Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Οι ΠΑΣάδες της Λίγκας












Αν οι δημιουργοί του PlayStation αποφάσιζαν στην επόμενη έκδοση του ποδοσφαιρικού παιχνιδιού της κονσόλας να συμπεριλάβουν και μία ομάδα Football League στη λίστα των ομάδων που θα μπορούσαν να διαλέξουν οι απανταχού θιασώτες, αυτή θα ήταν με κλειστά μάτια ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Και μπορεί να αποτελούσε ιεροσυλία να συγκρίνεται ο φετινός «Άγιαξ της Ηπείρου» με μεγάλα μεγέθη του παγκόσμιου ποδοσφαιρικού στερεώματος, ωστόσο, τηρουμένων πάντα των αναλογιών, η ομάδα του Στεφάν Ντεμόλ είναι με τα έως τώρα δείγματα η Μπαρτσελόνα της μικρής λίγκας.

Αυτοματισμοί, γρήγορες και δίχως λάθη μεταβιβάσεις, «τριγωνάκια», κάθετες πάσες, σέντρες με το σταγονόμετρο, πολλά γκολ, σφιχτή αμυντική λειτουργία. Όλα τα παραπάνω αποτελούν βασικά συστατικά του δεμένου γλυκού, το οποίο γεύονται κάθε αγωνιστική οι οπαδοί του ΠΑΣ, αλλά και όσοι επιθυμούν να απολαύσουν μπάλα.

Και μπορεί ο Ιμπραΐμα Μπακαγιόκο και ο Τόμας ντε Βισέντι να έχουν κλέψει την παράσταση με τις επιδόσεις τους σε σκοράρισμα και «σερβίρισμα» αντίστοιχα, ωστόσο αρκετά μέτρα πιο πίσω στον αγωνιστικό χώρο υπάρχει το τρίγωνο του... διαβόλου, το οποίο έχει «καταπιεί» τους αντιπάλους του.

Οι δύο γωνίες αφορούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, τον Τάσο Πάντο και τον Ηλία Κώτσιο. Η τρίτη αναφέρεται στον άνθρωπο για όλες τις δουλειές στον άξονα, τον Πάρη Ανδράλα.

Ο ΠΑΣ έχει μακράν την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 14 γκολ ενεργητικό, διαθέτει όμως παράλληλα και τη δεύτερη καλύτερη άμυνα πίσω από τον ΟΦΗ- με μόλις τρία τέρματα παθητικό, όσα και ο Παναιτωλικός, ο οποίος βεβαίως τα δέχτηκε μαζεμένα την περασμένη Δευτέρα στους «Ζωσιμάδες».

Οι τρεις άσοι, γεμάτοι εμπειρίες, πλήρεις παραστάσεων σε πολύ υψηλό επίπεδο (ο Πάντος στον Ολυμπιακό, ο Κώτσιος στον Παναθηναϊκό και ο Ανδράλας στον ΠΑΟΚ), μπολιασμένοι με τη νοοτροπία του πρωταθλητή και το αίσθημα του νικητή, αποτελούν για τον ΠΑΣ εγγύηση.

Την επομένη του θριάμβου απέναντι στον Παναιτωλικό (3-0) και της αναρρίχησης στην κορυφή αποφάσισαν να χαλαρώσουν σε ένα μπιλιαρδάδικο στην περιοχή του Παραλιμνίου και προσκάλεσαν όλους τους αναγνώστες του «Goal», δίνοντας το στίγμα για την τεράστια νίκη.

«Εμείς τα κάνουμε εύκολα»

Αφού άπαντες επέδειξαν τις εντυπωσιακές είναι η αλήθεια ικανότητές τους με τη στέκα, ξεκινήσαμε την κουβέντα μαζί τους. Ομολογούμε ότι περιμέναμε έπαρση από μέρους τους, ωστόσο όλες οι τοποθετήσεις δεν ξέφυγαν από τα όρια του ρεαλισμού.

«Κανένα παιχνίδι μέχρι τώρα δεν ήταν εύκολο, όπως ίσως μοιάζει στον πολύ κόσμο. Ούτε με τον Πιερικό ούτε με την Ηλιόπουλη ούτε φυσικά με τον Παναιτωλικό. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι εμείς τα κάνουμε με την απόδοσή μας να φαίνονται εύκολα», δήλωσαν αρχικώς με μία φωνή οι Πάντος, Κώτσιος και Ανδράλας, με τον πρώτο να προσθέτει: «Αυτό που έχει αξία είναι ότι στο δευτεριάτικο παιχνίδι επιβεβαιωθήκαμε οι ίδιοι για τις δυνατότητές μας, ότι έχουμε πολύ καλό σύνολο. Η ιστορία, πάντως, γράφεται πάντα στο φινάλε και όχι μετά την 6η αγωνιστική ή το τέλος του α’ γύρου».

«Σημασία και αξία έχει τι θα δείξει ο πίνακας στο τέλος της σεζόν γιατί μπορεί να έχουμε ξεκινήσει εντυπωσιακά, αλλά και πέρυσι στη Super League είχαμε εννέα βαθμούς τις πρώτες έξι αγωνιστικές και όλοι μιλούσαν για Ευρώπη και στο τέλος πέσαμε» υπογράμμισαν με νόημα οι Κώτσιος και Ανδράλας, οι οποίοι βίωσαν για τα καλά την περιπέτεια της προηγούμενης σεζόν και επεσήμαναν:

«Έχουμε τόσα παιχνίδια μπροστά, υπάρχουν πολύ δύσκολες έδρες που θα πρέπει να περάσουμε. Κανείς δε θα θυμάται τι κάναμε στην αρχή ή τη μέση της χρονιάς. Στο ποδόσφαιρο το αποτέλεσμα μετράει και εμείς θέλουμε τον ερχόμενο Μάιο να είμαστε στη δυάδα και να μην μπλέξουμε στα πλέι οφ».

Οι τρεις άσοι χαρακτήρισαν τον Παναιτωλικό «μία καλή, δυνατή ομάδα, που μας δυσκόλεψε ως το 1-0, αλλά πιστεύουμε ότι είμαστε καλύτεροι», προσυπέγραψαν τη γενική αίσθηση ότι φέτος τα αποδυτήρια έχουν «υγεία» και με σαφήνεια κατέδειξαν το σπουδαίο ρόλο του Στεφάν Ντεμόλ.

«Δεν ισχύει ότι δεν έχουμε άγχος, όπως ακούμε. Όλη την εβδομάδα πριν από το ματς έχουμε πίεση, αλλά είμαστε πολύ σοβαροί και προσέχουμε πολύ τις αναλύσεις και τα λόγια του προπονητή μας. Αντιμετωπίζουμε κάθε αντίπαλο με προσοχή, μπαίνουμε υποψιασμένοι στο γήπεδο και βγάζουμε όσα έχουμε δουλέψει στις προπονήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου