Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Η 5η αγωνιστική της Σούπερλιγκ


Ένα ματς που έγινε πριν λίγους μήνες ως φιλικό αλλά και ένα ντέρμπι "γειτονιάς" έχει η αυλαία της 5ης αγωνιστικής με το Ατρόμητος-Παναιτωλικός (17:15) και το ΟΦΗ-Εργοτέλης.

Στον περιθώριο της είδησης του υποβιβασμού του Αστέρα Τρίπολης στην Football League και του μπάχαλου στο ελληνικό πρωτάθλημα διεξάγεται η 5η αγωνιστική που στο φινάλε της έχει το ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Η αυλαία της όμως γίνεται με σπουδαία ματς και τις δύο εκπλήξεις του πρωταθλήματος για την ώρα. Ατρόμητος και Παναιτωλικός συγκρούονται λίγους μήνες μετά το φιλικό τους και πάλι στο Περιστέρι στις 17:15. Το δεύτερο ματς του Σαββάτου είναι το ντέρμπι (19:15) ΟΦΗ-Εργοτέλης, μεταξύ συγγενών αλλά και "εχθρών" στο Ηράκλειο Κρήτης.

Την Κυριακή διεξάγονται άλλα τέσσερα ματς αφού ακόμα δεν έχουν οριστεί οι δύο ομάδες (Α και Β) που θα συμπληρώσουν την 16αδα και επομένως οι Αστέρας Τρίπολης και Παναθηναϊκός θα έχουν ρεπό.

Το ξεκίνημα πραγματοποιείται στο "Κλέανθης Βικελίδης" (16:00) όπου ο ενισχυμένος Αρης ψάχνει την πρώτη του νίκη κόντρα στην αξιόλογη Ξάνθη. Την ίδια ώρα, στους "Ζωσιμάδες" ο ΠΑΣ Γιάννινα φιλοξενεί την Κέρκυρα.

Λίγη ώρα αργότερα, η "ταλαιπωρημένη" ΑΕΚ έχει μια ακόμα δύσκολη αποστολή αφου αγωνίζεται στην Νέα Σμύρνη κόντρα στον Παναιώνιο του Λεμονή. Τέλος, η αγωνιστική ολοκληρώνετυαι στις 20:30 με το ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ.

Η 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Ατρόμητος-Παναιτωλικός 17:15, Novasports2

Διαιτητής: Κομίνης Γεώργιος (Θεσπρωτίας)
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου

Την πρώτη νίκη εντός έδρας αναζητά ο Ατρόμητος και ο Γιώργος Δώνης που σέβεται τον αντίπαλό του, ωστόσο έδωσε το σύνθημα τόσο για την ομάδα του όσο και για τους οπαδούς της, μετά από δύο διαδοχικές ισοπαλίες: "Περιμένω από τους παίκτες μου να δείξουν ότι σε αυτό το πρωτάθλημα δύναμή μας θα είναι η έδρα μας". Αγωνιστικά, ο Δώνης θα έχει στην διάθεσή του τον Σκόνδρα που δεν είχε προπονηθεί μέσα στην εβδομάδα μερικές μέρες.

Την ώρα που η διοίκηση με τον Φώτη Κωστούλα μιλούσε για το τσουβάλι που κάποιοι βιάστηκαν να βάλουν την ομάδα, οι Αγρινιώτες κοιτούν το ματς στο Περιστέρι και μόνο με στόχο να συνεχίσουν να κερδίζουν βαθμούς και ετνυπώσεις. Ο Μπάμπης Τεννές για την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο υπολογίζει στους Γουίλιαμ Εντζεγκουέλε και Ολιβιέ Μπουμάλ που τέθηκαν στην διάθεσή του σε αντίθεση με τον τιμωρημένο Αντρέ Ρότσα.

ΟΦΗ-Εργοτέλης 19:30, Novasports2

Διαιτητής: Κύρκος Δημήτριος (Ηπείρου)
Γήπεδο: "Θ. Βαρδινογιάννης"

Μετά την απολογία της ομάδας στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ και την κατάρριψη του κατηγορητηρίου, ο ΟΦΗ καλείται να δώσει στρέψει την προσοχή του στο τοπικο ντέρμπι με τον Εργοτέλη. Εκτός από τον δωδέκατο παίκτη, τους οπαδούς του στο κατάμεστο "Γεντί Κουλέ", ο Νίκος Αναστόπουλος θα έχει τελικά στην διαθεσή του τον Σουμπίνιο. Ο Βραζιλιάνος άσος θα ενισχύσει την μεσαία γραμμή των γηπεδούχων ενώ δεν αποκλείεται στην ενδεκάδα να δώσει το παρών και ο Σίσιτς.

Η ήττα από τον Ολυμπιακό ανήκει ήδη στο παρελθόν για τον Εργοτέλη και άπαντες προετοιμάζονται για την "γειτονική" διαμάχη με τον ΟΦΗ. Στο ιδιαίτερο αυτό ματς, οι "κιτρινόμαυροι" θέλουν να επιδείξουν στοιχεία ποιότητας καλύτερης ομάδας από τους γηπεδούχους. "Θέλουμε και μπορούμε να κερδίσουμε τον αγώνα με στόχο να ανέβουμε ακόμη ψηλότερα" τόνισε ο Καραγεωργίου στους παίκτες του. Αγωνιστικά, για μια ακόμα φορά εκτός θα είναι ο Λεάλ, ωστόσο επιστρέφουν οι Εγκούτου Ολίσε και Μάριο Χίμπλινγκερ.

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Αρης-Σκόντα Ξάνθη 16:00, Novasports2

Διαιτητής: Στυλιάρας Δημήτριος (Αιτωλ/νιας)
Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης"

Ενισχυμένος σημαντικά και "διψασμένος" για νίκη επιστρέφει ο Αρης μετά από δύο αγωνιστικές απραξίας (με ομάδα Α και Β) και χωρίς να έχει κερδίσει μπροστά στο κοινό του. Οι "κιτρινόμαυροι" αγωνίζονται στο "Κλέανθης Βικελίδης" με τον Σάκη Τσιώλη να έχει προσθέσει πριν λίγο καιρό στο ρόστερ του, τους Ούμπιντες, Ακόστα, Γιακούποβιτς και Σανκαρέ που είναι άγνωστο αν θα χρησιμοποιήσει κάποιον εκ των τεσσάρων, αυτό όμως που είναι δεδομένο είναι πως θα απουσιάσει ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ.

Η απουσία αυτοσυγκέντωσης θεωρείται υπαίτια για τις τρεις ήττες στις τέσσερις αγωνιστικές για τους ποδοσφαιριστές της Σκόντα Ξάνθη που ενώ παλεύουν και δείχνουν αξιόλογο πρόσωπο δεν παίρνουν αποτελέσματα. Αυτό έχουν στόχο τεχνική ηγεσία και παίκτες για το ματς στο "Κλεάνθης Βικελίδης" γνωρίζοντας τις δυσκολίες του ματς (αντίπαλος, έδρα). Ο Μαρίνος Ουζουνίδης για το ματς αυτό δεν θα έχει πιθανότατα τους Ντάνι, Φλίσκα, Βασιλακάκη και Στάσιακ.

ΠΑΣ Γιάννινα-Κέρκυρα 16:00, Novasports3

Διαιτητής: Σελίμος Σπυρίδων (Λακωνίας)
Γήπεδο: Εθνικό στάδιο "Οι Ζωσιμάδες"

Πεπεισμένοι πως θα κατακτήσουν μια ακόμα νίκη εντός έδρας είναι άπαντες στα Γιάννινα. "Θα ξεκινήσουμε πολύ δυνατά και επιθετικά με σεβασμό πάντα προς τον αντίπαλο και χωρίς να αμελούμε τα αμυντικά μας καθήκοντα. Μέσα στους «Ζωσιμάδες» θέλουμε πάντα τους τρεις βαθμούς και αυτό θα επιδιώξουμε και στο παιχνίδι με την Κέρκυρα" τόνισε ο Ντεμόλ ο οποίος δεν έχει αγωνιστικες απουσίες και δείχνοντας παράλληλα τις προθέσεις του ενώ στο ίδιο μήκος κύματος και ο Κηπουρός τόνισε: "Οι τρεις βαθμοί είναι μονόδρομος".

Η βαριά ήττα από τον Πανιώνιο έφερε την παραίτηση του ίδιου του Μπάντοβιτς που παρόλο αυτά στηρίχθηκε από τους διοικούντες της ΠΑΕ. Για τον λόγο αυτό και γνωρίζνοντας πλέον πως μετά τον ένα βαθμό σε τέσσερα ματς ο 42χρονος τεχνικός είναι με την πλάτη στον τοίχο, "έσφιξε" όσο μπορούσε τα "λουριά" στην ομάδα του. Σύμμαχος του δεν είναι ωστόσο η τύχη αφού στο αγωνιστικό μέρος και ενόψει του ματς με τον ΠΑΣ στις ήδη γνωστές απουσίες των Μίχου, Μπουκουβάλα, Τσίγκα προστέθηκαν και οι τραυματισμοί των Παρασκευαΐδη και Φλαβίνιο.

Πανιώνιος-ΑΕΚ 18:15, Novasports2

Διαιτητής: Δασκαλόπουλος Γεώργιος (Κορινθίας)
Γήπεδο: Νέας Σμύρνης

Ιδανικό το κλίμα στην Νέα Σμύρνη μετά και το "διπλό" στην Κέρκυρα με την επιβλητική εμφάνιση των παικτών του Πανιωνίου. Ο ενθουσιασμός στις τάξεις των οπαδών είναι διάχυτος και άπαντες θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα του Λεμονή να συνεχίσει τα θετικά αποτελέσματα και εντός έδρας με αντίπαλο την ΑΕΚ. Την ίδια ώρα διοικητικά ο Γεράσιμος Βεντούρης θα συνεχίσει να ηγείται των "κυανέρυθρων" που ενισχύθηκαν σε ότι αφορά το ρόστερ ανακοινώνοντας την απόκτηση των Αντρέ Σκέμπρι, Στάθη Ρόκα και Τάσου Αυλωνίτη.


Με τον Μανόλο Χιμένεθ να είναι υπ' ατμόν μετά την νέα αποτυχία στην Ευρώπη και την εντός έδρας ήττα από την Στουρμ Γκρατς, το κλίμα δεν είναι καθόλου καλό στην ΑΕΚ. Παρόλο αυτά ο Ισπανός τεχνικός που παραμένει στην τεχνική ηγεσία την Παρασκευή μιλώντας στους παίκτες και με σκοπό να τους αποφορτίσει από το άγχος τους είπε: "Χάσαμε από ατυχία..." και τους έδωσε συγχαρητήρια. Στο αγωνιστικό μέρος και την αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης, οι "κιτρινόμαυροι" θα στερηθούν των υπηρησιών του Δέλλα, Γεωργέα, Καφέ και Κωνσταντόπουλου.

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 20:30, Novasports1

Διαιτητής: Κουκουλάκης Μιχαήλ (Ηρακλείου)
Γήπεδο: "Γ. Καραϊσκάκη"

Με υποθήκη την εξαιρετική εμφάνιση στο "Emirates" επί της Άρσεναλ και με στόχο να νικήσει και να σκαρφαλώσει στην κορυφή της βαθμολογίας ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της αγωνιστικής. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε μπορεί να μην έχει στα πλάνα του τον Αβραάμ Παπαδόπουλο που είχε ίωση τις προηγούμενες μέρες ωστόσο μετά από τετ α τετ με τον Μιραλάς λύθηκε η παρεξήγηση με την αντικαταστασή του στο Λονδίνο. Έτσι εκτός του κόσμου του που θα γεμίσει το "Γ. Καραϊσκάκης" ο Ισπανός τεχνικός μπορεί να υπολογίζει στην τριάδα Φουστέρ, Μιραλάς και Τζιμπούρ.

Από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στην Σούπερ Λίγκα αλλά και στο Europa League, ο ΠΑΟΚ του Μπόλονι συνεχίζει να εκπλήσσει. Μετά την επιβλητική νίκη στην Τούμπα επί της ΑΕΚ (καθάρισε το ματς μέχρι το 45') ο "Δικέφαλος του Βορρά" πήρε και πολύτιμη ισοπαλία με 2-2 στο Καζάν επί της Ρουμπίν παίζοντας χωρίς του Σαλπιγγίδη και Πάμπλο Γκαρσία που ο Ρουμάνος επέλεξε να τους ξεκουράσει ενόψει Ολυμπιακού. Από το ματς στον Πειραιά ο τεχνικός του ΠΑΟΚ δεν μπορεί ωστόσο να υπολογίζει στους τραυματίες Αρίας και Κοντρέρας.

Ρεπό: Αστέρας Τρίπολης, Παναθηναϊκός


Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (6η)

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Κέρκυρα-Ατρόμητος 17:15, Nova
Παναιτωλικός-Ομάδα Α 17:15, Nova
ΑΕΚ-Ολυμπιακός 20:30, Nova

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Σκόντα Ξάνθη-Παναθηναϊκός 16:00, Nova
Αστέρας Τρίπολης-Ομάδα Β 16:00, Nova
ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος 16:00, Nova
Εργοτέλης-Αρης 18:15, Nova
ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 20:30, Nova

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου