρία χρόνια είναι ηγέτες εγκληματικής οργάνωσης, στην οποία συμμετείχαν υπάλληλοι ΕΠΟ, μάνατζερ ποδοσφαιριστών, διαιτητές, προπονητές. Όλοι οι προπονητές που έχουν δουλέψει, Ηλιούπολη, κατά καιρούς στον Ολυμπιακό Βόλου είναι γνώστες όλου του παράνομου κυκλώματος και των ενεργειών. Όλοι τους συνέστησαν μία ομάδα, με επικεφαλείς τους Μπέο, Τσακογιάννη, τον υπάλληλο της ΕΠΟ, Γ. Παπαδόπουλο και πρόσωπα μέσα από δικογραφία έλεγξαν απόλυτα το χώρο. Στόχος ήταν να ανεβάσουν ομάδες Football League, ώστε να ενταχθούν στο στοίχημα και μετά να ελέγχουν τις ομάδες».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής ρώτησε τον γνωστό δικηγόρο για τα φημολογούμενα «στημένα» : «Για το αποτέλεσμα του αγώνα Παναργειακός- Ολυμπιακός Βόλου 0-4 (σ.σ. 2009, Κύπελλο), ξέρατε αν ήταν προκαθορισμένο;» και ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος...

Κούγιας: «Το ακούσαμε στην πιάτσα (σ.σ. γέλια στην αίθουσα).
Ο πρόεδρος απείλησε με εκκένωση και ο Κούγιας συνέχισε: « Μπροστά δεν είσαι ποτέ, αλλά γνώριζαν όλοι την καλή σχέση του μεγαλομετόχου του Παναργειακού (σ.σ κ. Μερτύρη) με τον Μπέο και ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα κέρδιζε ότι και να γινόταν. Ευθύνη είχε και ο ΟΠΑΠ».
Πρόεδρος: «Συγκεκριμένα στοιχεία για χειραγώγηση αγώνα, είχατε λάβει γνώση;»
Κούγιας; «Όχι».
Πρόεδρος: «Για τα υπόλοιπα ματς».
Κούγιας: «Δεν γνωρίζω τίποτα».
Πρόεδρος: «Για το παιχνίδι Ολυμπιακός Βόλου – Ηλυσιακός (σ.σ 0-1)...»
Κούγιας: «Είναι από τα πιο βρώμικα παιχνίδια στον κατάλογο. Ο ιδιοκτήτης του Ηλυσιακού ήταν ο κ. Μητρόπουλος. Έχασε από τον Ηλυσιακό που τελικά υποβιβάστηκε».
Πρόεδρος: «Για το παιχνίδι Ολυμπιακός Βόλου - Εθνικός (σ.σ 2-0)»
Κούγιας: «Δεν γνωρίζω τίποτα. Μόνο στενή φιλική σχέση έχω με τον κ. Πηρούνια. Νομίζω ότι πρόκειται για φυσιολογικό αποτέλεσμα νίκης».
Πρόεδρος: «Για το παιχνίδι Ηλιούπολη - Ολυμπιακός Βόλου (σ.σ. 1-3)...»
Κούγιας: «Έχω άποψη γιατί ήμουν εκεί. Ήταν καραστημένος ο αγώνας. Το γκολ Σολάκη είναι το τρίτο γκολ. Θα πρέπει να στοιχηματίστηκε το τρίτο γκολ. Η Ηλιούπολη κάθισε να χάσει. Υπάρχει στενή σχέση των Τσακογιάννη, Μπέου βάσει δικογραφίας».
Κακκαβάς: «Θέματα ουσίας και τάξεως με βάσει πληροφόρηση δεν προκύπτει καμία σχέση Τσακογιάννη, Μπέου. Δεν δέχομαι προσωπικές μομφές».
Κούγιας: «Έχω κάνει δύο καταθέσεις».
Κακκαβάς: «Το γνωρίζουμε και σας έχουμε μηνύσει για τη δεύτερη».
Πρόεδρος: «Γνωρίζετε συγκεκριμένα πρόσωπα ή ποσά που έδωσαν;»
Κούγιας: «Δεν γνωρίζω κάποιον που να δωροδόκησε».
Κακκαβάς: «Σε οκτώ σελίδες κατάθεση μόνο σε μια γραμμή γίνεται αναφορά στον Ολυμπιακό Βόλου. Για στημένα λέτε ότι δεν γνωρίζετε τίποτα. Εφόσον λέτε αυτά μπορώ να συμπεράνω ότι τότε δεν γνωρίζατε και τώρα γνωρίζετε. Πότε λέγατε την αλήθεια;»
Κούγιας: «Πάντα λέω την αλήθεια. Ακουσα τις κασέτες για τον Δαλούκα μαζί με τον Νικόλα Πατέρα».
Κακκαβάς: «Έχει κατατεθεί μήνυση για χρήση προϊόν υποκλοπής που ο κ. Κούγιας έφερε ενώπιον σας. Το θεωρεί αποδεδειγμένο το προϊόν υποκλοπής και κάνει χρήση. Για το παιχνίδι Παναργειακός - Ολυμπιακός Βόλου βγάζετε ασφαλή συμπέρασμα βάσει έκθεσης ΟΥΕΦΑ;»
Κούγιας: «Μηχανισμός της ΟΥΕΦΑ ασχολείται με στημένα και τον κ. Μπέο. Είναι σημαντικό ότι ασχολείται συνέχεια με τον Μπέο».
Χαρμάνης: «Για την κατηγορία δωροδοκίας γνωρίζετε κάτι;»
Κούγιας: «Δεν γνωρίζω τίποτα».
Χαρμάνης: «Για την κατηγορία στοιχήματος, γνωρίζετε να υπήρξε ποτέ κατηγορούμενος οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής ή προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου;»
Κούγιας: «Δεν γνωρίζω».
Χαρμάνης: «Στοιχηματική εταιρεία που να συγκεντρώθηκαν ποσά σε συγκεκριμένο δελτίο ή πρακτορείο;»
Κούγιας: «Δεν γνωρίζω».
Χαρμάνης: «Ποιον προπονητή είχε ο Ολυμπιακός Βόλου την περίοδο εκείνη;»
Κούγιας: «Τον  Τσιώλη».
Χαρμάνης: «Χθες δήλωσε ότι ο Βόλος νίκησε καθαρά όλα αυτά τα χρόνια. Ωφελήθηκε ο Βόλος από τα συγκεκριμένα παιχνίδια;»
Κούγιας: «Η νίκη του Βόλου είναι αυτονόητη για αυτά τα ματς».
Χαρμάνης: «Είπατε για το Ολυμπιακός Βόλου – Ηλυσιακός ότι είναι καραστημένο. Γνωρίζετε ότι ο Βόλος ανακοίνωσε, 4 ημέρες νωρίτερα, ότι θα παίξει με νέους παίκτες;»
Κούγιας: «Και με την όγδοη ομάδα να έπαιζε, θα κέρδιζε ο Βόλος και τελικά έχασε».
Χαρμάνης:«Φέρεται η ομάδα σας κατηγορούμενη για δωροδοκία»;
Κούγιας: «Ναι. Όμως μεθοδεύεται μία υπόθεση».
Μπέος: «Το 2008 που ο Ολυμπιακός Βόλου έχασε από Ηλυσιακό και με 8η ομάδα να έπαιζε θα κέρδιζε, αφού ο Ηλυσιακός τελικά έπεσε. Θέλω να πω ότι ο Ηλυσιακός εκείνη τη χρονιά δεν έπεσε κατηγορία, την επομένη έπεσε. Είπατε ότι στο Ηλιούπολη – Βόλος το σκορ ήρθε 1-3 και το τρίτο γκολ έβαλε ο Σολάκης. Ο Σολάκης δεν έβαλε το τρίτο γκολ. Το τρίτο γκολ το έβαλε Καπετάνος στο 88'. Είπε ότι στα παιχνίδια που στήνονται  βάζουν γκολ σε λεπτό που τους λένε. Φοράνε οι παίκτες ρολόι;»
Κούγιας: «Όχι».
Κούγιας προς Χαρμάνη: «Έχεις τραυματικές εμπειρίες».
Χαρμάνης: «Η μόνη τραυματική εμπειρία ότι πλήρωνα 112 ευρώ τους καφέδες που κέρναγες».
Κούγιας: «Ανύπαρκτε άνθρωπε, ανύπαρκτε δικηγόρε. Ούτε παιδί δεν έχεις κάνει».
Χαρμάνης: «Εμένα ούτε η γυναίκα μου με έδειρε».
Κούγιας: «Ούτε εμένα με έδειρε, ο υπόκοσμος όλων των τομέων (δικηγόρων και ποδοσφαίρου) είναι εδώ».
Μπέος: «Εκείνη τη χρονιά που ανέβηκε κατηγορία ο Βόλος βάσει ΟΥΕΦΑ κανένα ματς δεν είναι στη λίστα. Ο Ολυμπιακός Βόλου είπε ότι χρησιμοποίησε εκείνα τα ματς για να ανέβει κατηγορία. Όμως  δεν προκύπτει κάτι τέτοιο».

Μπέος: «Ο Μπιτσαξής δρομολόγησε την εξόντωσή μου και του Ολυμπιακού Βόλου»
Η διαδικασία ολοκληρώθηκε και δόθηκε διορία μέχρι τον προσεχή Παρασκευή (05/08) στις 1 το μεσημέρι να κατατεθούν τα υπομνήματα. Ο Αχιλλέας Μπέος πήρε τον λόγο και τόνισε ότι γίνεται στοχοποίηση του ίδιου και του Ολυμπιακού Βόλου. «Γίνεται στοχοποίηση δική μου και της ομάδας», τόνισε. Όταν ρωτήθηκε από ποιον, απάντησή του ήταν: «από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Μπιτσαξή, ο οποίος δρομολόγησε την εξόντωση τη δική μου και του Ολυμπιακού Βόλου. Πίσω από αυτή την απόφαση βρίσκονται τεράστια συμφέροντα. Φυλάκισαν το σώμα μου, όμως όχι το μυαλό και την ψυχή μου. Ο Μπέος δε θα βρίσκεται στο ποδόσφαιρο, όμως ο Ολυμπιακός δε φταίει σε τίποτα. Εξαντλήστε την αυστηρότητα σε εμένα και όχι στην ομάδα».

"Μπηχτή" για τον Πατέρα

Αναφερόμενος στην κίνηση του να ζητήσει την εξαίρεση του συγκεκριμένου δικαστή ο Αχιλλέας Μπέος τόνισε ότι κάτι τέτοιο είχε κάνει και στο "κασέτα-gate". Τότε το "κόκκινο πανί" ήταν ο αθλητικός δικαστής κ. Σιμιτζόγλου, διότι όπως τόνισε ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε τηλεφωνική επικοινωνία τρεις φορές την ημέρα με τον Νικόλα Πατέρα.

Η υπερασπιστική γραμμή του Ολυμπιακού Βόλου

Πέρα από το αίτημα για εξαίρεση του δικαστή, ο Ολυμπιακός Βόλου στηρίζει την υπερασπιστική του γραμμή σε δύο ακόμη σημεία.

Στο ένταλμα του Εισαγγελέα για την άρση του απορρήτου και την καταγραφή των τηλεφωνικών επικοινωνίων αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι οι συνομιλίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε ποινικό δικαστήριο για κατηγορίες περί εγκληματικών ενεργειών κι όχι οπουδήποτε αλλού.
Συγκεκριμένα η απόφαση για τον υποβιβασμό της ομάδας στηρίχτηκαν στα παιχνίδια του 2008 και στις τηλεφωνικές επικοινωνίες. Οι "ερυθρόλευκοι", ωστόσο, υποστηρίζουν ότι οι τελευταίες δεν πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Να ακολουθηθεί και στην Ελλάδα ότι έγινε στην Τουρκία: να εκδικαστούν οι υποθέσεις πρώτα στα Ποινικά Δικαστήρια και μετά στα Αθλητικά.

Με αυτόν τον τρόπο θα κερδίσουν χρόνο, δεδομένου ότι σε επίπεδο ποινικού δικαστηρίου η οριστική απόφαση μπορεί να παρθεί και μετά από δύο χρόνια.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε και δόθηκε διορία μέχρι τον προσεχή Παρασκευή (05/08) στις 1 το μεσημέρι να κατατεθούν τα υπομνήματα. Ο Αχιλλέας Μπέος πήρε τον λόγο και τόνισε ότι γίνεται στοχοποίηση του ίδιου και του Ολυμπιακού Βόλου. «Γίνεται στοχοποίηση δική μου και της ομάδας», τόνισε. Όταν ρωτήθηκε από ποιον, απάντησή του ήταν: «από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Μπιτσαξή, ο οποίος δρομολόγησε την εξόντωση τη δική μου και του Ολυμπιακού Βόλου. Πίσω από αυτή την απόφαση βρίσκονται τεράστια συμφέροντα. Φυλάκισαν το σώμα μου, όμως όχι το μυαλό και την ψυχή μου. Ο Μπέος δε θα βρίσκεται στο ποδόσφαιρο, όμως ο Ολυμπιακός δε φταίει σε τίποτα. Εξαντλήστε την αυστηρότητα σε εμένα και όχι στην ομάδα».

Ποιοι έδωσαν το παρών

Ο Αλέξης Κούγιας βρίσκεται ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής ως μάρτυρας, ενώ το παρών έδωσε κι ο Σταύρος Ψωμιάδης, περιμένοντας την εκδίκαση της υπόθεσης για την Καβάλα. Στο ρόλο του μάρτυρα παρευρίσκονται και τέσσερις ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου: οι Σολάκης, Ζαραδούκας, Ρόκας και Γουσούλης.

Συμπλοκές έξω από την ΕΠΟ

Λίγο μετά τις 13.00 περίπου 50 άτομα (με διακριτικά του Παναθηναϊκού) συνεπλάκησαν με τους Οπαδούς του Ολυμπιακού Βόλου, που είχαν ταξιδέψει ως την Αθήνα για την εκδίκαση της υπόθεσης.

Τα επεισόδια κράτησαν για λίγη ώρα, καθώς η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση. Τα περίπου 50 άτομα αποχώρησαν με μηχανάκια, αφήνοντας πίσω αρκετούς τραυματίες. Τρεις από αυτούς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Αναφέρθηκε, παράλληλα, ότι έγιναν τέσσερις συλλήψεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου