Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Εκτίμηση αγώνα: ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΙΩΝΙΚΟΣ


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Την αήττητη πορεία του στη Φούτμπολ Λιγκ συνεχίζει ο ΠΑΣ, ο οποίος μετρά πέντε σερί νίκες στο πρωτάθλημα. Φυσικά, η διαφορά των τριών πόντων από τον δεύτερο ΟΦΗ δεν του αρκεί, γι’ αυτό θα τα δώσει όλα για το τρίποντο κόντρα στον Ιωνικό και θα περιμένει στραβοπάτημα των Κρητικών στο παιχνίδι της Δευτέρας με τον Εθνικό Αστέρα.

Οι Γιαννιώτες στα πρώτα 60 λεπτά του εκτός έδρας αγώνα με την Καλλιθέα δεν ικανοποίησαν και αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα. Ωστόσο, μισή ώρα ήταν αρκετή για τους ποδοσφαιριστές του Στεφάν Ντεμόλ να «καθαρίσουν» τη νίκη και να φτάσουν στο άνετο 3-0. Ετσι, συνέχισαν να έχουν εκείνοι τα ηνία και θέλουν να πανηγυρίσουν το 6ο τρίποντο σε ισάριθμα ματς στους «Ζωσιμάδες».
Ο Βέλγος προπονητής εκτός του τραυματία μέσου Μπουχάν (4 συμ.), ο οποίος μετρά αντίστροφα για να επιστρέψει μετά από αρκετό καιρό, δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα. Συγκεκριμένα, ο μέσος Σιαλμάς (8 συμ./1) ξεπέρασε τον τραυματισμό του και ο χαφ Κεϊτά (8 συμ.) εξέτισε την ποινή του. Θέση στην ενδεκάδα διεκδικεί και ο επιθετικός Φουρτάδο (2 συμ.), ο οποίος αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τον Ιωνικό και προκάλεσε ρήξη στις σχέσεις του ΠΑΣ με τους Νικαιώτες.
Πιθανή σύνθεση (4-3-3): Κηπουρός – Ντάσιος, Βάντσερσον, Κώτσιος, Πάντος – Κεϊτά, Ανδράλας, Τζάνης – Σκούφαλης, Ντε Βινσέντι, Μπακαγιόκο.
ΙΩΝΙΚΟΣ: Έναν βαθμό πάνω από τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι άουτ βρίσκονται οι «κυανόλευκοι». Η αναρρίχησή τους οφείλεται στις τρεις νίκες που έχουν πανηγυρίσει στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια. Λογικό, λοιπόν, είναι το κλίμα να έχει βελτιωθεί αισθητά και οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Πετράκη να πατούν πλέον πιο γερά στα πόδια τους.
Μετά την ήττα από τον Αγροτικό Αστέρα στον Εύοσμο οι Νικαιώτες έκαμψαν την αντίσταση του Πιερικού και πήραν βαθμολογική ανάσα. Το τρίποντο ήρθε χάρη στην καλή απόδοση του δευτέρου ημιχρόνου και στα ψυχικά αποθέματα που είχαν στα τελευταία λεπτά. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι το αουτσάιντερ στα Γιάννενα, αλλά σκοπεύουν να παίξουν κλειστά και να φύγουν τουλάχιστον με τον βαθμό, που θα τους φέρει πιο ψηλά στη βαθμολογία.
Ο Πετράκης μπορεί να υπολογίζει εκ νέου στον μέσο Δελήμπαση (6 συμ.) που εξέτισε την ποινή του. Αντίθετα, ο αμυντικός Μακράκης (5 συμ.) και ο μέσος Ερρίκος (1 συμ.) δεν ακολούθησαν την αποστολή στα Γιάννενα.
Πιθανή σύνθεση (4-5-1): Θεοδωρόπουλος – Κωνσταντινίδης, Μελαμπιανάκης, Βλάχος, Πέτρου – Πασσάς, Δελήμπασης, Σάλτο, Αλβες, Σιστόν – Ντε Φαρία.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εως τώρα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο δεν έχει βρεθεί ομάδα που να νικήσει τον ΠΑΣ. Θα το κάνει ο Ιωνικός; Δείχνει απίθανο. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι Νικαιώτες θα παλέψουν με νύχια και δόντια για να κόψουν βαθμούς. Πρόσφατη, εξάλλου, είναι η κόντρα των διοικήσεων των δύο ομάδων για τη μεταγραφή του επιθετικού Φουρτάδο στους Ηπειρώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου