Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Αγωνία έως την Τετάρτη για Αστέρα Τρίπολης και ΟΦΗ


Την αθωότητά τους υποστήριξαν οι δύο ΠΑΕ στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Την επόμενη Τετάρτη αναμένεται να εκδοθούν οι τελεσίδικες αποφάσεις για τον Αστέρα Τρίπολης και τον ΟΦΗ οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση «στημένα» παιχνίδια. Οι δύο ΠΑΕ απολογήθηκαν στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και πήραν προθεσμία να καταθέσουν υπομνήματα μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης Γιώργος Μποροβήλος, η ομάδα του οποίου σε πρώτο βαθμό τιμωρήθηκε με υποβιβασμό και ο ίδιος με τριετή απαγόρευση ενασχόλισης με το ποδόσφαιρο, αρνήθηκε την κατηγορία της δωροδοκίας στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου, λέγοντας ότι το γκολ της νίκης σημειώθηκε στις καθυστερήσεις.

Ο νομικός σύμβουλος του Αστέρα κ. Αζαριάδης υποστήριξε ότι ο τηλεφωνικός διάλογος του Μάκη Ψωμιάδη με κάποιν Νίκο δεν έχει καμία αποδεικτική αξία και πως πουθενά δεν ακούγεται το όνομα του κ. Μποροβήλου. Ο έτερος νομικός σύμβουλος του Αστέρα κ. Σουροβίκης συμπλήρωσε ότι από τον τηλεφωνικό διάλογο προκύπτει ότι οι Μ. Ψωμιάδης και Αχιλλέας Μπέος δεν είχαν σχέσεις και απλώς ακούγεται ο Μ. Ψωμιάδης να λέει ότι πήρε 500.000 ευρώ ο Μπέος.

Σε ερώτηση του προέδρου της Επιτροπής Εφέσεων κ. Λεοντή, γιατί οι πρώην διαιτητές γίνονται μάνατζερ ομάδων, ο κ. Μποροβήλος απάντησε ότι «η Τρίπολη είναι το σπίτι μου και πήγα για να βοηθήσω δύο ανθρώπους που είναι στο εξωτερικό και ήθελαν έναν παράγοντα για να είναι στην ομάδα».

Ως προς την εμπλοκή του ΟΦΗ ο οποίος πρωτόδικα είχε αθωωθεί, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ κ. Ξημέρης τόνισε ότι ο φερόμενος σε τηλεφωνική συνομιλία Ηρακλής Νύκταρης να προσφέρει 50.000 ευρώ στον Τσακογιάννη της Ηλιούπολης, τη μόνη σχέση που έχει με τον ΟΦΗ είναι ότι κατάγεται από την Κρήτη και το παιδί του παίζει ποδόσφαιρο στην ομάδα μας. Την ίδια άποψη υποστήριξε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ κ. Νίκος Μαχλάς, προσθέτοντας ότι ο Νύκταρης του είπε ότι έκανε πλάκα με τον Τσακογιάννη, για να του απαντήσει ο κ. Λεοντής ότι «με τον Τσακογιάννη δεν κάνεις ποτέ πλάκα».

Ο κ. Αλέξης Κούγιας που κατέθεσε ως μάρτυρας υπερασπίστηκε τον ΟΦΗ λέγοντας ότι ο Νύκταρης δεν έχει καμία σχέση με την ΠΑΕ και απλώς του αρέσει να δείχνει ότι είναι αρχηγός της Κρήτης. «Ο Τσακογιάννης δεν πήρε κανένα παιχνίδι καθαρό. Μπορούσε να χάσει μόνος του. Το 90% των στημένων αγώνων της Ηλιούπολης τα έστηνε μόνος του» υποστήριξε ο κ. Κούγιας.

Ως προς την εμπλοκή του Θρασύβουλου στον αγώνα με την Ηλιούπολη ο κ. Κούγιας υποστήριξε ότι «ο διαιτητής της αναμέτρησης Δημητρόπουλος είναι ένα «σάπιο φρούτο». «Εκτιμώ τον κ. Κούγια. Ένα περιστατικό είχαμε πριν επτά χρόνια όταν διαιτήτευσα το αγώνα Λαμία - ΠΑΣ Γιάννινα για την Γ' Εθνική. Είχα πρόβλημα με το βοηθό σε εκείνο το παιχνίδι γιατί χτυπήθηκε και πήγα μάρτυρας κατά του κ. Κούγια» ήταν η απάντηση του κ. Δημητρόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου