Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Στραβοπάτημα ΠΑΣ, 2ος ο Παναιτωλικός


Στραβοπάτησε στους Ζωσιμάδες ο πρωτοπόρος της Football League ΠΑΣ Γιάννινα, που αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 με τον Ιωνικό. Ο Παναιτωλικός πέτυχε επαγγελματική νίκη στην Καρδίτσα επί της Αναγέννησης με 1-0, με σκόρερ τον Καούνο και σκαρφάλωσε προσωρινά στην 2η θέση της βαθμολογίας.
Το κακό του προσωπείο φόρεσε ο ΠΑΣ Γιάννινα το απόγευμα της Κυριακής (21/11) στους Ζωσιμάδες και για πρώτη φορά μετά την 3η Οκτωβρίου και το παιχνίδι με τον Αγροτικό Αστέρα, άφησε βαθμούς πίσω του.
Αυτά τα «αφεντικό» και «παντοδύναμος» δεν ακούγονται καλά. Ο Ιωνικός στάθηκε όρθιος στα Γιάννενα (0-0), προκάλεσε την πρώτη απώλεια στο γήπεδο του ΠΑΣ (και μόλις δεύτερη στο πρωτάθλημα) και κλόνισε την εντύπωση πως ο πρωτοπόρος είναι… άτρωτος! Αντίθετα, την εντύπωση πως επιστρέφει δυναμικά επιβεβαίωσε ο Παναιτωλικός, που έφυγε με μεγάλο διπλό (0-1) από την Καρδίτσα και πλησίασε την κορυφή!

Ο Παναιτωλικός ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της αγωνιστικής, καθώς πέρασε νικηφόρα από την Καρδίτσα επικρατώντας με 1-0 με σκόρερ του μοναδικού τέρματος της αναμέτρησης τον Καούνο στο 18' επί της τοπικής Αναγέννησης και μείωσε στο «τρίποντο» τη διαφορά από την κορυφή, περνώντας παράλληλα στην 2η θέση.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια, καταγράφηκε ο… αστρονομικός αριθμός των τριών (3) γκολ, με τα δύο από αυτά να σημειώνονται στη δραματική ισοπαλία των Τρικάλων με τον Αγροτικό Αστέρα (1-1) και την ισοφάριση των γηπεδούχων να προέρχεται στις καθυστερήσεις από τον γκολκίπερ Πουρή!
Στο ματς των Τρικάλων με τον Αγροτικό Αστέρα, συνέβη κάτι που σπάνια βλέπουμε στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, καθώς στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο τερματοφύλακας του ΑΟΤ, Πουρής ισοφάρισε με κεφαλιά για την ομάδα του το γκολ που είχε πετύχει από το 45' ο Τσούκλης για τους φιλοξενούμενους.

Το γκολ του τερματοφύλακα, Χρηστου Πουρη


Κατά τ’ άλλα, τεράστια νίκη (με την οποία βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη) πέτυχε ο Λεβαδειακός επί της Ηλιούπολης (1-0), ενώ… «κάγκελο» (0-0) παρέμειναν τόσο το Βέροια-Καλλιθέα (σημαντικός πόντος για τους Αθηναίους), όσο και το Πιερικός-Διαγόρας. Ο Λεβαδειακός πήρε τη νίκη κόντρα στη μαχητική Ηλιούπολη με γκολ του Ναπολεόνι στο 67', ενώ οι αναμετρήσεις του Πιερικού με τον Διαγόρα, όπως και της Βέροιας με την Καλλιθέα έληξαν ισόπαλες χωρίς τέρματα.
«Κόλλησαν» στο μηδέν ΠΑΣ - ΙΩΝΙΚΟΣ
Ο ΠΑΣ Γιάννινα διατήρησε το αήττητό του, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος με τον Ιωνικό στη Νεάπολη, όμως έδωσε το δικαίωμα στους διώκτες του να τον πλησιάσουν σε απόσταση... αναπνοής.
Διατήρησε μεν το αήττητό του αλλά με βαθμολογική απώλεια καθώς παραχώρησε "λευκή" ισοπαλία στον Ιωνικό. Οι "ταύροι" ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, όμως, δεν μπόρεσαν να κυριαρχήσουν όπως είχαν κάνει στα προηγούμενα πέντε παιχνίδια στους "Ζωσιμάδες". Ωστόσο, η ομάδα του Στεφάν Ντεμόλ συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα, ενώ οι Νικαιώτες βρίσκονται στη μέση της βαθμολογίας.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Κηπουρός, Ντάσιος (72' Φουρτάδο), Κώτσιος, Πάντος, Βάντερσον, Κεϊτά, Ανδράλας, Κυριάκος (59' Σιαλμάς), Τζάνης (59' Σκούφαλης), Ντε Βινσέντι, Μπακαγιόκο.
ΙΩΝΙΚΟΣ: Θεοδωρόπουλος, Αρβανίτης, Βλάχος (75' Ντιαλό), Άλβες, Σιστόν, Μελαμπιανάκης, Δελήμπασης, Πέτρου, Πασάς, Κωνσταντινιδης, Ντε Φαρία.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κοσικίδης (Αθηνών)
Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των αγώνων της 10ης αγωνιστικής:
Σάββατο 20/11
Δόξα Δράμας - Πανθρακικός : 2-2 (18' Xλωρός, 80' Κάπελ - 33' Ρομπέρ πεν., 55' Μαρσελάο)
Κυριακή 21/11
ΠΑΣ Γιάννινα - Ιωνικός : 0-0
Aναγέννηση Καρδίτσας - Παναιτωλικός: 0-1 (13' Καούνος)
Πιερικός - Διαγόρας: 0-0
Λεβαδειακός - Ηλιούπολη: 1-0
Tρίκαλα - Αγροτικός Αστέρας: 1-1 (45' Τσούκλης - 90+5' Πουρής)
Bέροια - Καλλιθέα: 0-0
Το υπόλοιπο πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής:
Δευτέρα 22/11
18:00GR Εθνικός Αστέρας – ΟΦΗ
19:00GR Θρασύβουλος - Εθνικός
Η επόμενη αγωνιστική (11η)
Παναιτωλικός-ΟΦΗ
Καλλιθέα-Αναγέννηση Καρδίτσας
Πανθρακικός-Εθνικός Αστέρας
Ιωνικός-Βέροια
Εθνικός-Δόξα Δράμας
Διαγόρας-ΠΑΣ Γιάννινα
Ηλιούπολη-Θρασύβουλος
Τρίκαλα-Πιερικός
Αγροτικός Αστέρας-Λεβαδειακός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου