Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

«Γρανίτης»... 20ετίας στον ΠΑΣ

Ο τεχνικός Στεφάν Ντεμόλ και ο προπονητής τερματοφυλάκων Δημήτρης Νιαρχάκος (αριστερά)
έχουν χτίσει... τείχος μπροστά από την εστία του ΠΑΣ

Τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή και φυσικά και στο ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι στην κορυφή της βαθμολογίας από τις πρώτες στροφές του μαραθωνίου και αυτή η κατάληψη του ρετιρέ αντικατοπτρίζεται ξεκάθαρα και μέσα από τους αριθμούς.
Ο περισσότερος κόσμος αρέσκεται να ασχολείται με τους επιθετικούς και τα γκολ, που είναι η πεμπτουσία. Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» διαθέτει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 21 τέρματα και έχει για μπροστάρη τον Μπακαγιόκο.
Λίγοι ίσως έχουν προσέξει όμως ότι οι «κυανόλευκοι» διαθέτουν μακράν της δεύτερης, την κορυφαία άμυνα μεταξύ των 18 μονομάχων, καταδεικνύοντας ότι η δουλειά που γίνεται τόσο στη συνολική ανασταλτική λειτουργία όσο και στην αρτιότητα των πορτιέρο (Κηπουρός, Σικαλιάς) φέρνει άμεσα καρπούς.
Μία άμυνα-«γρανίτη», με μόλις τρία γκολ παθητικό, εκ των κορυφαίων δηλαδή σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Συν τοις άλλοις, το γεγονός πως στα τελευταία οχτώ επίσημα παιχνίδια, επτά για το πρωτάθλημα και εκείνο με τον Εργοτέλη για το Κύπελλο, η εστία της ομάδας δεν έχει παραβιαστεί καμία φορά, αποτελεί για τον ΠΑΣ ρεκόρ της τελευταίας 20ετίας.
Η επίδοση ξεκίνησε στις 18 Οκτωβρίου στο εμφατικό 3-0 επί του Παναιτωλικού. Ακολούθησαν δύο νίκες με 1-0 σε Βέροια και με Καρδίτσα, το 3-0 στο "Ελ Πάσο", οι δύο λευκές ισοπαλίες με Ιωνικό και Διαγόρα και το 2-0 κόντρα στα Τρίκαλα.
Για να διατηρηθεί το ρεκόρ ο ΠΑΣ καλείται να κρατήσει αλώβητο το τέρμα του και στο ντέρμπι στη Λιβαδειά, όπου το "παρών" θα δώσει ο Ανδράλας, όχι όμως και ο τραυματίας Κώτσιος.


sentragoal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου