Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Γεωργία-Ελλάδα 1-2

Με γκολ των Φωτάκη και Χαριστέα η Ελλάδα έκανε την ανατροπή και πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για τα τελικά του EURO 2012, επικρατώντας με 2-1 της Γεωργίας.



Η Εθνική μας ομάδα μπορεί να μην έπιασε σπουδαία απόδοση, αλλά πήρε αυτό που ήθελε στην Γεωργία και επιστρέφει στην Ελλάδα με το εισιτήριο της τελικής φάσης του EURO 2012 που θα γίνει σε Πολωνία και Ουκρανία στις αποσκευές της.

Η Ελλάδα με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο και με γκολ των Φωτάκη και Χαριστέα πήρε τη νίκη με 2-1 επί της Γεωργίας και κατέκτησε πανηγυρικά την πρώτη θέση στον 6ο προκριματικό όμιλο και θα είναι το καλοκαίρι σε ένα ακόμη μεγάλο ραντεβού το τέταρτο (3 EURO και 1 Παγκόσμιο) από το 2004 και μετά.

Η Εθνική μας ομάδα στο πρώτο ημίχρονο μπήκε δυνατά και με σκοπό να σημειώσει ένα γκολ, παρά να κρατήσει το ισόπαλο αποτέλεσμα το οποίο την βόλευε. Στην μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους τα κατάφερε, ωστόσο σε μια αδράνεια της άμυνας σε στημένη φάση δέχθηκε το γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική μας ομάδα ήταν πιο σοβαρή και με τους Φωτάκη και Χαριστέα κατάφερε να κάνει την μεγάλη ανατροπή να πάρει τη νίκη και την απευθείας πρόκριση στην τελική φάση του EURO 2012 που θα γίνει στην Πολωνία και την Ουκρανία.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελληνική ομάδα προκρίθηκε χωρίς να γνωρίσει την ήττα (σ.σ. ο Σάντος άυξησε τα ματς του σε 16) κάτι που είχε να συμβεί από την πρόκριση στο Μουντιάλ του 1994, ενώ σαν σήμερα πριν από επτά χρόνια (11/10/2003) η Εθνική μας είχε κερδίσει με 1-0 τη Βόρειο Ιρλανδία στο γήπεδο της Λεωφόρου και είχε πάρει την πρόκριση για το EURO 2004 το οποίο αργότερα και κατέκτησε!

Γήπεδο: "Μιχεϊλ Μέσχι"
Διαιτητής/Βοηθοί: Ορσάτο (Ιταλία)/ Λιμπερατόρι (Ιταλία), Φιόρε (Ιταλία)
4ος Διαιτητής: Μπεργκόνζι (Ιταλία)
Καιρός: Αίθριος

Γεωργία (Κετσπάγια): Ρεβισβίλι, Κάσια, Αμισουλασβίλι, Χιζανισβίλι, Καλάτζε, Κανκάβα (42' λ.τρ. Λομπιανίτζε), Κομπιασβίλι, Γκριγκαλασβίλι (51' Ιασβίλι), Ταργκαμάτζε, Μιτσεντλίζε (65' Γκουρούλι), Μαρτσβαλάτζε.

Ελλάδα (Σάντος): Τζόρβας, Βύντρα, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σπυρόπουλος, Τζιόλης (56' Φωτάκης), Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης (68' Αθανασιάδης), Χαριστέας, Γκέκας (90' Κονέ).

Κίτρινες κάρτες: Κανκάβα (16', Γεωργία), Μιτσεντλίζε (22', Γεωργία), Ταργκαμάτζε (61', Γεωργία)-Σπυρόπουλος (43', Ελλάδα), Αθανασιάδης (74΄, Ελλάδα)

Σκόρερ: Ταργκαμάτζε (19', Γεωργία)-Φωτάκης (79', Ελλάδα), Χαριστέας (85', Ελλάδα)

Αδράνησε η άμυνα σε μια φάση

Η Εθνική μας ξεκίνησε τον αγώνα και είχε την κατοχή της μπάλας, προσπαθώντας να δημιουργήσει τις ευκαιρίες για το γκολ, το οποίο τελικά ήρθε από την πλευρά της Γεωργίας σε μια αδράνεια της Ελληνικής άμυνας.

Στο 19', λοιπόν ο Ταργκαμάτζε εκτέλεσε φάουλ από την αριστερή πλευρά, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στην αριστερή γωνία του Τζόρβα για να γίνει το 1-0 για την ομάδα του Κετσπάγια.

Στην συνέχεια η Ελλάδα άρχισε να πιέζει για να φτάσει στην ισοφάριση και έχασε τρεις καλές ευκαιρίες. Στο 28' ο Χαριστέας έκανε την πάσα στον Σπυρόπουλο, αυτός γύρισε τη μπάλα στον Κατσουράνη που έκανε το σουτ άμεσα, αλλά ο Ρεβισβίλι απόκρουσε προσωρινά.

Στην εξέλιξη της φάσης, η μπάλα έφτασε με παρεμβολή του Βύντρα στον Κατσουράνη, αυτός έκανε τη σέντρα, ο γκολκίπερ των γηπεδούχων απομάκρυνε και ο Γκέκας από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα ψηλά πάνω από την εστία των Γεωργιανών.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (32'), ο Βύντρα πήρε τη μπάλα λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή, έφτασε έξω από την περιοχή της Γεωργίας, έκανε το δυνατό συρτό σουτ στην κίνηση, το οποίο απομάκρυνε σε κόρνερ με υπερένταση ο Ρεβισβίλι.

Στο 39', ο Καραγκούνης με σέντρα από εκτέλεση φάουλ έφερε τη μπάλα μέσα στην περιοχή της Γεωργίας, ο Ρεβισβίλι έδιωξε προσωρινά, η μπάλα έφτασε στον Σπυρόπουλο, ο οποίος έπιασε το σουτ στην κίνηση, αλλά πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα, πρόλαβε ο Κισανισβίλι και την απομάκρυνε.

Ανατροπή και πρόκριση

Στο δεύτερο μέρος όλοι περίμεναν να μπει η Εθνική μας ακόμη πιο δυνατά για να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει και φυσικά την πρόκριση, αλλά οι Γεωργιανοί είχαν άλλη άποψη και έκαναν δύο ευκαιρίες για να φτάσουν και σε άλλο γκολ.

Στο 46', ο Ταργκαμάτζε δεξιά στην Ελληνική άμυνα, έκανε το δυνατό σουτ, ο Τζόρβας απέκρουσε και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος απομάκρυνε τη μπάλα μακριά.

Στο 52', ένα μακρινό σουτ από τον Κατσουράνη, ο Ρεβισβίλι δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει τη μπάλα σταθερά.

Η Γεωργία έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 58', όταν από κόρνερ του Ταργκαμάτζε, ο Τζόρβας έκανε λάθος έξοδο, η μπάλα κόντραρε στον Αμισουλασβίλι πήρε κατεύθυνση προς την Ελληνική εστία, αλλά ο Σπυρόπουλος απομάκρυνε πριν αυτή περάσει την γραμμή.

Στο 67', ένα ακόμη μακρινό σουτ του Κατσουράνη, ο Ρεβισβίλι έδιωξε με δυσκολία κρατώντας το 1-0 για την Γεωργία.

Ο Φερνάντο Σάντος βάζοντας στον αγώνα τους Φωτάκη και Αθανασιάδη θέλησε να κλείσει ακόμη περισσότερο τπους Γεωργιανούς στα καρέ τους και τα κατάφερε.

Στο 78' ο Φωτάκης δοκίμασε το μακρινό σουτ, με τον Ρεβισβίλι να διώχνει σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό, πάλι ο Φωτάκης έκανε το μακρινό σουτ και αυτή τη φορά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-1 για την Εθνική μας.

Η Ελλάδα δεν σταμάτησε και εκεί και πέντε λεπτά πριν από την λήξη του αγώνα έκανε την ολική ανατροπή. Στο 85', από πάσα του Κατσουράνη, ο Άγγελος Χαριστέας στην επιστροφή του στην Εθνική ομάδα με ωραίο δεξί πλάσε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Γεωργίας για να κάνει το 1-2.

Τα γεγονός του αγώνα

Η είσοδος του Φωτάκη στον αγώνα, έδωσε μια άλλη πνοή στην Εθνική μας ομάδας. Ο μέσος του ΠΑΟΚ διαθέτει πολύ καλό σουτ και δεν δίστασε να δοκιμάσει το πόδι του από μακρινές αποστάσεις. Σε δύο μακρινά σουτ που έκανε το ένα κατέληξε στα δίχτυα της Γεωργίας και άνοιξε ο δρόμος για την απευθείας πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2012. Συμβολή έχει και ο Χαριστέας ο οποίος μετά από 16 μήνες απουσίας από την Εθνική σημείωσε το νικητήριο γκολ.

Η Συνέντευξη Τύπου

Η πρόκριση της Εθνικής μας ομάδας στην τελική φάση του EURO 2012 είναι για όλους τους Έλληνες, όπως δήλωσε ο αρχιτέκτονας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος Φερνάντο Σάντος, ο οποίος παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της Ελλάδας στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

Κόντρα στις μεγάλες ομάδες όπως είναι η Ελλάδα, χρειάζεσαι και τύχη κάτι που η Γεωργία δεν την είχε, σύμφωνα με τον Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος πρόσθεσε επίσης, πως με την Ελλάδα δεν μπορείς να προβλέψει κάνεις τίποτα.

Στατιστικά Αγώνα

1
Γκολ
2
2
Σουτ προς την εστία
8
2
Σουτ εκτός εστίας
4
13
Φάουλ
6
5
Κόρνερ
3
3
Κίτρινες κάρτες
2
0
Κόκκινες κάρτες
0

Το φιλμ του αγώνα

19': ΓΚΟΛ! Ο Ταργκαμάτζε εκτέλεσε φάουλ από την αριστερή πλευρά η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στην αριστερή γωνία του Τζόρβα για να γίνει 1-0 για την Γεωργία.

28': Σουτ από τον Κατσουράνη, ο Ρεβισβίλι απόκρουσε προσωρινά, η μπάλα έφτασε με παρεμβολή του Βύντρα στον Κατσουράνη, αυτός έκανε τη σέντρα, ο γκολκίπερ των γηπεδούχων απομάκρυνε, και ο Γκέκας από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα άουτ.

32': Ο Βύντρα πήρε τη μπάλα λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή, έκανε δυνατό συρτό σουτ στην κίνηση, το οποίο απομάκρυνε σε κόρνερ με υπερένταση ο Ρεβισβίλι.

39': Ο Σπυρόπουλος, έπιασε το σουτ στην κίνηση, αλλά πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα, πρόλαβε ο Κισανισβίλι και την απομάκρυνε.

46': Ο Ταργκαμάτζε βγήκε από τη δεξιά πλευρά επίθεσης, έπιασε δυνατό σουτ στην κίνηση, ο Τζόρβας απέκρουσε και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος απομάκρυνε τη μπάλα μακριά.

52': Μακρινό σουτ από τον Κατσουράνη, ο Ρεβισβίλι μπλόκαρε τη μπάλα σταθερά.

58': Από κόρνερ του Ταργκαμάτζε και λανθασμένη έξοδο του Τζόρβα, η μπάλα κόντραρε στον Αμισουλασβίλι και πήρε κατεύθυνση προς την ελληνική εστία, αλλά ο Σπυρόπουλος την απομάκρυνε πάνω στην γραμμή.

67': Μακρινό σουτ του Κατσουράνη απέκρουσε με δυσκολία ο Ρεβισβίλι.

78': Μακρινό σουτ από τον Φωτάκη έδιωξε σε κόρνερ ο Ρεβισβίλι.

79': ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛ! Ο Φωτάκης με ένα μακρινό δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας της Γεωργίας και έκανε το 1-1 για την Ελλάδα.

85':  ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛ! Ο Κατσουράνης έξω από την περιοχή της Γεωργίας, έδωσε στον Χαριστέα, ο οποίος με καταπληκτικο φαλτσαριστό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα του Ρεβισβίλι και έκανε το 1-2 για την Ελλάδα.

Το πανόραμα του Euro 2012

Με την τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2012 γίνεται γνωστή η λίστα με τις συμμετοχές της τελικής φάσης της διοργάνωσης, η οποία θα διεξαχθεί στην Πολωνία και στην Ουκρανία από τις 8 Ιουνίου του 2012, μέχρι την 1η Ιουλίου του ίδιου έτους.

Διαβάστε όλα τα χρηστικά στοιχεία πρέπει να γνωρίζετε ενόψει του κορυφαίου ποδοσφαιρικού θεσμού της "γηραιάς Ηπείρου".

Πρόκριση στο Euro:

(άνευ αγώνα οι συνδιοργανώτριες Πολωνία, Ουκρανία)
1ος όμιλος: Γερμανία
2ος όμιλος: Ρωσία
3ος όμιλος: Ιταλία
4ος όμιλος: Γαλλία
5ος όμιλος: Ολλανδία, Σουηδία*
6ος όμιλος: Ελλάδα
7ος όμιλος: Αγγλία
8ος όμιλος: Δανία
9ος όμιλος: Ισπανία

Καλύτερος 2ος*

Σουηδία 18 (συντελεστής)
Πορτογαλία 16
Κροατία 16
Ιρλανδία 15
Βοσνία/Ερζεγοβίνη 14
Τσεχία 13
Εσθονία 13
Μαυροβούνιο 12
Τουρκία 11

Πρόκριση στα πλέι οφ:

1ος όμιλος: Τουρκία
2ος όμιλος: Ιρλανδία
3ος όμιλος: Εσθονία
4ος όμιλος: Βοσνία/Ερζεγοβίνη
6ος όμιλος: Κροατία
7ος όμιλος: Μαυροβούνιο
8ος όμιλος: Πορτογαλία
9ος όμιλος: Τσεχία

Τα γκρουπ δυναμικότητας των πλέι οφ:

Γκρουπ ισχυρών:
Πορτογαλία, Κροατία, Ιρλανδία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη
Γκρουπ ανίσχυρων:
Τσεχία, Τουρκία, Μαυροβούνιο, Εσθονία

Τα γκρουπ δυναμικότητας του Euro 2012:

1ο γκρουπ:
Πολωνία (συνδιοργανώτρια), Ουκρανία (συνδιοργανώτρια), Ισπανία, Ολλανδία
2ο γκρουπ:
Γερμανία, Ιταλία, Αγγλία, Ρωσία
3ο γκρουπ:
Ελλάδα, Σουηδία, Γαλλία, Δανία
4ο γκρουπ:
Οι 4 νικητές των πλέι οφ

Ημερομηνίες που ενδιαφέρουν:

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011: Η κλήρωση για τα πλέι οφ

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011/Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011: Οι 2 αγώνες των πλέι οφ.

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011: Η κλήρωση των ομίλων του Euro 2012

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012: Ημερομηνία για φιλικά εθνικών ομάδων.

Σάββατο 13 Μαΐου 2012: Ο τελικός του Champions League που ρίχνει την "αυλαία" των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012: Τελετή έναρξης και πρεμιέρα της διοργάνωσης. Η Πολωνία ανοίγει την "αυλαία" σε αγώνα στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας.

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012: Ο τελικός του θεσμού στο Ολυμπιακό Στάδιο του Κιέβου.

Σημείωση: Οι ημερομηνίες ολοκλήρωσης του ελληνικού πρωταθλήματος, των ελληνικών πλέι οφ και του κυπέλλου Ελλάδας δεν είναι γνωστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου